canım rica ederim dediğim gibi resmen kendimi gördüm yazında bende devam ediyorum ve kendimi hep bişilerle meşgul olmaya zorladım ilk başlarda hergün caddelerde gezdim desem abartı olmaz evde oturup sigara içmemek için çıktım devamlı cildim için aktardan salyangoz özlü krem aldım çok işime yaradı yüz yogamıda 2defa yapıyorm günde..resmen yapmadan evden çıkamıyorm yürüyüşlerim desen spor gibi oldu bana genelde koştururum ztn bi yere gidersem :) şu ısırganda iyi gidiyo bakalım içim temizlenmeden yüzüm beyazlamaz gibi geliyo ama sigara içtiğim dönemki yüzümle şimdiki hiç alakalı değil bembeyaz ve dipdiri duruyo şimdi..sende kararını verdin ve uyguluyosn canım o yüzden bişileri eksik yaptım deme kendine aferim diyerek dolaş çünkü iğrendin ve bıraktın sigarayı sanırım sabahları eskisinden daha rahat ve biraz daha erken uyanıyosundur ben sırf bu rahatlık için bidaha içmem elime alınca içemiyorum bile bikaç kez dur bakıym iğrenecekmiyim dedim ve sonuç güzel içemiyorum ve en ince sigara bile ağır gelir oldu evde içenler çok yanlarında durunca gidip banyo yapasım geliyo başka nasıl temizlenilirki huy oldu bu bende
canım valla ben tam tarih hatırlamıyorum bildiğin bayağı bi kaçış oldu bnmki sigaradn ama sanırım ekimin sonlarına geliyodu bıraktığımda belki dahada önce..ama şunu sölemeliyim daha önceleri hep 15 günlük bi bırakma sürecim olurdu şimdi onu aştım en azından ya hatta 1aydan fazla oldu ben geçen ay adet gördüğümde epey bikaç haftadır bırakmıştım şimdi hatırladım ama arada bi tane yaktığımı filanda sölemeliyimki söledim ztn onuda içemiyorum çok şükür..bende senin gibi çaylara süte vb şeylere takmış durumdayım..anlayış gösteren veya göstermeyen olabilir sigara insana yapışıyo biliosn o yüzden senin içmemen bile insanlara tmm bırakmış işte yanında ben içsem bişi olmaz düşüncesi verbilir ama sen kimseyi kırmadan uzaklaşmalısın dediğim gibi bana en ufak koku sinince deli oluyorum ben ve tek çarem bany yapmak geliyo..bu arada sigara içmemenide arkadaşlarının yanında dışlanma olarak algılama sakın onlar zamanla senin doğru yaptığını anlayacaklardır umarım..aynen, ben bu sene 6 ayligina birakmistim sigarayi. yarim sigara icince tiksiniyodum, yere atiyodum gizlice :) arkadaslarim gorup kiziyolardi. sonra salak gibi turkiye ye donunce tekrar basladim. ve o gun bugundur birakamadim dogru duzgun. benim de baya yuzum beyazlamisti. ama su an ev arkadasim karsimda sigara iciyo :) daha onceki birakma denemelerimde baska odada camin onunde icmisti, anlayisli kizdir ama ben yuz kere birakicam dedim birakamadim, o yuzden ev arkadasim ocakta geri dondugunde soyliycem, ben biraktim sigarayi diye. simdi soylemiyorum icmedigimi. ben de bol su, yesil cay, limonlu su adacayi vs ile temizlenmeye calisiyorum. ne kadar oldu sen sigarayi birakali?
kizlar bi de cok onemli bi sey danisicam. simdi ben yilbasi icin turkiye'ye donmemeye karar verdim, burdaki programim bozulmasin diye, bi de zaten sinavlarim basliyor hemen yilbasindan sonra. simdi en yakin arkadaslarimdan biri de yanima gelmek istedi. birlikte gezeriz bi seyler yapariz diye. siz olsaniz ne derdiniz? gelmesi mi iyi olur, gelmemesi mi? yilbasi gecesini yalniz gecirmek mi yoksa programin bozulma riski mi? nasil yapiyim hic bilemedim
canım valla ben tam tarih hatırlamıyorum bildiğin bayağı bi kaçış oldu bnmki sigaradn ama sanırım ekimin sonlarına geliyodu bıraktığımda belki dahada önce..ama şunu sölemeliyim daha önceleri hep 15 günlük bi bırakma sürecim olurdu şimdi onu aştım en azından ya hatta 1aydan fazla oldu ben geçen ay adet gördüğümde epey bikaç haftadır bırakmıştım şimdi hatırladım ama arada bi tane yaktığımı filanda sölemeliyimki söledim ztn onuda içemiyorum çok şükür..bende senin gibi çaylara süte vb şeylere takmış durumdayım..anlayış gösteren veya göstermeyen olabilir sigara insana yapışıyo biliosn o yüzden senin içmemen bile insanlara tmm bırakmış işte yanında ben içsem bişi olmaz düşüncesi verbilir ama sen kimseyi kırmadan uzaklaşmalısın dediğim gibi bana en ufak koku sinince deli oluyorum ben ve tek çarem bany yapmak geliyo..bu arada sigara içmemenide arkadaşlarının yanında dışlanma olarak algılama sakın onlar zamanla senin doğru yaptığını anlayacaklardır umarım..
canım vardır herşeyde bi hayır arkadaşın çok dretmiyosa sende illa ısrar etme gelmesini istemiyosan ama gelirsede dediğin gibi gezip tozarsınız sınavlar öncesi bi deşarj olursun daha iyi hem sigaradanda iyce uzak kalma fırsatın olur..ama sınavlara hazırlanmana engel teşkil edecekse bunu açıkça kırmadan sölemelisin..bu arada arkadaşın özel biriyse durum farklı olabilir
yok yok burda tam tersi, sigara icmeme anlayis gosteriyolar :) bazen sikayet ediyo okuldakiler. ev arkadasim da gidicek bi hafta sonra. evi tertemiz yapicam ve geri donunce de camin onunde icmesini soyliycem. simdilik soylemiyorum, cunku bin kere sigarayi birakicam dedim ve birakamadim, gina gelmistir kiza artik.
yani ben aslinda gelmesini istiyorum ama, o gelicek olan arkadasim da sigara iciyo ve kesin baya bi alkol falan aliriz gezdigimiz gunler... bilmiyorum, tek derdim sanki hayati ertelemek gibi olucak diye. hazir gezme eglenme firsatim varken tepiyomusum gibi. ama su ana kadar hep teptim zaten ve artik bi amacim var, ve onu gerceklestirdikten, gercek ben olduktan sonra eglensem daha mutlu olurum sanki. ama o zamana kadar cevremde insan kalmamis da olabilir :)
ya bi de vitamin mi alsak? antioksidan, aloe vera bilmemne gibi :) yani bi yarari olmasa da kendimizi iyi hissederiz
bilemedim şimdi :26:bol bol meyve ye tatlım c vitamini içerikli özellikle mesela kahvaltıda kendine portakal suyu sık ohh miss...
canım sen kafanda güzel bi şekillendirmişsin istediğin ve izleyeceğin hayatını o yüzden o doğrultuda git bakalım bu arada önceliklerini bilmen hoşuma gitti..
di mi? cok sagol. gelme ben ders calisicam diycem kiza. anami babami gormeye gitmiyorum, buralarda surtemem su an. benim once kendime ulasmam lazim, daha yolum var :) of ders calismam lazim benim ya kalktim artik bilgisayarin basindan. destek olan herkese tesekkurler tekrar
of ben de ders calisamiyorum, dus alip uyumaya karar verdim.
bi de artik oglenleri soya sutu icicem. hem protein icin, hem acikiyorum, hem de gogus buyutuyo :) ara vererek icicem ama fazlasi zararli. bi de dogum kontrol hapi kullaniyorum 3. paket bitmek uzere, o da baya etki etti goguslere. yazin baya baya tas otesi olucam demek ki hohohohoho
ya tatlım ne gerek var bööle şeylere o hap senin ilerki hayatın için sıkıntı olabilir yani...
yok bebek dogum kontrol hapini goguslerim icin kullanmiyorum zaten, adet sancisi icin. yoksa adet oldugumda iki-uc gunum bloke oluyor, ve bu okulla mumkun degil. bu sene kullanmiycaktim, annem de kullanma diyo ama eylul sonunda okulda regl oldum, karnim feci agrimaya basladi ben eczaneye gidiyorum diye ciktim, giderken sigara da ictim mal gibi, tansiyonum feci dustu, gozlerim karardi terlemeye basladim, oturmak icin kostum, millet bana yardim etti falan. oldum o gun geberdim resmen. kabustan beter bi gundu, ondan sonra bi daha bunu yasayamam diye baslamak zorunda kaldim iste. yazin ya da ilkbaharda doktora gidicem zaten, ama burda gitmek istemiyorum, turkiye ye tatile gittigimde :)
d.kontrol hapını saç uzatmak için bile kullananları duydumda aklım o tip bişiye gitti sorry
ayy bende aynıyım sorma yaa ama dönemin gelmeden bikaç gün önce spor iyi geliyo tavsiye ederim..
özellikle bacak hareketleri..
bnm bi iki kere denk geldi sonra yaradığını farkettim..
hazır sigarayı bırakıyon onun etkisinin yanında sporunu yapmanda fayda sağlıcak sana..
hahaha yok yok hormonlarimi etkileyen bi seyi oyle sakiz gibi kullanmiycak kadar akilliyimevet cok haklisin. zaten uzun suredir o kadar kambur oturuyodum, o kadar kassizdim ki, bi haftada yaptigim bi kac saat callanetics bile baya etkili oldu. dik durmaya basladim. spora basliyim ve okuldaki su zor donem gecsin birakirim hapi. bi de tansiyon cok buyuk sorun ya. iste sigarayi birakmanin bi faydasi daha benim icin!
bugun okulda cok sinirimi bozdular, agladim herkesin ortasinda. Aglak kiz oldum. sonrra eve gelip kocaman bi paket cikolata yedim, cikolatali soya sutu de ictim. 1000 kalori falan almisimdir ama pisman degilim. dus alip dua edip uyuycam. cocuk gibi :) napalim bugun boyle oldu, yarin yeni bi gun
kafaya takma canım ne yazıkki etrafta ahmaklar olmayınca hayatı daha iyi öğrenip büyüyemiyorz..
sigaraya el sürmediğin için tebrik ederim hiçde elini uzatma ona bidaa..lisedesin sanırım profilde öle gördüm
yaşın çok küçük hiç bulaşma tamda asıl güzelliğine kavuştuğun çağların çünkü..
evet yarın yepyeni bi gün...