- Konu Sahibi angryangel
-
aslında kimseyi kırmak istemem ama şimdiye kadar hep yumuşak davrandım alttan aldım üslubunca konuştum ama kimse beni dikkate bile almadı. küçük görümcem ne isterse zorla yaptırıyor. ben de onun gibi yapacağım. böyle insanlara öylesi yarıyor.
normal şartlar altında haklısın canım. Ama daha önceki konularda da yumuşak davrandım, mantıklı konuşmaya çalıştım beni hiç dikkate almadılar, ezdiler. Aksine en ufak şeyde trip attılar bana kötü olan ben oldum. ama küçük görümcenin bana ettiği hakaretler (hem de haksız yere) kırkı geçmiştir. Ama buna rağmen herkes onu bana aslında iyi birisi diye savundu.
çok üzüldüm canım. benim eşimden Allah razı olsun ben kısıyorum o açıyor. sen üşüyorsun hasta olma diye 2 kazak giyiyorum üşümemek için sobalı evde büyüdüm ben 20 yaşına kadar son 7 yıldır ısınamadım naparsınız :) üzüldüm adınıza gözünüz evlerde olsun gene olurya denk gelir bulursunuz belki fırın üstü bi ev fırının ısısıyla bile ısınırsınız :)
gaza gelmeme konusuna da katıldığına sevindim ama kimseyede laf atmadım vallahi bende onun gibi fikrimi belirttim. kavga çıkmasında aman. her zaman benimseyeceğimiz psikoloji bu almalı biriyle konuşurken önce yanımıza almalı sonra söylenmeliyiz ki kavgalar çıkamsın. ha hep oluyor mu olmuyor. özellikle görümcelerde tutumuyor bu yöncem ama görümce görmeyeyim ömrümce
o zaman sen daha iyi bilirsin canım. ama eşine bişey söylemeden elektrik sobasını sürekli açabilirsin onu beklemene gerek yok, harcamalarında kısmaya gitmeyebilirsin ve bunu onun anlamasını sağlayabilirsin. yani sen olağan davran. sorun olduğunu sen söylersen senin sorunun olduğunu düşünür. ama sorunu o farkederse çöüzümünde yardımcı olursun daha haklı olursun. dediğim gibi herkesin kullanma kılavuzu farklı. sen öyle diyorsan öyledir, eminim sen daha iyisini bilirsin canım.
kızlaaarrr şok şok şok kaloriferi yaktılarmalum mu oldu ne?
kızlaaarrr şok şok şok kaloriferi yaktılarmalum mu oldu ne?
Canım kombiyi bir açıp bir kapatırsanız daha çok doğalgaz harcarsınız, belli bir sıcaklıkta tutun sabit 45 derece gibi. Kombi suyu ısıtmak için daha çok enerji harcıyormuş, belli bir sıcaklıkta sabit tutmaya göre. Biz hep sabah işe giderken minimuma getiririz akşam işten gelişte yükseltiriz sabaha kadar öyle çalışır sonra sabah yine kısarız. Geçen kış en soğuk olduğu dönemlerde bile 250 lira ödedik fatura en fazla, ki evimiz büyük sayılır üşümedik hiç.benim eşim çok cins, önce kapattırıyor, sonra soğuk oldu diye son hızda açıyor, sonra yine içi yanıyor giden gaza saatliye çeviriyor, sonra kullanmadığımız odanın peteğini kapatalım diyor, fatura korkusuna ne yapacağını şaşırmış durumda, ben sabit dursun diyorum kazak giyiyorum falan, ama o ya hep ya hiç mantığında biraz. şimdi aradı hava çok soğuk kombiyi yüksek tut üşüme diyor, akşam gelince de bugün kombi çok yakmıştır diye dert yanacak. ben de şaşırdım nasıl evi ısıtır ama az fatura öderim diye düşünüyorum :26:bu arada konu sahibi özür dilerim konunu baltaladım, ağzımdan çıkan duman beni cigara içiyormuşçasına efkarlandırdı galiba, daldım konuna
Canım kombiyi bir açıp bir kapatırsanız daha çok doğalgaz harcarsınız, belli bir sıcaklıkta tutun sabit 45 derece gibi. Kombi suyu ısıtmak için daha çok enerji harcıyormuş, belli bir sıcaklıkta sabit tutmaya göre. Biz hep sabah işe giderken minimuma getiririz akşam işten gelişte yükseltiriz sabaha kadar öyle çalışır sonra sabah yine kısarız. Geçen kış en soğuk olduğu dönemlerde bile 250 lira ödedik fatura en fazla, ki evimiz büyük sayılır üşümedik hiç.
eşime elli kere diyorum ama mantığı kapanıp açılırsa daha az yakacağı, şimdi 1 saat açık 1 saat kapalı zaman ayarlı 53 derecede. bilmiyorum daha mı iiyi daha mı kötü olur, ama ev ısınmıyor, evin de problemi var. bir de ben şu an 24 saat evde olduğum için kısma gibi bir durumum yok.
benim eşim çok cins, önce kapattırıyor, sonra soğuk oldu diye son hızda açıyor, sonra yine içi yanıyor giden gaza saatliye çeviriyor, sonra kullanmadığımız odanın peteğini kapatalım diyor, fatura korkusuna ne yapacağını şaşırmış durumda, ben sabit dursun diyorum kazak giyiyorum falan, ama o ya hep ya hiç mantığında biraz.
şimdi aradı hava çok soğuk kombiyi yüksek tut üşüme diyor, akşam gelince de bugün kombi çok yakmıştır diye dert yanacak. ben de şaşırdım nasıl evi ısıtır ama az fatura öderim diye düşünüyorum :26:
bu arada konu sahibi özür dilerim konunu baltaladım, ağzımdan çıkan duman beni cigara içiyormuşçasına efkarlandırdı galiba, daldım konuna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?