Eşim aile üyelerimden hoşlanmıyor

Çalışan bir abla koca koca kardeşler
Üstelik ortaklığı dağıttıklarını sizde kabul ediyorsunuz uyarmanıza rağmen umursamadıklarını da kabul ediyorsunuz .
Görümceleriniz aynı şekilde gelip yiyip içip dağıtıyor olsaydı ne tepki verırdınız kesinlikle buna bi cevap istiyorum çok kişi söylemiş tek cümle cevap yazmamışsınız.

Eşinize senin paranımı yiyorlar yiyorlarsa benım param hayırdır diyebilirsiniz tabi sonrasın tek cumlenıze mılyonlarca laf sayan kocanız Her haltta benım param derse şaşırmayın

İstemem eşimin 23-28 yaşında iki erkek kardeşi gelsin dana gibi yesin içsin dağıtsın evımde rahat edemem yani . Adam da edemiyor bunu dile getiriyor ama siz musaıt değilim demiyorsunuz ilk saygısızlığı siz yapıyorsunuz onunda evi olduğunu kabullenmeyerek

Kayınbabanıza verilen takıları kardeslerınızı karıştırmadan farklı bi zamanda konuşabılırsınız öteki türlüsü kısasa girer siz zararlı çıkarsınız

başka sorunlar da varmış gibi gözüküyor çünkü normalde size saygısızlık yapmayan biri kardeş konusu yüzünden size oturup milyonlarca laf saymaz

Görüşmekten hoşlanmadığımız ve zaten çok da görüşmediğimiz bir çift arkadaşımız var. Adam çalışıyor, kadın ev hanımı. Oturdukları evi adam evlenmeden önce ailesinin de yardımıyla alıp kurmuş. Demişler ki senede bir defa geliriz, yazlık yer.

Neyse gel zaman git zaman kadın sürekli şikayetçi. Kaynanam gil geliyor, bir hafta kalıyorlar. İstemiyorum diyip duruyor.

Zaten ayda yılda bir görüştüğümüz için ne zaman görüşsek bu sefer kadının kendi annesiyle babası gelmiş. Kendi ailesi gelince sorun yok, kayınaile gelince sorun.

Bu arada adam da dert yanıyor sürekli geliyorlar senede 4-5 defa diye. Oysa adamın ailesi senede bir kez bir hafta geliyor.

Şimdi bu kadının söylenmeye hakkı var mı? Bence yok.

İnsanların her iki tarafa da eşit davranmaması gerçekten hiç hoş değil. Oysa ki kendi ailesi ne kadar kalıyorsa, karşı tarafın da o kadar kalmaya hakkı var bence ya da rahatsız oluyorsan kendi aileni de o kadar sık misafir etmeyeceksin.

Söyleyince her şeye karışıyorlar diyor. Adama sorsan adam da aynı şeyden şikayetçi. Yani kimse kendi ailesini kayırmasın.

Öncelik eşiniz hanımlar. Eşinizin de önceliği siz olmalısınız. Siz bunu sağlarsanız, bence eşleriniz de sağlar ama buna rağmen başaramıyorsa o zaman bu kişilik, karakter sorunudur.

Yani bu insanlara uzun süreler misafir olma durumları normal durumlar değil. Her ailenin özeli, her ailenin farklı bir dinamiği var.

Bu konular farklı konular; diğer konular farklı konular. Altınları almaları tamamen farklı bir konu.

Bir evlilik laf sokmayla yürümez. Sen bana bunu yaptın, ailen şunu yaptı diye sürekli eskileri açmakla da yürümez evlilik. En başında yapmayacak, yaptırmayacaksınız.

Şu özel alana saygıyı herkesin öğrenmesi şart.

Yok biri 23 biri 28 yaşında ama biraz başına buyruklar malesef

Eşiniz hakli. Koca insanlar geldikleri yerde evi dagitmazlar kardeslerinizle konuşun toparlasinlar ne dagitiyorlarsa.

Hic unutmam ben annemin zoruyla teyzemde kalmaya gitmistim ve daha ergendim o zamanlar ve biraz da daginiktim ama evin herhangi bi yerini dagitmiyordum sadece kaldigim odada kiyafetlerim düzensizdi o kadar. Enişte bundan rahatsiz olmus (benim kaldigim odaya niye baktiysa) teyzem de beni uyarmisti. Ben de toparlamistim ha o olay oldu 31 yasimdayim evlerine bir daha gitmedim o ayri. 😄 Zaten yatili seylerini sevmem.
Ama 23-28 yasindaki insanlar duzgun davranmayi ogrenmeleri lazim. Ayri yaşadiklarinda evleri cöp ev mi olacak arkalarini ömür boyu toplamaz kimse.

tamam kardeşlerim pek düzenli değiller evi çok dağıtıyorlar ama onlar benim misafirim ve canımdan parça ve ben çok aliniyorum bu duruma 1 hafta dayanamıyor

Yok biri 23 biri 28 yaşında ama biraz başına buyruklar malesef
Eşiniz ailenizden hoşlanmıyor olabilir ama sizin hatırınız için idare edebilir lakin kazık kadar insanlar da ablalarına zulüm gibi evi dağıtamaz, kendi evlerinde diledikleri gibi başına buyruk olabilirler ama sizin evinizde eniştelerini geçtim size, tüm gün çalışıp eve yorgun gelen ablalarına hiç mi acımıyorlar da ortalığı dağıtıyorlar uyardığınızda dinlemiyorlarmış, kusura bakmayın ama sizi düşünmedikleri gibi saygıları da yok.

Onlar misafir değil, kardeş misafir olmaz evin bireyidir siz çalışırken pekala ortalığı temizleyip alışveriş yapabilirler, yemek yapabilirler, hayatınızı kolaylaştırsalar eşiniz buna rağmen laf söylese haklısınız ama eşinizin de haklı olduğu yanlar var.

Ona kaç defa dedim hayatım kardeşlerimi elestirmen hoşuma gitmiyor lütfen bundan sonra ağzından bu konu hakkında bir şey duymak istemiyorum diye,ben bı insanla evlendim konuşarak çözmeye çalışıyorum
O zaman sizde onun ailesinin hatalarını yüzüne vurun. Benim kardeşlerim dağınık ama senin ailende altınlarımızı aldı diyin mesela.
Her seferinde yapın bunu,susacaktır.

Kardeşlerim ne zaman bana gelse ki 12 saat otobüs yolculuğu yapıyorlar beni görmek için eşim sürekli mirin kırın ediyor devamli kardeşlerimi elestiriyor ne zaman gidecekler diye soruyor bana ,şu kadar para harcadık falan diyor .tamam kardeşlerim pek düzenli değiller evi çok dağıtıyorlar ama onlar benim misafirim ve canımdan parça ve ben çok aliniyorum bu duruma 1 hafta dayanamıyor, sürekli sen aralarında en iyisisin gibi şeyler söylüyor bu bana iltifat gibi değil hakaret gibi geliyor çünkü ne olursa olsun onun ailesini bir kere bile elestirmedim düğünde bize takılan paraların büyük bir kısmını babasına verdi sesimi cikarmadim hatta yardımcı olmaya çalıştım ama ev biraz dağıldı rahatı bozuldu diye beni darliyor ,GERCEKTEN COK SIKILDIM.

O zaman sizde onun ailesinin hatalarını yüzüne vurun. Benim kardeşlerim dağınık ama senin ailende altınlarımızı aldı diyin mesela.
Her seferinde yapın bunu,susacaktır.
Yapılabilecek en büyük yanlış olur. Bir durumun karşılığı, farklı bir durumu göze sokmak olmamalı. Her sorun kendi içerisinde çözülmeli. Bir şeyden rahatsız olduğumu dile getirdiğimde eşim bana farklı farklı şeyler söyleyip, farklı şeyleri öne sürüp, kısasa kısas yapmaya çalışsaydı çok mutsuz olurdum. Bu bir taktik değil. Bu sürekli kışkırtmak, geçmişte takılı kalmak oluyor. Eminim ortada sadece altın sorunu yoktur, başka ufak tefek sorunlar da vardır. Ne yani, her tartışmada bunları günyüzüne mi çıkaracak, eline ne geçecek? Bunlar sağlıklı iletişim yolları değil.

Son düzenleme:
Adam hakli esimin 23-28 yasindaki kardesleri bize kalmaya gelse cok rahatsiz olurum kimse buna tahammul etmem zorunda degil bi de kac yasinda insanlar ev dagitmak ne demek bundan esinizin rahatsiz olmasi normal oldugu gibi sizin rahatsiz olmamaniz anormal. Bu kadar gorusmek istiyorsaniz siz gidin

Benim eşim de sizinkiler neden gelmiyor diye beni darlıyor.Tutturmuş ramazan ayını gelip bizde geçirsinler. Kendi anne babası vefat etmiş.Birilerine hizmet etmeyi çok seviyor özellikle yaşlılara.Annem de inat evinden başka yerde rahat edemiyor.Annem rahat etmez diyorum bizde.Ne demek rahat etmez sen iyi baksrsan rahat ederler diyor. Şaka gibi ama bu yüzden tartıştığımız oluyor 😀Aileme tek kelime laf eden biriyle iki dakika durmam.

Yapılabilecek en büyük yanlış olur. Bir durumun karşılığı, farkı bir durumu göze sokmak olmamalı. Her sorun kendi içerisinde çözülmeli. Bir şeyden rahatsız olduğumu dile getirdiğimde eşim bana farklı farklı şeyler söyleyip, farklı şeyleri öne sürüp, kısasa kısas yapmaya çalışsaydı çok mutsuz olurdum. Bu bir taktik değil. Bu sürekli kışkırtmak, geçmişte takılı kalmak oluyor. Eminim ortada sadece altın sorunu yoktur, başka ufak tefek sorunlar da vardır. Ne yani, her tartışmada bunları günyüzüne mi çıkaracak, eline ne geçecek? Bunlar sağlıklı iletişim yolları değil.
Eşi sağlıklı iletişim kurabilen biri olsa dediğiniz doğru olabilir. Şu durumda bence tam da anlayacağı dilden konuşmak olur bahsettiğim şekilde konuşmalar. Hakettiği karşılık bence bu. Bu benim fikrim. Size uymayabilir.

Eşi sağlıklı iletişim kurabilen biri olsa dediğiniz doğru olabilir. Şu durumda bence tam da anlayacağı dilden konuşmak olur bahsettiğim şekilde konuşmalar. Hakettiği karşılık bence bu. Bu benim fikrim. Size uymayabilir.
fikrinize saygı duyuyorum fakat yine de aralarındaki dinamiği bilmiyoruz. Eşinin nasıl konuştuğunu da bilmiyoruz. Objektif bakabilmek için karşı tarafı da dinlemek lazım.

Mesela siz bir durumdan rahatsız olduğunuzda bunu eşinizle paylaşsanız ama eşiniz bana bunu söyleyene kadar geçen hafta sen şunu yaptın, iki ay önce bunu dedin, beş sene önce annen böyle demişti diye eskileri açıp önümüze koysa susar mısınız? Yoksa daha çok mu sinirlenirsiniz? Ben herhalde daha çok sinirlenirdim. Basit bir konuyu konuşup çözebilecekken, bir de eski konuların kavgasını yapar daha çok yıpranırdım.

Tabi bu da benim fikrim.

valla canım benim kardeşimde dağınık eve gelir 2 gün kalır içine eder gider. öncelikle anneme şikayet ettim rezil edio beni insan gibi kalacaksa kalsın dedim. annem ayarı verdi. sonra eşim söylendi bu ne yaa filan bi bardak bırakmış masaya ona söyleniyor bende aldım bardağı duvara fırlatıp kırdım ona söylenmez buna söylenir diye ona bi şey demedi o günden sonra. ama kardeşimde baya dikkat eder oldu yani

Valla hiç böyle anlamanıza gerek yok. Eşiniz sizin kardeşleriniz diye 4-5 ayda bir evine gelip 1 hafta kalan, ortalığı dağıtan insanları sevmek zorunda değil. Ağırlamak zorunda da değil. Demek ki bu durumdan rahatsız. Burda o kadar çok konu var ki kayınvalidem, görümcem evime gelip bir hafta kalıyor diye şikayet eden kadınların açtığı. Hele bir de eşinize gelecekleri konusunda emrivaki yapıyorsanız o daha da kötü. Artık aileniz eşiniz. Aynısını o size yapsa eminim rahatsız olur, burda tam tersi bir konu açardınız.

“Görümcelerim geliyor, bir hafta kalıp evi dağıtıp gidiyorlar. Eşim beni umursamıyor, azıcık katlan diyor. Ama görümcelerle kafa yapılarımız uyuşmuyor, oturup doğru düzgün sohbet bile edemiyoruz.“ olabilirdi bu konunun içeriği.
görümcelerin arkasını toplayan kadın, kardeşlerin arkasını toplayan da kadın. Arka toplama işi erkekse söylenebilir anca…

Evde farklı kişilerin varlığı genel olarak beni rahatsız eder. Allahtan her iki tarafla aynı şehirdeyiz

Ay kardeşler küçük kadın evde sandım🤭 kardeşlerinize ayar verin. Bir zahmet arkaları toplasınlar. Yok yapamazsanız anneniz babanız kaysın…

fikrinize saygı duyuyorum fakat yine de aralarındaki dinamiği bilmiyoruz. Eşinin nasıl konuştuğunu da bilmiyoruz. Objektif bakabilmek için karşı tarafı da dinlemek lazım.

Mesela siz bir durumdan rahatsız olduğunuzda bunu eşinizle paylaşsanız ama eşiniz bana bunu söyleyene kadar geçen hafta sen şunu yaptın, iki ay önce bunu dedin, beş sene önce annen böyle demişti diye eskileri açıp önümüze koysa susar mısınız? Yoksa daha çok mu sinirlenirsiniz? Ben herhalde daha çok sinirlenirdim. Basit bir konuyu konuşup çözebilecekken, bir de eski konuların kavgasını yapar daha çok yıpranırdım.

Tabi bu da benim fikrim.
Saygı duyarım fikrinize ama dediğim gibi bence duruma göre hareket edilir bu gibi durumlarda hatta karşındakinin tavrına göre.
Kızların eniştesi oluyor bu adam,eşini darlayacağına "kızlar ablanız yoruluyor sizde bir işin ucundan tutun" dese güzellikle, daha doğru olmaz mı? Ben misafirin arkasından konuşan kim olursa olsun hoşlanmam. Eşimin ailesinden biriyle sorunum olsa kırmadan,lisanı münasiple söylerim eşime kardeşin şöyle annen böyle dersem o da bana karşılık olarak,gayette haklı olarak, desin senin annen de şunu yaptı,bunu dedi vs diye. Haketmiş olurum.
Aile oldular artık,yarın öbürgün kendi ailesinden biri gelip kalacak,belki konu sahibinin de rahatsız olacağı birşeyler olacak,böyle arkadan arkadan eşini darlasın mı konu sahibi de,tabi ki olmasın,hoş değil bu davranış.

Ben şimdi kardeşlerime nasıl diyim eşim sizden rahatsız oluyor gelmeyin diye
Kardeşleriniz kaç yaşında? Çocuk mu bunlar? Gelip de evi dağıtmadan oturamıyorlar mı? Neden maddi olarak her şeylerini siz karşılıyorsunuz geldiklerinde? Bir de misafirlik 3 gündür. Hadi yol uzun ve 1 hafta kaldılar ama daha uzun kalmaları uygun değil bence. Düzen bozuluyordur doğru ama eşler de birbirlerinin aile fertlerini 3 gün, bilemedin bir hafta idare edebilirler.

valla canım benim kardeşimde dağınık eve gelir 2 gün kalır içine eder gider. öncelikle anneme şikayet ettim rezil edio beni insan gibi kalacaksa kalsın dedim. annem ayarı verdi. sonra eşim söylendi bu ne yaa filan bi bardak bırakmış masaya ona söyleniyor bende aldım bardağı duvara fırlatıp kırdım ona söylenmez buna söylenir diye ona bi şey demedi o günden sonra. ama kardeşimde baya dikkat eder oldu yani
Ay sizin tepkiniz de çok agresif olmuş

Evi dağıtmak nedir ya ben onu anlamadım fakat kusura bakmayın da gelende rahatı kacirmayacak yani

Back