Ben soylecegim tuttum bu sözü aklımda.
Çok geç yazdım üzgünüm tatildeydim özlemişim burayı

alışılmış bir aile düzeni var. Evlendiğimde aynı sorunları yaşadım ara ara da yaşanıyor. Alıştırmışlar görümcemi eşimden istemediği hiçbirşey kalmadı. Şımarıklıktan. Öyle bir maaşımızda yok kızlar asgari ücretli 2 çalışan. Dünya kadar düğün borcumuz var görümcem her akşam pasta tatlı ekler hamburger çocuğa oyuncak ay aklıma geldikçe deli oluyorum. Alışmış eşim onada alalım. İşte yeğenim şunu istiyor alalım.
O zamanlar harcamıyordum pek. Dikkat ediyordum. Çok kavga ettim terbiye ettim düzelmedi. Düzeldiği nokta kendimden sakınmamak ama o da tam çözüm değil. Çözüm kararlı dik olup sınır çizmek. Öncelikle herkes bu duruma alıştığı için sancılı geçicek. Almıyorsun diye söylenmeler eşinize kötü hissettirmeler ve eşinizin almak istemesi vs vs. Ben eşimin bana gelip hep birlikte yemeğe mi gitsek ya kardeşim hamburger falan istiyor alamıyorum diyordum.
Mavistez bir kavga etmişim o gün. Çektiğimiz kredilerin ödemelerin olduğu kağıdı yırtım attım. Öyle bir para harcarım ki aklın hayalin durur senin kardeşine hiç mi hamburger almadık alınması gerekirse alırız kendine gel dedim. Çok serttim ama öyle böyle değil. İstemiyorum böyle birşey koca kadın istemesin gitsin alsın ne istiyorsa enayimiyim ben çalışıyorum dedim.
Kardeşimle arama girme dedi. Senin kardeşin saygısızca bizim ekonomimizi sarsacaksa girerim herkes kendine gelsin dedim.
20 liralık gereksiz harcama yapmazken 2 yıl önce 250 liraya lahmacun söylediğini bilirim. Size minik gelebilir ama o yıllara göre çok büyük paraydı.
Annesi para istedi geri vermedi ben o zamanda tepki gösterdim. Biz borç içindeyiz geri vermeyecekse ona göre isteyecek vericem diyip vermemezlik olmaz dedim.
Biz enerji yayıyoruz. Elbette kavga etmişsiniz ama eşinizle bu durumu bıçak gibi kesip atmalısınız. Hatta ve hatta gözünüzü karartıp ben bu durumdan rahatsızım diyebilirsiniz. Kaç yıldır böyle hiç olay anında net şekilde tepki gösterdiniz mi ?
Mesela eşim şuan benden çekinir. Nasıl oldu nasıl yaptım inanın tam bilmiyorum ama bunları yaptım. Yüz ifademden rahatsız olduğumu anlar. Görümcemin doğumgünüydü hediye istemiş mesela sipariş veriyor bundan şu kadar diye. Pahalıda yani 2 takım 400 lira tutuyor. Eşimde 1 tane alıcam sıkışığız dedi. Banada zaten hediye alıcaktı istediği olsun ne diyorsun dedi tamam dedim. Zamanında tepkimden kaynaklı sanırım ya da herkesin karakteri farklı.
Bugün mesela evet sıkışığız ama ailelere bi kaç bişey almak istedim. Babası lokum seviyor babanada al istersen seviyor dedim çok mutlu oldu eşim. Zamanında bir karar ama kalkıpta görümcem şımarıklıktan şunu al diyip sipariş verirse modum düşer hım yaparım eşimde bilir. O gün alırsa bi kaç ay alınmaz. Bi pasta ne kadar haberi yok herhalde kardeşinin derim. Uzun anlatmak istedim.
Çok uzun yıllardır evlisiniz sınır nasıl çizdiniz bilemiyorum. Ama şunu biliyorum eşiniz nasıl biri olursa olsun size göre hareket edecektir. Boşanalım demeyeceksiniz ben yetişkin gibi davranmayan harcamalarını bilmeyen ve kendi çekirdek ailesiyle geniş ailesini karıştıran biryle evli kalmak istemiyorum diceksiniz. Kararlılıkla ama yumuşamadan. Dik durun konuşurken. İstediği kadar açıklasın kendini bir dakika istemiyorum konu kapalı tartışmaya bahane duymak istemiyorum diceksiniz. Detaya girmeyin bu durum can sıkıcı hoş değil herşeyin bir adabı var sizin aile düzeniniz bana uymuyor beyfendi diceksiniz. Bunun içinde kaybetmeyi göze almanız lazım.
Ben öyle yapmıştım ilk zamanlar. Peki madem öyle düzeltmiyorsun bizde ayırırız yollarımızı demiştim eşime. Şimdi kızmayacağım şeylerde bile korkuyor

Köydeyiz kurbanda annesi terayağ peynir falan almış. Babası verdi 200 liramı ne toplam 600 tuttu 400 biz kattık. Ee kaynanam aldı zaten bana verdiği az terayağ peynir kocasına miktarı söylemediği için biz kattık. Neyse helal hoş olsun lafı olmaz onun kadın bana yeri geliyor birsürü şeyde getiriyor lakin yanlış bi durum benzinde koymadılar biraz sıkıştık hala eksideyiz ordaki durumdan. Eşim 3 4 kez açıklama yaptı ay ne pahalıymış terayağ bizde alcaktık zaten iyi oldu falan diye. Bazende bu kadar gerilmesini istemiyorum ama bırakın gerilsinler. O an alındığında hanım mevzu yapcak diye düşünüp almasın.