Anladığım kadarıyla kendinizden çok başkalarını önemsiyorsunuz. Eşinizi önemsemeniz gayet anlaşılır elbette. Ama lütfen (hele ki böyle bir sağlık sorununuz varken) en çok kendinizin huzuru için çabalayın. Siz ne kadar iyi olursanız etrafınızdakilere de bunu yansıtırsınız. Ya da tam tersi. Şahsi fikrim eşinize uygun bir dille durumu izah etmek. Ki en uygun dili kullanacağınızdan hiç şüphem yok. Eşiniz tam da bu zamanlarda size iyi gelecek çözümler üretmeli. Size değer veriyorsa; üzüldüğünüzü ve evinizde son derece huzursuz yaşadığınızı anlamasından dolayı rahatsız olacaktır. Size inanmadığı noktada (ki inanmaması için bir sebep göremiyorum) kaydı dinletmenizi öneririm. Olanı biteni detaylı olarak anlatmalısınız. Kaydettiklerinizi dinletmeye belki ihtiyaç bile duymayacaksınız. Anlattığınız kadarıyla ilişkinize güven duydum ben. Sizi rahatlıkla anlayacaktır. Kendinizi lütfen biraz daha fazla önemseyin. Konuşmak için bu kadar beklemeniz bile doğru değil. İyi niyetinizi çok iyi anlıyorum. Ama öncelikli olarak mesul olduğunuz kişi önce kendinizsiniz. Bunu sakın gözardı etmeyin lütfen. En kısa zamanda sağlığınıza ve huzura kavuşmanızı dilerim yürekten...
Sizin düşüncenizi merak ettim. Eşinizi ve tepkilerini en iyi siz bilirsiniz. Sizce nasıl karşılayacak söylediklerinizi?
walla cnm durumun cok zor sen ıyı dayanmıssın dıorm bnde aynı durumdayım snn bıde cocugun war ben aıleme bısı demedm kı bılıorm dedıgım an babam tutmaz bnı burda 2 yıllk ewlıyım ama kaynanam sennkının tıpkısı bıde bnmkı hasta halıyle bole bnce sen ne pahasına olursa olsun konus.kımse yanlıs anlamasın yuva yıkmak 10 seneden sonra kolay degıl sende bnm gibi dusuncedesn akıl kalp olayı malesef kı sewgısnn adınada bu durumdakıler adında uzuuyorum..insallh saglıklı bı sekılde hallolur
ben daha çok senin hastalığına takıldım bu kadar ağır bir hastalığın varsa kaynana derdi neden çekiyorsun stres herşeyin başı yazık etme kendine arkadaşım
okudum konunuzu çok yazık size gerçekten üzüldüm
bunları yaşamaya hiç hakkınız yok konuşun eşinizle anlatın tatlı dille
ve bir an önce başka bir eve çıkmaya bakın bu kadın hasta edicektir yakında sizi
allah yardımcınız olsun ne diyeyim
cümle kesinlikle "hayatım sen yanlış anlamış olabilimisin? sanmam annemin söyle demek istediini" şeklinde başlayacak. buna 1/100 bahse girerim. bu cümleden sonra otomatikman ben guard alıcam ve muhtemelen ses tonum değişecek (ya yükselecek ya ağlamaklı olacak onu henüz bilemiyorum) . tabi biz bütün bunları nerde konuşucaz o da çok önemli çünkü annesi evdeyken bu konuyu açmak ne kadar yarar sağlar onu da bilemiyorum. kayıtları dinlettikten sonra ne olacak işte onu kestiremiyorum. (e o kayıtlarda benim sesim de az değildi hani. hiç hakaret etmedim hep anneciğim dedim ama onn sesini bastırmak ve kendimi savunmak için sesim de az çıkmamış hani )
Gayet olgun ve düzeyli bir yaklaşım. Madem böyle olacağını düşünüyorsunuz, hiç guard almadan, ses tonunuzu değiştirmeden kayıt cihazını çalıştırıverin. Guardınız o cihaz olsun :) Öyle bir durumda kalsa eminim eşiniz de bir noktadan sonra karşısındakine sesini yükseltirdi muhtemelen. Büyük harflerle konuşmanızı sorun edeceğini sanmıyorum çünkü nefs-i müdafaa durumundaymışsınız. Bu konuyu zaten evde k.valideniz varken açmanız bence de doğru olmaz. Beraber markete ya da başka bir yere gitme bahanesiyle çıkıp cafe tarzı bir yerde konuşsanız hiç fena olmaz. Umarım beklediğinizden de güzel gider konuşmanın gidişatı. Bol şans...
Bir de Yaprak Dökümü'ndeki Fikret karakterine benzettim sizi. Teşbihte hata olmaz derlerÇok da beğenirim yaklaşımını yalnız, aman yanlış anlamayın.
Ben şunu anlayamadım. Kayınvalideniz bütün gün evdeyse yavrunuza neden anneniz bakıyor ve onu sadece haftada 1 görebiliyorsunuz? Yani umarım yanlış anlamışımdır..
Bu arada o ses kaydını eşinize dinletin ve 6 aydır senin huzurun bozulmasın diye ben bunları çekiyorum artık dayanamıyorum deyin.. Eşiniz bir çözüm önersin..
şimdi kızım doğduğu günden beri annemlerle aynı sitedeydik. 1.5 yaşından beri çalışıyorum ve kreş/okul zamanları dahil hep annem büyüttü kızımı. evin tek torunu. gak dese su guk dese süt geliyor durumları. bu 1.neden
annemin hayata bağlanma sebebi kızımız. beni kayınvalidemin yanına gönderirlken bile ne dedi biliyormusunu? sen nasılsa geri geleceksin (ya ayrılıp ya eşimle). torunumu göndermem oraya bu 2.neden
erkek tarafında torun gani olduğundan mıdır kadının içinde mi yoktur bilmiyorum torun sevgisi yok içinde. hafta sonu 2 gün bile dayanamıyor kızımıza. durmadan çocuğu (ki 8 yaşında olmak üzere) dur suslarla zaptırapta çekmek istiyor. bu 3.neden
e zaten valide evde yok ki. her gün bi yerlerde gezmekte. ya sohbette. ya dr da. ya akrabasında. evde oturup kızın servisten gelmesini beklese bir de bunu kakacak başımıza. bu da 4.neden
ve en önemlisi kızımız anneanne ve dedesinin yanında çok mutlu. benim ve eşimin içi çok rahat. ben hafta içi 1 ya da 2 gün gidiyorum. cuma akşamı zaten alıyoruz pazar akşamı bırakıyoruz.
Hmm.. Çok zor bir durum.. Benim kızımla aynı yaşta.. Umarın tez zamanda kızınız, eşiniz ve siz çekirdek aile olarak yaşayabilirsiniz.. Allah sabır versin..
tşkler canım yorumun için. umarım senin sorunun da en kısa zamanda çözülür. akşam yaklaşıyor vallahi ellerim şimdiden terlemeye başladı. sıkıntı bastı. dua edin ne olur:2: