Ben bu hale nasıl geldim?

Aynen öyle benim değil onun annesi ben onu annemle yüzgöz etmiyorum hiç o da beni etmesin mümkünse..
Bende elimde selpak dolaşıyorum burnumu çeke çeke havalar bi ısınıyor bi soğuyor şifayı kaptık..
Geçmiş olsun bize..
Biraz Fatmagül e baktım sarmadı pc bakim dedim bacılarım napıyor..
Oğlum kimi bulsa (beni , annemi, dayısını) elinde tavla , tombala sıkıştırıyor oynayın benimle diye..
Herkezi rehin almış durumda..
Bi santranç oynuyor sormayın gitsin..
1 tane piyonla bütün taşlarımızı topluyor bıcığımm canım yaaa..(güüüyaa oynuyor)
Kızma birader yaptık beraber kuralları kendimiz koydukk..
Herkez bize kural koyucak değil ya şu dünyada..
Herşeyden bi haber arada bebeğimmm...
Arada da anne çocuklar kulübü yokmu kadınlar kulübü var diyor kızıyor bana bırak şu pc bana diye..

anladım kii oğlum bile beni teselli etmeye yetiyor onla uğraşıp birazda olsa tebessüm ediyorum..
Eşim bu anları yaşayamadığına yansın..
Ben doya doya yaşıyorum..

Ayrıca evet Babam öğrenmeseydi diye ahh vahh ediyordum ama düşününce sizede hak verdim..
Bir_kadın özellikle sana canım..
Babam cumartesi sabahı evime gidip o kadınla ve eşimle konuşana kadar yine söyleniyordu..
Sen sussaydın çenenni tutsaydın diye..
Gidip kadını feryat figan görünce bana hiç ses çıkarmadı ve anladı neler yaşadığımı..
Kızım evladımsın bu ev senin rahatına bak dedi..
Belki oda büyütüyosun gibi yaklaşıyordu
Yaşadıklarımı biraz gördü demekki en azından kadının tavrını söylemlerini (aslında hiç bişe görmedi o kadının duvarlara vurduğunu, çığlıklarını,çirkefliğini bi görseydi karşı komşum üst komşum hepsi duymuş şahitlerim var Beni 2 cihan bir araya gelse vermez)
Ondan içim rahat en azından Babam ın benden yana olduğunu gördüler..
Ama olay a babam karışınca kapatması zor oluyor çünki babam o olayı iyice deşmeden noktayı koymadan kapatmaz..
Eşimde bana annem desin sen sus diyorsa babamın yanında desin bakalım sen sus diye asla! diyemez
Çok çekinir babamdan..
Valla deli deliyi gördümmü sopasını saklarmış ya o misaL..
Saldım babamı onların üzerine
Ya beni güdecekler yada buralardan gidecekler..
Babam vallahi bu iş biterse barınsınlarda bu semtte göriyim onları diyor..
Barındırmaz rezil eder onları..
Eşim insan içine çıkamaz kahveye fln takılıyor takılamaz..
O yüzden inş dallanıp budaklanmadan bi yol çare bulunur

tr_lelli arkadaşım yazdıklarıma kızma kendince çok haklısın sana hak veriyorum fakat olaylara eşinin gözüyle bakmanı tavsiye ederim yada Allah bağışlasın bir oğlun var ve ilerisi için oğlunun tavrı sana karşı böyle olmasını istermesin.lütfen ama lütfen elini vicdanına koy.ne kadar kötü olursada olsun eşinin annesi o.burda eşin seni hiç ezmemiş seni incitmemiş.sana karşı saygısız sevgisiz de değil.senede iki ay nedir ki.şöyle düşün tek oğlan olduğunu ve ölene kadar ömrü sizinle geçicek o zaman ne yapardın.her zaman kötüyü düşün arkadaşım. senede iki ay yum gözünü tıka kulaklarını saygıda kusur etme.eden kendine eder.ne ekersen de onu biçersin.çok iyi düşün karar verer.

Canım neden kızayım ben hepinizin yorumlarını okyorum ve kendimce pay çıkarıyorum..
Evet 2 ay nedir kii..
Ama bu son kavgada kadın aynen şunları söyledi..

__Bu ev benim bu evden hiç bi yere gitmicem
__köyede gitmicem oturcam burdaa diye bağırdı... hiç bi yere gitmiyorum burdayım.. diye bağırdı..

İş inada bindi anlıcan gitmez gitmez inat eder başımda oturur sırf huzursuzluk çıkarmak için oturur..
Rahat edemiyim diye kadın beni istemiyor diyorum..
Rahat etmemmi istermi?

Ve... Babam annemle konuşmuş dün gece ben uyurken..
Ben kızımı o eve yollamam
O kadının yanına yollamam kızımı diyormuşş..
Ben kadının çirkefliğini gördüm o kızıma rahat vermez kadın kafasına koymuş huzurunu kaçıracak bunların demiş..

"Babamı karşıma alamam" aynı şeyleri tekrar yaşarsam babam bırakın arka çıkmayı yüzüme bakmaz..

__Birde düşünün bi çocuğum daha olsa ve aynı şeyleri tekrar yaşasam ben napıcam?

Sizce babam haklı değil mi?

Tamam yuvam yuvamı bende düşünüyorum oğlumu eşimi ama huzurum olmadıkdan sonra napim o yuvayı..

Siz vicdanen düşünün Babanızı babamın yerine koyun..

Size hakaretler ediliyo 1 hafta boyunca her gün..
Evinize ayaklarınız gitmiyor artık çünki tartışmalar devam ediyor..
Kardeşinizin yanında k.v hakaret ediyor..
Babanız size destek olduğu halde (maddi, manevi) babanıza köpek deniyo
Sizin babanız sizi o kadının yanına tekrar yollar mı?

eşin barışmak için hiçbir girişimde bulunmuyor mu ??

Şuanda 1 haftadır hiç yüzyüze gelmedik
Telf 2 defa evine gel dedi..
bir defa kapının önüne geldi arabayla çocuğu al in dedi (annesi hala evimde) gitmedim
Birde dün tlf evine gel dedi..
girişim buysa bilemicemm

Canlarım okursanız ve bana fikir veririseniz sevinirim..
Oğlumun okulunda veliler(arkadaşlarım) sürekli arıyorlar cvp vermiyorum
mrk ettiler sanırım bu hafta çocuğu yollamadım yaa..
bugün toplantı varmışş 12.30 da gidicem..
Ama ne dicem sorcaklar çocuğu niye yollamıyorsun bişi mi var öğretmen sorcak
ne dicem akıl verin olay belli olmadan kimseye bişe demek istemiyorum..
?fikir

Canım çocuğun okula neden gitmediğini sadece ama sadece öğretmeniyle özel olarak görüş, diğer velilere bir açıklama yapmak zorunda değilsin "hastalandı gönderemedim" der geçersin. Bence babanı sakın ama sakın çiğneyip geçme. Hem babadır öl deseler gerekirse ölmemiz lazım hem de kocana karşı en büyük kozun baban. İnan bana sen yuvanda huzur bulacaksan bu baban sayesinde olacak. Madem eşin sana bu kadar düşkün neden şimdiye kadar onca hakareti birşey olmamış gibi görmezden geldi? Senin annen ona ve ailesine köpek dese "yaşlıdır duymazdan geleyim" diyecek miydi? Hiç zannetmiyorum. O senin yerinde olsaydı çoktan boşardı seni. Sen elbette çok seviyorsun kocanı, sevmelisin de çünkü anladığım kadarıyla özünde iyi bir insan ama ne olur bu sevgi gözünü kör etmesin, duygusallıkla yanlış bir adım atma. Eşin aradığında yine tavrını koy ve diyelim ki senin istediğin kıvama geldi bu sefer de "benim babam var" de "bu evden beni onun rızasıyla gelin aldın şimdi de yuvamıza götürmek istiyorsan onu ikna etmelisin" de. Eğer babanı çiğneyip geçersen bunun birçok sonucu olacak. Birincisi baban seni muhtemelen bir daha bu kadar desteklemeyecek "araya girince ben kötü oluyorum" diye düşünecek, ikincisi eşinin babandan hiç çekincesi kalmayacak, psikolojik olarak babanı alt edip seni yanına çektiğini görecek ve üçüncüsü bir daha asla ama asla derdini sıkıntını ifade edemeyeceksin çünkü baba evine yine gitsen bile eşin "nasılsa gelecek" diyecek. Karar senin tabi

Son düzenleme:

Aynen bende öyle düşünüyorum bu konuda hemfikir olmamız doğru yolda olduğumu gösterir..
Evet şimdi babamı çiğnersem eşim de beni babama karşı kullanır babamda ben eşimin yanında olduğum için artık benim yanımda olmaz..
Babamda tabiki yuvam yıkılsın istemiyor ama kızım yuva yok ortada huzursuzluk var diyor..
__Eşime demiş niye yazın hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyorda annen gelince bunlar oluyor demiş?

Oğlum 6 yaşında anasınıfına gidiyor ve okul annemin evine uzak yürütmeye kıyamıyorum bu havada hani 1. sınıf olsa tamam servis bişe hallederim anasınıfı diye önemsemiyorum..
Tamam öğretmenle birebir konuşucam dicem böle böle sonuç belli değil..
Bi süre yollayamaya bilirim belki bu dönem yollamam ocağın 28 inde yarıyıl tatili var zaten..
Şuda var aklıma gelmiyor değil oğlumu okula yollasam ya eşim alıpda ben eve dönim diye oğlumu kullanırsa artık herşeyi düşünüyorum..
Ben eve dönim diye yapar mı yapar..
Şuanda fikrimde sabitlendim..
Ve eşime dün tlf. en son ben ANNENLE OTURMAM O EVE DE ANCAK EŞYALARIMI ALMAYA GELİRİM dedim..
Anlasın ne kadar kararlı olduğumu cayarsam blöf yapıyo dicek..
Blöf veya değil bu lafı söyledim ve telf kapattım..
____Babamında okeyini alıp nolucaksa olucakki eşim babamdan çekinir barışsakda babamın korkusu üzerinde olur bırakın hakareti çıt çıkmaz..

O eve eşya almaya fln da gitme. Bak babanın imkanları varmış ne güzel, hem hazır eşin de yavaş yavaş etrafında dönmeye başlamış bence sen bugün veli toplantısından çıkınca üç beş kıyafet al bir güzel de kuaföre git. Hem sana moral olur hem de eşin ailenin yanındayken nasıl huzurlu olduğunu anlar bir de zaten sana karşı bir haftanın hasreti var Adamın aklını al derim ben Alanın da dediği gibi iyice moda girmeye başlarsa dışarda bir yemek ayarlarsın. Sen böyle bakımlı şık güzel ol, yiyin için sonra ailenin yanına dön o da iyice hasretlik çeksin. Göster ama elletme kısaca

Aynen bende öyle yapıcam toplantıya gidicem öğretmenle konuşucamm..
Sonra saçıma gölge attırcam
Sonra üstüme bişiler alıcam...
Arkadaşım var dertlerimi bilen onla vakit geçircez dertleşiriz akşama kadar gün benimmmm
saçımı yıkıyim geliyorum..
A_L_A naptın canım bu kuzumunda konusuna konu açtım git gözüm görmesin seni dicek bana sonunda
Ama ben sizi çok sevdim bacılarımmmmmm

günaydın kızlarr.....yeni gün hepimize yenilikler getirsin. bende havadis çok ama önce tr lellimime yorum yapıcam. yapmazsam çatlarım

canım ben biraz dikbaşlıyım sanırım. (nedense o dikbaşlığım da bir tek kendi aileme oluyor. insan biliyor herhal nazının kime geçtiğini). neyse gene döndürdüm lafı...

babacığının şu anda içi acıyor biliyorum. kıyamadığı, gözünün bebeği, canının canı üzüldükçe o daha çok üzülüyor, daha çok hırslanıyor bunu da anlıyorum. dedim ya annemlerde kaldığım 6 gün boyunca ohoooo her sabah aynı terane vardı. "nerde senin kocan? seni attı gitti buraya ne yapıyor o orda?" hatta babamın arabasını alıp bizim arabayı servise bırakıcaz ya "vermiyorum ona araba maraba. gitsin ne hali varsa görsün" gibi binlerce cümle. bu arada babam eşime oğlum der damadım demez. çok sever. başı sıkışınca ilk onu arar. kaza yaptığında bile bizden önce eşimi aramıştı bize haber veren eşimdi. öyle düşün yani...

eğer sen evine dönmek istiyorsan (yeterince acı/ızdırap/ders/intikam dan sonra) bu olayı sen çözüceksin canım. önce anneciğinle konuşucaksın, sonra babacığını anneciğin ikna edicek.

diyelim ki (Allah korusun) baban göndermedi seni oraya. sen de karşı gelemedin. eşinin de annesini temelli eve getirmeme şansı yok biliyorsun ve Allah korusun dağıldı bu yuva. Tmm canım evin olacak, maddi hiç sıkıntın olmıcak, çocuğun annenlerle büyücek vs vs.... Ama sen ve oğlun ve hatta eşin mutlu olabilecek misin? İleride paşamız büyüdüğünde anne ne olurdu yani azıcık dişini sıksaydın benim hiç mi hatrım yoktu hadi babaannem cahildi sen de mi hiç düşünmedin beni dediğinde ne cevap vereceksin? verebilecekmisin? (bunlar annemde kaldığımda benim kendime sorduğum sorulardı canım o yüzden sakın yanlış anlama beni tmm mı???? )

çok zor bir durumdasın biliyorum. bak sen ne güzel diyorsun babamı ezip geçemiyorum diye. ne kadar kötü de olsalar, cahil de olsalar, vicdan yoksunu da olsalar, onşar da bizim eşlerimizin annesi ben bunu anladım. şimdi 1 ay önceki o büyük kavgayı düşündüğümde eşimin şoku, bembeyaz suratı geliyor gözümün önüne ve inan burnumun direği sızlıyor.

bunun da bir çıkar yolu olmalı bitanem bence bunu bulmalıyız hep beraber ancak önce şu boşanma ya da alttaki kendi evine yerleşme fikrini sil kafandan.

iyi düşünelim, iyiyi çağıralım tmm mı bitanem???

ay olur mu direk buraya girdim naptı bizim mrs. panic diye bakmaya

valla bence toplantıda bu konu ile ilgili kimseye hiç bir şey deme.
biraz rahatsızım bu aralar dr a gidip geliyorum bu yüzden de annemlerde kaldık vs diyiver.
nasılsa oğluş çok etkilenmedi bu durumdan özel bir ilgi görmesin ki böylece uyuyan tilkiyi uyandırmayalım derim ben

Bu arada Alacım sen naptın canım? Mevlüte gittin mi?

gittim gitiim.
ayy çok komikti valla kapıdan girdiğimde ev ahalisinin suratı görülmeye değerdi
bunlar kesin şey konuşmuşlar kendi aralarında "gelmez o burnu büyük" gittim ya mosmorrrrrrrr oldular.

gittim sıradan tüm büyüklerin elini öptüm. anneanne, teyze, k.valide...
eltilere uzaktan merhaba dedim.
ufaklıkları mmıncırdım oynaştım.

sonra bir girdim mutfağa eve gidene kadar da çıkmadım.
dua yı da ordan dinledim.
tabakları hazırladım , sonra bulaşıkları makineye yerleştirdim falan
böylece ne k.valide ne de saz arkadaşları ile muhattap olmadım.
sorulan sorulara kısa net cevaplarla geçiştirdim
e benim surat öyle olunca kimse olayla ilgili bişey soramadı saten.
sonra herşey bittikten sonra gene aynı tayfayı öptüm, aynı tayfayı uzaktan selamladım, aynı tayfayı mıncırdım
ve evime geldimmmmmm

Tabi ki boşanma fikrini düşünmemek bile gerekir çünkü çift olarak birbirlerini seviyorlar. Ben yine de damat bey hazretlerinin kayın pederini ikna etmeya çalışması çabalaması taraftarıyım. Bir insan birşeyi elde etmek için ne kadar çabalarsa o şey kişi için o kadar değerli oluyor çünkü.

İyiymiş valla herkesi aynı şekilde bir gidince bir dönerken elden geçirmişsin Kazasız belasız atlatmana sevindim canım

İyiymiş valla herkesi aynı şekilde bir gidince bir dönerken elden geçirmişsin Kazasız belasız atlatmana sevindim canım

evet canım anlayana

mesela el öpreken de bilerek en büyükten en küçüğüe, anneanne, teyze, k.valide sırasıyla gittim yani bak ben buraya senin elini öpmeye gelmedim, yaşınıza hürmeten öpüyorum gibisinden.

abileri ve eltileri hiççç tınlamadım zaten uzaktam merhaba güle güle

ufaklıkları çok özlemişim iyi oynaştık. biliyorlar azgınlar kiminle azacaklarını atladılar yengelerine sıpalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…