Ben Bu Evde Çok Üşüyorum

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
39
İstanbul
Arkadaşlar ben bir aile apartmanında oturuyorum. Bu apartmanda sadece kvler ve biz varız. Onlar zamanında bu apartmana bir kalorifer sistemi kurdurmuşlar. dairelerde petekler var ve en altta bir kömür sobası var.

Ben evlenmeden önce tanışma ziyaretlerinde bu sobayı harıl harıl yakarlardı. Ancak ben evlendikten sonra hiç yakılmadı. Geçen sene çalışıyordum tüm gün evde yoktum o yüzden farketmiyordum ama bu sene evdeyim ve hamileyim sıcak memleketten gelen biri olarak hala burasının kışı bana ağır geliyor ve çok üşüyorum.

Bu sene oturduğumuz yere doğalgaz geldi, gaz verilmeyecek bahanesiyle kombi de aldırmadılar bize. (ama her ne hikmetse bizden başka herkes aldı kombisini) sobayı da yaktırmıyorlar. kendileri geçen sene klima aldılar, bir odada onu yakıyorlar sıcacık. ben de elektrikli sobayla idare etmeye çalışıyorum. gündüzleri de çoğunlukla yakmıyorum zaten elektrik faturası çok gelir diye. sadece akşam eşim işten gelince yakıyorum. yakında da doğum yapacağım kısmetse. Çocuğum doğunca onu soğukta bırakamam. Büyük ihtimalle kv yaza kadar çocuğumla aşağıda kendi yanında oturmamı isteyecek benden, onu da yapamam sıkılırım başkasının evinde hem lohusa halimle kp yanında rahat edemem.

Hatta dün akşam kv geldi bize eşime dokunup üşümüşsün oğlum sen dedi. (soba benim önümde duruyor, uzatma kablosu olmadığından eşime doğru götüremiyorum) o da sağolsun benimsedi bir koltuğu ayrılmıyor oradan. Şimdi biliyorum eşim hasta olsa gelin hasta etti onu olacak.

Kızlar sizden istediğim ev yönetimini sobayı yakmaları konusunda nasıl ikna edebilirim? Her kış böyle olacaksa olmaz çünkü. ben en geç seneye çıkmak zorunda kalırım buradan.

Doğumuna çok az kalmış canım, Allah hayırlısı ile bebeğini kucağına almayı nasib etsin.

Sen durumu eşin ile konuşmalısın, bu konuyu eşin çözmeli.
Sonuçta onun ailesi ile de alakalı olan bir durum.
Sen onunla bebeğin doğduğu zaman, bebeğin sağlığı açısından evin belirli bir ısıda olması gerektiğini, soğuk bir ortamda bebeğin sağlıklı olamayacağını anlatmalısın.
Kv eğer ona geçmen konusunda herhangi bir söylemde bulunduysa, bunun imkansız olacağını eşine anlatmalısın.
Çünkü her kadın loğusa iken kendi annesi yanında olsun ister, onun yanında bile bir çok durumda utanır çekinir.
Kaldı ki kayınvalidenin yanında olman senin için olumsuz sıkıntılar oluşturabilir.
Loğusa döneminde kadınlar gerçekten çok hassas olabiliyorlar.

Ben doğum yapmadım fakat çevremde doğum yapmış insan çok fazla ve bir çok sorunlarına şahit oldum.
O yüzden eşinin senin durumuna önem vermesini ve senin rahatını sağlaması için çabalamasını teşvik etmelisin.
Senin tek başına çözebileceğin bir durum gibi gelmedi bu bana.

Ayrıca eşinin ailesinin de düşüncesizliğine şaşırdım doğrusu.
Sonuçta hamilesin ve onların torununu dünyaya getireceksin.
Senin bu halinle hasta olmaman gerekli hele ki doğuma bu kadar az zaman kalmışken...

önceden bir kaç kere konuştum eşimle ama sanırım pek kulak asmadı bu ısınma konusuna. Ama bu akşam çok daha ciddi bir şekilde konuşacağım.

ben anlamadım şimdi sizin evinizdeki sobayı yakmanıza kim mani oluyor?

bu soba benim evimde değil canım binanın girişinde kalorifer sobası ama normalden küçük bir şey. Hamile olmasam gidip yakıcam ama bu halimle odun taşı kömür taşı nasıl yapabilirim ki başka kimse de yapmıyor bunu ya da işlerine gelmiyor bilmiyorum. yani kısaca kv tayfası yaktırmıyor sobayı. aynı şekilde evimize kombi alıp doğalgaz bağlatmamıza da mani oldular.

ben olsam çok ama çok kızarım. zaten soğuğa gelemem. ustelık sen hamılesın nasıl duşunmezler ya... bu işe bi çözüm bul canım valla çok kızdım şu anda eşinede ailesinede. bu ne düşüncesizlik

siz hamilesiniz, kv ler kombiye yasak koyuyor, ee eşiniz napıyor bu konuda?
şu amerikan filmlerinde ağzından salyalar akan otistik gibi görünen zenciler oluyorya, onun gibi bakıp TAMAM ANNE mi diyor?
şu erkeklerin mal gibi anacı olmasından da tiksiniyorum ne yalan söylim

eğer eşiniz kombiye yanaşmıyor, aşağıdaki sobayı da yakmıyorsa yakın elektrik sobasını üşümeyin elektrik parası fazla gelirse ne yapayım hamile halimle üşüyeyim mi dersiniz o zaman belki düşünür bir şeyler yapar benim aklıma başka bir şey gelmedi ama sırf elektrik parası az gelsin diye soğukta oturmayın yazık

işin tuhafı hiç cevap vermiyor. aklından ne geçiyor onu da bilemiyorum. kendisi de sık sık grip oluyor soğuktan ve ben de grip olmamak için 40 takla atıyorum. çünkü ilaç da alamayacağım, vücut direncim düşeceği için bebeğim de bundan etkilenecek.

kombi fiyatlarını araştır uygun olanı eşinin önüne koy doğum yapacaksın o bebek doğacakmı soğuktan sancn tutarsa ne olacak? tavrını koy şu an kozalr zaten elinde gerekirse sancım tuttu donuyorum diye kıvran yani belki ozaman işin ciddiyetine varırlar. Bende ev normal diye yakmıyordum kombiyi geçen 4-5 gün önceye kadar eşim çok kızıyordu sonra kavga etti nerdeyse yeter artık hamilesin tüm gün evdesin ya farkında olmadan üşürsen diye zorla yaktı ama artık soğumaya başladı yavaş yavaş bende yakacaktım normalde acımam ama evın konumundan dolayı alt üst yaknca ev sıcak oluyor.

Aslında şeytan diyor aç sonuna kadar ama daha bebeğin masrafları olacak ben de çalışamıyorum bu sene annesiyle kardeşleri de mütemadiyen para isteyip duruyorlar (ki küçük görümcenin ev kirası bizim üzerimizde) altından nasıl kalkacağız diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Bence eşinle konuş ve ısınma konusunu halledin. Bebek doğduktan sonra elektrikli soba zor olur. Ayrıca seninde üşütmemen gerekiyor. Gündüz de olsa yak sobanı, faturayı ısınma konusunu önemsemeyen eşin düşünsün...

Anladığım bu katı yakıt kat kaloriferi ve iki kata bağlantı yapmışlar. Eğer istemiyorlarsa kendi vanalarını kapatsınlar, yakınca sadece siz ısının.

Yemek, barınmak ve ısınmak insanın en temel ihtiyacı eşinizle kararlı ve gerekirse sert bir dille konuşun.

evet canım kat kaloriferi. Benim kendi evim sıcacıktı. bu memlekete geldiğimden beri donuyorum

Eşinle konuşmalısın, senin pek yapabileceğin birşey yok gibi görünüyor.

Hamileyim ve sıcak bir eve ihtiyacım var demelisin. Ayrıca hamile olarak hasta olursan ikinizde perişan olursunuz. Ayrıca maddi açıdan ne durumdasın bilemem tabii ama elektrik faturasını düşünerek soğuk evde oturmaya devam edersen çocuğunda sende zarar görebilirsiniz. Dikkatli ol, Allah hayırlı doğum nasip etsin.

şimdi ortada hamile karısının üşümesini düşünmeyen bi koca var, sende hala onu mu düşünüyosun nasıl öder diye? yani bazen insan gel ağzıma s.ç diyo bile bile. öyle kocaya var ya fabrika gibi elektrik faturası getirirdim de anlardı sorumsuzluk nasıl oluyomuş.

Amin canım sağol.

ay lafı ağzımdan almışsın.

bak topik sahibi arkadaşım, sen şimdi kendini düşünmeyip kocanı düşünüyosun ya, kocan da kıymetini bilmicek, bak sana söyleyeyim. sen onu ne düşünüyosun ya, elektrik sobası falan kesmez, ya kombi bağlatın eve, ya da her odaya klima. bunun en kestirmesi de elektrik parasının patlaması olabilir. sen bu kadar verici olursan hiç kıymetin bilinmez ben sana söliim. siz aile oldunuz artık. görümcen 2. planda olmalı, önce bebeğiniz ve sen. Allah korusun zatürre olursan görürsün elektrik faturasını. o zaman da demicekler ki bak bizi düşündü yakmadı sobayı. dicekler ki, madem üşüyodun niye yakmadın, sana yakma diyen mi oldu. ben sana diyim. daha da dicek bişi yok. aklını başına al hemen.

Bana amaç daha farklı gibi geldi sanki.
Acaba sizden, kv.niz ile aynı dairede tüm gün oturmanız bekleniyor olabilir mi ? Yada bebek doğduktan sonra yine çoğunlukla aynı dairede bulunulması gibi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…