• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Bu Evde Çok Üşüyorum

oturduğunuz eve bir bedel ödedikten sonra ne anlamı var kayınvalideyle altlı üstlü aynı apartmanda oturmanın? Kira vermemelisiniz ki oturduğunuz ev cazip olmalı; yoksa para verdiğin sürece istediğin tüm evler senin...

canım kendi oturduğum eve kira ödemiyorum. küçük görümcem uzak bir yerde ünide okuyor ve tek başına ev tuttu. onun kira parasını da bana ödetiyorlar. Ama soba yakmayız kombi almayız derlerse ben de o zaman kusura bakmayın kızınız ya evi boşaltsın ya da kendiniz ödeyin kirasını diyeceğim.

ben bebekken zatüree geçirdim zaten. bir daha olursa ciğerlerimi kaybedebilirim. ya da aynı şey bebeğimin başına gelsin istemiyorum. o yüzden bu akşam ciddi ciddi konuşacağım.

hem de benim evimin kirasından alınıyor. ama kötü olmamak adına birşey diyemedim şimdiye kadar. ben kirayı ödemek istemiyorum desem aaa bak kötü gelin bizim kızımız dışarılarda okumaya çalışıyor, o bir ev kirasını çok görüyor diyecekler.

desen nolacak seni takan mı var. sen soğuktan donuyon hamile halinle millet kılını kıpırdatmıyo da, ben istemiyorum görümcemin kirasını ödemek desen kaç yazacak?
sanki ağzının içine bakan bi kocan varda :100:

desen nolacak seni takan mı var. sen soğuktan donuyon hamile halinle millet kılını kıpırdatmıyo da, ben istemiyorum görümcemin kirasını ödemek desen kaç yazacak?
sanki ağzının içine bakan bi kocan varda :100:

öyle canım haklısın beni sevmeyen insanlar için eşşeklik ediyorum sadece.

canım birde görümcenin kira parasını vs ödüyorsunuzya.. benim eşimde ailesine çok destek oluyordu ve biz sürekli kredi çekmek zorunda kalıyorduk.. bende hep kendi annemden yardım alıyordum biriktirip eşime veriyordum. ama baktım böyle olmuyo başka bi strfateji denedim. bikaç ay sorumsuzca harcadım hem yedim içtim hem annemden para almadım üstüne anneme verdim. baktı eşim para yetmiyor. ya dedi bizim bi şekilde bi yerden kısmamız lazım... dedimki acaba annenlere daha düzenli paramı versek. çünkü bizimde paramız yok. ve artık süreç bu şekilde ilerlemeye başladı. dışarı verilen para daha çok göze batmaya başladı. ailesi tabiiki el değil am. biz annesine veriyoruz annesi evli kızına. ee ne anladık bu işten???? burnu sürtsün biraz. bikaç ay sende yak kendini rahat ettir. çünkü bebek olunca mecburen yakacaksın ve seni üşütecek zihniyette biri cimri yani kısaca bebekte çok masraflıymış canım diyerek onada laf edecek ve üzecek. inşallah yanılırım tabii.. bu yüzden alıştır şimdiden..

biz şu an yeni bir eve taşındık üstünde çatı yok, 4 tarafı açık, kombili ama donuyorum. nefesim duman gibi çıkıyor resmen. ısıyı 3 te tutuyoruz, 5 e çıkarsak bu sefer de fatura çok yüksek gelecek, bebeğin doğmasına 3 hafta kaldı ve şu an burası -1 derece. o zaman kimbilir ne olur. şimdiden kara kara düşünüyorum ısı işini napıcaz diye. :50:

öyle canım haklısın beni sevmeyen insanlar için eşşeklik ediyorum sadece.

bi insana en büyük kötülüğü yine kendi edermiş. sen böyle sessiz kaldıkça seni ezen çok olur. hem aile ap. da oturmayı kabul et. hem görümcenin kirasını öde. hem evine kombi takılmasına yasak konsun ses etme. zaten pısırık bi kocan var. böyle anacı, pısırık, kişiliği gelişmemiş tipler de hep sessiz sedasız eşleri bulurlar zaten. Allah düşmanımın başına vermesin, evlerden ırak eylesin :47:

biz şu an yeni bir eve taşındık üstünde çatı yok, 4 tarafı açık, kombili ama donuyorum. nefesim duman gibi çıkıyor resmen. ısıyı 3 te tutuyoruz, 5 e çıkarsak bu sefer de fatura çok yüksek gelecek, bebeğin doğmasına 3 hafta kaldı ve şu an burası -1 derece. o zaman kimbilir ne olur. şimdiden kara kara düşünüyorum ısı işini napıcaz diye. :50:

ev sizinse ısı koruma yaptırmanız lazım. şayet değilse doğalgaz parası 300 geleceğine 100 tl fazla verir daha sıcak kalabilecek bir ev tutarsınız. hem ısınırsınız hem cebiniz rahat eder, hem kafanız, hem sağlığınız..

bi insana en büyük kötülüğü yine kendi edermiş. sen böyle sessiz kaldıkça seni ezen çok olur. hem aile ap. da oturmayı kabul et. hem görümcenin kirasını öde. hem evine kombi takılmasına yasak konsun ses etme. zaten pısırık bi kocan var. böyle anacı, pısırık, kişiliği gelişmemiş tipler de hep sessiz sedasız eşleri bulurlar zaten. Allah düşmanımın başına vermesin, evlerden ırak eylesin :47:

bak daha da acayip birşey söyleyeyim sana dün anası geldi, soba odada benim önümde duruyor. eşimde kanepede uzanıyor üzerinde battaniye. oğluna dokunup çok üşümüşsün sen falan diyor.

geline ne olursa olsun zaten umurlarında mı acımıycam akşam da çok sert konuşucam.

Allah yardımcın olsun canım.

kızlar kimseye laf etmiyorum üstünede alınmasın ama angryangel sende gaza gelme. dostça bi şekilde üzmeden kırmadan halletmeye çalış. ne sen üzül, 'evet ya aptal yerine konuyormuşum bidaha yapmiyim, kavga ediyim, zorla yaptırayım' mantığıyla hareket etme. mantığını güzelce kullan ve görümcen, kayınvaliden işlerini nasıl hallediyorlarsa öyle hallet kocanla.
herkesin kullanma kılavuzu farklıdır !!!

-1 nasil oluyor ya kombi acik oldugu halde
hasta olursunuz bu durumda
baska careler aramaniz gerek
daha uzun aylar var kisin bitmesine!

konu sahibesi sasirdim gercekten gunduzleri acmiyorsun
aksam esin gelince aciyorsun
senin canin yokmu?
tamam elektrik cok gelir ama bunuda esin istedi degilmi
baska care aramayarak
kesin ve net bir dille bu duruma daha fazla dayanamayacaginizi
yakilmasi gerektigini soylemen gerek
baktinki para yok muhabbeti yapiliyor o zaman
bir kac ay kira odemeyeceginizi gorumceniz icin idare etmelerini iste esindende ailesindende

canım madem hamilesin üşütme..kocan seni düşünmemiş,sen gündüz kapatıyosun da eşin gelince açıyosun elektriği adam da sıcak oluyo zaten deyip oturuyor..sen üşüdüğünde aç sobayı ve eşin gelince kapat azcık totosu donsun paşanın...ya da ben annemin yanına gidicem deyiver,üşüdüm diye biraz başını ağrıt miletin senin sesin çıkmadıkça o ev ısınmaz!!

bak daha da acayip birşey söyleyeyim sana dün anası geldi, soba odada benim önümde duruyor. eşimde kanepede uzanıyor üzerinde battaniye. oğluna dokunup çok üşümüşsün sen falan diyor.

geline ne olursa olsun zaten umurlarında mı acımıycam akşam da çok sert konuşucam.

sert konuşarak anca düşman edinirsin canım. karşına alma kimseyi. önce yanına al sonra konuş sana hak versinler. öfkeyle kalkan, zararla oturur.

-1 nasil oluyor ya kombi acik oldugu halde
hasta olursunuz bu durumda
baska careler aramaniz gerek
daha uzun aylar var kisin bitmesine!

konu sahibesi sasirdim gercekten gunduzleri acmiyorsun
aksam esin gelince aciyorsun
senin canin yokmu?
tamam elektrik cok gelir ama bunuda esin istedi degilmi
baska care aramayarak
kesin ve net bir dille bu duruma daha fazla dayanamayacaginizi
yakilmasi gerektigini soylemen gerek
baktinki para yok muhabbeti yapiliyor o zaman
bir kac ay kira odemeyeceginizi gorumceniz icin idare etmelerini iste esindende ailesindende

Dışarısı -1 demek istemiş herhalde ev -1 olamaz.

canım kendi oturduğum eve kira ödemiyorum. küçük görümcem uzak bir yerde ünide okuyor ve tek başına ev tuttu. onun kira parasını da bana ödetiyorlar. Ama soba yakmayız kombi almayız derlerse ben de o zaman kusura bakmayın kızınız ya evi boşaltsın ya da kendiniz ödeyin kirasını diyeceğim.

ben bebekken zatüree geçirdim zaten. bir daha olursa ciğerlerimi kaybedebilirim. ya da aynı şey bebeğimin başına gelsin istemiyorum. o yüzden bu akşam ciddi ciddi konuşacağım.
tamam doğru anlamışım oturdugun eve kira ödemiyorsun ama sen burda beleşe oturuyorsun oyleyse ödeyin görümcenizin kirasını deniyor; yani dolaylı olarak oturduğun eve bir bedel ödemiş oluyorsun hem de buz gibi bir eve; onun yerine ne derin dondurucu evinizde otururum ne de görümcenin kirasını öderim diyebilirsin. Yani dışarda kirada bir evde otursan dilediğince bütçene göre uygun olanı tutarsın kombili mi olur sobalı mı olur SEN karar verirsin :34: eşinle konuş bakalım doğalgaz kombisine sıcak bakmazsa yüklen elektrik sobasına zaten ocak ayında elektrik faturaları coşacak seninkisi daha da coşar eşin de alamadığı kombinin parasını faturaya ödemiş olur. Ne yap et asla soğuk evde oturma

Allah yardımcın olsun canım.

sağol sana da, şu kışı atlatsaydık iyiydi. Eşler malesef anlamıyor, benim eşim de sürekli oranın peteğini kapatalım buranın peteğini kapatalım derdinde.

pasta, bu evi çok zor bulduk yaşadığımız yerde ev bulmak kolay değil malesef taşınma gibi bir imkanımız yok. ayrıca angryangel in gaza gelmemesi konusunda katılıyorum. ılımlı ve güzellikle çözmek varken, eşine sürekli mal mal diye yorum yapan birinin gazına gelmek pek mantıklı değil. :20:

kızlar kimseye laf etmiyorum üstünede alınmasın ama angryangel sende gaza gelme. dostça bi şekilde üzmeden kırmadan halletmeye çalış. ne sen üzül, 'evet ya aptal yerine konuyormuşum bidaha yapmiyim, kavga ediyim, zorla yaptırayım' mantığıyla hareket etme. mantığını güzelce kullan ve görümcen, kayınvaliden işlerini nasıl hallediyorlarsa öyle hallet kocanla.
herkesin kullanma kılavuzu farklıdır !!!

aslında kimseyi kırmak istemem ama şimdiye kadar hep yumuşak davrandım alttan aldım üslubunca konuştum ama kimse beni dikkate bile almadı. küçük görümcem ne isterse zorla yaptırıyor. ben de onun gibi yapacağım. böyle insanlara öylesi yarıyor.

hamile olmasan bile neden soğukta kalasın canım...
eşin konuşsun çözüm bulsun...

sağol sana da, şu kışı atlatsaydık iyiydi. Eşler malesef anlamıyor, benim eşim de sürekli oranın peteğini kapatalım buranın peteğini kapatalım derdinde.

pasta, bu evi çok zor bulduk yaşadığımız yerde ev bulmak kolay değil malesef taşınma gibi bir imkanımız yok. ayrıca angryangel in gaza gelmemesi konusunda katılıyorum. ılımlı ve güzellikle çözmek varken, eşine sürekli mal mal diye yorum yapan birinin gazına gelmek pek mantıklı değil. :20:

çok üzüldüm canım. benim eşimden Allah razı olsun ben kısıyorum o açıyor. sen üşüyorsun hasta olma diye 2 kazak giyiyorum üşümemek için sobalı evde büyüdüm ben 20 yaşına kadar son 7 yıldır ısınamadım naparsınız :) üzüldüm adınıza gözünüz evlerde olsun gene olurya denk gelir bulursunuz belki fırın üstü bi ev fırının ısısıyla bile ısınırsınız :)

gaza gelmeme konusuna da katıldığına sevindim ama kimseyede laf atmadım vallahi bende onun gibi fikrimi belirttim. kavga çıkmasında aman. her zaman benimseyeceğimiz psikoloji bu almalı biriyle konuşurken önce yanımıza almalı sonra söylenmeliyiz ki kavgalar çıkamsın. ha hep oluyor mu olmuyor. özellikle görümcelerde tutumuyor bu yöncem ama görümce görmeyeyim ömrümce :D

sert konuşarak anca düşman edinirsin canım. karşına alma kimseyi. önce yanına al sonra konuş sana hak versinler. öfkeyle kalkan, zararla oturur.

normal şartlar altında haklısın canım. Ama daha önceki konularda da yumuşak davrandım, mantıklı konuşmaya çalıştım beni hiç dikkate almadılar, ezdiler. Aksine en ufak şeyde trip attılar bana kötü olan ben oldum. ama küçük görümcenin bana ettiği hakaretler (hem de haksız yere) kırkı geçmiştir. Ama buna rağmen herkes onu bana aslında iyi birisi diye savundu.

Back