ben bu yola bas koydum!

camamber

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
1.460
239
fatale'in konusuna da yazmistim. bir kac haftadir kendime dikkat etmeye basladim, 3 yildir suren bakimsizligimdan, bosvermisligimden cikiyorum. ve bunun icin nisan ayina kadar bir program yaptim kendime. bazilarini 2 haftadir yapiyorum, bazilarina (sigarayi birakmak ve diyet) yarin basliyorum. spora da bu cumartesi. planimi buraya da kopyaliyorum eklemelerle birlikte:

1- sabah-aksam cilt temizligi, nemlendirilmesi

2- carsamba ve pazar gunleri peeling ve maske

3- sabah uyanir uyanmaz naneli limonlu yesil cay, bol su ve bir elma veya bir parca ananas (kahvalti yapmiyorum normalde boyle yapicam bundan sonra)

4- gunde 2 kere yuz yogasi

5- yesil caydan sonra callanetics her gun (butun hareketleri yapmasam da olur ama gerinme hareketlerini ve karin hareketlerini yapicam)

6- spor, haftanin 6 gunu gidicem, spor bana baya iyi geliyor, yorgunlugumu aliyor. gidip 1 saat dursam bile iyidir.

7- sigara yok.

8- dudak nemlendiricisi ve el kremi surekli yanimda olucak

9- banyodan sonra tum vucuda nemlendirici

10- en gec 1de yaticam ve sabah erken kalkicam. az ama her gun duzenli uyku.

11- DIYET: 9 kilo vermem lazim. butun gun okulda oluyorum ve yemek yemeye vaktim olmuyor. oglen yemiyorum o yuzden. benim diyet programim sabah kahvaltida meyve ve aksam bir tabak yemek seklinde olucak. birazdan bir hafta boyunca pisirecegim seyleri planliycam. diyet yemekleri yapmiycam, sadece hazir seyler yemiycem, cikolata biskuvi cerez yok. tek istisna alkol. o da asosyal olmamak icin, yani davet edildigim zaman da bir bardak bi sey icerim. ama gunde bir ogun adam gibi yemek yiycem, diyet yemekleri moralimi bozuyor, ayrica sonra azicik yagli bi sey yesem kendimden tiksiniyorum. bu kafa yapisini da duzeltmek icin aslinda. ya da biri seni disarda yemege davet ettigi zaman rahat rahat yiyebilirsin cunku gunluk menu hakkini kullanmis olursun, ne millete "ayy diyet yapiyorum" diycem, ne de sucluluk duyucam. benim icin en kolay, en iyi rejim bu olucak. nisandan sonra oglenleri de yiycem, ve haftada bi iki kez tatli da yerim. ama mantik devam.

12- pazar gunleri manikur-pedikur

13- bu da beyin guzelligi maddesi internette vakit oldurmek yok, sadece buraya yazicam, twittera falan hic girmiycem, baskalarini, eski sevgilimi vs takip etmiycem ve onun yerine deli gibi ders calisip, kitap okuycam

14- dis bakimi: her gun dis ipi ve gargara kullanicam.

15- kola vs yasak (light olsa bile), gunde en fazla 2 bardak kahve ve en az 2 tane bitki cayi icicem.

16- hep pozitif olucam ve her gun sukredicem.

bi de ocak-subat gibi kilolarin cogu gittiginde ve sikilastigimda, guzel kiyafetler giymeye basliycam. aslinda cok guzel elbiselerim var ama hic birini giymiyorum, cunku mutsuzum, ve yakismiyor su anda, kucuk geliyor. iki tane pantolon ve uc tane kazak degistirerek giymek gibi super bir stilim var artik! kazaklar bosbol tabi ki. gecen gun baktim, botum yirtilmis ve inatla giymeye devam ettim baska botlarim olmasina ragmen. yarin diger botumu giyicem :)

Kararlığınızı takdir ettim, inşallah birkaç ay sonra da konuya gelip azminizi takdir ederim.
Darısı hala harekete geçemeyen (benim gibi) insanların başına.

Fırsat buldukça kendinizde gördüğünüz fiziksel ve psikolojik değişimleri de yazarsanız, bu açtığınız konu tadından yenmez...

Son düzenleme:

cok cok tesekkur ederim. haftada iki-uc kez rapor vermeyi planliyordum zaten burda, ama bu yorumunuzdan sonra sadece sizin icin bile yazabilirim :)

psikolojik degisimi simdiden yazayim, ben 3 yildir bosvermis bir haldeydim her konuda, hayal dunyasinda yasiyordum ve bir cok konuda dogustan sansli oldugum icin islerim bir sekilde ilerliyordu ama cok mutsuzdum. tabi ki 2-3 ayda bir kararlar aliyordum, kendimi degistiricem, artik boyle devam edemez, daha iyisini yapabilirim diye; ama icten ice bunu hak etmedigimi dusunuyordum. kararlarim da sacma sapan ucuk planlardi genelde :) bir sabah kalkip bambaska biri olucagimi dusunuyordum. artik mantikliyim, ve en onemlisi poztifim. endiselenmiyorum, korkmuyorum. "ayy yapamazsam nolucak" diye dusunmuyorum, cunku yapicam. ve her gun dua edip sukrediyorum, iyi dusunuyorum.

Çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz.
Öncelikle hepimiz hayatımızda dediğiniz dönemleri yaşıyoruz ki ben hala o dönemdeyim.
Kısa vadede alınan kararlar, 2-3 uygulamadan sonra 'aman' deyip eski hale dönmeler, en iyisi için değil sadece oluru için çabalamalar...
İnsanı bir saatten sonra tatmin etmemeye başlıyor, bu konuda çok haklısınız.
En başta aldığınız radikal değişiklikleri maddelemiş ve buraya paylaşmış olmanız bile çok büyük bir adım bana göre.
Buradaki veya kendi yaşantınızdaki alacağınız geri bildirimler ve kendinizde gözlemlediğiniz değişimler sizi sürekli kamçılayacaktır.
O uçuk kaçık planlar, şansla hep direkten dönme durumları bende de mevcut, o sebeple sizi çok daha iyi anlıyorum sanırım.
Üzerinizdeki ölü toprağını attığınıza göre artık canlanma vakti, bir adım bile ileri gidebiliyor olmak büyük başarıdır.
Siz fırsat bulduğunuzda paylaşın, bizler kendimize feyz alalım, birdir ikidir diye düşünmeden imrenerek yolunuzda ilerleyelim.

Her şey den öte bu yolda size başarılar diliyorum, takipteyim ve destekçiyim, bilmenizi isterim.

tesekkurler tekrar. boyle guzel ifade edilmis bir yorum gercekten daha da motive etti beni.

bugunun raporu: yuz egzersizleri ve cilt temizligi yapildi. artik bunlarla bir sorunum yok. yapmayinca kotu hissediyorum.
callanetics sadece isinma hareketlerini yaptim, ama yarin ve sonraki gunler hepsini yapicam.
diyet: oldukca basarili. aksam kerevizli, elmali, kuru uzumlu ve cevizli bir salata yapip buyuk bir kase yedim.
kotu olan sey, sigarayi birakma isini 10 araliga erteledim. bahanem de ev arkadasimin iciyor olmasi, bir de fazla geldi. aslinda zorlasam yaparim da zorlamiycam. 10 aralik diyoruz artik (ev arkadasim 1 ayligina gidiyor)

onun disinda hep gaza getiren ya da naif, umut veren sarkilar dinliyorum :) butun derslere de girdim, ve simdi de ders calisma zamani. sonra da banyo ve uyku.

yarin giremem siteye buyuk ihtimalle, bu hafta aksam yemeginde yiyeceklerimi hazirladim biraz (ve evet artik yemek yapiyorum), buraya da yazayim:

sali: tereyagli limonlu somon, salata
carsamba: mantarli tavuk sote ve safranli pilav
persembe: misirli ve biberli karnabahar-brokoli salatasi
cuma: sebzeli ve etli noodle
ctesi: peynirli etli meyveli falan garip bi salata (cok seviyorum)
pazar: ispanak (nasil pisirecegime karar vermedim daha)

kendime hatirlatma ve okuyanlara tavsiyeler

arada bu 3 yilda ogrendiklerimi, unutmamam gerekenleri yazmaya karar verdim. hem hedefimden vazgecmem daha da zorlasir, hem de okuyan bi iki kisi varsa belki yardimci olur diye dusundum.

simdiiii oncelikle cilt temizligi olayiyla basliyorum:

cilt tipi ne olursa olsun, cildimizi sabah aksam temizleyip, tonik surup nemlendiriyoruz. bence baska yolu yok. en onemli adim bu. ayda bir aklimiza geldikce yaptigimiz bulamaclar, sacma sapan bi suru sey, cildi soymak, desmek bilmemne bunlar bana yarar saglamadi, tam tersine zarar verdi. ki bu bulamac isleri falan benim surekli devam ettirebilecegim seyler degil, yogun bi hayatim var ve olmasa bile zamanimi bunlara harcamazdim. cogu da pis kokuyo zaten:) tabi ki arada zeytinyagi maskesi falan yapilabilir, ya da peeling yerine seker falan kullanilabilir ama digerlerine artik hic bir zaman bulasmamaya karar verdim. kafa karistirici, gereksiz ve yararsiz benim icin.
bu cilt temizliginde onemli olan dogru nemlendiriciyi bulmak kesinlikle ( digerleri de onemli de, benim su an temizleyiciyi pahali markalardan alacak kadar param yok :) ). 3 senedir nemlendirici ariyorum ve sonunda buldum. cildim karma, o yuzden cok zor oldu. ya kuruttular, ya pasparlak ay gibi bi surat yaptilar. neyse bu ayin baslarinda clinique aldim ve 2 sene boyunca devam edicem.

cildimizdeki sorunlar bi sabah kalktigimizda yok olmiycak, ay butun siyah noktalarimi cikartiyim da bitsin diye bi sey yok kardesim. temizliyceksin iste bu kadar basit, gunde en fazla 7-8 dk ni alir. bi de bi kac tane haftalik bakim yapinca senden guzeli yok!

yesil cay

gunde 3-4 kupa icmek, metabolizmayi %4 civarinda hizlandirir, yani 50-100 kalori daha fazla yakarsiniz.

Canım topiğin hayırlı olsun. Bu arada 13. madden bana kendimi hatırlattı. Yaklaşık iki sene önce bende sevgilimden ayrıldığımda sürekli faceten twitter dan takip ediyodum. Hoş o beni faceten silmişti ama bizim bütün arkadaşlarımız ortaktı. O yüzden bende diğerlerinin profilinden takip edebiliyordum. Sonra baktım böyle olmuyor kafayı yiyecek gibiyim. bütün arkadaşlarım onunla arkadaş bende ülke değiştirmeye karar verdim ve de giderken internete falan girmeme sözü verdim kendime. Hoş pc mi aldım yanıma. İlk iki ay çok az nete girdim. Ama sonra şimdiki sevgilimi buldum. Malesef internetle işi olan bir insanım. Neredeyse 7/24 nette olmam gerekiyor şu aralar. O yüzden telime bile internet bağlattım yani Böylelikle okula kadar pc mi taşımak zorunda da değilim. Ama bu tür olayları iyiye kullanırsan ne güzel. Ben çok da iyiye kullanamamıştım. Not ortalamam artmıştı ama çok ders çalışamamıştım. Çünkü ayrıldıktan sonra 7 ay ağladım.. Ama şimdi iyikide beni o kadar üzmüş bu kadar kısa sürede hayatımı mahvetmiş diyorum çünkü şu anda çok mutluyum.

Ayrıca yeşil çayla ilgili olarak kansızlığı olan özellikle de b12 vitaminiyle ilgili sorunu olan arkadaşlar, siyah,yeşil ve beyaz çaydan uzak duruyorsunuz. Doktor tavsiyesi hatta zorlaması diyelim

aaa bilmiyordum kansizlik olayini.

hahaha ben ayrilali milyon yil oldu zaten, ve ben gercekten de baska ulkeye tasindim :) sadece takinti, procrastination icin kullandigim bi sey yani.

neyse callanetics yapildi, yuz egzersizleri yapildi, dun peeling yapildi ve bu kiz okula gider

Bende başka ülkeye taşındım sorun değil şimdi rahatım yerinde

canım merhaba..
programını çook beğendim okurken kendimi gördüm birden bende aynen yazdıklarını yapıyorum emin ol zamanla rutine biniyo ilk günler görev gibi yapabilirsin ama sonra ööle hoş bi alışkanlığı olyoki bakımzılık bi yana sigarayı içtiğine anlam veremiyosn..tebrik ederim inşallah sana bana ve bizim gibi arkadaşlara faydalı olur..bu arada ısırgan çayınıda içmeye başla kozmik bakımda ısırgan çayı ön plandaydı arınma amaçlı olarak dilersen daha detaylıda yazarım kolay gelsin diyorum yepyeni hayatında şimdiden başarılar arkadaşım..

isirgan cayi olayini gordum ama usendim ya :) simdilik bulasmiyorum ona, burdaki maddeleri hallediyim daha sonra oyle detoksumsu bi sey dusunuyorum ben de.

cooook tesekkurler destegin icin. sigaradan artik tiksindim. ozellikle ders arasinda icip, insanlarin yanina donunce o kadar rahatsiz hissediyorum ki. zaten hava olumune soguk burda, disari cikip icmek zorunda kaliyorum bi de. ayrica midemi agritiyor, ve daha cok yemek yememe neden oluyor. yani bi cok insanin aksine sigara bana kilo aldiriyor.

bu arada kizlar, durust davraniyorum her zaman, su an her maddeyi yapamiyorum. arada aksakliklar oluyor ama bu daha birinci haftamdi, ve ben bu programi hayatimin programi yapicam kucuk degisikliklerle. o yuzden normal. yani ilk gunden hepsini eksiksiz yapmak imkansiz aslinda. bi de spora dun basliycaktim guya ama gidemedim, ptesi basliyorum. (bugun burda her yer kapali)

yaaa ben artik burda cok kiro bi sey yapmaya da karar verdim. ozlu soz paylasicam artik hahahahaha napiyim baska hic bi yere yazmiyorum boyle seyler, ve beni gaza getiriyor, unutmamak icin buraya yazicam ozurler dileyerek sizden. hahaha off sapittim :)

Appreciate the ones who love you, help the ones who need you, forgive the ones who hurt you, and forget the ones who leave you.

canım rica ederim dediğim gibi resmen kendimi gördüm yazında bende devam ediyorum ve kendimi hep bişilerle meşgul olmaya zorladım ilk başlarda hergün caddelerde gezdim desem abartı olmaz evde oturup sigara içmemek için çıktım devamlı cildim için aktardan salyangoz özlü krem aldım çok işime yaradı yüz yogamıda 2defa yapıyorm günde..resmen yapmadan evden çıkamıyorm yürüyüşlerim desen spor gibi oldu bana genelde koştururum ztn bi yere gidersem :) şu ısırganda iyi gidiyo bakalım içim temizlenmeden yüzüm beyazlamaz gibi geliyo ama sigara içtiğim dönemki yüzümle şimdiki hiç alakalı değil bembeyaz ve dipdiri duruyo şimdi..sende kararını verdin ve uyguluyosn canım o yüzden bişileri eksik yaptım deme kendine aferim diyerek dolaş çünkü iğrendin ve bıraktın sigarayı sanırım sabahları eskisinden daha rahat ve biraz daha erken uyanıyosundur ben sırf bu rahatlık için bidaha içmem elime alınca içemiyorum bile bikaç kez dur bakıym iğrenecekmiyim dedim ve sonuç güzel içemiyorum ve en ince sigara bile ağır gelir oldu evde içenler çok yanlarında durunca gidip banyo yapasım geliyo başka nasıl temizlenilirki huy oldu bu bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…