Eşim aile üyelerimden hoşlanmıyor

Yalnızlığı seven misafir sevmeyen biri onu anliyorum ama zaten sık sık gelebilecekleri bir mesafede değiller katlansin biraz istiyorum çok mu şey istiyorum suratına bakınca bile memnuniyetsizliğini okuyabiliyorum üzülüyorum
Eşin misafirperver olmasa bile tavrı sert ve hiç hoş değil fakat bence kardeşlerini de uyarmalısın. Yaşları da küçük değilmiş. Evi nasıl dağıtıyorlarki anlayamadım.

kardesler icin 4 haftada gelip 1 hafta kalmak uzun bir zaman bence. neredeyse 12 ayin 1 ayinda sizdeler. ustelik savruk, sorumsuz insanlarmis. adam rahatsiz olabilir, hak veririm. benim ablamla ayni sehirdeyiz, o da evli. yilda 21 defa görmüyorum bile. bence uzun bir zaman. yilin 21 günü gitsem bendem de rahatsizlik duyacaklarına eminim.
annemin kardeşi de ben cocukken bekardi hep gelirdi. camis gibi yatardi - ondan da rahatsiz olurduk ama annem gergin biri oldugu icin kocaniz gibi dile getiremezdi kimse. sonra annemin kardesi evlendi. bu sefer haftasonlari kocasiyla gelmeye basladi kendi gibi sorumsuzdu kocasi da. oglen 1e kadar uyurlardi, evimizin salonuna giremezdik.
yani esine kizamayacagim.
ama sana kızabilirim .
adamin ailesi de paranızı gasp etmis hic dirdir yapmadığın için unutulmus gitmis. simdiyse sanki kendisi ailesiyle arasina sınır çizebilmis, düzgün bir ailesi varmis gibi konusup duruyor . neden? çünkü sen unutmussun bile hic onun ailesini suclamasinlar.
bir dahaki sefere "cok masraf ettik" dedigi zaman "hayatim sen ne diyorsun ya? 7 günde harcadığımız 3bin lira para 1 gram altin etmiyor. Babanlar geri odeyecegiz diye bana takilan 60bin tl parami aldi boynumdan, 120 gram altin ediyordu o donem. ben agzimi açıp bir laf ettim mi??? cevap bekliyorum! hah aynen öyle. bundan sonra kardeslerime harcadığım bir kurusa laf edersen sana yemin ediyorum babani arar isterim, görürsün" falan de. esin bundan anlar

bir de yaslarj 28 falanmis cocuk değiller. 1 hafta gelecekleri eve bir kurus harcamiyorlar mi? yemek yemeye gittiginizde falan hep esiniz ya da siz mi ödüyorsunuz eşin masraflarindan bahsediyor?
4-5 ayda 1 gelip 1 hafta kalıyorlarmış. Bana da kaldıkları süre uzun geldi ve kardeşleri küçük değil nasıl evi dağıtıyorlar ona şaşırdım

Ben şimdi kardeşlerime nasıl diyim eşim sizden rahatsız oluyor gelmeyin diye
Böyle bir şey söylemenize gerek yok. Senede bir defa eşle de ortak karar verip, hem eşiniz hem de sizin için uygun olan bir zamanda çağırıp misafir edebilirsiniz.

4-5 ayda 1 gelip 1 hafta kalıyorlarmış. Bana da kaldıkları süre uzun geldi ve kardeşleri küçük değil nasıl evi dağıtıyorlar ona şaşırdım
ay oyle yazacaktim karistirmisim.
abla da calisiyor evde yok.ne yapıyorlar 1 hafta? bana da uzun geldi.

Başta biraz küçükler sandım da koskoca insanlar eve gelip dağıtıp, uyarınca da umursamıyorlarmış. Yani kusura bakmayın kardesleriniz olabilir ama insanlar gittikleri evin kuralına uymak zorundalar. Uymayacaklarsa gelemezler bana ki eşiniz de öyle düşünüyor. Kardeşim bir kere evime gelmişti, evde sigara içilmiyor balkonda iç dediğim halde gece evde kaç tane sigara içmiş. O son oldu bi daha evime gelemedi.

ay oyle yazacaktim karistirmisim.
abla da calisiyor evde yok.ne yapıyorlar 1 hafta? bana da uzun geldi.
Vallahi yazdıklarımı beğenmeyenler böyle ortalığı dağıtan iki tane görümceyi evlerinde senede bir ay ağırlasınlar bakalım. Bizim kültürümüzde hiç bireysel alana saygı yok.

Yani evet ama işte arada ben kalıyorum eşime onlar benim kardeşim onlara gelmeyin diyemem diyorum ona anlatamıyorum, kaerdeslerime bu kadar dagitmayin diyorum kale almiyorlar onlarada anlatamıyorum gerçekten sikicem hepsinin belasini
Ahahaha sonunu hiç böyle beklemiyordum, görünce kahkaha attım 😂
Çok haklı bir isyan

Yani 23 ve 28 yaşta çocuk değil, siz kardeşlerim dağıtıyorlar evi diyince ben daha küçük gibi anladım. Neden bu yaştaki insanlar düzenli olarak size geliyorlar?
Tatil yerinde mi oturuyorsunuz?

ben görümcemin bize bu sıklıkta gelip kalmasından çok rahatsız olurdum.
yine de eşinizin tavrı hoş değil. arada kaldığınızı, ne kadar zorlandığınızı anlatsanız ve eğer size baskı yapmayı sürdürürse biraz sert çıkmanız lazım. ezmesine izin vermeyin

ben görümcemin bize bu sıklıkta gelip kalmasından çok rahatsız olurdum.
yine de eşinizin tavrı hoş değil. arada kaldığınızı, ne kadar zorlandığınızı anlatın ve eğer size baskı yapmayı sürdürürse biraz sert çıkın. ezmesine izin vermeyin

Kardeşlerim ne zaman bana gelse ki 12 saat otobüs yolculuğu yapıyorlar beni görmek için eşim sürekli mirin kırın ediyor devamli kardeşlerimi elestiriyor ne zaman gidecekler diye soruyor bana ,şu kadar para harcadık falan diyor .tamam kardeşlerim pek düzenli değiller evi çok dağıtıyorlar ama onlar benim misafirim ve canımdan parça ve ben çok aliniyorum bu duruma 1 hafta dayanamıyor, sürekli sen aralarında en iyisisin gibi şeyler söylüyor bu bana iltifat gibi değil hakaret gibi geliyor çünkü ne olursa olsun onun ailesini bir kere bile elestirmedim düğünde bize takılan paraların büyük bir kısmını babasına verdi sesimi cikarmadim hatta yardımcı olmaya çalıştım ama ev biraz dağıldı rahatı bozuldu diye beni darliyor ,GERCEKTEN COK SIKILDIM.
Soylesene en azindan sizinkiler gibi bedavaci degiller altinlara takilara cökmüyorlar diye. O laf yaparsa ilerleyen zamanlarda ezik olarak kalirsinkz hep gozunde. Biraz fena olun agziniz laf yapsin. Benim esim bir iki defa ayni seyi demisti ya ailede bir guzel sensin bunlar niye boyle vs. Siz kendinize bakin demistim en azından bizimkilerde karakter var demistim 😂
Sizinkiler malı goturuyor zenginler falan derdi. Napican Allah temiz kalpliye yagdiriyor bedavacilardan aliyor diyodum 😀 asla susmam yirtarim adami. O saka yapiyosa bende saka adi altinda lafimi sokarim

Yani evet ama işte arada ben kalıyorum eşime onlar benim kardeşim onlara gelmeyin diyemem diyorum ona anlatamıyorum, kaerdeslerime bu kadar dagitmayin diyorum kale almiyorlar onlarada anlatamıyorum gerçekten sikicem hepsinin belasini
Yazıyı düzenlemeniz iyi olur yoksa ban yersiniz küfür yazdığınız için

🤣🤣🤣🤣
Yani ilk baştaki naif cümleler ve son cümle. Harikasınız
Konu sahibinin yorumunu okurken son cümle sürpriz olunca şaşıran ben
images (5).jpeg

Kardeşlerim ne zaman bana gelse ki 12 saat otobüs yolculuğu yapıyorlar beni görmek için eşim sürekli mirin kırın ediyor devamli kardeşlerimi elestiriyor ne zaman gidecekler diye soruyor bana ,şu kadar para harcadık falan diyor .tamam kardeşlerim pek düzenli değiller evi çok dağıtıyorlar ama onlar benim misafirim ve canımdan parça ve ben çok aliniyorum bu duruma 1 hafta dayanamıyor, sürekli sen aralarında en iyisisin gibi şeyler söylüyor bu bana iltifat gibi değil hakaret gibi geliyor çünkü ne olursa olsun onun ailesini bir kere bile elestirmedim düğünde bize takılan paraların büyük bir kısmını babasına verdi sesimi cikarmadim hatta yardımcı olmaya çalıştım ama ev biraz dağıldı rahatı bozuldu diye beni darliyor ,GERCEKTEN COK SIKILDIM.
Siz de ailesi hakkında gerekenleri söyleyin.. Oklar kendisine dönünce belki ağzından çıkanı kulağı duymaya başlar.

Aynısını yap ...

Onun ailesi Artvin'de çok uzak daha bir kere bile gelemediler annesinin rahatsızlığı sebebiyle benim ailem daha yakın olduğu için daha sık geliyorlar,ya parasında pulunda degilim ama bunu düşünüyorsan bile söyleme işte
Bak sık geliyorlarsa bu da bir problem, iki ailede sık gelmemeli...

Ahahahah 😂 asla beklemiyordum sonunu. ters köşe olduk.

SIze daygi duymayan insanlara gayet de gelme diyebilirsiniz. Belalarini s** daha kolay

Back