Ben bu ilişki için daha ne yapabilirim

aszr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
18
0
86
İstanbul
öncelikle merhabalar kızlar. hemen konuya giriyim çünkü oldukça uzun ve nasıl anlatıcağımı da bilmiyorum. 18 yaşında başladığım ve 6 yıldır devam eden bir ilişkim var. ilişkiye başlamadan önce birbirimizi tanımaya çalışırken kaç kişiyle çıktın falan gibi sorular da sormuştuk birbirimize. öncesinde benim birkaç ilişkim olmuştu ama kesinlikle ciddi bişeyler değildi. yani daha doğrusu bi sevgilim olmasını istiyodum ama aynı zamanda da nasıl davranıcağımı bilemiyodum kendimi rahat hissetmiyodum falan. o yüzden ilişki başladığı gibi ben buluşmaya falan gitmeyince 1 hafta 10 gün içerisinde bitiyodu. böyleydi yaşadığım ilişkiler. bunun 1 tek istinası oldu o da zaten şu anki 6 yıllık sevgilimden önceki ilişkimdi. bunun tek farkı ise ona gerçekten inanmıştım değer verdiğini çok fazla hissettiriyodu, çok ilgiliydi bana karşı. defalarca reddetmeme karşı o aynı hoşgörüyle yaklaşıyodu bana hep. o yüzden onunla bişeyler paylaşabileceğimi düşünmüştüm gerçekten. ama benim hissettiğim şey sadece buydu, beni mutlu edebilir diye düşünüyodum. aşık olmak değildi. bu kişiyle 1 2 defa görüştüm ama ama attığı mesajlardan telefondaki konuşmalarından falan çok emindim beni sevdiğinden. neyse uzatmayayım sonra öğrendim ki beni aldatmış. bunu öğrendiğimde biz zaten ayrılmıştık ama yinede bu durum çok dokundu bana. dediğim gibi çok inanmıştım çünkü. en yakın arkadaşalarıma bile güven duymaz bir hale gelmiştim. ben böyle bir psikoloji içindeyken şimdiki sevgilimle tanıştım. tabi ki içinde bulunduğum durumu da anlattım. belki de olayın taze olması açısından biraz da abartarak. neyse ilişkimiz başladı ve ben daha ilk buluşmamızda sanki 40 yıllık sevgilimmiş gibi hissettim onun yanında. herşey çok güzel başladı ilk 1 yıl mükemmeldi. ancak daha sonrasında buna bana daha önceki özellikle aldatıldığım ilişkimle ilgili sorular sormaya başladı. hatta soru sormak falan da değil dediği tek şey karşıma geçip "evet şimdi bana onunla ilgili herşeyi anlatıyosun". neyi merak ediyosun diyorum herşeyi diyo. nasıl başladı kaç kere görüştünüz nerde görüştünüz vs vs... ben nedense anlatmaya çekindim ilk defa böyle bi ilişki yaşıyodum ve aşık olduğum adamın gözlerine bakarak başka birinden bahsetmek bana çok zor geldi o an. önce ben sana bu ilişkiye başlamadan zaten herşeyi anlattım falan diye konuyu geçiştirmeye çalıştım. hatta geçti diye de düşündüm ama yanılmışım. aynı şeyi durup durup senede 1 2 defa yapmaya başladı. bende her defasında ufak ufak bilgilerle geçitiriyodum. ki aslında anlatılcak birşeyde yoktu çünkü arşılıklı paylaşılmış birşey yoktu. belki de o yüzden sessiz kalıyodum. ona zaten böyle böyleydi bişey yaşanmadı ki dediğimde ise inanmıyodu. ben seni bulduğumda ne haldeydin bişey yaşamadığın biri içinmi üzülüyodun o kadar falan diyerek bana inanmıyodu. yıllarca sürdü bu durum durup dururkeb hadi anlat diye çıktı karşıma sürekli. yaklaşık 2 yıl önceydi oturdum bi mail yazdım ona "şurda tanıştık 2 kere görüştük şu kişi vesile oldu tanışmamıza çok ilgiliydi falan filan gibi" bunları onun yüzüne bakarak anlatamıyodum sanki ayıp bişey yapmışım gibi hissediyodum. bu maili aldıktan sonra sevgilim biraz duruldu. ama bu aralar yine aklında soru var. en son yine dün gece açtı konuyu. sen bunu bana yüzüme bakarak anlatamadın bile yalan söylediğin için mi anlatamadın mı yoksa falan diye. artık o kadar sıkıldım ki geçiyim karşısına anlatıyım diyorum ama inanınki artık anılar silindi. hatırlayamıyorum ayrınlatıları. napıcam ben. böyle şeylerden dolayı sana güvenemiyorum falan diyo. son 1 yıldır falan evlilikten de bahsetmez oldu. napıcam ben nasıl çıkıcam bu işin içinden. nasıl kazanıcam onun güvenini tekrar...

canım sana inanmıyorsa inanmasın boşver kendini üzmeye hiç değmez..üstelik daha çok gençsin..sen kendini başkalarına ezdirdikçe daha da üstüne geleceklerdir..bence restini çek ve ben tüm gerçekleri anlattım bana güvenmiyosan sen bilirsin de..belki üzülcen unutman zor olcak ama daha şimdiden böyle yapan insan evlenince kim bilir neler yapar gençliğine yazık...

Son düzenleme:
Sevgilinin ne yapmaya çalıştığını anlamadım.Eski bir olaymış bitmiş bu kurcalamak niye.
Kaldı ki yaşadıkların geçmişin,bunlarla ilgili seni hesaba çekemez bence.Yok güvenemezmiş,yok yalan söylüyormuşsun iyi sabırlıymışsın sen.Evliliği de iyi düşün,6 yıl önceki olayı bu kadar kurcalayan evlenince ne yapar düşün.

senin yerinde olsam neye inanmak istiyorsan ona inan derim bence bu yaptığı olgunluk değil çocukluk geçmişte kalmış ve senden önce tmm kıskanmış olabilirsin ama uzatmanında bi anlamı yok cnm diyorsun ya bir şey paylaşılmadı sende niye çekiniyorsun ortada kötü bir şey yok sonuçta anlat yüzüne karşı inanmasada kendi bilir üzülme cnm benim yaa

senin yerinde olsam neye inanmak istiyorsan ona inan derim bence bu yaptığı olgunluk değil çocukluk geçmişte kalmış ve senden önce tmm kıskanmış olabilirsin ama uzatmanında bi anlamı yok cnm diyorsun ya bir şey paylaşılmadı sende niye çekiniyorsun ortada kötü bir şey yok sonuçta anlat yüzüne karşı inanmasada kendi bilir üzülme cnm benim yaa valla bazen sevgilime gerektiği zaman neye inanmak istiyorsan ona inan derim

Geçen 6 yıllık süre içinde sizin güvenilir olup olmadığını anlayamadıysa işiniz var sizin bu çocukla. Eğer tek takıntısı bu geçmişte kalan olaysa, bir daha bu konuya dönmemek üzere son bir defa daha ikna etmeyi deneyebilirsiniz bence. Ama bu bitip bir başka takıntı başlayacak gibi görüyorsanız, o zaman bu ilişkiyi tekrar gözden gerekir diye düşünüyorum.

Zaman geçip paylaşımlar artıkça ilişkilerde"ya dur bakayım hele senin biri vardı hani o işi tam anlatsana"gibi tuhaf bir sahiplenme bu.Aslında anlatılacakların güven kazanmaya yarar bir yanı olmayacağı gibi duydukları tam aksine rahatsızlık verebilir.
Zaten nasıl bir fantezidir ki bana onu anlatsana saçmalığı hiç anlamam.
Onun yüzüne bakarak anlatamam değil bilakis gözlerinin içine bakarak sen hesap sor 6 yılı aşkın bir ilişkiyi bu denli anlamsız sorgu suallerle zedelediği için.

Zaman geçip paylaşımlar artıkça ilişkilerde"ya dur bakayım hele senin biri vardı hani o işi tam anlatsana"gibi tuhaf bir sahiplenme bu.Aslında anlatılacakların güven kazanmaya yarar bir yanı olmayacağı gibi duydukları tam aksine rahatsızlık verebilir.
Zaten nasıl bir fantezidir ki bana onu anlatsana saçmalığı hiç anlamam.
Onun yüzüne bakarak anlatamam değil bilakis gözlerinin içine bakarak sen hesap sor 6 yılı aşkın bir ilişkiyi bu denli anlamsız sorgu suallerle zedelediği için.

yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. evet zor bi ilişki. evet ben bunu onun istediği gibi geçip karşısına anlatsam da yeni bile sorunla karşıma çıkma ihtimali var. ama o kadar kıyamıyorum ki hem ona hem beraber geçen yıllarımıza. yine de sanırım ben bir kez daha denicem dediğiniz gibi alıcam karşıma hem anlatıcam hem de bu defa ben hesap sorucam...

6 yillik bir iliski ama o sana güvenmiyor...
bu süre boyunca sene 1-2 defa sana önceki iliskini sormus...
demek ki en basindan beri ve bugüne kadar sana hic güvenmemis ki, mail yazdiktan sonra bile yalan söylüyorsun demis...
gecmisin senin gecmisindir kimseyi ilgilendirmez, hadi diyelim ki herseyi ögrendi anlattin ee onun eline ne gecicek...

Eskiyi bu kadar kurcalayıp inanmasının sebebini anlamayamadım.Bence bu kişinin takıntı rahatsızlığı var. yüzüne söylesen de, başka bir soruyla karşına çıkacak. Herhalde bu sorgu sualin sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Bir insanı bu kadar da sıkboğaz etmeye hiç hakkı yok.

vay be adam 5-6 yıldır şüpheyle yaşıyor.
sen onun güvenini sarsacak bir şey yapmadıysan bunun tek açıklaması takıntılı olması olur.

Bence geçmişteki ilişkin onu rahatsız ediyor. Belki kendisi bu boyutta bir ilişki yaşamadığından güvensizlik hissediyor olabilir. Ayrıca senin ayrıldığında çok üzülmüş olman onda belli konularda şüpheler de oluşturuyor olabilir. İfade edebildim sanırım. Eğer onu gerçekten seviyorsan o şüphelerini gider ve onu sevdiğini vurgula. Bu arada bir ilişkinin temelinin güven ve saygı olduğunu ifade et ve açıklamalarından sonra bir daha bu konuyu konuşmak istemediğini belirt.

6 yıl önce yaşanmış bir ilişki hatta ilişki bile değil muhtemelen 17 vye 16 yaşındaymışsınız
bu sevgilinizle 18 yaşında tanıştığınıza göre
bunun nesini kurcalıyor allah aşkına gerçekten takıntılı bence normal bir insan 6 yıl boyunca
başlamadan bitmiş bir ilişkiyi sorgulamaz diye düşünüyorum
asıl öğrenmek istediği ne acaba belkide sana açıkça soramadığı bişeyler var
çokmu kıskanç sevgilin

bence sevgilin asıl sormak istediği soruyu sorsun seni neden yokuşa sürüyorki güvenmiyorsa neden 6 yıldır senle beraber

zaten arkadaşlar da söylemişler takıntı bu!!! bu sorular hiç bitmiyor malesef...böyle takıntılı insanla evlilikte yürümüyor...!üstelik aldatıldıgın bir ilişkiyi irdeleyerek seni incitebilecegini de düşünmüyor...!ne istiyorlar kendileri bize gelene kadar kırk baharın otunu yesin ama biz kadınlar onlardan önce sanki onun gelecegini biliyormuşuz gibi oturup onları bekleyelim.bu zamanda kaldı mı öyle!!! acaba sormak istegi asıl ögrenmek istediği ne bunu ona sormalısın gerçekten anlamıyor mu yada ilişkiniz evlilige doğru gidiyor ciddiye bindi diye anlamak işine mi gelmiyor...

Açık konuşacağım biraz ama sevgilinizle yaşadığınız özel şeyler mi ona bunu düşündürdü acaba? Çünkü klasiktir "benimle yaşadıyla herkesle yaşamıştır." diye düşünür erkekler.

Kendilerini özel olduğunu bilmezler ne yazık ki.

zaten asıl sorun bu sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…