• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Bu Evde Çok Üşüyorum

kızlaaarrr şok şok şok kaloriferi yaktılar :D malum mu oldu ne?

Kıymetli bir tarafları dondu herhalde orda karnı burnunda bir kadın var inanamıyorum yaa Allah ıslah etsin ne diyim.

Canım kombiyi bir açıp bir kapatırsanız daha çok doğalgaz harcarsınız, belli bir sıcaklıkta tutun sabit 45 derece gibi. Kombi suyu ısıtmak için daha çok enerji harcıyormuş, belli bir sıcaklıkta sabit tutmaya göre. Biz hep sabah işe giderken minimuma getiririz akşam işten gelişte yükseltiriz sabaha kadar öyle çalışır sonra sabah yine kısarız. Geçen kış en soğuk olduğu dönemlerde bile 250 lira ödedik fatura en fazla, ki evimiz büyük sayılır üşümedik hiç.

Canım sende yanlış yapmışsın ama biz kombiyi ilk dediğin gibi yaparız sabit 45 dereceyse mesela birdaha evde olmasakda dokunulmaz 150-170 diye hatırlıyorum en yüksek 250 kısıp açtığınız için geliyor bence 1 ay hiç dokunmayın

canım kusura bakmada suç ne sende ne kayınvalidenle kayınpederinde bütün suçlu eşin!! bende aile apartmanında oturuyorum altlı üstlü oturuyoruz ve elektirik faturası su faturası herşey, kayınpederim ödüyor sağ olsun.. bende bütün gün evdeyim klimayi gündüzleri açmıyorum fatura ck gelmesin laf olmasın diye ki asla olmaz biliyorum eşim bana kızıyor. üşümüceksin acıcaksın ısınacaksın diyor. ve asağıdakiler bnim evime asla karışamıyorlar eşim buna müsade etmiyor en baştan tavrını koydu benim evime karışırsanız cıkar giderim burdan diye. o yüzden eşinle adam gibi konusacaksın iki tarafıda idare edecek. bukonuyu sen cözemezsin eşin çözecek. bırak cok gelsin fatura canındn cok mu degerli? ha sende ne yapardın günde bir iki saat inersin asagıya kayınvalidenin gönlünü yaparsınsonra cıkarsın evine .. bu işler böyle yürüyor yarım saat bile yanlarında otursan cok mutlu oluyorlar ben öyle yapıyorum ve cokta mutluyuz aile apartmanında ama eşinin iki tarafida idare etmesi gerekiyor sen hiç yüz göz olma aşagıdakilerle.. ve terbiyeni asaletini hiç bozma ki huzurun bozulmasın..

ya siz sakinsiniz ya da ben çok sinirliyim.bu resmen düşüncesizlik ve pintilik...ben olsam zorla yaktırırım olmadı başka yere çıkarım olmadı evime kombi alırım çatır çatır yüksek faturaları ödettiririm.bence bu kadar sessiz olma çok ezilirsin...

faturaları kendileri ödemiyorlar ki kendi faturalarının parasını bile eşimden alıyorlar. eşim bir kere ödemek istememiş onların elektriğini zorla almışlar.

canım benim ben geçen sene bekar evinde kalıodum oda arkadaşımla anlaşamadım ayrı kçük odaya geçtim ev sobalıydı kasım aralık gibi üşüyodum ama ocak şubat geldiğinde resmen az daha zatüre olcaktım bide elektri faturası çok gelmesin diye pek yakmıodum bi bakıodum ev arkadaşım olcak ......... sabaha kadar tv yi kapatmıo odasında soba oldugu halde tam ısınamıomuş elektrikli soba yakıodu dedim insanmısın sen bi yaktm sobayı gördü anasınınkini en son faturamız ikimzinde abartmasıyla olayı 180 geldi dedim gelsin hiç önemli diil ama o elektrikli sobayla resmen dondum dondum tirtir titriodum şubatın o karında buzunda
aklını başına al görümcenin kiraısını ödiceksiniz diye sen hamile hamile doncakmısın hiç acıma inan bana değer kıymet bilmicekler
ben nişanlıyken sırf aman herşeyimiz tam olsun aman harcamıyım aman kıyafete para yatırmayım aman elektrik faturası çok gelmesin dedim
sonra ailesine para verdiğini öğrendim köpürdüm ben burda doniyım kendime bi çöp almim para biriktircez evlencez diye sen paranı ona buna ver dedim bana ne dedi alsaydın ben mi alma dedim sana
benim aklım başıma bi geldi gittim en güzel mağazan herşeyimi aldım sonra biriktirmek çin para vermedim sen napıosun bu paraları dedi harcıyorum canım üstüme başıma harcıorum dedim o gün bugündürde harcarım hiç acımama erkek milletine acıma
çok ciddiyim değer kıymet bilemezler kocan bence bebek olduktan sonra annemlerin yanına iner diye düşünüodur mutlaka şimdilik kavga etmek istemediği için sölemiodur seni mecbur bırakcaklar el birliğiyle hiç diilse klima aldır böldür 12 taksidede acıma güzelim sakın bak mecbur kalma onlara idare eder bi klima 1.000 lira civarında 12 taksitte 80 tl ye ödersiniz o seni düşünmüyosa sen onu hiç düşünme pişman olursun........

ya arkadasim ben bu insanlari hic anlayamiyorum vallahi bir yerlere tekme aticam...

karni burnunda kadin titresin millet dogalgaz almasin...

asil senin esinin tavrini ortaya koyarak evi sicak tutmasi lazim...

odemeye de mecbur degil kimsenin faturasini... hee durumlari yoksa ana babadir oder tabii.. ama nasil olur yaa vicdan yok mu kimsede hamile kadinsin yani...

sabir arkadasim herkesi Allaha havale et... bu guzel hamilelik ve sonradan da bebegin ALlahin izniyle dogunca lohusalik gunlerini kimsenin sorumsuzluguyla ofkelenip berbat etme... sen hakliyken haksiz duruma dusururler... bu her zaman boyle oluyor maalesef...

Allah kurban oldugum yarabbim goruyor iste... onlar hasta olsun sen olma bebegine de bir sey olmaz insallah... amin..

Arkadaşlar ben bir aile apartmanında oturuyorum. Bu apartmanda sadece kvler ve biz varız. Onlar zamanında bu apartmana bir kalorifer sistemi kurdurmuşlar. dairelerde petekler var ve en altta bir kömür sobası var.

Ben evlenmeden önce tanışma ziyaretlerinde bu sobayı harıl harıl yakarlardı. Ancak ben evlendikten sonra hiç yakılmadı. Geçen sene çalışıyordum tüm gün evde yoktum o yüzden farketmiyordum ama bu sene evdeyim ve hamileyim sıcak memleketten gelen biri olarak hala burasının kışı bana ağır geliyor ve çok üşüyorum.

Bu sene oturduğumuz yere doğalgaz geldi, gaz verilmeyecek bahanesiyle kombi de aldırmadılar bize. (ama her ne hikmetse bizden başka herkes aldı kombisini) sobayı da yaktırmıyorlar. kendileri geçen sene klima aldılar, bir odada onu yakıyorlar sıcacık. ben de elektrikli sobayla idare etmeye çalışıyorum. gündüzleri de çoğunlukla yakmıyorum zaten elektrik faturası çok gelir diye. sadece akşam eşim işten gelince yakıyorum. yakında da doğum yapacağım kısmetse. Çocuğum doğunca onu soğukta bırakamam. Büyük ihtimalle kv yaza kadar çocuğumla aşağıda kendi yanında oturmamı isteyecek benden, onu da yapamam sıkılırım başkasının evinde hem lohusa halimle kp yanında rahat edemem.

Hatta dün akşam kv geldi bize eşime dokunup üşümüşsün oğlum sen dedi. (soba benim önümde duruyor, uzatma kablosu olmadığından eşime doğru götüremiyorum) o da sağolsun benimsedi bir koltuğu ayrılmıyor oradan. Şimdi biliyorum eşim hasta olsa gelin hasta etti onu olacak.

Kızlar sizden istediğim ev yönetimini sobayı yakmaları konusunda nasıl ikna edebilirim? Her kış böyle olacaksa olmaz çünkü. ben en geç seneye çıkmak zorunda kalırım buradan.

cimrilerin dik alasını bulmuşsunuz aile olarak ve kırmızılı yeri kadınların saflığını görün diye işaretledim

ben olsam cayır cayır yakar faturayı kocama ödetirdim kimsenın parası benden ve bebeğimden önemli olmazdı

öyle saça böyle tarak hesabı

bu yaptığınız ne kadar saçma bir özveri...donun o zaman soğuktan madalya vermezler ama ilk kavgada silinir gider bu fedakarlıklar.

siz ev yönetimi derken kp kv deyi kastediyorsunuz sanırım

en doğal ihtiyacını karşılamak için ikna yöntemini benimsiyorsanız iki ay sonra lohusayım kvme tasındım kızlar çok mutsuzum diye de konu açarsınız bence bu kadar yumuşak başlılık görmedim

kocama gidip bu kalorifer yakılacak o kadar diyemiyorsam ben ne anlarım o kocadan.benı soğukta hamıle halımle oturtan kocayı döverim ben

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben bir aile apartmanında oturuyorum. Bu apartmanda sadece kvler ve biz varız. Onlar zamanında bu apartmana bir kalorifer sistemi kurdurmuşlar. dairelerde petekler var ve en altta bir kömür sobası var.

Ben evlenmeden önce tanışma ziyaretlerinde bu sobayı harıl harıl yakarlardı. Ancak ben evlendikten sonra hiç yakılmadı. Geçen sene çalışıyordum tüm gün evde yoktum o yüzden farketmiyordum ama bu sene evdeyim ve hamileyim sıcak memleketten gelen biri olarak hala burasının kışı bana ağır geliyor ve çok üşüyorum.

Bu sene oturduğumuz yere doğalgaz geldi, gaz verilmeyecek bahanesiyle kombi de aldırmadılar bize. (ama her ne hikmetse bizden başka herkes aldı kombisini) sobayı da yaktırmıyorlar. kendileri geçen sene klima aldılar, bir odada onu yakıyorlar sıcacık. ben de elektrikli sobayla idare etmeye çalışıyorum. gündüzleri de çoğunlukla yakmıyorum zaten elektrik faturası çok gelir diye. sadece akşam eşim işten gelince yakıyorum. yakında da doğum yapacağım kısmetse. Çocuğum doğunca onu soğukta bırakamam. Büyük ihtimalle kv yaza kadar çocuğumla aşağıda kendi yanında oturmamı isteyecek benden, onu da yapamam sıkılırım başkasının evinde hem lohusa halimle kp yanında rahat edemem.

Hatta dün akşam kv geldi bize eşime dokunup üşümüşsün oğlum sen dedi. (soba benim önümde duruyor, uzatma kablosu olmadığından eşime doğru götüremiyorum) o da sağolsun benimsedi bir koltuğu ayrılmıyor oradan. Şimdi biliyorum eşim hasta olsa gelin hasta etti onu olacak.

Kızlar sizden istediğim ev yönetimini sobayı yakmaları konusunda nasıl ikna edebilirim? Her kış böyle olacaksa olmaz çünkü. ben en geç seneye çıkmak zorunda kalırım buradan.

ev yönetimini soba yakmak için ikna etmek miii:53:ne demek ev yönetimi yahuuu kendi evini sen yönetemiyormusun...evinin yöneticisi sensin sen...önce bunu anlamalısın bence.kışın evinde soba yakmak için birilerinin izin belgesi imzalamasımı gerekiyor:50:

Eşiniz bu konuda neden bu kadar pasif? Yanlış anlamayın ama bi hamile karımı ısıtamıyorum diye kendini suçlaması lazım. Anlattıklarınıza göre sanki kendi evi değilmiş gibi davranıyor. Çok tuhaf.

eşiniz birşey demiyor mu peki, hamilesiniz,yakında bebek de gelecek.. onun düşünmesi lazım..

elektrikli sobayla olmaz ki, biz ilk evlendiğimiz zamanlar evimiz sobalıydı. eşim sobayla uğraşmayalım diye elektrikli ısıtıcı aldık. ama kapattığımız an ev buz gibi oluyordu.
soba kurduk meburen.

acilen bi çözüm bulsun eşiniz.

hem de benim evimin kirasından alınıyor. ama kötü olmamak adına birşey diyemedim şimdiye kadar. ben kirayı ödemek istemiyorum desem aaa bak kötü gelin bizim kızımız dışarılarda okumaya çalışıyor, o bir ev kirasını çok görüyor diyecekler.

Derseler desinler. Sizin oyle bi mecburiyetiniz yok ki. Kendi evim derken sadece size ait ev mı yoksa esinizle sizin eviniz mı? Gerçi farketmez yine de evinizin kırasını gorumcenize yollamak zorunda değilsiniz hatta yollamayın ne gerek var size mı güvenmişte baska yerde okumaya kalkışmış. Ama ev sadece sizinse durum daha da vahim ben olsam asla izin vermezdim.

yuh eşinede ailesinede hamilesin ya varmı ötesi valla kv me kızıyorum bazen bazende böylelerini okuyunca şükrediyorum. hamilesin ya üşüyorum yakın sobayı diyicen yakıcaklar varmı ötesi. çocuğuma evde bakıcam diyicen sobayı yine yakıcaklr. olmadı onlar olmadan kontrole falan gidersen doktora böbrek kısmının ağrıdığını söylersin. evin soğuk olduğunu üşümeden olabilirmi falan dersin. sonra evdekilerede üşüttüğünü evin ısınması gerektiğini söylersin. bu arada çocuğunu klimayla ısınan bi odada büyütmen çok sakıncalı klima dediğin mikrop yuvası.

bende de benzer zihniyette kv ve kp var allahtan uzak oturuyorlar ama ben tavrımı koydum ve evimin iç işlerine kesinlikle karıştırmıyorum (her geldiklerinde mutfağımı kontrol etmeleri dışında). Üstelik hamile bir kadına soğukta otur dendiğini ilk defa görüyorum ağır olacak insanlıktan nasiplerini almamışlar gibi geldi bana. gerçekten soğuktan hastalanabilirsin bebeğin olumsuz etkilenebilir bunları nasıl düşünmezler, çok sinirlendim onlara. bana böyle birşey söyleseler kıyameti koparırdım. ama sakin kalmanız da iyi tabii, sabırlısınız demek. bence ikna edecek birşey yok, hamile bir kadın ve bebek sıcak bir ortamda yaşamalı bu tartışma konusu olamaz...

Son konunu hatırlıyorum. Sana hamile halnle beşik taşıtmaya çalışmıştı kv.. Seni düşünmüyorlar sanırım, yak elektrik sobasını sonuna kadar, fatura gelince düşünürler. Bu arada kombi yandı demişsin en son. Gelişmeleri yaz bize de..

Aslında şeytan diyor aç sonuna kadar ama daha bebeğin masrafları olacak ben de çalışamıyorum bu sene annesiyle kardeşleri de mütemadiyen para isteyip duruyorlar (ki küçük görümcenin ev kirası bizim üzerimizde) altından nasıl kalkacağız diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

hem de benim evimin kirasından alınıyor. ama kötü olmamak adına birşey diyemedim şimdiye kadar. ben kirayı ödemek istemiyorum desem aaa bak kötü gelin bizim kızımız dışarılarda okumaya çalışıyor, o bir ev kirasını çok görüyor diyecekler.

Dikkat et güzelim..bunu bu forumda da soyleyecek çok kişi var:34:

Hatta sana "aaa utanmıyor musun görümcene yaptıgın yardımı burada laf ediyorsun" diyenler bile çıkabilir:27:

Her neyse .. Senin adına çok üzüldüm canım...
Bir an evvel eşine durumun önemini anlatmaya çalış...
Bir arkadaş demiş ya gerekirse sancı numarası yap diye..aynen katılıyorum...
Sancı numarası yap ve bu arada soguktan yakın..:))
Sizin yüzünüzden bebeğime zarar gelecek dıye soylen:1:
Belki işe yarar:51:

dün akşam eşimle konuştum. aralığın ortası geldi ben çok üşüyorum bu sobayı mutlaka yakmamız gerek dedim. söz verdi üşütmem ben seni diye.

siz hamilesiniz, kv ler kombiye yasak koyuyor, ee eşiniz napıyor bu konuda?
şu amerikan filmlerinde ağzından salyalar akan otistik gibi görünen zenciler oluyorya, onun gibi bakıp TAMAM ANNE mi diyor?
şu erkeklerin mal gibi anacı olmasından da tiksiniyorum ne yalan söylim :47:

Ben zenciyim ve otizm konusunda da çok hassasım. Otizm bir rahatsızlık olup emsal gösterilirken kullanılmamalıdır.
Örnekleme yaparken daha dikkatli kelimeler kullanırsak sevinirim.

Back