aydasucum sende katilsaydin bize :)
valla bende oyle hissettim dogru duzgun komsum yok
Ala'da pek guzel agirladi bizi susam sokagindan sarkilar soyledi :)
bir yaprak hisirtisi geldi kargoyu karistirdi :)
burnumun bir deligi kapali biri acik sekilde
ayran ayran bakiyorum ortalik mendil mikrop yuvasina döndü
...
saka bir yana
trelli hani diyorsun ya esimle iyiyim diye
SEVIYORSAN ve SEVILIYORSAN ve sana SAYGI duyuyorsa
incitmiyorsa bosanmayi sil aklindan..
Ve cabalasin biraz burnu sürtsün dedigin gibi..
sonucta dengeyi kurabilmesi gerekti
bu onun hatasi..
babama soylemeseydim keske diyorsunda
bosver soylemen iyi olmus belki baban zor bir insan
belki karsi cikacak basta sinirden sonucta
kocaman adama kopek dendi gururu kirildi
ve bir baba olarak "bana bunu diyen kizima ne demiyordur"
o evde diye kinlendi..
ama diyorum ya bilmesi iyi oldu
erkek tarafi hep agir basiyor evlilikte
eslerin arkasi oldugunu bilmeleri hep bir artidir inanki..
donecek olursan babanida yumusatirsan ve baban
konusmak isterse birak konussun!
36 yasinda bir adam var ne cocuk ne yasli tam olgun bir yasta
bazi seyleri idrak etmeli
bir cikar yol bulmali.. annesi onu doguran kisi ondan vazgecmez
ama seni karistirmadan sana bulastirmadanda idare edebilir
sonucta senin degil onun annesi..
eşin barışmak için hiçbir girişimde bulunmuyor mu ??
Canım çocuğun okula neden gitmediğini sadece ama sadece öğretmeniyle özel olarak görüş, diğer velilere bir açıklama yapmak zorunda değilsin "hastalandı gönderemedim" der geçersin. Bence babanı sakın ama sakın çiğneyip geçme. Hem babadır öl deseler gerekirse ölmemiz lazım hem de kocana karşı en büyük kozun baban. İnan bana sen yuvanda huzur bulacaksan bu baban sayesinde olacak. Madem eşin sana bu kadar düşkün neden şimdiye kadar onca hakareti birşey olmamış gibi görmezden geldi? Senin annen ona ve ailesine köpek dese "yaşlıdır duymazdan geleyim" diyecek miydi? Hiç zannetmiyorum. O senin yerinde olsaydı çoktan boşardı seni. Sen elbette çok seviyorsun kocanı, sevmelisin de çünkü anladığım kadarıyla özünde iyi bir insan ama ne olur bu sevgi gözünü kör etmesin, duygusallıkla yanlış bir adım atma. Eşin aradığında yine tavrını koy ve diyelim ki senin istediğin kıvama geldi bu sefer de "benim babam var" de "bu evden beni onun rızasıyla gelin aldın şimdi de yuvamıza götürmek istiyorsan onu ikna etmelisin" de. Eğer babanı çiğneyip geçersen bunun birçok sonucu olacak. Birincisi baban seni muhtemelen bir daha bu kadar desteklemeyecek "araya girince ben kötü oluyorum" diye düşünecek, ikincisi eşinin babandan hiç çekincesi kalmayacak, psikolojik olarak babanı alt edip seni yanına çektiğini görecek ve üçüncüsü bir daha asla ama asla derdini sıkıntını ifade edemeyeceksin çünkü baba evine yine gitsen bile eşin "nasılsa gelecek" diyecek. Karar senin tabi
O eve eşya almaya fln da gitme. Bak babanın imkanları varmış ne güzel, hem hazır eşin de yavaş yavaş etrafında dönmeye başlamış bence sen bugün veli toplantısından çıkınca üç beş kıyafet al bir güzel de kuaföre git. Hem sana moral olur hem de eşin ailenin yanındayken nasıl huzurlu olduğunu anlar bir de zaten sana karşı bir haftanın hasreti varAdamın aklını al derim ben Alanın da dediği gibi iyice moda girmeye başlarsa dışarda bir yemek ayarlarsın. Sen böyle bakımlı şık güzel ol, yiyin için sonra ailenin yanına dön o da iyice hasretlik çeksin. Göster ama elletme kısaca
Aynen bende öyle yapıcam toplantıya gidicem öğretmenle konuşucamm..
Sonra saçıma gölge attırcam
Sonra üstüme bişiler alıcam...
Arkadaşım var dertlerimi bilen onla vakit geçircez dertleşiriz akşama kadar gün benimmmm
saçımı yıkıyim geliyorum..
A_L_A naptın canım bu kuzumunda konusuna konu açtım git gözüm görmesin seni dicek bana sonunda
Ama ben sizi çok sevdim bacılarımmmmmm
Bu arada Alacım sen naptın canım? Mevlüte gittin mi?
gittim gitiim.
ayy çok komikti valla kapıdan girdiğimde ev ahalisinin suratı görülmeye değerdi
bunlar kesin şey konuşmuşlar kendi aralarında "gelmez o burnu büyük" gittim ya mosmorrrrrrrr oldular.
gittim sıradan tüm büyüklerin elini öptüm. anneanne, teyze, k.valide...
eltilere uzaktan merhaba dedim.
ufaklıkları mmıncırdım oynaştım.
sonra bir girdim mutfağa eve gidene kadar da çıkmadım.
dua yı da ordan dinledim.
tabakları hazırladım , sonra bulaşıkları makineye yerleştirdim falan
böylece ne k.valide ne de saz arkadaşları ile muhattap olmadım.
sorulan sorulara kısa net cevaplarla geçiştirdim
e benim surat öyle olunca kimse olayla ilgili bişey soramadı saten.
sonra herşey bittikten sonra gene aynı tayfayı öptüm, aynı tayfayı uzaktan selamladım, aynı tayfayı mıncırdım
ve evime geldimmmmmm
İyiymiş valla herkesi aynı şekilde bir gidince bir dönerken elden geçirmişsinKazasız belasız atlatmana sevindim canım