Ben bu hale nasıl geldim?

hani yuzune kapatmamis yada mesgula almamis sen arayinca
telefon komple kapaliymis.. onlarca neden bulabiliriz bunun icin
sen simdiden bunun icin aglarsan en kotusune hazir degilsin demekki
bak tekrar ediyorum ailen var cocugun var guclu olmalisin
hemen salma kendini! aglayacak zaman gelir gulecek zaman gelir
ama bir gun gelirde bunlarda unutulur!
simdi neler donuyor belli degil daha

ŞOKLARDAYIM. AZ ÖNCE TEL AÇTIM. NE YAPIYORSUN VS DİYE. "AKŞAM ARABAYI GETİRİCEM DAHA ÖNCE KONUŞTUĞUMUZ GİBİ." DEDİM. "GEREK YOK BEN HALLEDİCEM BİR ŞEKİLDE" DEDİ. O NE DEMEK DEMEME KALMADI "BENİ BİRAZ RAHAT BIRAKIRMISIN" DEDİ. BEN ŞOKTAYKEN KAPININ ZİLİ ÇALDI VE O TELEFONU KAPATTI.
BEN DE ONUN ÜSTÜNE AŞAĞIDAKİ MAİLİ ATTIM TELİNE.
DANANIN KUYRUĞU GERÇEKTEN KOPMAKTA ÇOK ACİL YARDIM ARKADAŞLAR...

Biz seninle böyle konuşmamıştık. Sen farzet ben şehir dışındayım dediğinde ben de ama ben seni arıyordum dediğimde gene ararsın demiştin.
“beni rahat bırak kapa telefonu” ne demek ya?

Ben seni rahat bıraktım *(eşimin ismi)cım. O evden çıkarken verdiğin kararı sonra geri aldığında karşı çıkmadım o kadar kırıldığım halde. Sadece terkedilmiş hissettiğimi söyledim ki bu da hislerimle alakalıydı.
Bütün suçlu benmişim gibi annemin evine gönderilirken, sen eve geri dönüp (ki eşyalarının büyük kısmını getirmişken) benden ayrı kalırken (ki bu bile herkesin gözünde “kocası bile evden gönderdi demek ki gerçekten hatalı *mış (benim ismim)) demelerine en güzel sebepken, ben seni aradığımda sen bana dönüp beni rahat bırak diyorsun.
Ben seni aramayıca sen rahat mı olacaksın?
Peki ya ben? Ben neden sustum 7 ay boyunca o zaman he?
Hergün dırdır bır bır yapsam daha mı mutlu olacaktın? 2 gün huzurum var onu bile çok görüyorsun demeyecekmiydin?
Sustum, içime attım, savunma mekanızması olarak yaptığım bir hareket sonucu tüm ihale bana kaldı (senin gözünden söylüyorum)

Ben akşam arabayı getiricem *(eşimin ismi). Sen istesen de istemesen de.
Ben evdekilerle bile hiçbirşey konuşmuyorken hala “ben bir şekilde hallederim gerek yok” sözünü Kabul etmiyorum üzgünüm.

Her ne hissediyorsan sen de söylemelisin bana.
Bu susarak kurarak aşılacak bir konu değil… (7 ay susmamın bana yararı olmadığını gördük)

esinizi seviyor ve kaybetmek istemiyorsaniz savasacaksiniz... öyle ya da böyle...

güclü kadin modeli esinizi rahata itmisse yarali kadin olun...

ama gurur yapip, severse döner, isterse gelir derseniz tamamen kaybedersiniz.. esiniz bir sekilde sonradan pisman olup dönse bile, sizden hersey kopmus olacaktir ki o zamanda bir anlami olur mu??

kanmasın efendim. 3 yaşında çocuk mu ki kanıyor o?
tanımıyor mu 10 senelik karısını? (4 sene de flört ettik) 97 den 2001 e kadar flört 2001 de evlendik.

ne güzel valla ya yemin ediyorum şu an yanımda olsalar hepsini paralarım...
yazıklar olsun verdiğim emeklere. eğer mantıklı bir açıklama yapamazsa şu "beni rahat bırak " lafına (ki ona nasıl bir açıklama yapılır ben bile bilmiyorum) ben onu öyle rahat bırakıcam ki yeni doğmuş bebe gibi olucak.

pessss vallahi bu kadar pişkinliğe pesssssss

Not: mailimi atar atmaz okudu. ama hala bir cvp yok

yok yok siz kötü falan değilsiniz. ben bildiğiniz gerizekalıyım. bir de kendimi akıllı sanırım. ne akıllıymışım ama....
otur 7 ay boyunca haftanın 5 günü anasının kahrını çek. seviyorum kocamı yok sorunumuz diye (her evde olan ufak tefek tartışmalar harici sorunumuz yoktu hakikaten)
haftanın 1-2 günü kızının yanına annene gidince kıyamet kopsun evde. (yemeksiz kaldık işler yapılmadı diye)
hafta sonu kız gelince açılır koltukta yatsın (anne benim yatağımı neden kaldırdı babaannem sorusuna cvp vereme) odası dar oldu hanımın diye kızımın yatağını balkona dikti. odasında kendi yatağı/tv si / açılır kapanır koltuk var. 15 m2 oda.

ben salak gibi ses çıkarmıyım
sonra bak sennnnnn hatalı ben oldum

SALAĞIM SALAKKKKKKKKK

kızlar.
internetten anlaşmalı boşanma dilekçesi indirdim.
gerekli yerleri doldurdum.
imzaladım.
akşam giderken yanıma alıcam.
baktım olaylar tahmin ettiğim yönde
tüm diyeceklerimi diip dilekçeyi ve alyansı bırakıp çıkıcam.

bana bir açıklamayı bile çok görüyorsa bu insan.
sabır hayatım herşey yoluna giricek demek bile ağır geliyorsa ona.
bunu yerine beni rahat bırak. kaparmısın teli diyorsa ve çalan zil üstüne kendi kapatıyorsa

kusura bakmayın da ben salakmışım demekten başka bişey gelmiyor elden.
bu kadar da ezdirmicem kendimi....

dilekçe ve alyans bırakmak öfkeyle aldığın bir karar ve seni iyice çıkmaza sürükleyecek.
eğer illa gitme niyetindeysen sana yapılan haksızlığın hesabını sor.
ama seni daha çok yıpratacaktır bu görüşme.
eşinin senden vazgeçtiği yok.
belli ki olay hala çözülemedi.
sen bundan sonra eşin ve kızınla mutlu olacağını ve ondan kurtulduğunu düşün.
sakinleşip tekrar düşündüğünde fikrin değişecek.

tekrar söylüyorum sakın dilekçeyle gitme.
senin amacın eşini kaybetmek değil,yanında olması.
böyle davranırsan kendini zehirlemiş olursun canım.

biz yanındayız bitanem,dualarımızdasın.
üzme kendini,bu karanlığın sonu sabahtır canım.

kuruntu mu yapıyorum sence :KK43: minicik bir açıklama bile yapmıyor üstüne kapat telefonu diyor ve ben kuruntu yapıyorum :KK43:

Kuruntu sadece daha ortada net bişey yoken senin kendi kendine karar vermen. Eşinin sana tavrına net bir şekilde ve düşünüp planlamadan cevap verecek kadar zekisin. Ama şimdi böyle düşündükçe kendi kendini çıkmaza sokuyorsun. İnan ben nefes alamaz odum, se ne haldesin hiç bilmiyorum. Yazık değil mi canına. Bırak herkes eteğindeki taşları döksün. Sen bişey yapıp da evini terk etmedin, seni o evden eşin çıkardı. Blki de hiç tahmin etmediğimiz ortamlar var. Belki ev buldular ve taşınmak için hazırlanıyorlar, bu arada kaygananın çenesi tabi durmuyor, Eşinin beynini yiyip duruyor. Eşin belki sana yanstmamaya çalışıyor. Biz kadınlar anne sen karışma o eşimle benim aramda deriz ama hiç bir erkek bunu yapmaz, annesine cevap veremez. Annesi zaten onu eziyor. Bırak birbirlerini yesinler.

beni merak eden. yanımda olan. yorumlarıyla dualarıyla hep yanımda olan tüm dostlarım.. Allah hepinizden binlerce kez razı olsun. ilk olarak bunu söylemek istedim.

Dün gece çok kötü oldum. Acile gittim. Sabah tekrar dr daydım. O yüzden sabah giremedim arkadaşlar. İşe de sadece 30 dakikalığına uğrayıp çıktım.

Saat 10,30 civarı msj attı eşim bana kaçta buluşuyoruz diye. >Bilmiyorum dr dan yeni geldim şu anda evdeyim dedim. Aradı hemen ne oldu diye anlattım. Neden benim haberim yok vs neyse hemen geldi.

Ben o gelene kadar toparladım kendimi biraz. Öyle yatak döşek görsün istemedim. (güçlü imajımız bozulmasın yani). Neyse bir sürü sitem akşam ve sabah erken haber vermediğimiz için. "Seni sıkmak istemedik bunlarla kimseye kızma ben istemedim aramalarını" dedim.

Tmm kalk bir daha gidiyoruz ben de duyucam dedi. Neyse bir dr a daha gittik. Elimizde bir önceki (akşamki ve sabahki) tetkikler vsler. Dr la konuştuktan sonra çıktık. Dedi hadi yemek yemeğe kaşık kadar kalmış suratın. İstemese de içim yemek yemeği peki dedim. Bİr yerde oturduk. Bİr şeyler atıştırıyoruz ben hiç açmıyorum konuyu inatla onun açmasını bekledim.

"Ev tuttum anneme" dedi. (içimden oley çektim suratıma yansıtmadım)" hayırlı olsun nerden" dedim. yerini felan söyledi . ben tabaktakilerle uğraşıyorum duygularımı belli etmeyeyim diye. biraz sessizlik oldu. "annen istediğini alabilir evden" dedim ve başladım ağlamaya. "ben ona söyleyeceğimi söyledim sen düşünme bunları" dedi. "eşyalar alındı m"ı dedim. (amacım işlemler ne zaman biticek onu öğrenmek)." ben ona karışmıyorum. kirasını erdim peşinatını verdim gerisini *le (küçük kaynım) halledecekler ikisinin de maaşı var" dedi." Evlenince * beraber mi oturucaklar" dedim. "gözüken o" dedi.

"Beni niye attın" dedim "ben sana ne yaptım?" "Ben seni atmadım" dedi." ben seni o ortamdan çıkardım" dedi. "annenlerde rahat ortamda bile bu hale gelmişsin orda ne olurdun biliyorsun değil mi" dedi. "ama sen kaldın orda annenin yanında, sanki onu tercih etmişsin gibi" dedim. "orda olmam gerekiyor taşınana kadar onlar. ayarlamaları yapıyorum çok az sabır" dedi. (ben hala inanamıyorum ev falan tutulduğuna diyorum acaba beni mi oyalıyor) o arada teli çaldı. biriyle konuşuyor bana işaret etti kalem diye. bir numaralar yazdırdı. kapadı. dedim "hayırdır?" dedi "ev sahbiydi. doğalgaz elektrik sayaç noları bunlar. üstüne geçiricek ya annem" dedi. (o an bütün acabalarım gitti)

ordan kalktık. sahilde denize karşı oturduk. belki hiç konuşmadan 40-45 dak. omzuna yasladım başımı sustuk öyle. dedim ki "beni kimse aramıyor hayret. eltimler bile aramıyor. ne o bana mı tavırlı herkes?" dedi ki "tavırlı olan da olmayan da kendi bilir. bunlar artık düşünülecek şeyler değil". (anladığım kadarıyla evet bana çok kişi tavırlı ama eşim tınlamıyor)

sonra bir iğnem daha vardı. onu yaptırdık. beni bıraktı anneme. bırakırken dedi ki. "çok az sabır hayatım. muhtemelen bu hafta sonu taşınıcaklar. bana güven ve sabret. yeterince gerginim bir de ltf seni düşünmiyeyim. ilaçlarını iç. topla kendini." "tmm" dedim. "seni çok sevdiğimi biliyorsun değil mi?" "biliyorum deli" dedi. "bilmesem ne işim var burda". dedim "sen sevmiyorsun ama bak demedin bişey?" "töbeeee" dedi. "ille demek mi lazım?". öptü indim arabadan :KK69::KK17:

son durum bu canlarım. haftasonunu iple çekicez hep beraber ve inş yeni haftaya yepyeni haberlerle giricez.

bu arada başka haberler duyarsam anlatırım.

(he son bomba. kv nin üstüne olan bir taksit vardı. "onu yatırmamışız zamanı geçmiş galiba" dedi." tmm" dedim "yatıralım". girdik yatırıcaz. adam demez mi "geçen ayınkinin de ödeyecekmisiniz"? dedik ki 1" tane ödenmemmiş olması gerek". "yok dedi 10. ay da ödenmemiş". (baktım eşmin suratına çünkü benim yanınmda o vermişti annesine parayı) ödedik paşa paşa tabi.....

canım üşenmedim o günkü bütün mesajları buldum. şimdi lütfen bunları oku....
herşey her zaman bizim baktığımız gibi olmayabiliyor demek ki...

Canım ya bunlarla uğraşma şu anda. Öncelikle çocuğunu normal hayata döndür. Taksiyle de olsa her sabah okula götür. Eğer çocuğun huzursuzlanmaya başlarsa durum daha da ciddileşir aman diyeyim. Bak bir de ne diyoruz sana kendine çeki düzen ver, toparlan. Mecbur arayacak bu adam seni. Ya eve dön diyecek ya da Allah korusun ayrılalım diyecek ama mecburen arayacak! Her iki durumda da seni sağlıklı, güzel ve güçlü görmeli! Bu telefonu meşgule düşürüp kapatma olayından sonra asla iletişime geçmeye çalışma artık. Lütfen bu kötülüğü yapma kendine. Sen zaten çocuğunu alıp çıkarak en büyük adımı attın. Bundan sonrası eşinin bileceği iş. İnan hayırlısı olacak. Annem hep söyler en acı olaylar bile bin bir hayır barındırır da biz bilmeyiz der. Ben hayatım boyunca bu sözün doğruluğunu gördüm. O an insan çok acı çekiyor ama zamanla anlıyor aslında hayırlısının olduğunu. Hem madem iş olacağına varacak şimdiden tasalanmanın bu denli yıpranmanın mantığı yok. Hadi canım topla artık kendini.

Son düzenleme:
pisipisi en doğrusunu söylemiş.

kendini topla, olacak illa ki bir şeyler olacak zaten. merak etme. ama azıcık kendini topla bu olacaklara iyi de olsa kötü de olsa hazırla kendini. güçlü ve sağlıklı ol.

Hepsini okucam Allah sizden razı olsun Herbiriniz çok iyisinizz..
Son gelişme..

Demin aradı..
Evet şarjı bitmiş..
Aklıma gelmedi eşimin evde şarjı yok arabada şarj ediyor hep telf unuttmuştum ben bunu (akıl mı kaldı bende)
Gayet güzel bi uslupla k. bakma şarjım bitti arabaya inmem felan ancak yüzüne kapandı tel dedi..
Şokee oldumm (ben sibnirli bana kızmış bi adam beklerken tamamen tesadüf alakası olmayan şeyleri kurmuşum kafamda)
Olan biteni tekrarldık tekrar telefonda..
Ben psikolojik olarak bittim..
Evde duramıyorum..
Aklım durdu..
6 ya kadar uyuyamıyorum..
Yemiyorum içmiyorum hep senin inadın ve kücük şeyleri büyütmen başımıza neler getirdi dedi..
Senin için ufak benim için büyü-k dedim..
Annenle olmaz artık bitti dedim..
Hazırlan gel evine dedi..
Ben o eve ancak eşyalarımı almaya gelirim o ev bitti benim için dedim..
Senin dediğinde olmaz kafandan at onu dedi..
Annem hayatta olmasa ölmüş olsa bile ben gelip orda oturmam dedi.
Bende annenle oturmucam o eve gelmicem düşün taşın dedim..
Bağırdı... çağırdı... sen kafana koymuşsun yuvanı yıkmayı annem pişman ama seninde hataların var dedi..
Ben hatamı kabul ediyorum ama annen sussa ben 40 yıl konuşmam onla meraklı değilim onla konuşmaya dedim..

Kaynanam beni gelcek diye bekliyomuşş
O kadın nasıl hala utanmadan o evde oturuyor dedim..
Bişiden haberi yok hasta biraz daha kalıcak annesinde dinlenicek dedim.. dedi..
Yani annesi beni evime dönücem zannediyormuşş..
Burda kıyamet kopuyoo kadına bak yaa..
Eşim e gayet sert bi uslupla o ev bitti ya gelirsin ya da bakarsın başın çaresine dedim..

Kızlar dediğimi yaptırdım yaptırdım yaptırmadım ben daha kaynanamdan kurtulamam..

Boşanmayıda göze alıcam artık çünki eşimde inat eve gelceksin dedimmi gitcen yoksa gelmez..

Vallahi en son bu konuşmalar geçti..

Tek anladığım eşim baya kötüü tam beynine girme zamanı..
Yokluğumuzu iyice anlamışş ve hep gelicek nasıl olsa fikri varmış kafasında ki bağırıp çağırdı gelmicem dediğimde..

Şimdi annem şunu söylüyor bu konuşmanın üzerine bu adam snei yine sindirmeye çalışıyor..
Gelir düzenimiz bozulmaz..
Ama nereye kadar yavrum diyor..
Yarın öbür gün bu kadın gelicek yine..
4-5 sene sonra (Allah bilir tabiki biz tahminen diyoruz) elden ayakdan düşse başına kalcak..
Hem itip kakcak senii hemde kendine baktıracak..
Buna dayanabilcekmisin diyor..
Kocan yine annem der annem yapar sus bakıcaksın diye seni ezer diyor..
Bunumu hak ediyorsun sen gençsin yaşlanınca hiç bişi olmuyor..
Ben şimdi gitsem babamın evine ne hayrım var kime kendime hayrım yokki diyor..

Koy ağırlığını ya buraya gelsin yada boşan diyor..
Gitme oraya diyor..
Akıl verin bana

Şimdi annem şunu söylüyor bu konuşmanın üzerine bu adam snei yine sindirmeye çalışıyor..
Gelir düzenimiz bozulmaz..
Ama nereye kadar yavrum diyor..
Yarın öbür gün bu kadın gelicek yine..
4-5 sene sonra (Allah bilir tabiki biz tahminen diyoruz) elden ayakdan düşse başına kalcak..
Hem itip kakcak senii hemde kendine baktıracak..
Buna dayanabilcekmisin diyor..
Kocan yine annem der annem yapar sus bakıcaksın diye seni ezer diyor..
Bunumu hak ediyorsun sen gençsin yaşlanınca hiç bişi olmuyor..
Ben şimdi gitsem babamın evine ne hayrım var kime kendime hayrım yokki diyor..

Koy ağırlığını ya buraya gelsin yada boşan diyor..
Gitme oraya diyor..
Akıl verin bana

ama canım kaynanan başka evde oturmuş olsa elden ayaktan düşünce ona zaten bakacaksınız. gençlığımde ayrı oturalım o elden ayaktan dusunce ona bakarım diye mi düşünüyorsun. çocukları bakmazsa kim bakıcak o kadına. eşinden başka evladı var mı kadının? eşinin annesi sonuçta. kimsesi yoksa oglundan başka onu kapıya koyamaz ki yaaa.

ama canım kaynanan başka evde oturmuş olsa elden ayaktan düşünce ona zaten bakacaksınız. gençlığımde ayrı oturalım o elden ayaktan dusunce ona bakarım diye mi düşünüyorsun. çocukları bakmazsa kim bakıcak o kadına. eşinden başka evladı var mı kadının? eşinin annesi sonuçta. kimsesi yoksa oglundan başka onu kapıya koyamaz ki yaaa.

6 tane çocuğu var sadece eşim yok..
Ama sevmiyorum sevmediğiniz bi insana nasıl bakıcaksınız kii?
Söve söve mii bu günah..
Zaten asla! Allah razı olsun demez.. şükürsüz bi kadın..
Oturup anneme babama bakar sevap alırım diye düşünüyorum..

Valla canım restini çektin şimdi bekle bakalım eşin ölçsün tarttsın kafasında. Sen de onun attığı adıma göre hareket edersin ama sakın ha sakın geri adım atma

Hepsini okucam Allah sizden razı olsun Herbiriniz çok iyisinizz..
Son gelişme..

Demin aradı..
Evet şarjı bitmiş..
Aklıma gelmedi eşimin evde şarjı yok arabada şarj ediyor hep telf unuttmuştum ben bunu (akıl mı kaldı bende)
Gayet güzel bi uslupla k. bakma şarjım bitti arabaya inmem felan ancak yüzüne kapandı tel dedi..
Şokee oldumm (ben sibnirli bana kızmış bi adam beklerken tamamen tesadüf alakası olmayan şeyleri kurmuşum kafamda)
Olan biteni tekrarldık tekrar telefonda..
Ben psikolojik olarak bittim..
Evde duramıyorum..
Aklım durdu..
6 ya kadar uyuyamıyorum..
Yemiyorum içmiyorum hep senin inadın ve kücük şeyleri büyütmen başımıza neler getirdi dedi..
Senin için ufak benim için büyü-k dedim..
Annenle olmaz artık bitti dedim..
Hazırlan gel evine dedi..
Ben o eve ancak eşyalarımı almaya gelirim o ev bitti benim için dedim..
Senin dediğinde olmaz kafandan at onu dedi..
Annem hayatta olmasa ölmüş olsa bile ben gelip orda oturmam dedi.
Bende annenle oturmucam o eve gelmicem düşün taşın dedim..
Bağırdı... çağırdı... sen kafana koymuşsun yuvanı yıkmayı annem pişman ama seninde hataların var dedi..
Ben hatamı kabul ediyorum ama annen sussa ben 40 yıl konuşmam onla meraklı değilim onla konuşmaya dedim..

Kaynanam beni gelcek diye bekliyomuşş
O kadın nasıl hala utanmadan o evde oturuyor dedim..
Bişiden haberi yok hasta biraz daha kalıcak annesinde dinlenicek dedim.. dedi..
Yani annesi beni evime dönücem zannediyormuşş..
Burda kıyamet kopuyoo kadına bak yaa..
Eşim e gayet sert bi uslupla o ev bitti ya gelirsin ya da bakarsın başın çaresine dedim..

Kızlar dediğimi yaptırdım yaptırdım yaptırmadım ben daha kaynanamdan kurtulamam..

Boşanmayıda göze alıcam artık çünki eşimde inat eve gelceksin dedimmi gitcen yoksa gelmez..

Vallahi en son bu konuşmalar geçti..

Tek anladığım eşim baya kötüü tam beynine girme zamanı..
Yokluğumuzu iyice anlamışş ve hep gelicek nasıl olsa fikri varmış kafasında ki bağırıp çağırdı gelmicem dediğimde..

sen de bendensin mrs. panic:) yazmadım mı ilk mesajımda 1) ŞARJI BİTMİŞTİR DİYE? ama yok biz hatunlar önce en kötüyü kurucazzzzzz:KK19:

şimdi
1) eşinin sen o eve döneceksin diye beklemesi güzel. demek ki seni ve oğluşunuzu gözden çıkardığı falan yok. önce bunu bir sil kafandan.
2) annesine senin evi terkettiğini vs yi söylememesi de güzel böylece kadının bır bır dır dır yapmasını engelliyor. bunu da sevdim.
3) annelerimiz gerçekten çok iyiler hoşlar, kesinlikle bizim iyiliğimizi isterler ama unutma herkesin ilişkisi kendine. benim ailem aynı senin ailen gibi. maddi olarak eşime bir getirileri yok(çok şükür eşimin de geliri iyi) ama kızıma yağdırırlar. hani borç/alacak durumunu geç aynıyız diyebiliriz. buna rağmen yeri gelir benim kızımla ilişkim konusunda bile anlaşamayız. onlara göre bizim kızın dokunulmazlığı var. ses bile yükseltmicen. (biz sevgi çiçeği gibi büyüdük sanki hiç dayak yemedik ceza almadık. torunda günah mı çıkartıyorlar ne)

neyse konyu dağıttım. annenin babanın senin arkanda olması evet senin için çok büyük bir artı. maddi olarak hiç korkun olmayacak. ama ya manevi olarak? valla adım gibi biliyorum ki her şeye rağmen eşini ilk günkü gibi seviyorsun. (beni kandıramazsın ben de geçtim o yollardan hem de çok yeniii diyorummmm)

şimdi eşinle güzel bir yemek ayarla dışarıda. konuş onunla. orta yolu bulmak istediğini. eşinden evinden vazgeçemediğini ama bu duruma da daha fazla katlanamayacağını, bunun herkese zarar verdiğini anlat... gözünün içine baka baka anlat....

4-5 mesaj önceye gidelim. eşin kimbilir belki de güzel bir gözdağı ile rest çekebilir annesine....

Son düzenleme:
Valla canım restini çektin şimdi bekle bakalım eşin ölçsün tarttsın kafasında. Sen de onun attığı adıma göre hareket edersin ama sakın ha sakın geri adım atma

Aynen blöf yaptığımı anlar kuzu kuzu gelicek der..
Gidicekde olsam sonuna kadar zorlucam en son çare artık onu düşünürümm
Şuanda babamda bunu söylicek geldiğinde hatta kiracı var dairede çıkarıyor..
Boş görünce belki heveslenir diyolar kendilerince (bizimkilerde az değiller ya)
Yaa onların da istedikleri kızımız huzurlu olsun..
Yazın kaynanam köyde inanın çıt sesimiz yok ne tartışma ne kavga ne ses ne seda kimse duymaz binada da sesimizi girip çıktığımız belli olmaz tatilimize gideriz gezeriz..
Ama kışın kaynanam geliyor harp çıkıyor bizim evde..

6 tane çocuğu var sadece eşim yok..
Ama sevmiyorum sevmediğiniz bi insana nasıl bakıcaksınız kii?
Söve söve mii bu günah..
Zaten asla! Allah razı olsun demez.. şükürsüz bi kadın..
Oturup anneme babama bakar sevap alırım diye düşünüyorum..
anladım canım. öyleyse eşin artık kendi yuvasını tercih edecektir diye dusunuyorum bu konusmadan sonra. 2 kişi evlendikten sonra artık bir aile olmuştur. anne babayı eş ile kıyaslaması dahi mumkun değildir. o yuzden eşin oturup dusununce yeniden seni arayacak. madem kararlısın artık taviz verme ve nasıl bir hayat istediğini eşine guzelce anlat. hakkınızda hayırlısı canım benim

eger tüm kardeslerin durumu iyiyse, ev tutup yanina bakici kadin koyun...

yabanci uyruklu kizlar var, böyle gece gündüz kaliyorlar...

nerde hangi semtte oturuyorsunuz bilmiyorum ev kiralari nekadar bilmiyorum ama herseyiyle birlikte 2000-3000 den fazla tutacagini sanmam.
6 kardes icinse bu aylik 350-500 arasinda degisir...

en azindan herkesin kafasi rahat eder...

nerde hangi semtte oturuyorsunuz bilmiyorum ev kiralari nekadar bilmiyorum ama herseyiyle birlikte 2000-3000 den fazla tutacagini sanmam.

Tam benim mantık. Ben de böyle yapılması taraftarıyım

gördün.. şarjı bittiği için konuşamamışsınız.
ben olsam.. kararlılığımı göstermeye çalışırdım elimden geldiğince. o eve dönersem bu şartlarda, yine sıkıntı olacağı aşikar. ama kararlılığını gösterirken insani duygularından ödün vermemeye çalış, şartlar bu kdr güç olsa bile.. yani nezaketini kaybetme. saygınlığın, haklılığının vitrinidir.
inat etmediğini, yaşadıklarınızın gelecekte neler yaşanacağının ispatı olduğunu, çocuğunuz büyüdükçe sıkıntıların artacağını kimseyle kötü olmak istemediğini, annesi için de böylesinin daha doğru olacağını, herkesin huzuru için -özellikle çocuğunuzun- ayrı evlerde kalmanızın kaçınılmaz olduğunu izah etmeye çalışmanı öneririm. ama bütün bunlaı çok sakin ve nazik yapmalısın. yani sana bakıp şunu demeli eşin. bu kız oturmuş düşünmüş taşınmış. epey kafa yormuş. şu an bunları sinirli haliyle söylemiyor, fevri davranmıyor, kararlı (ve galiba haklı).. işte bu parantez içine geleceğini düşünüyorum. allah yardımcın olsun..

ve bişi daha söyliyim mi? erkekler, geçici ayrılık döneminde kadının eve gidip eşya almasının bi numara olduğunu biliyorlar.
sakın yapma.

sen de bendensin mrs. panic:) yazmadım mı ilk mesajımda 1) ŞARJI BİTMİŞTİR DİYE? ama yok biz hatunlar önce en kötüyü kurucazzzzzz:KK19:

şimdi
1) eşinin sen o eve döneceksin diye beklemesi güzel. demek ki seni ve oğluşunuzu gözden çıkardığı falan yok. önce bunu bir sil kafandan.
2) annesine senin evi terkettiğini vs yi söylememesi de güzel böylece kadının bır bır dır dır yapmasını engelliyor. bunu da sevdim.
3) annelerimiz gerçekten çok iyiler hoşlar, kesinlikle bizim iyiliğimizi isterler ama unutma herkesin ilişkisi kendine. benim ailem aynı senin ailen gibi. maddi olarak eşime bir getirileri yok(çok şükür eşimin de geliri iyi) ama kızıma yağdırırlar. hani borç/alacak durumunu geç aynıyız diyebiliriz. buna rağmen yeri gelir benim kızımla ilişkim konusunda bile anlaşamayız. onlara göre bizim kızın dokunulmazlığı var. ses bile yükseltmicen. (biz sevgi çiçeği gibi büyüdük sanki hiç dayak yemedik ceza almadık. torunda günah mı çıkartıyorlar ne)

neyse konyu dağıttım. annenin babanın senin arkanda olması evet senin için çok büyük bir artı. maddi olarak hiç korkun olmayacak. ama ya manevi olarak? valla adım gibi biliyorum ki her şeye rağmen eşini ilk günkü gibi seviyorsun. (beni kandıramazsın ben de geçtim o yollardan hem de çok yeniii diyorummmm)

şimdi eşinle güzel bir yemek ayarla dışarıda. konuş onunla. orta yolu bulmak istediğini. eşinden evinden vazgeçemediğini ama bu duruma da daha fazla katlanamayacağını, bunun herkese zarar verdiğini anlat... gözünün içine baka baka anlat....

4-5 mesaj önceye gidelim. eşin kimbilir belki de güzel bir gözdağı ile rest çekebilir annesine....

İiyiki seni tanıdım canımm

Ben sendne özür diliyorum konunu katlettim..

Nere yazim kimden yardım isteyim kime ne anlatayım derken kendimi senin tocip de buldum..

Senin konuyu dağıttım ama senin mutlu olman bile teselli verdi beni mutlu ettim belki sihirli değneyin banada değer bende mutlu olurum..

Evet gözden felan çıkarmamış bizi buraya gelmeye çekinmiş annem ve babam habure bişiler söylicek ve ortam gerilcekti dedi bende kırıcı bişe söylicektim iyi değilim dedi..

Ben oğlumu babasız büyütmem dedi..
Annesiz mi büyüteceksin yani dedim..
Anne değilim anne olsam annesizde büyütmem dedi..:KK17:
Ben yetim büyüdüm oğlum parçalanmış ailede büyümicek dedi..
Ozaman annem gelmesin sende gitme annenle görüşme onlarda gelmesinler gitmesinler olur mu hiç böyle bişi dedi..
Mantıklı düşün..
Gezmene, annene gitmene (hergün annemdeyim normalde de) yemene içmene, arkadaşlarına, aldığına, giysine, neyine karıştım şimsiye kadar dedi..
Hiç bir zaman kısıtlmadım ne istersen yaptın dedi..
Evine gel dedi..
Orası annenin evi ya vuruyodu duvarlara benim evim diye dedim.. bırak annemi şimdi o desin konuşuyoo boş boş
Orası bizim evimiz dedi..
Evde duramıyorum dedi..
1 hafta özlemiş baya belli
Biraz daha süründürcem..
Ben artık hakaret dinlemek istemiyorum dedim..
Kadın beni köpek yaptı dedim oda pişman dedi..
Boş boş konuşuyo işte görmedinmi ağzıma geleni saydım ona dedi (evet bağırmıştı annesine bela dahi okudu yanımda)
Napim atimi satimi öldirimi 65 yaşındaki kadını değiştirimi napim dedi..
Benle konuşmasın yüzünü görmek istemiyorum dedim..
Görme durma evde dedi..
Gelmicem ben o eve dedimm (blöf e devamm yılmak yok):KK59:
Bakalım biraz daha zaman beklicem

bakın arkadaşlar. eğer trlellimin eşi de doğu kökenli ise maalesef bu denilen imkansız.... doğu mantığında yok böyle bir şey. anneye mutlaka erkek evlat bakar. elalem ne der mantığı çoktur onlarda. "elaleme bu kadar erkek evladı var bi analarına sahip çıkamadılar mı dedirticez"den başka bişey düşünmezler. bu sebeptendir ki maalesef bakıcı tutmaları imkansız... paraylla ilgili değil yani....

gördün.. şarjı bittiği için konuşamamışsınız.
ben olsam.. kararlılığımı göstermeye çalışırdım elimden geldiğince. o eve dönersem bu şartlarda, yine sıkıntı olacağı aşikar. ama kararlılığını gösterirken insani duygularından ödün vermemeye çalış, şartlar bu kdr güç olsa bile.. yani nezaketini kaybetme. saygınlığın, haklılığının vitrinidir.
inat etmediğini, yaşadıklarınızın gelecekte neler yaşanacağının ispatı olduğunu, çocuğunuz büyüdükçe sıkıntıların artacağını kimseyle kötü olmak istemediğini, annesi için de böylesinin daha doğru olacağını, herkesin huzuru için -özellikle çocuğunuzun- ayrı evlerde kalmanızın kaçınılmaz olduğunu izah etmeye çalışmanı öneririm. ama bütün bunlaı çok sakin ve nazik yapmalısın. yani sana bakıp şunu demeli eşin. bu kız oturmuş düşünmüş taşınmış. epey kafa yormuş. şu an bunları sinirli haliyle söylemiyor, fevri davranmıyor, kararlı (ve galiba haklı).. işte bu parantez içine geleceğini düşünüyorum. allah yardımcın olsun..

ve bişi daha söyliyim mi? erkekler, geçici ayrılık döneminde kadının eve gidip eşya almasının bi numara olduğunu biliyorlar.
sakın yapma.

Yok cnm cuma günü çıktım evden hiç bişiyimi almadım gitmedim önünden bile geçmedim evin

bakın arkadaşlar. eğer trlellimin eşi de doğu kökenli ise maalesef bu denilen imkansız.... doğu mantığında yok böyle bir şey. anneye mutlaka erkek evlat bakar. elalem ne der mantığı çoktur onlarda. "elaleme bu kadar erkek evladı var bi analarına sahip çıkamadılar mı dedirticez"den başka bişey düşünmezler. bu sebeptendir ki maalesef bakıcı tutmaları imkansız... paraylla ilgili değil yani....
Aynen öylee ben bi annesine bakamadı dedirtmem mantığı hüküm sürüyor..
Elalem ne der yüzüme tükürür erkekmisin diye
Canım doğulu değil TRABZONLU ..LAZ
Evet bunu asla! kabul etmezler..
3 erkek kardeş 1 er ay aralarında bakıcaklar..
Kanunları bu.
Hırla gürle hoşlukla yada saygıyla bakılacak buna atılmaz satılmaz deveyi güdeceksin düşünceleri bu
Bu kadın ölene kadar bakılacak..

Son düzenleme:
X