Ben bu hale nasıl geldim?

aaa ne eziyet bu be,hastasın bir de..çekilir mi bu deli kadın kardeşim?alt tarafı bir ev senin sağlığından sinirlerinden daha mı değerli?on tane evim tehlikede olsa böyle huzursuz kadınla bir dakika oturmam. benim babam da azeri babamın ablası çok benzer bir şey yaptı babama,babam ağzını açamadı vallahi.o yüzden sen de eşinden annesine bu konularda bir tepki vs. vermesini bekleme boşuna.deneyimle sabittir.özellikle azeri erkeklerinin yüzü çok yumuşaktır.hele ki ailelerindeki kadınlara ağızlarını açamazlar.kadınlarıysa çok baskındırlar.sen iyisi mi başka bir ev tut,eşine de yürü taşınıyoruz diye emrivaki yap,oldu bittiye getir.eşine çok fazla düşünme şansı verme.sana tek tavsiyem kaç canını kurtar bu kadından.

hemşehri çıktık desene dolaylı da olsak. şimdi hemen çekip gidememein sebebini de söyleyeyim. ben 7 sene annemlerle aynı sitede oturdum (kızım doğduğundan beri resmen annem büyüttü diyebilirim. 1,5 yaşından beri de çalışıyorum) tabii damadın kız annesi yakınında oturması ne kadar güzel karşılandı onu tahmin edersin :) (bir ara iki eltim de aynı siteye taşınmıştı ama otıramadılar fazla maddi sebeplerden) şimdi ben 6 ayda çekip gidersem başka eve eşimin ya da ailesinin "7 sene kendi ailesinin yanında durdu 6 ay benimkine dayanamadı" demesini istemiyorum. yani biraz inat üstüne geldim bu eve ama deli inadıymış anladım. zararı da kendime. gerçekten azerilik olayını süper çözmüşsün gık diyemiyorlar değil mi:KK47:

annem aradı şimdi. tabii onun sesini duyunca bütün musluklar açıldı bende. çık gel lafını tekrarladı. sanırım dananın kuyruğu bu hafta sonu kopacak. bakalım hayırlısı neyse o olsun...

annem aradı şimdi. tabii onun sesini duyunca bütün musluklar açıldı bende. çık gel lafını tekrarladı. sanırım dananın kuyruğu bu hafta sonu kopacak. bakalım hayırlısı neyse o olsun...

Demekki annende durumun farkında,sen abartmıyormuşsun:))
Hem ne güzel ailende sana destek çıkıyor,arkandalar..
Onların yanında 6 ay dayanabildi denmesinide hiç önemseme,
saçma bir inat uğruna değermi bu çektiklerin.

Demekki annende durumun farkında,sen abartmıyormuşsun:))
Hem ne güzel ailende sana destek çıkıyor,arkandalar..
Onların yanında 6 ay dayanabildi denmesinide hiç önemseme,
saçma bir inat uğruna değermi bu çektiklerin.

gerçekten abartmıyorum diyorum ya bu anlattıklarım yaşadıklarımın %2 si bile değil. nişan bohçasını götürdüğümde, kına gecemde, nikahımda hep hastanelik oldum. bağımlıklık derecesinde olan eşime sevgim susturdu beni. iyiler kazanır dediler diye aman ne olacak zaten çalışıyorum akşam 2 saat görsem ne çıkar felsefesiyle kabul ettim gitmeyi o eve. ama ben benden çıktım. benm eski halimi bilenler "sen bu hale nasıl geldin? tanıyamıyoruz seni. ne oldu o eski inatçı, şımarık, kendine güvenen, kadına diye soruyorlar. ben de bilmiyorum ne olduğunu o kadına. nasıl bir yere gömdüysem çıkaramıyorum şimdi onu oradan...

ozaman eşin napıp edip tapuyumu üstüne alacaksa napıcaksa bi an önce yapmalı.. daha sonrasında herkes kendi evinde olur kimse kimseye sıkıntı vermez cnm.. eşini kandır bian önce harekete geçsin :)

önce çok geçmiş olsun demek istiyorum,umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz
ama bunun içinde kendiniz için en iyisi neyse onu yapmalısınız bir an önce
eşiniz az çok zaten biliyodur annesinin nasıl bir despot olduğunu,evi kimsenin haberi olmadan kendi üzerine geçirmesi en güzel kanıt değilmidir?
siz sıkıntılarınızdan bahsettiğiniz zaman size yüklenmeyecektir diye düşündüm bir an,çünkü annesini sizden iyi tanıyodur mutlaka,yapabilecekleri konusunda
inanmama gibi bir durum olmaz,
yaşadıklarınızdan bir bir haberinin olması gerek eşinizin,böyle nereye kadar gitmeyi düşünüyosunuz ,eşiniz bihaberken
kim ne söylerse söylesin;elalemin ne düşüneceği,sizin sağlığınızdan ve yuvanızın mutluluğundan daha önemli olmamalı,bunada kayınvalideniz karar veremez sonuçta dimi?
lanet olsun eve deyip başka bir eve geçmelisiniz,bi arkadaşın dediği gibi eşinizn kardeşiyle otursun işte o evde,
umarım eşiniz yokuşa sürmez,çünkü arada sevgi var,ama sırf bu sevgi yüzündende kendinizden daha fazla vermeyin bence,eşinizi ikan edin taşınmak konusunda,
sonuçta o evde eşiniz sadece 2 gün kalıyo, haftanın 7 günü bu kadınla birlikte olan sizsiniz
eşiniz hiç anlamadımı sizdeki değişikliği ,bi sorun olduğunu farkedemedimi şimdiye kadar ?

Son düzenleme:
hemşehri çıktık desene dolaylı da olsak. şimdi hemen çekip gidememein sebebini de söyleyeyim. ben 7 sene annemlerle aynı sitede oturdum (kızım doğduğundan beri resmen annem büyüttü diyebilirim. 1,5 yaşından beri de çalışıyorum) tabii damadın kız annesi yakınında oturması ne kadar güzel karşılandı onu tahmin edersin :) (bir ara iki eltim de aynı siteye taşınmıştı ama otıramadılar fazla maddi sebeplerden) şimdi ben 6 ayda çekip gidersem başka eve eşimin ya da ailesinin "7 sene kendi ailesinin yanında durdu 6 ay benimkine dayanamadı" demesini istemiyorum. yani biraz inat üstüne geldim bu eve ama deli inadıymış anladım. zararı da kendime. gerçekten azerilik olayını süper çözmüşsün gık diyemiyorlar değil mi:KK47:
evet babam ve tüm sülalesi sayesinde kitap bile yazabilirim azeriler üzerine.erkeklerinin tarzlarını tavırlarını iyi bilirim.çok yumuşaktırlar,seslerini öyle kolay kolay yükseltmezler,efendi olurlar.ama ailelerine gık bile diyemezler.olayın haksızlığını görseler de çekimser kalırlar hep.hele ki karşılarında kocası ölmüş bir kadın varsa ölseler ağızlarını açamazlar.ayıp sayarlar çünkü,o mantıkla yetiştiriliyorlar.olayları anlatmışsın ya kayınvalidenin sana o lafları sayarken ki mimikleri tavırları resmen gözümün önüne geldi,iki halamdan deneyimliyim:KK34: bak canım boşuna inatlaşma,sağlığının önünde değil ya.kendini düşün ve en kısa sürede taşın.ne derlerse desinler arkandan,sanki böyle konuşmuyorlar.kimbilir neler diyorlardır zaten,senin duymadığın.onlardan olmayan geline pek de sevecen değildirler.:KK50:

evet kesinlikle anlattıklarımın çok daha fazlası var. diyorum ya hayatımda duymadığım hakaretleri duyuorum. yapı olarak kavgacı ve şak diye karşılık veren biri değilim. susmayı ve ağlamayı erdem bilirim. eşim aynen dediğiniz gibi baba yerine koydu kendini. kraliçeler gibi yaşıyor annesi ama mutlu edemiyoruz. mutlu olmadığı gibi memnuniyetsiz haliyle hayatı zindan ediyor. ayrılmayı çok düşündüm hala da düşünüyorum. bugün cuma ve akşam eşim gelicek hayırlısıyla. kayıtları dinletip dinletmemeyi düşünüyorum. onun tepkisini ölçücem ve gerekirse çekip gidicem çünkü gücüm gerçekten kalmadı

canım eşin kabullensede sen hakılsın demez. demesinide bekleme. dedeim ya bende doğuluyum eşimde doğulu. o zihniyeti çok iyi bilririm. hatta bende ilk 2yıl çok çektim ama ne zamanki restimi çektim eşimede ailesinede ondan sonra adam oldular. ben mesela eşime de ailesinede direk hoşnut olmadığım yönlerini söylemiştim ya değişirsinzi yada ben çocuğumu böyle huzursuz bir ortamda büyütmek iştemiyorum demiştim. öyle ancak işin ciddiyetini anladılar. ve gerçekten göze almıştım. bende eşimi seviyodum ama huzur başka bişey. benim psikolojim bozulmuştu,kafayı yedireceklerdi nerdeyse bana.ve hep sorun bendeymiş gibi görüyolardı. ne zamanki bu konuşmayı yaptım bana dokunamadılar, ondan beri huzurumuz yerinde çok şükür. hatta bazen eşimede derim bak demekki onlardan kaynaklanıyomuş diye. onlar bulaşmayınca nasıl sorunsuz ve huzurluyuz diye. bence sende çok taviz vermişsin ve yaptığın fedakarlığın kıymeti kalmamış çünkü hep böyle alıştırmışsın. ha eşin elalem ne der diye evden çıkmıyosa boşanınca elaleme ne diyecek onu düşünsün bakalım. hem ne hakla anası sana hakaret eder canım. kötüysen konuşmaz olur biter yani. hayır madem sen kötüysen o iyiyse muhatap olmasın seninle kayınvaliden. eşin için hava hoş tabi, hafata 2gün ayda eder 8 gün. o bile senin kadar beraber kalsa anası olduğu halde dayanamaz bu kadına ya. hem zaten ayda 8 gün berbarseniz o evin hem kadını hem erkeği sen olmuşsundur. bütün yükte senin üzerinedir şimdi. bide yetmiyomuş gibi anasını , kardeşini başına bela etmiş. yani kusura bakma arkadaşım ama boşansan bile evin bu kadar yükün çekmişsen boşandıktan sonra hiç zorlanmazsın bundan emin ol. kaldıki bi gözdağı versen hepsi hizaya gelirler ha gelmedilermi güle güle dersin. böyle nereye kadar?yazık sana .

önce çok geçmiş olsun demek istiyorum,umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz
ama bunun içinde kendiniz için en iyisi neyse onu yapmalısınız bir an önce
eşiniz az çok zaten biliyodur annesinin nasıl bir despot olduğunu,evi kimsenin haberi olmadan kendi üzerine geçirmesi en güzel kanıt değilmidir?
siz sıkıntılarınızdan bahsettiğiniz zaman size yüklenmeyecektir diye düşündüm bir an,çünkü annesini sizden iyi tanıyodur mutlaka,yapabilecekleri konusunda
inanmama gibi bir durum olmaz,
yaşadıklarınızdan bir bir haberinin olması gerek eşinizin,böyle nereye kadar gitmeyi düşünüyosunuz ,eşiniz bihaberken
kim ne söylerse söylesin;elalemin ne düşüneceği,sizin sağlığınızdan ve yuvanızın mutluluğundan daha önemli olmamalı,bunada kayınvalideniz karar veremez sonuçta dimi?
lanet olsun eve deyip başka bir eve geçmelisiniz,bi arkadaşın dediği gibi eşinizn kardeşiyle otursun işte o evde,
umarım eşiniz yokuşa sürmez,çünkü arada sevgi var,ama sırf bu sevgi yüzündende kendinizden daha fazla vermeyin bence,eşinizi ikan edin taşınmak konusunda,
sonuçta o evde eşiniz sadece 2 gün kalıyo, haftanın 7 günü bu kadınla birlikte olan sizsiniz
eşiniz hiç anlamadımı sizdeki değişikliği ,bi sorun olduğunu farkedemedimi şimdiye kadar ?

küçük kayın sözlendi geçen hafta. askere gidecekmiş 3 ay sonra. asker dönüşü de evlilik planlıyorlar. laf arasında eşim dedi "eh artık küçük gelinle oturursunuz" diye gülerekten. "hiç işim olmaz. bir de onun huyunu alıp suyuna gidemem" dedi. (bu benim suyuma gitmiş hali yani) :KK19:
dırdırcı bir kadın olmak yerine 2 gün evde olan eşime bir şeyleri hissettirmemek için evde polyanna gibi gezdim durdum 6 aydır. ağrım oldu sızım oldu ilaçlarımı içtim dönenmeye devam ettim. arka odalarda laf sokuldu odama gittim ağladım salona girdim güldüm. yani gerçekten de elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım ama kendimden verdim.
eşim tabii ki de benden çok daha iyi tanıyordur annesini ama dediğim gibi bana bugüne kadar hiç "sen haklısın" demedi. eltilerimin dediğine göre arkada beni koruyormuş ama sanırım dengeyi sağlamak amaçlı bana hiç belli etmedi. e kayınvalide de benim eşime birşeyleri aksettirmediğimi farkettikçe dozu arttırdı.

evet babam ve tüm sülalesi sayesinde kitap bile yazabilirim azeriler üzerine.erkeklerinin tarzlarını tavırlarını iyi bilirim.çok yumuşaktırlar,seslerini öyle kolay kolay yükseltmezler,efendi olurlar.ama ailelerine gık bile diyemezler.olayın haksızlığını görseler de çekimser kalırlar hep.hele ki karşılarında kocası ölmüş bir kadın varsa ölseler ağızlarını açamazlar.ayıp sayarlar çünkü,o mantıkla yetiştiriliyorlar.olayları anlatmışsın ya kayınvalidenin sana o lafları sayarken ki mimikleri tavırları resmen gözümün önüne geldi,iki halamdan deneyimliyim:KK34: bak canım boşuna inatlaşma,sağlığının önünde değil ya.kendini düşün ve en kısa sürede taşın.ne derlerse desinler arkandan,sanki böyle konuşmuyorlar.kimbilir neler diyorlardır zaten,senin duymadığın.onlardan olmayan geline pek de sevecen değildirler.:KK50:

Ben ne sanssiz bir kariymisam anam! Kaynanalarin zalim zamaninda gelin olmisam Gelinlerin zalim

zamaninda da kaynana olmisam Kime ne etmisem ki bulmisam.
tanıdık geldi mi canım sana :KK3:

Ben ne sanssiz bir kariymisam anam! Kaynanalarin zalim zamaninda gelin olmisam Gelinlerin zalim

canım eşin kabullensede sen hakılsın demez. demesinide bekleme. dedeim ya bende doğuluyum eşimde doğulu. o zihniyeti çok iyi bilririm. hatta bende ilk 2yıl çok çektim ama ne zamanki restimi çektim eşimede ailesinede ondan sonra adam oldular. ben mesela eşime de ailesinede direk hoşnut olmadığım yönlerini söylemiştim ya değişirsinzi yada ben çocuğumu böyle huzursuz bir ortamda büyütmek iştemiyorum demiştim. öyle ancak işin ciddiyetini anladılar. ve gerçekten göze almıştım. bende eşimi seviyodum ama huzur başka bişey. benim psikolojim bozulmuştu,kafayı yedireceklerdi nerdeyse bana.ve hep sorun bendeymiş gibi görüyolardı. ne zamanki bu konuşmayı yaptım bana dokunamadılar, ondan beri huzurumuz yerinde çok şükür. hatta bazen eşimede derim bak demekki onlardan kaynaklanıyomuş diye. onlar bulaşmayınca nasıl sorunsuz ve huzurluyuz diye. bence sende çok taviz vermişsin ve yaptığın fedakarlığın kıymeti kalmamış çünkü hep böyle alıştırmışsın. ha eşin elalem ne der diye evden çıkmıyosa boşanınca elaleme ne diyecek onu düşünsün bakalım. hem ne hakla anası sana hakaret eder canım. kötüysen konuşmaz olur biter yani. hayır madem sen kötüysen o iyiyse muhatap olmasın seninle kayınvaliden. eşin için hava hoş tabi, hafata 2gün ayda eder 8 gün. o bile senin kadar beraber kalsa anası olduğu halde dayanamaz bu kadına ya. hem zaten ayda 8 gün berbarseniz o evin hem kadını hem erkeği sen olmuşsundur. bütün yükte senin üzerinedir şimdi. bide yetmiyomuş gibi anasını , kardeşini başına bela etmiş. yani kusura bakma arkadaşım ama boşansan bile evin bu kadar yükün çekmişsen boşandıktan sonra hiç zorlanmazsın bundan emin ol. kaldıki bi gözdağı versen hepsi hizaya gelirler ha gelmedilermi güle güle dersin. böyle nereye kadar?yazık sana .

işte tam o noktadayım zaten. hani bazen kalp ve mantık apayrı hareket eder ya. zurnanın zırt dediği yerdir orası. hah ben tam da oradayım işte.
mantığım diyor ki: yetmedi mi artık. neyin inadı bu? silkelen kendine gel. kaç kurtul. seni seviyorsa gelir peşinden gelmiyorsa yazık emeklerime de unut.
kalbim diyor ki: çok seviyorum onu.
he bu arada tam bu cümleyi yazdığımda mantığım şunu dedi : HAY BEN BÖYLE SEVGİNİN İÇİNE :KK52:

İçime fenalık geldi konunuzu ve yorumlarınızı okurken... Bence bir an önce silkelenip kendinize gelmenin zamanı!!!
Eşiniz akşam geldiğinde, odanıza çağırın... Tek kelime etmeden, kaydı açın ve dinletin.. Dinledikten sonraki tavrına göre de hareket edersiniz...
Polyannacılık oynamanın zamanı geçmiş...siz yapacağınızın çok üstünde şeyler yapmışsınız, kendinizden vermişsiniz... Artık yeter!
Şimdi topu karşı tarafa atın bakalım ne yapıyor o topla....
Allah şifa ve güç versin...
Sevgilerimle...

İçime fenalık geldi konunuzu ve yorumlarınızı okurken... Bence bir an önce silkelenip kendinize gelmenin zamanı!!!
Eşiniz akşam geldiğinde, odanıza çağırın... Tek kelime etmeden, kaydı açın ve dinletin.. Dinledikten sonraki tavrına göre de hareket edersiniz...
Polyannacılık oynamanın zamanı geçmiş...siz yapacağınızın çok üstünde şeyler yapmışsınız, kendinizden vermişsiniz... Artık yeter!
Şimdi topu karşı tarafa atın bakalım ne yapıyor o topla....
Allah şifa ve güç versin...
Sevgilerimle...

öncelikle vermiş olduğum geçici rahatsızlktan dolayı özür dilerim:KK55: (bu işin latifesiydi tabii ki de)
çok tşkler yorumunuz için. akşama doğru bir sakinleştirici içip (durumu anlatırken hastanelik olmamayım diye) aynen dediğinizi yapmayı planlıyorum. bakalım 38 dakikalık kaydın ne kadarına dayanabilecek görücez :KK33:

Allahım kimseyi sağlığıyla sınamasın. Tüm hastalara acil şafalar versin inşallah...

Son düzenleme:
zor bi durum allah yardımcınız olsun,bence siz bu kadının söylediklerini fazla takmayın yaa.sizden başka uğraşı yok ki akşama kadar evde oturuyor sonra siz gelincede anladığım kadarıyla size saldırıyor.allah kimseyi meşguliyetsiz işsiz güçsüz bırakmasın yaa,sonra böyle etrafa saldırıyorlar işte.peki onun yanına taşınırken eşinizle ne konuştunuz hep onunlamı yaşıyacakmışınız.geçici bi durum olarakmı taşındınız.kaynınızda sizinle birlikte yaşıyor galiba yalnızda değil.siz bu konuyu bence eşinizle halledin hiç kadınla muhatap olmayın biz gitceğiz fln diye.çünkü halden anlayan bi kadın değilmiş öyle olsa kalkar bi gün yemek yapar.valla bu zamanda hem çalışcaksınız hem kayınvalide dırdırı çekeceksiniz öylemi.yani kimseyi rencide etmek istemem ama şimdi artık onu kimse yapmıyor.sizde tavrınızı açık ve net gösterin.
ben anlamıyorum hep odunlar bizemi denk geliyor herkes kocasını parmağında oynatıyor ya nedir bunun formülü anlamış değilim ben ya.bizim kimyamızda bi bozukluk var galiba:KK9:

gelmez mi,gelmez mi,söyleyiş şekli bile gözümün önünde hem de..
bunlara şööyle eli maşalı gelin lazım ki görsünler gerçekten zalim gelini ah ah..
vallahi benim annem o ailye dayanamadı,en sonunda açtı ağzını yumdu gözünü bir daha da hiçbiriyle görüşmedi,
ne gitti ne onlar bize gelebildi.annem de huzuru yakaladı sonunda.
çıkaracaksın canım,sana zarar verenleri hak ettikleri şekilde hayatından çıkaracaksın.
dip not:boşuna inatlaşıp onlarla savaşa girme kazanamazsın,olan senin sinirlerine olur.bu da tecrübeyle sabittir..

zor bi durum allah yardımcınız olsun,bence siz bu kadının söylediklerini fazla takmayın yaa.sizden başka uğraşı yok ki akşama kadar evde oturuyor sonra siz gelincede anladığım kadarıyla size saldırıyor.allah kimseyi meşguliyetsiz işsiz güçsüz bırakmasın yaa,sonra böyle etrafa saldırıyorlar işte.peki onun yanına taşınırken eşinizle ne konuştunuz hep onunlamı yaşıyacakmışınız.geçici bi durum olarakmı taşındınız.kaynınızda sizinle birlikte yaşıyor galiba yalnızda değil.siz bu konuyu bence eşinizle halledin hiç kadınla muhatap olmayın biz gitceğiz fln diye.çünkü halden anlayan bi kadın değilmiş öyle olsa kalkar bi gün yemek yapar.valla bu zamanda hem çalışcaksınız hem kayınvalide dırdırı çekeceksiniz öylemi.yani kimseyi rencide etmek istemem ama şimdi artık onu kimse yapmıyor.sizde tavrınızı açık ve net gösterin.
ben anlamıyorum hep odunlar bizemi denk geliyor herkes kocasını parmağında oynatıyor ya nedir bunun formülü anlamış değilim ben ya.bizim kimyamızda bi bozukluk var galiba:KK9:

onlarınki pırlantadan canım sanırım bizimki tenekeden:KK17:

gelmez mi,gelmez mi,söyleyiş şekli bile gözümün önünde hem de..
bunlara şööyle eli maşalı gelin lazım ki görsünler gerçekten zalim gelini ah ah..
vallahi benim annem o ailye dayanamadı,en sonunda açtı ağzını yumdu gözünü bir daha da hiçbiriyle görüşmedi,
ne gitti ne onlar bize gelebildi.annem de huzuru yakaladı sonunda.
çıkaracaksın canım,sana zarar verenleri hak ettikleri şekilde hayatından çıkaracaksın.
dip not:boşuna inatlaşıp onlarla savaşa girme kazanamazsın,olan senin sinirlerine olur.bu da tecrübeyle sabittir..

onları tanıyan birinden bu cümleleri duymak inan kendi kafamdaki düşüncelerimi bir kez daha netleştirdi. evet sanırım hiç şansım yok onlara karşı. zaten onlar dan olmadığım için 1-0 mağlıp başladığım bu evlilikte hiç bir zaman en azından 1-1 olmayı bile başaramıcam. (biraz önce ses kaydını dinledim) vallahi ben biraz daha kalırsam en baba azeriden daha şiveli konuşucam sanırım. kendi konuşmamı kendim tanıyamadım:KK4:

Eşinizle niye paylaşmıyorsunuz bu durumu anlamadım.
Yuvanızı dağıtacak seviyeye gelmişsiniz, sağlığınız bozulmuş,
hala eşime söylemek istemiyorum diyorsunuz.
Anne eşinizin annesi, bir zahmet ne gerekiyorsa ilgilensin.
Siz çekmek zorunda değilsiniz ki.
Annesini sizin başınıza dert diye tutmuyor evde heralde eşiniz.
Mecburen oğlu değil mi uğraşmak zorunda, sizin de sıkıntınızı dinlemek ve çözmek zorunda.
Kesinlikle eşinizle paylaşmalısınız bence bu durumu, tek başınıza nasıl altından kalkacaksanız.
Ayrıca bu sıkıntı sadece sizin sıkıntınız değil, özellikle eşinizin sıkıntısı.
Çok biliyorlarsa kendi istedikleri gibi hizmetçi bir gelin bulup alsalarmış oğullarına,
alırken akılları neredeymiş.
Boşuna bozmayın sinirinizi bence, paylaşın eşinizle, çözsün herşeyi.

Eşinizle niye paylaşmıyorsunuz bu durumu anlamadım.
Yuvanızı dağıtacak seviyeye gelmişsiniz, sağlığınız bozulmuş,
hala eşime söylemek istemiyorum diyorsunuz.
Anne eşinizin annesi, bir zahmet ne gerekiyorsa ilgilensin.
Siz çekmek zorunda değilsiniz ki.
Annesini sizin başınıza dert diye tutmuyor evde heralde eşiniz.
Mecburen oğlu değil mi uğraşmak zorunda, sizin de sıkıntınızı dinlemek ve çözmek zorunda.
Kesinlikle eşinizle paylaşmalısınız bence bu durumu, tek başınıza nasıl altından kalkacaksanız.
Ayrıca bu sıkıntı sadece sizin sıkıntınız değil, özellikle eşinizin sıkıntısı.
Çok biliyorlarsa kendi istedikleri gibi hizmetçi bir gelin bulup alsalarmış oğullarına,
alırken akılları neredeymiş.
Boşuna bozmayın sinirinizi bence, paylaşın eşinizle, çözsün herşeyi.

eşimle bugüne kadar paylaşmama sebebim dediğim gibi haftanın sadece 2 günü evde olması ve o 2 günü de sorunlarla uğraşarak geçirmemesi içindi. takdir edersiniz ki haftanın 5 günü evinden/eşinden/kızından uzak olan bir insan en azından 2 gün huzur ister. beraber yaşamaya başlamadan önceki durumları zaten biliyordu. dediğim gibi bana hiç "evet sen haklısın" dememiş de olsa arkamdan her zaman beni korumuş annesine (bunu eltilerim ve görümcem hep söyler) ancak artık sabır taşım gerçekten çatladı sabahtan beri içtiğim kahvenin sigaranın haddi hesabı yok. bu hafta snu ak koyun kara koyun çıkacak ortaya hayırlısıyla. kafamda eşimle yapacağım konuşmayı planlıyorum. nasıl girsem nasıl bitirsem diye. dinletsem mi dinletmesem mi kayıtları diye. bir arkadaşın dediği gibi tartışmayı kaydetmem belki ters tepki de yaratabilir. bilmiyroum ki:18:

X