bir ayda 400 lira çokmu ya anlamadım benkoca bir ay! hamile bir kadın haftada 100 lira başka bir şehirde çok mu ailesinin yanına gitse bile evli barklı kadın gidin canım
Insallah amin saglikla sihhatle. Ben de her anne gibi bebegimden dolayi cok mutluyum. Allahim ins saglikli bi sekilde kucagima almayi nasip eder. sagolun cok tesekkur ederim iyi dileklerinix icin.Hayır madem bu kadar başına buyruk bir hayat yaşayacaktı, neden sizinle evlendi ki.
Sizinkisi hayat birleştirmek değil, onun hayatına yama olmak gibi olmuş.
400 lira ve hamileliğin neden bu kadar mevzu olduğunu da anlayabilmiş değilim.
Çalışmanıza izin vermeyen adamın, 1 aylık gidişiniz için alacağınız 400 liraya söz söyleme hakkı var mı, onu da anlayabilmiş değilim.
Bebişinizi de Allah kucağınızda görmeyi nasip eder inşallah.
Cok tesekkur ederim anladiginiz icin beni. Arkadaslara bn cocugu aldiriyim mi yada bi bebrk nerdn cikti demisim gibi yorum yaptilar. Vazgecirmeye calisiyorum. Guzel guzel konuyu actigim anda surat asip kavga ediyor. Anlamiyor beni. Bi kac yil diyor hala. Inanin isler cok iyi gitse tmm dicm. Ama bi sanssizlik var. Neye ellerini atsalar olmuyor. Bn de bu dutumdn bu kdr skldm zaten. ustune esimle iletisim kuramiyorum. Bi konu ne zmn acilsa kavga gurultu
O zmn dedi ki esim yazin kazandigimiz zamn agustos sonu eylul basi gideriz simdi borca girmeyelim. Isler iyi olacak. Hicbir sey olmasa dugun takilarindan halledefiz. Bn de tmm dedim. Cunku esim verdigi sozu mutlaka tutar diye dusundm.Şöyle anlayamadım bu konuyu.Ben tatil istiyorsam enaz 6 ay öncesinden yerine karar verip ödemesinide yaparım.Eşime bırakmam bu işleri.Onun işlerini bahane edeceğini bildiğim içinde bayram tatili için rezervasyonumu yaptırırım,oda paşa paşa gelir.Yani düğün Marttaysa bile çok rahat yaz tatili yerinizi ayırttırabilirdiniz.
Eşinizin ailesiyle ortak olduğunuz işte bile paranın kontrolünü elinizde tutan bir bayan olarak benim yaptığımı haydi haydi yapabilirsiniz diye düşündüm.
Ne yazik ki oyle umursamaz olamiyorum. Iste hep bu yuzfn. Bunu ben de biliyorum. Ama huy bn de mutlu degilim bu huyumdn. En bastn kimseyi kirmayim diyecegime bn kirilmayim deseydim boyle olmazfi ben de farkindayim.Tüm bunlar sizden kaynakli bence..
Birincisi Eşiniz is ve şehir degistirdiginde bunu kabullendiyseniz yapacak bir şey yok. Siz bir secim yaptiniz şimdi bunu iyisiyle kotusuyle yasayacaksiniz. Aa ben Vazgeçtim ya boyle iyi olmadi denemez... o zaman da esiniz arka cikmaz iste. En en bastan dusunecektiniz bu degisimin neler götürür benden diye..
Eşiniz calisma diyor tamam. Şehir değiştirelim tamam. Balayina gitmeyelim tamam. E siz ne zaman fikirlerinizi istediklerinizi yasayacaksiniz? Varsa bir istediğiniz dimdik aglamadan titremeden soyleyeceksiniz " ben aileme gideceğim 400lira istiyorum yok diyorsan ben calismiyorsam bana bakmak zorundasin bunun sonucu budur... ha yine yoksa ne seni ne babani dinlerim ise girer parami kazanirim bunu da bil" diyeceksiniz.
Her dediğine bagirip kiziyor diye tamam demeyin. Supurgeyi yere vuruyorsa vursun geçin oturun misafirinizn yanina o da cildirsin içerde. Çocuk gibi nazlamissiniz esinizi boyle giderse daha çok uzulursnz
Cnm bnm ins Allahim hepimizin bebeklerini saglicakla dunyaya getirmemizi saglasin. sana da hayirli kolay dogumlar nasip etsin ins.tam öküz tam bır hayvan herıfle evlendın...
allah sana muhtac etsın onu
yazıklar olsun...hamılesın canın çeker bsy alamazsın nedeeen? o öküz kocan cenesını acar dıye
annene tabıkı gıdıceksın...baban annen engellı ınsanlar yokk bıde onlar gelsın...
allahh o seref yoksunu eşinın kalbıne merhamet versın
hamıleyım bende...yazdıklarına cok içerledim...
iN ko trolunu elimde tutmam da yaklasik 1 bucuk ay once buyuk bi kavga arti esimin beni yine evden aileme kovmasiyla basladi cnm. Oncesinde ne kadar parasi oldugunu bile bilmiyodum. Sorunca kiziyodu. Ben de tartismayalim diye susuyodum. Tipki bu ankara olauinda oldugu gibiŞöyle anlayamadım bu konuyu.Ben tatil istiyorsam enaz 6 ay öncesinden yerine karar verip ödemesinide yaparım.Eşime bırakmam bu işleri.Onun işlerini bahane edeceğini bildiğim içinde bayram tatili için rezervasyonumu yaptırırım,oda paşa paşa gelir.Yani düğün Marttaysa bile çok rahat yaz tatili yerinizi ayırttırabilirdiniz.
Eşinizin ailesiyle ortak olduğunuz işte bile paranın kontrolünü elinizde tutan bir bayan olarak benim yaptığımı haydi haydi yapabilirsiniz diye düşündüm.
Ne yazik ki oyle umursamaz olamiyorum. Iste hep bu yuzfn. Bunu ben de biliyorum. Ama huy bn de mutlu degilim bu huyumdn. En bastn kimseyi kirmayim diyecegime bn kirilmayim deseydim boyle olmazfi ben de farkindayim.
Cnm bnm ins Allahim hepimizin bebeklerini saglicakla dunyaya getirmemizi saglasin. sana da hayirli kolay dogumlar nasip etsin ins.
Haklisiniz. Ama artik kimse de benim dusuncemi sallamiyor zaten. Ben kendi istedigi soyledigimde esim tartisip kavga ediyor. Kavga ettigimize gore lanet olsun dedigin olsun dese raziyim da genelde daha fazla cevap vermeyip uyuyor ya da evden cikiyor.Sizi sizden başka kimse düşünmez. Siz kendinizden vazgecerseniz herkes amaan o öyle boşver alinmaz kirilmaz bagirir geçer unutur o der. Onemseyin kendinizi biraz.
Esiniz hayat yoldasi diye yaninizda evlatlik çocugunuz değil. Nazlamak pispislamak zorunda degilsiniz.
Ikisi de 10 aydir kavga ettigimiz agzimi actigim anda suratini asmasina ya da kavga etmemize neden olan seyler. Magazalarda fln hic deneyimim yok zaten calisamam da buldugum o guzelim isten beni yalan soyleyerek cikardi ben de bunu anlamadam salak gibi tamam dedim ya ona uzuluyorum. Oyle bir is bulamiyorum tekrar bakiyorum. Bulsam hemen girecegim. Hele bugun o astigi suratan sonra durmam. Imincisi ailesiyle is yapmamasi icin buradan ayrilmaliyiz. ona da yanasmiyor iste. En buyuk sorunumuz o. Gecen gun ne yapacaksin dedim. Yazin kenara 3-5 lira ayircam kisin buraya gircem. Ihaleye gircem. Vs vs vs. Birsuru sey. Ankaraya ne zaman gitcz dedim. Ee gittimi sknti cekmicekmisiz. Ev alacakmisiz. 2-3 yil para biriktirecekmisiz vs vs.Konunuzda bence dert etmeniz gereken iki şey var; birisi çalışmanıza izin vermeyip maddi anlamda sizi kendine muhtaç etmesi,diğeri de aileden biriyle iş yapması. Bence ikisi için çözüm aramalısınız
İş bakınıyorsan sorun yok o halde. Ev almak için para biriktiriyormuş amacınız var ve geçici bir zaman,onda da sorun yok. Bence içini biraz ferah tutmalısın,sorunlu bir evliliğin yok kiIkisi de 10 aydir kavga ettigimiz agzimi actigim anda suratini asmasina ya da kavga etmemize neden olan seyler. Magazalarda fln hic deneyimim yok zaten calisamam da buldugum o guzelim isten beni yalan soyleyerek cikardi ben de bunu anlamadam salak gibi tamam dedim ya ona uzuluyorum. Oyle bir is bulamiyorum tekrar bakiyorum. Bulsam hemen girecegim. Hele bugun o astigi suratan sonra durmam. Imincisi ailesiyle is yapmamasi icin buradan ayrilmaliyiz. ona da yanasmiyor iste. En buyuk sorunumuz o. Gecen gun ne yapacaksin dedim. Yazin kenara 3-5 lira ayircam kisin buraya gircem. Ihaleye gircem. Vs vs vs. Birsuru sey. Ankaraya ne zaman gitcz dedim. Ee gittimi sknti cekmicekmisiz. Ev alacakmisiz. 2-3 yil para biriktirecekmisiz vs vs.
Cnm iyi niydtin icin sagol. Disaridan bakinca sorun yok halledilir gibi. Ama hergun kavfa stres surat trip yalnizlik can skntisi. Bilmiyorum ya. Sanirim giden benden gidecek. Kimse uzulmesin. Etraf ne der vs. Bu cesaretsizligim. Burada is bulunmaz ki is imkani yok. Olsa da cok uzak yerlerde. hep yabanci dil istiyorlar o da ben de yok.İş bakınıyorsan sorun yok o halde. Ev almak için para biriktiriyormuş amacınız var ve geçici bir zaman,onda da sorun yok. Bence içini biraz ferah tutmalısın,sorunlu bir evliliğin yok ki
oh hep beyefendinin dedikleri mi olacak böyle ..Ikisi de 10 aydir kavga ettigimiz agzimi actigim anda suratini asmasina ya da kavga etmemize neden olan seyler. Magazalarda fln hic deneyimim yok zaten calisamam da buldugum o guzelim isten beni yalan soyleyerek cikardi ben de bunu anlamadam salak gibi tamam dedim ya ona uzuluyorum. Oyle bir is bulamiyorum tekrar bakiyorum. Bulsam hemen girecegim. Hele bugun o astigi suratan sonra durmam. Imincisi ailesiyle is yapmamasi icin buradan ayrilmaliyiz. ona da yanasmiyor iste. En buyuk sorunumuz o. Gecen gun ne yapacaksin dedim. Yazin kenara 3-5 lira ayircam kisin buraya gircem. Ihaleye gircem. Vs vs vs. Birsuru sey. Ankaraya ne zaman gitcz dedim. Ee gittimi sknti cekmicekmisiz. Ev alacakmisiz. 2-3 yil para biriktirecekmisiz vs vs.
Para almadan mi gitseydi.. surekli gitmesi onun parasiz gitmesini gerektirmez.. onun soylemesi degil bu durumun esinin dusunmesi gerek.. ayrica o kadarda tutumlu degilmis eside...Bi de dikkatimi çekti
Hem para yok diyorsun hemde annen lerin yanına her gidişin de 400 tl para istiyorsun
Ama olmaz ki hep bana hep bana..
Arkadaslar size yanlis bir tepki vermiyorki.. siz zaten zor bir hayat yasarken biraz daha gec anne olmaliydiniz diye dusunuyorlar.. sonucta sizden para esirgeyen anlayissiz bir tesekkur etmeyen esiniz yarin bebek olinca ondan da esirger diye dusunuyorum.. kimse sizin neden hamile kaldiginizi zaten sorgulamaz.. sadece bebek daha iyi ve saglikli bir ortamda insanlar kendini hazir hissettigi zaman olmali.. kk bayanlari da bundan bahsediyor.. daha evliliginiz oturmamis ve siz daha evlilige alisamamissiniz.. sikintinizi burdan baslayarak esinizle problemlerinizi asarak baslayin kacarak degilCnm bnm eger gercekten isteseydim senden de kimseden de korkmazdim o Allahin bi lutfu ceza degil tovbe tovbe. Ben dusunmuyodum henuz ama keske olmasaydi demedim asla ben ayrilsam bile o cocuk olmasaydi tuh vah demem. Olmasi gerekiyomus oldu. Aurintilari da anlatirdim da kazayla olduguna dair sana ispat etmem bisi degistirmez. ;-) bilip bilmeden boyle konusman yanlis. Ben keske olmasaydi tuh vah dedim mi sen benim konumda bu sekilde yorum yaoiyosun. Iyiki olmus. Esimle aram bozuk diye daha 2 cm olmus bi bebisi istememem soz konusu bile olamaz.bn onu simdiden cok seviyorum sen kafani yorma. Sendn daha cok dusundugum ve sevdigjm kesin.