Ben Bu Evde Çok Üşüyorum

o zaman sen daha iyi bilirsin canım. ama eşine bişey söylemeden elektrik sobasını sürekli açabilirsin onu beklemene gerek yok, harcamalarında kısmaya gitmeyebilirsin ve bunu onun anlamasını sağlayabilirsin. yani sen olağan davran. sorun olduğunu sen söylersen senin sorunun olduğunu düşünür. ama sorunu o farkederse çöüzümünde yardımcı olursun daha haklı olursun. dediğim gibi herkesin kullanma kılavuzu farklı. sen öyle diyorsan öyledir, eminim sen daha iyisini bilirsin canım.

o zaman eşine söylemeden sende cevap ver. görümcenen ağzının payını ver ama öyle bi konuşki kendini her zman haklı yerine koy. eşininde gözü açılsada bi an önce görse sana neler yaşattığını. ama üzülme o görümcenin çekeceği var bence.

benim eşim çok cins, önce kapattırıyor, sonra soğuk oldu diye son hızda açıyor, sonra yine içi yanıyor giden gaza saatliye çeviriyor, sonra kullanmadığımız odanın peteğini kapatalım diyor, fatura korkusuna ne yapacağını şaşırmış durumda, ben sabit dursun diyorum kazak giyiyorum falan, ama o ya hep ya hiç mantığında biraz.

şimdi aradı hava çok soğuk kombiyi yüksek tut üşüme diyor, akşam gelince de bugün kombi çok yakmıştır diye dert yanacak. ben de şaşırdım nasıl evi ısıtır ama az fatura öderim diye düşünüyorum :26:

bu arada konu sahibi özür dilerim konunu baltaladım, ağzımdan çıkan duman beni cigara içiyormuşçasına efkarlandırdı galiba, daldım konuna

Olmadi eve soba kurdurun/ seneye Allah kerim. Aksamdan aksama esiniz kovasini doldursun.

ne vicdansız insanlarmış hamile halinle hiçmi acımıyolar..
elektrikli sobayla olmaz
bebek doğunca hem ısınmaz hem soba havayı kurutur bebk hastalanır sürekli..
kocan bebek yapmayı biliyosa bakmayıda bilsin bi zahmet
bazı erkeklerin beyni niye annelerinin karnında kalıyo anlamıyorum

Bence siz yanlış yapıyorsunuz, akşama kadar soğukta oturup eşiniz gelince elektrikli soba yakıyorsunuz.

Eşiniz sizin akşama kadar yakmadığınızı ve soğukta oturduğunuzu görmüyor.

Kim bilir akşama kadar yakıp başında oturduğunuzu, buna rağmende elektrik faturasının az geldiğini bile düşünüyordur.

Siz bence akşama kadar en yüksek ayarda yakın, eşiniz gelince de en düşük ayarda yakın.

canımm sen de haklısın ben seni suçlamıyorum. ama dediğin gibi de davrandım şimdiye kadar. bu sefer farklı davranayım dedim. yani kavga gürültü değil ama daha ciddi bir konuşma.

Sağlığınız daha önemli, hele siz iki canlısınız
Yakın gitsin
Neden sadece akşam eşiniz gelince yakıyosunuz ki

Onlar sizi düşünmüyor da siz faturayı kendinizden ve bebeğinizden fazla mı düşünüyorsunuz ?
Hem yüksek fatura gelince belki bi hal çaresine bakmaları gerektiğini idrak ederler
Böyle onlara göre hava hoş tabi..

Aralık ayındayız aralık. Şimdi baktım camdan lapa lapa kar yağıyor Ankara ya.

Böyle saçma iş mi olur, hem hamilesin, hem bebeğin olacak, yeni doğan bebekler kendilerini ısıtamazlar.

Artı sen hep bir odada mı oturacaksın, mutfağa gitme, yatak odasına gitme, banyo yapma hakkın yok mu?

Yada bu haklarını donarak mı kullanacaksın.

Bence kavga etmeden ama ciddi bir şekilde çok ama çok acil eşinle konuşman gerek.

Elektirk faturası fazla gelmesin diye sabahları yakmamaya devam ederseniz eşinizde bu konuda çok yardımcı olmaz size.
Hiç kapatmadan yakın, sizinde üşüyebileceğinizi, üşüyünce faturanın yüksek gelebileceğini bilsin eşiniz, bilsin ki çare üretsin, konuşsun apartmandakilerle.

Canım kombiyi bir açıp bir kapatırsanız daha çok doğalgaz harcarsınız, belli bir sıcaklıkta tutun sabit 45 derece gibi. Kombi suyu ısıtmak için daha çok enerji harcıyormuş, belli bir sıcaklıkta sabit tutmaya göre. Biz hep sabah işe giderken minimuma getiririz akşam işten gelişte yükseltiriz sabaha kadar öyle çalışır sonra sabah yine kısarız. Geçen kış en soğuk olduğu dönemlerde bile 250 lira ödedik fatura en fazla, ki evimiz büyük sayılır üşümedik hiç.

5 yaşında bir kızım var evde çorap giymez, öyle kat kat ve kalın giyinmeyi de sevmez. Mecburen 15 ekimde yakmaya başladım, sabah işe geliyorum kızım okula gidiyor ama işe gelirken bile kapatmıyorum.

temiz kalpliymişsin canım. inşallah hep böyle devam ederler. madem snei düşünmüyorlar üşürler, donarlarda hiç kapatmazlar inşallah :) hasta olurlarda paranın candan sağlıktan daha gdeğersiz olduğunu anlarlar. bedduamı ettim ne tövbe tövbe :)

eşime elli kere diyorum ama mantığı kapanıp açılırsa daha az yakacağı, şimdi 1 saat açık 1 saat kapalı zaman ayarlı 53 derecede. bilmiyorum daha mı iiyi daha mı kötü olur, ama ev ısınmıyor, evin de problemi var. bir de ben şu an 24 saat evde olduğum için kısma gibi bir durumum yok.

canım petek kapatmakla doğalgaz faturası düşmez. aksine ısı kaybı olacağı için daha çok doğalgaz harcamak zorunda kalırsınız. tesisatçılar bile bunu söylüyor. bütün odaları açın, düşük sıcaklıkta 24 saat yansın o zaman hem ısınırsınız hem de fatura çok yüksek gelmez.

:) cok sirinsin, ayyy adamcagiz ne yapsin bir taraftan sana kiyamiyor anlasilan obur taraftan citir citir para gidiyor/ yaz gelse diye dua ediyor anlasilan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…