• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu gorumcemden kurtulamayacağım galiba 😏

İlk giderken bişey istediler onlar denize inmişte falan filan neyse ben aldım 250tuttu onların istediği şey bende 4 tane içecek aldım onlar 100tl ama benim ondan alacağım 250 suanlik. Gittik sahile daha totomuz yer görmeden görümcemin çocuklar bağırıyor dayiii biz acıktık midye mısır ve dondurma istiyoruzzz dedi. Tamam dedi eşim ben geçiştirdi sanıyorum birazdan görümcemin çocuğuna 500lira uzattı alda getir diye 🤦🏻‍♀️ neyse dedim yani heralde akşam gezmeye gidilmez sonuçta eşim su gibi harcamaya başladı daha oturmadan. Sonra icecekti falan biz daha suya girmeden islandik yani 1000 lira gitti. Akşam yemek yenicek dünden kalan 10 tane köftenin yanına pilav yapıp yiyelim diyor görümcem o köfteler senin çocuklarına anca yeter dedi kayinpederimde kasap hemen evin yan tarafında işte gorumcemde babasına diyor baba sen gitme eşim için x gitsin 2 kilo tavukla 2 kilo köfte alır. Lan ben yemek yemek yemeden ordan ayrilsaymisim keşke kendi kocasını yollamak yok. Tabi içecek ivirzivir bahsetmiyorum bile. Ordada hemen 1500tl gitti. Akşam yemekten sonra sahile çay içmeye inelim öyle gidersiniz dediler bende yapın çayı termosla götürün ben çay sevmiyorum dedim çünkü hesap yine bana kalacaktı. Neyse derken tabi orda çocuklar için oyuncaklar var görümcem dalga geçer gibi 100tl uzatıp çocukları oraya götür dedi. Eşimde sende gel beraber gidelim dedi bana biz çocukları alıp oraya gittik
bir bilet 50lira 4 çocuk iki benimki iki onun ki birer sefer binme hakları var onun verdiği paraya göre :) tabi benim eşim bonkör ya onada binelim bunada binelim su dondurmadanda yiyelim ordada 1000lik olduk 300lira sadece dondurma tuttu zaten gerisi oyuncaklara binme falan. Döndük onların yanına görümcem çocukların elinde dondurma görünce bize niye almiyosun yaa bizede getir dedi eşimde dönemem oraya şimdi diyor tamam sen ismarlarsin diyor bide ver parayı benim çocuğa o getirir dedi eşimde yolluyor 6tane aldırıyor açıkta onlar top hesabı olduğu için haliyle oda tutuyor baya 400 verdi oda geri para üstü vermedi 😂 eşimde bana uzatıyor dondurma bende ablana ver o yesin elindekiyle doymaz o az gelir bidaha gitmezsin almaya dedim. Eve döndük tam bir somurulecek eseksin valla iyi yetistirmisler seni böyle dedim.
Sonlara doğru artık sinirden gülerek okudum. Bu ne böyle yolmadın mı o görümceyi öyle. Uyanık resmen bedavaya tatil yapmış afedersin de bulmuş keriz kocanı niye elini cebine atsın ki ? Demek masrafları karşılayın diye çağırmışlar ay sinirim bozuldu

Sonlara doğru artık sinirden gülerek okudum. Bu ne böyle yolmadın mı o görümceyi öyle. Uyanık resmen bedavaya tatil yapmış afedersin de bulmuş keriz kocanı niye elini cebine atsın ki ? Demek masrafları karşılayın diye çağırmışlar ay sinirim bozuldu
Evet ben konuyu açarken de düşüncelerimi söyledim eşim yapmam desede orda biliyordum böyle yapacağını. Hadi benimkinin huyunu biliyor oda hiç demiyo bunlarında 3 çocuğu var ben kendi çocuklarıminkini karşılayın diye. En son dondurma olayında patladım bende ablana az gelir benimkinde ver o yesin bari diye bozuldu sürat oldu beş karış isterken biseyi yok. Suçun büyüğü benim kocada. Ne olcak ondan yeeea dediği para 5bin ya resmen 5bin harcamisiz.

Simdi aniden bir boyun ağrısı bir sırt ağrısı geliyor size, doktora gidiyorsunuz. Acil yuzme diyor mecbur 2 ayda bir termal otele tatile gidiyorsunuz. Sonra alışveriş yapasiniz gelmiyor hep unutuyorsunuz kapıya getirtiyorsunuz işiniz görülsün fiyat önemli değil. Çocuklara da macbook lazımmış okuldan istemişler.

Simdi aniden bir boyun ağrısı bir sırt ağrısı geliyor size, doktora gidiyorsunuz. Acil yuzme diyor mecbur 2 ayda bir termal otele tatile gidiyorsunuz. Sonra alışveriş yapasiniz gelmiyor hep unutuyorsunuz kapıya getirtiyorsunuz işiniz görülsün fiyat önemli değil. Çocuklara da macbook lazımmış okuldan istemişler.
Bir haftadır evde yemek yapmıyorum dışardan yiyoruz. Alışverişte kurye ile sipariş ediyorum. Kendisinde beş parasız bıraktım ise gidip geliyor öylece anahtarları da aldım duragada yürüyor. Suanlik bekliyorum kartlar bende birkaç güne maaş yatacak 15gram bilezik alacağım. Macbook var evde. Telefonunu degistircem ama bunuda düşündüm zaten. Sıkıyosa çıkarsın bakalım sesini. Öyle harcanmaz böyle harcanır. Bakalm savurmak nasılmış. Birazda kendi düşünsün okadar doluyum ki asla içim soğumuyor

Bir haftadır evde yemek yapmıyorum dışardan yiyoruz. Alışverişte kurye ile sipariş ediyorum. Kendisinde beş parasız bıraktım ise gidip geliyor öylece anahtarları da aldım duragada yürüyor. Suanlik bekliyorum kartlar bende birkaç güne maaş yatacak 15gram bilezik alacağım. Macbook var evde. Telefonunu degistircem ama bunuda düşündüm zaten. Sıkıyosa çıkarsın bakalım sesini. Öyle harcanmaz böyle harcanır. Bakalm savurmak nasılmış. Birazda kendi düşünsün okadar doluyum ki asla içim soğumuyor

Orada olması gereken belki bir tek akşam gezmesi olurdu çocuklara istediği kadar kahramanlık yapsın. Egosunu tatmin edecek başka yol bulsun en kötüsü sizi yok sayması ve o iğrenç tavra karşı böyle yapması. Sen sus demeyi kesmesi lazım bir cinnet herseyi çözer de adam istemiyor
Üzülmeyin izni ayarlayın basın basın gidin adam anasıyla bacisiyla gezsin

Sakın olun olan oldu. Bir daha böyle bir tuzağa düşmeyin. Görümce ile ortak tatil,piknik,plan yapmayin. Neden derlerse bu günü hatırlatın. 🥴
Sadece hatirlamakla değil hatırlatmada yapacağım. Niye gelmiyorsun diye çıkaracaklari kavgada yüzlerine vuracağım herşeyi. Bende milletten gecinsem bende mal mülk sahibi olurdum.

Orada olması gereken belki bir tek akşam gezmesi olurdu çocuklara istediği kadar kahramanlık yapsın. Egosunu tatmin edecek başka yol bulsun en kötüsü sizi yok sayması ve o iğrenç tavra karşı böyle yapması. Sen sus demeyi kesmesi lazım bir cinnet herseyi çözer de adam istemiyor
Üzülmeyin izni ayarlayın basın basın gidin adam anasıyla bacisiyla gezsin
Bir cinnet değil kaç cinnet yaşandı aramızda bu harcamasi yüzünden. Arkadaşlarına karşıda böyleydi önceden. Büyük bı kavga ettik bosanacaktim tamam dedi bidaha bırak harcamayı görüşmeyecegim dedi. Dediği gibide yaptı 2 yıldır o arkadaşlarıyla görüşmüyor. Gorumcemi ve yüzsüz cocuklarinada bir dur demeyi bilse bir sorun kalmayacak. Benimde kardeşim yeğenim var ama bu şekilde savurmuyorum anlasın diye bendemi başkalarına savurayim anlamadım ki. Ya bide varya göre göre bile bile yapıyor harcıyor. Benim üçüncü cocugum olduğunda görümcem okadar maddi durumu iyiyken takıyı bırakın bir çorap bile getirmedi kendi üçüncü çocuğu yok diye. Yere 10tl düşürüp benim kızımın hala bana ver bunu markete giderim diyip aldığı parayı elinden çeken kadın bu. Eşim hepsini biliyor bıktım artık. İyi niyet falan değil bu yaptığı. Kerizlik enayilik

Bir cinnet değil kaç cinnet yaşandı aramızda bu harcamasi yüzünden. Arkadaşlarına karşıda böyleydi önceden. Büyük bı kavga ettik bosanacaktim tamam dedi bidaha bırak harcamayı görüşmeyecegim dedi. Dediği gibide yaptı 2 yıldır o arkadaşlarıyla görüşmüyor. Gorumcemi ve yüzsüz cocuklarinada bir dur demeyi bilse bir sorun kalmayacak. Benimde kardeşim yeğenim var ama bu şekilde savurmuyorum anlasın diye bendemi başkalarına savurayim anlamadım ki. Ya bide varya göre göre bile bile yapıyor harcıyor. Benim üçüncü cocugum olduğunda görümcem okadar maddi durumu iyiyken takıyı bırakın bir çorap bile getirmedi kendi üçüncü çocuğu yok diye. Yere 10tl düşürüp benim kızımın hala bana ver bunu markete giderim diyip aldığı parayı elinden çeken kadın bu. Eşim hepsini biliyor bıktım artık. İyi niyet falan değil bu yaptığı. Kerizlik enayilik

Çocuklarda salak değildir onlarda etkilenir. En kötüsü yatirim yapıp onların geleceğini garantiye alabilirsiniz ama böyle saçmalamayı tercih ediyor. Şimdi fark etmeseler yarın edecekler onları da eziyor.

Çocuklarda salak değildir onlarda etkilenir. En kötüsü yatirim yapıp onların geleceğini garantiye alabilirsiniz ama böyle saçmalamayı tercih ediyor. Şimdi fark etmeseler yarın edecekler onları da eziyor.
Nasil içini rahat ettiriyor biliyormusun. Çocuk montu 800lira eşim iki tane alıyor. Bı ayakkabı çocuklarının birinin 1000lira ikişer adet alıyor. Neymiş hicbiseyimiz yok demesinlermis gözü biseyde kalmasınmis. Millet asgari ücret alıp 7/10bin en kötü kira ödüyor şuan. Bırakın giyinmeyi yiyeceklerini bile hesaplayıp alıyor diyorum eşimin yaptığı tam bir savurganlık. Bunları online sipariş ediyor kaç kere iadeye gönderdim alıp durma birikim yapalım iyi kötü ilerde çocuklarin masrafları olacak okulları olacak diyip duruyorum. Oda dönüp bana ben şimdi yemeyeceksem yaşlılıkta napayım bu parayı diyor. Aynı yerden bakmiyor bile. İnanın yapmadığım kalmıyor 3,gram güne girdim. Bari birikim olsun diye. Aklıma gelen herşeyi yapıyorum. Robot süpürge airfryer çocuklara oda düzdüm yatağı ranzasi kitaplığı mutfak robotu yüzük kolye bide cemiyetler onlara gram götürüyorum çok yakın mesela yani bunları Mart ayından beri yaptım. Ekstra boşa harcanan daha okadar varki ben bu adamın kafasını nasıl degistircem önemli olan o eve alacağım eşya kalmadı ki. Arabayı yenile dedim bu akşam ne kadar kredi cikiyor diye bakicaz artık çek dicem yani bari onuda öder aklıma başkada bişey gelmiyor iflah olmaz bu

Nasil içini rahat ettiriyor biliyormusun. Çocuk montu 800lira eşim iki tane alıyor. Bı ayakkabı çocuklarının birinin 1000lira ikişer adet alıyor. Neymiş hicbiseyimiz yok demesinlermis gözü biseyde kalmasınmis. Millet asgari ücret alıp 7/10bin en kötü kira ödüyor şuan. Bırakın giyinmeyi yiyeceklerini bile hesaplayıp alıyor

diyorum eşimin yaptığı tam bir savurganlık. Bunları online sipariş ediyor kaç kere iadeye gönderdim alıp durma birikim yapalım iyi kötü ilerde çocuklarin masrafları olacak okulları olacak diyip duruyorum. Oda dönüp bana ben şimdi yemeyeceksem yaşlılıkta napayım bu parayı diyor. Aynı yerden bakmiyor bile. İnanın yapmadığım kalmıyor 3,gram güne girdim. Bari birikim olsun diye. Aklıma gelen herşeyi yapıyorum. Robot süpürge airfryer çocuklara oda düzdüm yatağı ranzasi kitaplığı mutfak robotu yüzük kolye bide cemiyetler onlara gram götürüyorum çok yakın mesela yani bunları Mart ayından beri yaptım. Ekstra boşa harcanan daha okadar varki ben bu adamın kafasını nasıl degistircem önemli olan o eve alacağım eşya kalmadı ki. Arabayı yenile dedim bu akşam ne kadar kredi cikiyor diye bakicaz artık çek dicem yani bari onuda öder aklıma başkada bişey gelmiyor iflah olmaz bu
Ya siz altin biriktirip gidip arsa toplayın büyüğe tek yetişemezsiniz ama arsa 10 15 sene de çocuklara birsey bırakır. Yazık ya tamam alsın görsün ama çocuklar 1 0 önde başlayabilir neden yani neden başlamasın neyin ugruna

Sakın olun olan oldu. Bir daha böyle bir tuzağa düşmeyin. Görümce ile ortak tatil,piknik,plan yapmayin. Neden derlerse bu günü hatırlatın. 🥴
Değil mi, benden zengin adama sponsor olamam desin. Hakediyorlar sonuna kadar.

Ya siz altin biriktirip gidip arsa toplayın büyüğe tek yetişemezsiniz ama arsa 10 15 sene de çocuklara birsey bırakır. Yazık ya tamam alsın görsün ama çocuklar 1 0 önde başlayabilir neden yani neden başlamasın neyin ugruna
İşte asla anlatamıyorum ya. Çocuklarım 8/4/1bucuk yaşında yani bunlar birbirinin kıyafetini giyebilir yesyeni kalıyor. Bana hep aynı şeyleri giydiriyorsun çocuğa alsana biseyler diyor. Dolap elbise dolu ya insafsız. Para harcamayı çok aşırı seviyor. Canı sıkılsin biseye moreli bozulsun bak asla avmye gitmeyi sevmez sırf para harcayıp motive olmak için avmye gidelim orda yemek yeriz der ihtiyacı olmayan şeyler alır. Ama yatırım aslaaaaa. Ya kenarda su kadarim var demek onu motive etmiyor. Allah'a çok şükür geliri güzel ama neden yani savurmak. Bana cimrisin sen diyor çocuklar onunla markete gitmek istiyor annem gelmesin diyorlar. Çünkü bı giriyor aburcubura olmayacak para harcıyor. Oyuncakçı ya gidiyoruz el kadar şeye 1500 verir ben aldirmayinca çocuklar annem gelmesin diyor hep. Onları mutlu edecek cüzi şeylerde var yani sonuçta. Allah'ım kötü dert vermesin ama bu durumda bı okadar zor. Ben eşimin problemi olduğunu düşünüyorum bu maddi konuda. Başka açıklaması yok. Bı insan bukadar savurmaz. Ne bırakacaksin ilerde çocuklara diyorum benim ölüm baya para yapar diyor saçma saçma işler

Ben soylecegim tuttum bu sözü aklımda.
Çok geç yazdım üzgünüm tatildeydim özlemişim burayı☺️ alışılmış bir aile düzeni var. Evlendiğimde aynı sorunları yaşadım ara ara da yaşanıyor. Alıştırmışlar görümcemi eşimden istemediği hiçbirşey kalmadı. Şımarıklıktan. Öyle bir maaşımızda yok kızlar asgari ücretli 2 çalışan. Dünya kadar düğün borcumuz var görümcem her akşam pasta tatlı ekler hamburger çocuğa oyuncak ay aklıma geldikçe deli oluyorum. Alışmış eşim onada alalım. İşte yeğenim şunu istiyor alalım.
O zamanlar harcamıyordum pek. Dikkat ediyordum. Çok kavga ettim terbiye ettim düzelmedi. Düzeldiği nokta kendimden sakınmamak ama o da tam çözüm değil. Çözüm kararlı dik olup sınır çizmek. Öncelikle herkes bu duruma alıştığı için sancılı geçicek. Almıyorsun diye söylenmeler eşinize kötü hissettirmeler ve eşinizin almak istemesi vs vs. Ben eşimin bana gelip hep birlikte yemeğe mi gitsek ya kardeşim hamburger falan istiyor alamıyorum diyordum.
Mavistez bir kavga etmişim o gün. Çektiğimiz kredilerin ödemelerin olduğu kağıdı yırtım attım. Öyle bir para harcarım ki aklın hayalin durur senin kardeşine hiç mi hamburger almadık alınması gerekirse alırız kendine gel dedim. Çok serttim ama öyle böyle değil. İstemiyorum böyle birşey koca kadın istemesin gitsin alsın ne istiyorsa enayimiyim ben çalışıyorum dedim.
Kardeşimle arama girme dedi. Senin kardeşin saygısızca bizim ekonomimizi sarsacaksa girerim herkes kendine gelsin dedim.
20 liralık gereksiz harcama yapmazken 2 yıl önce 250 liraya lahmacun söylediğini bilirim. Size minik gelebilir ama o yıllara göre çok büyük paraydı.
Annesi para istedi geri vermedi ben o zamanda tepki gösterdim. Biz borç içindeyiz geri vermeyecekse ona göre isteyecek vericem diyip vermemezlik olmaz dedim.
Biz enerji yayıyoruz. Elbette kavga etmişsiniz ama eşinizle bu durumu bıçak gibi kesip atmalısınız. Hatta ve hatta gözünüzü karartıp ben bu durumdan rahatsızım diyebilirsiniz. Kaç yıldır böyle hiç olay anında net şekilde tepki gösterdiniz mi ?
Mesela eşim şuan benden çekinir. Nasıl oldu nasıl yaptım inanın tam bilmiyorum ama bunları yaptım. Yüz ifademden rahatsız olduğumu anlar. Görümcemin doğumgünüydü hediye istemiş mesela sipariş veriyor bundan şu kadar diye. Pahalıda yani 2 takım 400 lira tutuyor. Eşimde 1 tane alıcam sıkışığız dedi. Banada zaten hediye alıcaktı istediği olsun ne diyorsun dedi tamam dedim. Zamanında tepkimden kaynaklı sanırım ya da herkesin karakteri farklı.
Bugün mesela evet sıkışığız ama ailelere bi kaç bişey almak istedim. Babası lokum seviyor babanada al istersen seviyor dedim çok mutlu oldu eşim. Zamanında bir karar ama kalkıpta görümcem şımarıklıktan şunu al diyip sipariş verirse modum düşer hım yaparım eşimde bilir. O gün alırsa bi kaç ay alınmaz. Bi pasta ne kadar haberi yok herhalde kardeşinin derim. Uzun anlatmak istedim.
Çok uzun yıllardır evlisiniz sınır nasıl çizdiniz bilemiyorum. Ama şunu biliyorum eşiniz nasıl biri olursa olsun size göre hareket edecektir. Boşanalım demeyeceksiniz ben yetişkin gibi davranmayan harcamalarını bilmeyen ve kendi çekirdek ailesiyle geniş ailesini karıştıran biryle evli kalmak istemiyorum diceksiniz. Kararlılıkla ama yumuşamadan. Dik durun konuşurken. İstediği kadar açıklasın kendini bir dakika istemiyorum konu kapalı tartışmaya bahane duymak istemiyorum diceksiniz. Detaya girmeyin bu durum can sıkıcı hoş değil herşeyin bir adabı var sizin aile düzeniniz bana uymuyor beyfendi diceksiniz. Bunun içinde kaybetmeyi göze almanız lazım.
Ben öyle yapmıştım ilk zamanlar. Peki madem öyle düzeltmiyorsun bizde ayırırız yollarımızı demiştim eşime. Şimdi kızmayacağım şeylerde bile korkuyor😂
Köydeyiz kurbanda annesi terayağ peynir falan almış. Babası verdi 200 liramı ne toplam 600 tuttu 400 biz kattık. Ee kaynanam aldı zaten bana verdiği az terayağ peynir kocasına miktarı söylemediği için biz kattık. Neyse helal hoş olsun lafı olmaz onun kadın bana yeri geliyor birsürü şeyde getiriyor lakin yanlış bi durum benzinde koymadılar biraz sıkıştık hala eksideyiz ordaki durumdan. Eşim 3 4 kez açıklama yaptı ay ne pahalıymış terayağ bizde alcaktık zaten iyi oldu falan diye. Bazende bu kadar gerilmesini istemiyorum ama bırakın gerilsinler. O an alındığında hanım mevzu yapcak diye düşünüp almasın.

Nasil içini rahat ettiriyor biliyormusun. Çocuk montu 800lira eşim iki tane alıyor. Bı ayakkabı çocuklarının birinin 1000lira ikişer adet alıyor. Neymiş hicbiseyimiz yok demesinlermis gözü biseyde kalmasınmis. Millet asgari ücret alıp 7/10bin en kötü kira ödüyor şuan. Bırakın giyinmeyi yiyeceklerini bile hesaplayıp alıyor diyorum eşimin yaptığı tam bir savurganlık. Bunları online sipariş ediyor kaç kere iadeye gönderdim alıp durma birikim yapalım iyi kötü ilerde çocuklarin masrafları olacak okulları olacak diyip duruyorum. Oda dönüp bana ben şimdi yemeyeceksem yaşlılıkta napayım bu parayı diyor. Aynı yerden bakmiyor bile. İnanın yapmadığım kalmıyor 3,gram güne girdim. Bari birikim olsun diye. Aklıma gelen herşeyi yapıyorum. Robot süpürge airfryer çocuklara oda düzdüm yatağı ranzasi kitaplığı mutfak robotu yüzük kolye bide cemiyetler onlara gram götürüyorum çok yakın mesela yani bunları Mart ayından beri yaptım. Ekstra boşa harcanan daha okadar varki ben bu adamın kafasını nasıl degistircem önemli olan o eve alacağım eşya kalmadı ki. Arabayı yenile dedim bu akşam ne kadar kredi cikiyor diye bakicaz artık çek dicem yani bari onuda öder aklıma başkada bişey gelmiyor iflah olmaz bu
M Mavistez arsa veya yazlık bir yer aldırın ilerde çocuklarınızada yatırım olur mutlaka bunu düşünün ona kredi çekip ödesin sizde geri kalanını yiyin için gezin dediğiniz gibi güne girin nede olsa yatırımlık arsa almış ve paranın yarısını zaten kesmiş olacaksınıız bir taşla iki kuş :) bide görümcen bişey isterse de ki sana kocan alsın isteyip durma benim kocamdan demi ama kahkaha atarak böyle :)

M Mavistez arsa veya yazlık bir yer aldırın ilerde çocuklarınızada yatırım olur mutlaka bunu düşünün ona kredi çekip ödesin sizde geri kalanını yiyin için gezin dediğiniz gibi güne girin nede olsa yatırımlık arsa almış ve paranın yarısını zaten kesmiş olacaksınıız bir taşla iki kuş :) bide görümcen bişey isterse de ki sana kocan alsın isteyip durma benim kocamdan demi ama kahkaha atarak böyle :)

O zaman görümce çocukları ile çöker, maviş çileden cikar 🥴

O zaman görümce çocukları ile çöker, maviş çileden cikar 🥴
ya çöksün nereye kadar ileride çocuklarına kalacak bir yatırım tapulu anne baba vefat edince çocuklara kalacak bir mal varlığı sonuçta birikim yapmak istiyor tamam yazlık almasın kuru bir arsa aldırsın ve unutsunlar seneler sonra evlatlarına kalır C Camgulu M Mavistez :)

ya çöksün nereye kadar ileride çocuklarına kalacak bir yatırım tapulu anne baba vefat edince çocuklara kalacak bir mal varlığı sonuçta birikim yapmak istiyor tamam yazlık almasın kuru bir arsa aldırsın ve unutsunlar seneler sonra evlatlarına kalır C Camgulu M Mavistez :)

Konu sahibinin görümcesi biraz değişik. Ev alınca konu sahibinden çok gidebilir. Yaşarken zehir olma ihtimali yüksek. Ama sabredebilir yada mesafe koyabilirse çok mantıklı.

Back