O nasıl söz seni nasıl düşünmeyiz? Bak canım biz bunları sana adamın burnunu sürttürmek için söylüyoruz zaten. Sen zannediyor musun ki adamın kollarına atla hemen diyoruz. Yemeğin amacı bu zaten. Gideceksin diyeceksin ki "Ben seni çok sevdim. Sevdim ki bir evlat verdim sana, bunca yıl annene katlandım ama bak artık ben de hastayım. Dayanacak gücüm kalmadı. Sen de bu konuda bir adım atmıyorsun. Madem evlenmeye beraber karar verdik şimdi de ne yapacağımıza beraber karar verelim. Biz evliyiz aramızda gurur kibir olamaz. Açık açık konuşalım. Birbirimizin ne istediğini dinleyelim" diyeceksin. Adamı hem sakinliğinle hem güzelliğinle mest edip evine geri döneceksin hayatım
Eger ikinizinde face i varsa yılbaşı gecesi güzel güzel resimler çekil ve face e koy ..Çatlasın..
kuzummm ama ama ama fikrim bu kendi düşüncem dönmek istemiyorumbak güzelim. sen hala annene babana hesap verdirme derdindesin.
bu kadar olay yaşadım. beni annemin evine kendi eliyle bıraktı.
ilk geldiğinde balkondakonuşmuştuk 3ümüz. (babam yoktu)
sonra gitti.
sonra hiç bişey demedi.
ben de eve dönerken hiç bi şey demedim anneme.
tel açtım sadece ben eve gidiyorum bu akşam dedim.
tüm kıyafetlerim herşeyim annemdeydi düşün akşam kocişimin eşofmanlarını giydim üstüme
bu hayat senin.
bencil olmayı öğren.
senin ne istediğini biliyoruz.
dün akşam saat bilmemkaçlara kadar herkes sana evine dönmen konusunda fikir yürüttü.
bu kadar kişi yanılıyor olamaz dimi canım?
şimdi kalkar giderim eve sorun bu değil ev boş beni bekliyoo..
Garantim yok sigortam yok
bu kadın en fasla 1 ay durur orda gelecek tekrar..
Ve kaldığı yerden devam edicekk..
Eşimde bir defa döndürmüş oldu nasıl olsa beni eve otur idare et dicek..
Ben yine susma modu..
Bu kadının evden gidiş sebebi suçunu anlamış olması, benim inadımı bilmesi, eve dönmeyeceğimden korkması, boşanırsam KAYNANAM YUVAMI YIKTI etrafın bunu bileceğinden korkması..
Yuva yıkan kaynana modeli çizmek istememsi yapıp edip elini eteğini çekmesi zaten istediği bu..
Ev boş olursa gelir ben varım diye gelmiyoo gidimde 1 ay bırakim bunları gelsin evine barışsınlar herşey kaldığı yerden devam etsin
düşüncesi bu
Sizde beni iteliyosunuz hiç mi beni düşünmüyosunuz:96:
Bu kıızcağız bunları yaşamayı mı hak ediyor..
Eşim burnunu sürtmicekmisin hiç diyoo burnumu sürtmemi bekliyoo
Hakarete uğrayan birde burnumu sürtcekmişim..
Ben bukadar mı zavallıyım..
O burnunu sürtecek.. zaten laz koca burnu var sürtsün belki küçülür
haa BİRDE alışverişe gidiyoruz bugün babamla..
Yılbaşı için yarın içicem dağıtacam tutabilene aşk olsun..
Baksın bakalım tr_lelli kim..
Beni kaybettiğini anladıkça delirticem..
Varlığımın değerini bilmeyni yokluğumla terbiye edicem..
Yarın o gelecek ya yanıma (istiyorsa tabi totem yaptımm)
Ya da paşa gönlü bilir
Yeni seneye benimle girmek istiyorsa gelecek git fln demeyin gitmicem
Bebeğimm o bana diyoo burnunu sürtemiyosun diye..
O benden bekliyo burnumu sürtmemi..
burnunu sürt çocukluğu bırak diyoo..
peki canım hayat senin hayatın, evlilik senin evliliğin, aile senin ailen, karar senin kararın.
biz nacizane fikirlerimizi sunduk günlerdir.
40 küsür sayfa dil döktük
kah kızdık, kah güldürdük, kah pohpohladık, kah suçladık...
ama yok... başaramadık biz. ve tekrar anladık ki
hayat senin hayatın, evlilik senin evliliğin, aile senin ailen, karar senin kararın.
Biz de kadınız farkındasın dimi?
Niye iteleyelim seni?
Sen oraya dönüp mutsuz olunca biz mutlu mu olucaz?
Hahahahahaha nasıl da döndü ama kocasına iki gazla diye arkandan dedikodu mu yaıpıcaz?
Bu mu amacımız sence???
burnumuzu soktuk kusura bakma.
seni itelemeye kalktık.
senin onurunu gururunu düşünemedik.
hakkında herşeyin hayırlısı olsun demekten başka hiç bir şey gelmiyor artık elden...
hayat senin hayatın, evlilik senin evliliğin, aile senin ailen, karar senin kararın.
Bizim hatun malum siteden silmişti kocasını ilk geldiği gün. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum
ALA ben seni çok sevdim böyle dersen kırılırım..
Sizler benim şuanki ruh halimi en iyibilensiniz..
Dediklerim ve yaptıklarım ya da yapacaklarım normal olmayabilir..
Yanii ruh halim her an değişiyoo..
Ama zamana bırakmak istiyorum
sizi kırdıysam özür dilerim ben herbirinizin önerisini tek tek okuyorum 10 sayfa geriye gidip tekrar okuyorum..
Evet bir çocğunuz gitmelisin diyo
Gitme diyenlerde var tabiki..
Benim nacizane fikrim biraz daha zaman..
istediğim ilgi sevgi..
çok şey istemiyorum..
En iyisi kimse kırılmasın üzülmesin ben asla! ALAcım siz bana gaz veriyorsunuz fln kötü cümleler bunlar kötü düşünceler deme öyle şeyler üzülürüm..
Ben öyle biri değilim asla! böyle şeyler düşünmem
Ama yaşadım ve kendi özgür düşünce hakkımı kullanıyorum..
Zamanın iyi geleceğini düşünüyorum ama iyi ama kötüü..
özgür düşünce hakkını kullanmak senin en doğal hakkın tabii ki.
benim/bizim tek anlamadığımız ne biliyormusun?
ilgi/sevgi istiyorum diyorsun ki bu zaten evliliğin ikinci şartıdır. (1.şartı bence saygı)
senin evden ayrılma nedeninin ilgisizlik/sevgisizlik olmadığını düşünüyorduk.
sen kayınvalidenin fesatlıklarına, çirkinliklerine katlanamadığın için çıktın KENDİ evinden diye düşünüyorduk.
eşim hep arkamda, hala arkamda, annesi olmadığı zaman çok iyi bir eş ve baba diye onu savunduğunu gördük, okuduk.
bu sebepten sana dön evine dedik.
"kayınvaliden anlamış hatasını, öyle böyle gitmiş o evden ne zaman gelir bilemeyiz ama geldiğinde sen zaten 1-0 önde olacaksın, çünkü onu bir şekilde evden gönderdin"i görmeni istedik.
ama sen bu gidişini eşini değiştirmek onu daha ilgili daha sevgili daha anlayışlı, daha az annesine düşkün, daha mülayim, daha romantik biri yapmak için kullanmak istiyorsan bu kararına saygı duyarız.
bir inat uğruna bir evlilik bitmesin tek temennimiz bu.
Eşimin annesi geldiğinde yanlışını tekrarlamamısı için ilgi bekliyorum.hayat senin hayatın, evlilik senin evliliğin, aile senin ailen, karar senin kararın.
özgür düşünce hakkını kullanmak senin en doğal hakkın tabii ki.
benim/bizim tek anlamadığımız ne biliyormusun?
ilgi/sevgi istiyorum diyorsun ki bu zaten evliliğin ikinci şartıdır. (1.şartı bence saygı)
senin evden ayrılma nedeninin ilgisizlik/sevgisizlik olmadığını düşünüyorduk.
sen kayınvalidenin fesatlıklarına, çirkinliklerine katlanamadığın için çıktın KENDİ evinden diye düşünüyorduk.
eşim hep arkamda, hala arkamda, annesi olmadığı zaman çok iyi bir eş ve baba diye onu savunduğunu gördük, okuduk.
bu sebepten sana dön evine dedik.
"kayınvaliden anlamış hatasını, öyle böyle gitmiş o evden ne zaman gelir bilemeyiz ama geldiğinde sen zaten 1-0 önde olacaksın, çünkü onu bir şekilde evden gönderdin"i görmeni istedik.
ama sen bu gidişini eşini değiştirmek onu daha ilgili daha sevgili daha anlayışlı, daha az annesine düşkün, daha mülayim, daha romantik biri yapmak için kullanmak istiyorsan bu kararına saygı duyarız.
bir inat uğruna bir evlilik bitmesin tek temennimiz bu.
Ben bu sebeple boşanacaklarına hiç ama hiç inanmıorum..Tr lellinin de eşininde bi suçu yok sadece olay k.walidesiyle alakalı..Tr lellininde istediği kocasının buna bi çözüm yolu bulması..Yoksa kimse kimseden vazgeçmiş deil..
Canım madem 1 hafta kadar sabredersen arayacagını düşnüosun o zaman lütfen sabret..Kendin ve cocugun için..Hiç kimse o tarz sürekli laf vuran bi insanla beraber, susarak ömür geçiremez..Eşin buna bi çözüm yolu bulmalı..Senin susman kesinlikle çözüm deil..Eger bi hafta sonra aramazsa o zaman başka yollar düşün..Ama şimdilik sadece sabır..
Eşinin ailesiyle yaşanan her sıkıntının 1. derece de sorumlusu EŞ tir bana göre.
Her gelin eşin ailesiyle sıkıntı yaşayabilir, bu normal, normal olmayan,
eşini az da olsa anlayaman, o konuştuysa sen sus katlan diyen eştedir.
Eğer eş , ben seni anlıyorum, dediği anda, kadın zaten eşinin gücüyle herşeye katlanır,
yeri geldiğinde susarda, yeri geldiğinde umursamazda, eşinin verdiği güçle.
Tr-lelli zaten kayınvalidesiyle yaşadığı için o evden ayrılmadı.
Sene de 2 ay ,bunları yaşadığı için o evden ayrıldı.
Kaynananın gitmiş olması şuan, olayların çözümü değil ki.
Tr-lelli zaten kayınvalidesiyle yaşamıyor, evden ayrılma nedeni de bu değil.
Bu sıkıntı sadece seneye , 2 ay kalmasına kadar devam edecek.
Peki 7 sene hiçbirşey değişmemişte, hiç birşey olmamış gibi eve dönünce mi değişecek.
Bir eş ,sen sussaydın bu kadar sıkıntı olmayacaktı diye, hala ısrarla eşine yükleniyorsa,
bu kadın niye evden ayrıldıda, şimdi neden dönsün, ben anlamıyorum açıkçası.
Keşke hiç ayrılmasaymış evinden, keşke sussaymış, keşke katlansaymış,
şimdi de keşke gittiğin gibi gelseymiş !
Yok bu kadar kolay değil malesef bence.
Ayrıca burada ki arkadaşların ,niye tr-lelli evine dönmüyor diye sitem etmesini de anlamıyorum.
Kimsenin şartları kimseninkiyle aynı değil, hiç bişey olmamış gibi git eşini dize getir demekle
çözüm mü oluyor.
Elbette ben de istemem, bu yuvanın böyle bozulmasını,
böyle bozulmaması ve aynı zamanda böyle gitmemesi adına, karşı tarafın bir adımı lazım.
Hiç bir insan çekip gitmiş, 2 gün sonra da evine tıpış tıpış dönmüş bir kadını, anlamaz,
değerini bilmez, nasıl olsa 2 gün sonra yine giderse, 2 gün sonra gittiği gibi geri gelir, der o kadar.
Ne olursa olsun, hakkında hayırlısı olsun inş.
Yuvanın toparlanmasını, eşinin aklının başına gelmesini, değerinizi anlamasını,
adım atmasını diliyorum inş.
Hiç bir şey olmamış gibi mi?
Hangimiz hiçbir şey olmamış gibi evine dön dedik?
Hangimiz sussaydın, katlansaydın dedik?
Kimi insan küserek, kimi insanı bağırarak, kimi insanı da tatlı dille yola getirebilirsin.
Tr_lellimin ilk iki denemesi olmadı işte.
Çıktı gitti evinden, eşi yokken evde üstelik;
Sonra telefonda bağırdı, çağırdı kırgınlığını, mutsuzluğunu
ama işe yaramadı işte...
Tatlı dili denese bir de, ona baba olduğunu eş olduğunu bir de tatlı dille anlatsa bu TIPIŞ TIPIŞ HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ EVE DÖNMEK mi oluyor YOKSA TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMAK MI?
Karşısındaki adam ne halin varsa gör demiyor farkındasınız değil mi?
İLk günden beri
Benim oğlum babasız büyümicek, evine dön gerekirse konuşma annemle, gerekirse çık benimle gir benimle diyor...
Ben bu güne kadar ANNEM ÇOK EDEPSİZ, TERBİYESİZ, SAYGISIZ, CAHİL, DEDİĞİNİ BİLMEYEN YALANCI BİR İNSAN diyen ne bir kadın gördüm ne de bir erkek.
Hepimiz cümleleri EVET BENİM ANNEMİN/BABAMIN YANLIŞLARI VAR AMA SEN DE ŞURDA HATALISIN diye kurmazmıyız genelde? Oto savunma mekanizması değil midir bu? Hem de gelin-kaynana gibi çok ince bir çizgi varken arada... Hem de Anadolu kültürüyle büyümüş o örf/ananeleri sürdürüyorsa hala ailesinde...
Ben hep dedim ki tr_lellimin eşinin kapasitesi bu.
Yapamıyor adam, elinden geleni bu...
Yoksa hiç birimiz gediğin gibi dön evine demedik.
(ben kendimce açıklama gereği duydum çünkü adım atması yönünde fikir beyan edenlerin başında geliyodum)
Eşinin ailesiyle yaşanan her sıkıntının 1. derece de sorumlusu EŞ tir bana göre.
Her gelin eşin ailesiyle sıkıntı yaşayabilir, bu normal, normal olmayan,
eşini az da olsa anlayaman, o konuştuysa sen sus katlan diyen eştedir.
Eğer eş , ben seni anlıyorum, dediği anda, kadın zaten eşinin gücüyle herşeye katlanır,
yeri geldiğinde susarda, yeri geldiğinde umursamazda, eşinin verdiği güçle.
Tr-lelli zaten kayınvalidesiyle yaşadığı için o evden ayrılmadı.
Sene de 2 ay ,bunları yaşadığı için o evden ayrıldı.
Kaynananın gitmiş olması şuan, olayların çözümü değil ki.
Tr-lelli zaten kayınvalidesiyle yaşamıyor, evden ayrılma nedeni de bu değil.
Bu sıkıntı sadece seneye , 2 ay kalmasına kadar devam edecek.
Peki 7 sene hiçbirşey değişmemişte, hiç birşey olmamış gibi eve dönünce mi değişecek.
Bir eş ,sen sussaydın bu kadar sıkıntı olmayacaktı diye, hala ısrarla eşine yükleniyorsa,
bu kadın niye evden ayrıldıda, şimdi neden dönsün, ben anlamıyorum açıkçası.
Keşke hiç ayrılmasaymış evinden, keşke sussaymış, keşke katlansaymış,
şimdi de keşke gittiğin gibi gelseymiş !
Yok bu kadar kolay değil malesef bence.
Ayrıca burada ki arkadaşların ,niye tr-lelli evine dönmüyor diye sitem etmesini de anlamıyorum.
Kimsenin şartları kimseninkiyle aynı değil, hiç bişey olmamış gibi git eşini dize getir demekle
çözüm mü oluyor.
Elbette ben de istemem, bu yuvanın böyle bozulmasını,
böyle bozulmaması ve aynı zamanda böyle gitmemesi adına, karşı tarafın bir adımı lazım.
Hiç bir insan çekip gitmiş, 2 gün sonra da evine tıpış tıpış dönmüş bir kadını, anlamaz,
değerini bilmez, nasıl olsa 2 gün sonra yine giderse, 2 gün sonra gittiği gibi geri gelir, der o kadar.
Ne olursa olsun, hakkında hayırlısı olsun inş.
Yuvanın toparlanmasını, eşinin aklının başına gelmesini, değerinizi anlamasını,
adım atmasını diliyorum inş.
Şimdi kalkıp gitsem tık tık ben geldim desemmm eşim gökten kapar hiç bişe yokmuş gibi açar kapıyı gel der..Ben sizin fikrinize saygı duyuyorum, size göre hala kadının adım atıp, uğraşıp,
tatlı dilini kullanıp, eşini eve bağlaması beklenebilir, o tatlı dil erkeklerde yok ya.
Evet malesef genel evliliklerde bütün yük, alttan almalar, evliliği yürütmek adına adımlar,
kadına düşüyor bu bir gerçek.
Ben şu konuda sizi yanlış buldum nacizane fikrim.
Fikrinizi yanlış bulmadım, sizin fikrinizdir, ama sitem edip,
bak burada bunca kişi sana ara git konuş diyoruz ama sen dinlemiyorsun, demek bana göre yanlış.
Bana göre de arkadaşın hiç bir adım görmeden eve dönmesi yanlış olur, ama dönerse, aa ban ben ne dedim, sen dinlemedin deme lüksüm yok.
Sizin konunuzuda takip etmişliğim var ve sizin konunuzla bu konunun neredeyse hiç bir alakası yok.
Eşiniz sizi ilk günler aramasa da, sesini çıkarmasa da, zaman zaman size kızsa da, sesini yükseltse de,
bir kaç gün içinde yuvasını toparlamasını bildi. Sizi o evden çıkardı ve şimdi de bildiğim kadarıyla,
kayınvalidenizle iletişim içinde değilsiniz, yani eşiniz size bir çözüm buldu.
Bu olayda ise, çözüm bulan, bırakın çözümü, adım atan bir eş bile yok.
En az sizin kadar eşimin ailesiyle sıkıntı yaşamışlığım var, hatta evimi bırakıp gitmeye de kalktım.
Ama eşim bana yeri geldi yalvardı, şuan da da ailesiyle görüşmüyorum, çünkü buna ihtiyacım var.
Bir erkek yeri geldiğinde bunu yapabilmeli, kimse kimsenin karşısında susup oturacak diye birşey yok,
çözüm bulsun, çözüm, çözüm, gittiğin gibi gel demek çözüm değil.
Erkeklerin kapasitesi bu demekte bana göre doğru değil.
İşlerine gelince kapasitelerini öyle bir zorluyorlar ki.
Ben pılımı pırtımı toplayıp gitmeye kalkana kadar ,benim eşim olayların farkında değildi.
Ne zaman iş ciddiye bindi, o zaman annesine karşı sınırlarını nasıl güzel zorluyor gördüm.
Kişinin sınırı budur, yazık elinden sadece, gittiğin gibi dön demek geliyor derseniz, ben buna inanmam.
Neyse, hepimizin isteği bir, umarım bu yuva toparlanır.
İşin aslında en kolay tarafı bu ,yuva toparlanır, tr-lelli evine gider ve bu yuva toparlanır,
bu en kolay tarafı aslında, ama işin önemli tarafı çözüm, aynı tas aynı hamam olacaksa,
toparlansa ne olacak.
Not: O kırmızıyla işaretlediğiniz yerleri, ben siz söylüyorsunuz diye yazmadım,
tr-lellinin eşinin söyledikleri ve bulduğu çözüm bu. Ne güzel değil mi?
ben sizin fikrinize saygı duyuyorum, size göre hala kadının adım atıp, uğraşıp,
tatlı dilini kullanıp, eşini eve bağlaması beklenebilir, o tatlı dil erkeklerde yok ya.
Evet malesef genel evliliklerde bütün yük, alttan almalar, evliliği yürütmek adına adımlar,
kadına düşüyor bu bir gerçek.
Ben şu konuda sizi yanlış buldum nacizane fikrim.
Fikrinizi yanlış bulmadım, sizin fikrinizdir, ama sitem edip,
bak burada bunca kişi sana ara git konuş diyoruz ama sen dinlemiyorsun, demek bana göre yanlış.
Bana göre de arkadaşın hiç bir adım görmeden eve dönmesi yanlış olur, ama dönerse, aa ban ben ne dedim, sen dinlemedin deme lüksüm yok.
Sizin konunuzuda takip etmişliğim var ve sizin konunuzla bu konunun neredeyse hiç bir alakası yok.
Eşiniz sizi ilk günler aramasa da, sesini çıkarmasa da, zaman zaman size kızsa da, sesini yükseltse de,
bir kaç gün içinde yuvasını toparlamasını bildi. Sizi o evden çıkardı ve şimdi de bildiğim kadarıyla,
kayınvalidenizle iletişim içinde değilsiniz, yani eşiniz size bir çözüm buldu.
Bu olayda ise, çözüm bulan, bırakın çözümü, adım atan bir eş bile yok.
En az sizin kadar eşimin ailesiyle sıkıntı yaşamışlığım var, hatta evimi bırakıp gitmeye de kalktım.
Ama eşim bana yeri geldi yalvardı, şuan da da ailesiyle görüşmüyorum, çünkü buna ihtiyacım var.
Bir erkek yeri geldiğinde bunu yapabilmeli, kimse kimsenin karşısında susup oturacak diye birşey yok,
çözüm bulsun, çözüm, çözüm, gittiğin gibi gel demek çözüm değil.
Erkeklerin kapasitesi bu demekte bana göre doğru değil.
Işlerine gelince kapasitelerini öyle bir zorluyorlar ki.
Ben pılımı pırtımı toplayıp gitmeye kalkana kadar ,benim eşim olayların farkında değildi.
Ne zaman iş ciddiye bindi, o zaman annesine karşı sınırlarını nasıl güzel zorluyor gördüm.
Kişinin sınırı budur, yazık elinden sadece, gittiğin gibi dön demek geliyor derseniz, ben buna inanmam.
Neyse, hepimizin isteği bir, umarım bu yuva toparlanır.
Işin aslında en kolay tarafı bu ,yuva toparlanır, tr-lelli evine gider ve bu yuva toparlanır,
bu en kolay tarafı aslında, ama işin önemli tarafı çözüm, aynı tas aynı hamam olacaksa,
toparlansa ne olacak.
Not: O kırmızıyla işaretlediğiniz yerleri, ben siz söylüyorsunuz diye yazmadım,
tr-lellinin eşinin söyledikleri ve bulduğu çözüm bu. Ne güzel değil mi?