• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu insanlarla nasıl baş ederim

sevinedsesesli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2011
19
0
36
Bingöl
Merhabalar aranıza yeni katıldım
Ben güçlü olmayı beceremiyorum.
İnsanların gözlerinin içine bakamıyorum.
Şuanda konuşmadığım 2 arkadaşım var benim psikolojim aşırı derecede bozuk.
Olay şöyle gelişti.
Bizim bir sınavımız vardı sınav olduğumuz ders notlarını tutmmştım ben.O yüzden hocamızdan rica ettik iptal etti ..Ertesi hafta sınav saati 1 saat çalıştım.

Arkadaşlarım 2 haftadır çalışmalarına rağmen kağıdını aç dediler.
Açıktı sınavım bitince hocaya verdim.
Sonra baksaydın dedim sen yazdığında bende yazıyordum diye sert çıktı.
Bir ortak arkadaşımız vardı onun ismini sürekli söylüyor ondan herşeyi istiyorken bende döndüm sürekli hale hale niye necla deil.
Moralim bozuk dedi.
Neyse sınıftakilerde gösterseydin dediler bende baksaydı tutup kağıdına yazcak halim yoktu dedim oh iikide dedim.
Neyse sonra 2 arkadaş birleştiler beni tek kaldığımdan dolayı çok mutlular .
Birde sürekli baana nispet yapmalar diğer o paspal arkadaş ortak olan yani sürekli gözlerini dikiyor bende neden hayın hayın bakıon diorum yok ölesine dio.
ama gözlerinden zafer fışkırıyor resmen.

Sonra küstüğüm insanların gözlerine bakamıyorum ve sinirim bozuluyor bu insanlara karşın tek kaldım sınıftaki kimsele arkadaş olmak istemiyorum çünkü doğruda değiller ne tür bir yol izlemeliyim bana akıl verirmisiniz .
Gözlerimi üzerlerine dikmem mi gerek.
Güçlü durmam lazım.
Ve benim kankam olan insan sürekli ortak olanın ardından atıp tutan biriydi düşünün artık yüzsüz yüzsüz ona sığınıyor
Ve olaylar büyüdü arkdaşlar bizim okulda staj mecburi ortak olan arkdşla staj yeri aramaya gittik küstüğüm kızın arkasından attı tuttu sonra bir dünya laf vs vs etti okula geldik ertesi günü kendi dedikleirni bana mal etti ve bana küfür etti.
Bir evli erkek bana aşık olmuştu ama ben istemedim ..
İstemediğim halde iftira attı erkeklerle geziyorsun dedi.
Ki asla arkdaşlar kalktım saçını yoldum.
Sonra okuldan 1 aylık uzaklaşmak için izin aldım.
Derken staj başladı.
Kendine güveni olmayan o pasif kız çok samimi olduğum kızla bir grup kurmuş kendilerine ayar vermiş laf söylüyorlar ben suskun kalıyorum
En basitinden bir hocamız sordu bugün dediki nie ayrıldınız.
Ortak olan lafa girdi boşverin dedi hocada sana noluyor dedi.
O samimi olduğum kızda böylesi daha ii dedi.
Bende gereksiz lüzumsuz kişileri almak istemiyorum hayatıma dedi..
Ve bitti sonra atölyemizi temizlememiz gerekiyordu listede ona denk geldi..Ortak olan arkdş yani.......
Ben yapmam dedi ses etmedim..
Tınlamadım süpürdüm çıktım ama hocama gidip söyledim yarın benim üzerime gelcektir..
Ama dönüp napıcam bilmiorum çünkü hiç gücüm yok kızlar hiç
Aslında o kız çok güçsüz ezik mezik bişeydi yanımda kala kala diğeriyle adam olup bişe sanıyor gözlerini üzerime dikiyor..

Bana önerileriniz ne

Bu yaşlardaki kızlar arasında çekişmeler,gruplaşmalar,kıskançlıklar olabilir.
Sen de güçlü olmayı beceremiyorum demişsin ama diğer arkadaşın için pasif,kendine güvenmeyen,ezik gibi kelimeler kullanmışsın.
Demek ki kendini ondan güçlü görüyorsun.

Anlaşamıyorsan,illaki bu iki kızla arkadaş olmak zorunda değilsin.
Sınıftaki diğer arkadaşlarınla kaynaşmaya çalışabilirsin.Gerçi onların da doğru olmadıklarını söylenmişsin nedense...
Yine de alternatifleri değerlendirmelisin.Bakarsın ummadığın birisi aslında sana daha uygun bir arkadaş olabilir.

kusura bakma canım ama bu kadar böyle dertli var konu açan var.bu çok saçma konu.sen herkesin zamanını çalıyorsun şu anda belki üyeler şuanda burayı okumak yerine başkasının derdine ilaç olacaklardı yorumlarıyla.hepimiz yaşamışızdır bu durumu öğrenciyken..kafaya takmak saçma..

Canım bu derece yaklaşmanı hiç ama hiç yakıştıramadım.
Size küçük gelen bir dert belki benim gözümde dağdır nerden biliyorsun madem saçmaydı bakmama olayına sahiptin zorla yaz demedim ki:50:

Canım bu derece yaklaşmanı hiç ama hiç yakıştıramadım.
Size küçük gelen bir dert belki benim gözümde dağdır nerden biliyorsun madem saçmaydı bakmama olayına sahiptin zorla yaz demedim ki:50:

canım ben sana küfür yazmadımki neyi yakıştıramıyosun anlamadım??
canım tamam dağdır ama saçma değilmi allah aşkına bende küstüm lisede arkadaşlarımla şu anda üniverstedeyim .hiçbiri ile alakadar değilim.canları cehenneme.niye beynini yoruyosun çıkarcı arkadaşlar için.şu anda senin konu açman saçma değil.ama onları takıpta üzülüp konu açman saçma.bitip gidecek takma..

Canım üzülüyorum yani :5:
Kendimi yıpratıyorum ama elimde değil..
Laf çaktıklarında napcağım konusunda bir bilgim bile yok düşün:59:
Annem işte dışarı zamanında bırakmadı şimdi insanları geç tanıdığımdan kırılıyorum:59:
Neyse canım tşkr ederim

Canım üzülüyorum yani :5:
Kendimi yıpratıyorum ama elimde değil..
Laf çaktıklarında napcağım konusunda bir bilgim bile yok düşün:59:
Annem işte dışarı zamanında bırakmadı şimdi insanları geç tanıdığımdan kırılıyorum:59:
Neyse canım tşkr ederim

bende sen gibiyim bende geç çıktım.benim onlar grup grup gezerken ağladığım bile oldu okulda lise 1 de sonra güçlendim takmadım.emin ol bunu başarabilirsin.laf söylediklerinde bakma .

Benim de lisede bir dönem çok samimi olup,sonra aramız soğuyup,konuşmadığım bir arkadaşım vardı.
Konuşmama sebebimizi hatırlamıyorum bile.Yıllar sonra mezunlar gününde karşılaştık ve o gün bugündür gayet samimi konuşuyoruz :)

Rehber öğretmene derdini anlat lisede arkadaşlık zor ,kim kime arkadan bıçaklarsa yarışında, arkadaş olacam diye üzme kendi olmazsa olmuyor

Rehber Öğretmenime danıştım.Bişey yapamayacağını dile getirdi aynen böyle annemede söledim herkese söledim en son baktım herkes derdini yazıyor bende yazayım dedim

bak canım bende 18im bu sene mezun oldum.bende ilk liseye basladığımda çok dışlandım falan sonra bi kaç arkadaşım oldu onlarlada küstük.lise 3 te yakın arkadaşlarım vardı.2 tane.bi tanesi iyi biriydi.yalnız diğeri çok hoppan bi kızdı.hakkında bazı şeyler duydum.doğrumu değilmi diye araştırdım.doğruydu.diğeri kızı uyarmaya çalıştım falan.ben kötü oldum.kaldım yalnız.bütün kızlar o kızı tuttu falan çünkü o kdr güzel rol yapıyodu ki.neyse ben 1 yıl öyle takıldım.bi tane daha dışlanmış bi arkadaş vardı pek konuşmazdık ama ondan sonra konuşmaya başladık.erkeklerde onun ne mal olduğunu bildiği için yakın arkadaşlarımız oldular.böyle 6 7 kişilik bi arakadaş grubumuz oldu.laf sokmalar falan oluyodu sınıfta ben sokmuyodum bende gözlerine pek bakamam insanların.yapcağın tek şey ne biliyomusun.onu takmamak.uğraşcak uğraşcak bırakcak.başıma geldi çünkü biliyorum.kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama zor günler geçcek.lise 3 sen seneye hiiç takma onları birinle arkadaşlık kurmaya çalış.olmadımı boşver ders çalış genelde sınıfta.laf yaptılarmı duymamazlıktan gel.rezilmi oldular gülme bilee.o kadar bile takma anladınmı.inan en iyi ders oluyo onlara

O halde sınıfını değiştir git müdür ile konuş ,cesaretli olman gerek

Meslek lisesi ve tek sınıf bölümde değişmem imkansız.
Ama bana birşey dediğinde ki yarın laf vurmaya çalışcak.
Şey dicem it ürür kervan yürür.
Hocam dicem mevlana bir söz söylemiş bilmem bilir misiniz:82:
depli Edebinden Susar,Edepsiz Ben Susturdum Sanar
:51:arkdaş ya kör ya sağır olması lazım kaç yıldır benim ne kadar güçlü ve dirençli bir kız olduğumun farkında deil ama önemli değil onu affediyorum allah akıl fikir versin inşallah bir gün kendine güvenirde karşıma öle gelir ya da öle demiyeyim o günleri görmeyi allah nasip eder dicem..
Hocamla knşurken laf yerini bulcak:9:

Sadece taktik istiyorsun sanırım.Pekala...
Birincisi,seni gıcık etmek istiyorlarmış madem,gıcık olma,en azından gıcık olduğunu belli etme.
İkincisi,kötülüğe karşı kötülükle savaşma.İyilikle karşılık ver.Bak bunu dene,senin durumunda çok işe yarayacaktır.İçinden gelmese bile,zorla kendini.
Onlara karşı değilse bile,diğer arkadaşlarına karşı farklı ve de haklı görüneceğine bahse girerim.
Başkalarıyla konuşurken,ben aslında X'i seviyorum,aramız neden böyle oldu anlamadım de...Birşey yerken kızlara ikram et.Ani ve gereksiz iltifat et.Aaa bugün saçın çok değişik olmuş gibi :)
Bu yaşlarda duygular anlık değişir.Bugün sinir olduğun birisi,yarın sana hiç fena görünmeyebilir.Arkadaşların için de aynı şey geçerli.Aslında sevinedsesesli fena kız değil galiba diyeceklerdir.
Bir de unutma bu tavırlar sana özel değil.Bugün sana böyle davranan,yarın diğer arkadaşına davranabilir.O zaman sana ihtiyaç duyacaktır.

Back