ben bu durumun içinden nasıl çıkacağım?

Diş hekimliği okumak istesen 10 ay içinde istediğin sıralamayı yapabilecek misin?
Ayrıca bir arkadaşın dediği gibi en iyisini yapmaya çalış bölümünü sonra seç.

Zaten sayısal yapabilirim diyorsan ona yoğunlaş, sadece sayısal çözen bile hukuk bile yazabilirsin. İşte böyle bir eğitim sistemimiz var :)

Dediğim gibi en iyisini yapmaya çalış, sayısal yapıyorsan sayısaldan devam et

Ayrıca ing dili edb okusan işsiz kalmazdın. Yanlış yönlendirme yapmışlar
 
sınava şuan 10 ay var ve ben gecen sene sıfırdan çalışıp 300 bin yapmıştım normalde lisede dil eğitimi gördüm çünkü. o yüzden bu sene hem evde hem dershanede çalışıp 50 binin üstünde bir sıralama yapacağımı düşünüyorum. ama üniversiteye bu sene gitmeyi her şeyden çok istiyorum özellikle ankarada. ama son cümlenizi anlamadım biraz daha açar mısınız?
 
parasal açıdan peki sizce kendi özgürlüğümü bu bölümde alabilir miyim? böyle sağlık alanı dışında para yok diye kafamın etini yiyorlar artık ben de şüphe duymaya başladım.
Saglik alani bence cok yorucu bi psikoloji, tıp dusunmuyorsunuz sanirim onun disindakiler de bilmiyorum ya pek o sektoru ama benim bunyem kaldiramaz mesela. Olaya sadece para gozuyle bakmadim ben hic hem para kazaniyim hem yormasin hem istediğim olsun dedim. İsletme ozelinde konusursam okurken güzel şirketlerde staj yaparsin cvne yapistirirsin, okurken ekstra dil eklersen bir de tadindan yenmez sahsen. Gecen sene mezun olan arkadasim bir sirkette yonetici olmak icin egitime alindi mesela mezun olur olmaz. Dumduz dort yil hiçbir sey yapmadan okursan evet zor is guzel paralar kazanmak, ama gelistirirsen kendini cok daha iyi paralar kazanirsin. Psikoloji icin de sunu diyebilirim direkt psikoloji dersi aldigim hocamdan dinledim, eğer paran varsa oku cunku surekli yeni yontemler icin egitimlere katilcaksin o bu su sertifikasi istencek baya para bayacaksin yani.. Gönlünden gecen olur umarım
 
Diş hekimliği okumak istesen 10 ay içinde istediğin sıralamayı yapabilecek misin?
bilmiyorum işte kafam aşure normalde işletmeye hazırlıklıydım ama sonra babam çok sıkılırsın sayılarla mali işlerle dedi diş hekimliğini de küçükken istiyordum yani ayt fen yok bende ona ekstra olarak çalışmam gerekicek sanırım
 
4 senelik mezunu olduktan sonra mesela lise kpssden atanma sansi yok, hani deneyeceksen önceden dene diye belirttim. Açıkçası yazdığın mesleklerden bazılarında iş bulma şansı artık nerdeyse kalmadı, bazıları da eğitimi ve iş hayatı çok zor bölümler. Almanca düşünmez misin?
 
Konu sahibinin yazısını okudum diğer yorumları okumadım aynısı yazildi mi bilemiyorum.

Şimdi öncelikle cevabını burada değil bi sekilde rehber öğretmeninle birlikte hareket ederek kendini yeteneklerini, ilgilerini, hedeflerini belirleyerek alacaksın. Herkes bir şeyler olmak ister ama olabileceği belli başlı yapabilecegi şeyler vardır yani istek ve ilgi önemli ama gerçekçi hedefler için yetenek daha da önemli kariyer seçiminde bu dediğimi koy cebe.

Psikolojik danışman rehber öğretmeninden senin için kariyer meslek danışmanlığı yapmasını isteyeceksin. Belki sana çeşitli envanterler uygulayacak uzun uzun konuşacaksiniz. Şuan, her şey havada. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez diye bir söz var.

Yolun çok başındasin kendin için çok güzel bir gelecek insa edebilirsin kendine inan, yolun engellerle dolu olacak belki de öyle bir meslek seçmen lazım ki bu engelleri asarken çok yıpranmayasin, severek isteyerek zaten yeteneğin de olduğu icin kolaylıkla aşabilesin.

Yine bir sorun olursa bana özelden mesaj atabilirsin zira bende psikolojik danışman rehber öğretmenim. Başarılar :)
 
tesekkür ederim maalesef okulumda rehber öğretmene gittim fakat hiçbiri işinde iyi değildi özel okulda okuduğum için genelde paralarını alıp öğrencinin sıkıntısı olunca ders programı yapıp yolladılar. sizle konuşmak size danışmak çok isterim. şuanda o rehber öğretmenim yok mezun oldugum lisedeki öğretmenim bana iyi gelmemişti. psikolog danışmana da param oldugunda gideceğim
 
300k sıralamayı hangi alanda yaptın? Yani dilde mi eada mı? Eğer dil okuduysan 10 ayda fen kısmını halletmen bence çok zor. Ben matematik öğretmeni olarak bu kadar söyleyebilirim sana. Eşim işletme bitirip mali müşavir olmuş ama ona göre 5-10 yıla mesleği geçerli bir meslek olmayacak dönüşecek. Yani işletme çok alana sahip okurken sıkılırım falan mantıklı cümleler değil. Yani gönlün olmadığı için böyle düşünüyorsun bence.
Dil okuduysan diş hekimliği ne alaka okuması ve masrafı çok olan bir bölüm. Senin daha hafif müziğe de zaman ayırabileceğin bir bölüm okuman gerektiğini düşünüyorum ben yoksa körelirsin
 
300k ea da yaptım dille bir alakam yok artık. tavsiyeniz için teşekkür ederim işletme okuyacağım sanırım müziğe vakit de ayırabilirsin diyorlar
 
Yazdığın bölümlerden hangisini tutturabilirsin ? Sayısalda mı iyisin sözelde mi ?
Maddi olarak rahat etmek istiyorum diyorsan sosyoloji, psikoloji, işletme vs sil. En fazla memur maaşı alırsın bu işlerden. Bana yeter diyorsan hiç kasma zaten çok kolay kazanırsın bu bölümleri.
Yaratıcılığına güveniyorsan, kendimi sürekli geliştiririm, işime gerektiğinden fazla vakit ayırabilirim diyorsan iç mimarlık, grafik, endüstriyel tasarım güzel. Maddi getirisi tamamen sana bağlı. Ne kadar çaba o kadar para. Hatta kendi işini yaparsan başlarda büyük fedakarlık, az para. Ya da herhangi bir şirkette beyaz yakalı olarak çalışma seçeneği.(maddi tatmin yine senin beklentine bağlı)
Veterinerlik ve diş hekimliği için kendi yorumumu katacağım. İkisinden de iyi kazanman için kendini ispatlaman gerekir. Yine devlete girip memur maaşına tamam derim dersen tavsiye etmem. Memur maaşı için milletin ağzını ellemek istemezdim. Veterinerlik için de şahsen çok sıcak bakamazdım. Sonuçta veterinerlik, minnoş kedi köpeklerin iç dış parazitini yapıp göndermekten ibaret değil. Benim oğlumun veterineri yeri geliyor ineğin totosuna elini sokuyor. İneğin totosuna elimi sokmamın bedeli yok bence yaa asla yapamam
Sonuç olarak tamamen senin ne istediğine, neler yapabileceğine bağlı durum. Naçizane fikirlerimi söyledim. Umarım işine yarar.
 
Merhaba
Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Enstrüman çalıyor musunuz?
Ailenizin durumu ne kadar kötü?
2005 te mi doğdunuz?
 
Üzgünüm ancak anlattığınız şekliyle ea dan 300 yapan birisinin liseyi de dil olarak okuduğunu hesaba katarsak hedeflerinde sayısal olması çok yanlış. Siz eadan 300 yapmışsınız ancak sayısalda hiçbir temeliniz yok ve şimdi sayısal hazırlanıcam derseniz sadece lise fizik kimya biyoloji temelini oturtmanız bile çok zamanınızı alır. Sayısalcılar içinde yamyamlar çoktur, sayısalcı olup istediği sıralamayı yapamayanların çoğu eadan psikoloji hukuk yazıp yazıp gittiler hep. En yakın arkadaşlarımın içinde itü ödtü gibi yerlerde mühendislik gelmediği için ea dan ankara hukuk istanbul hukuk okuyanlar oldu. Sizin rakipleriniz zaten sadece eacılar değil aynı zamanda sayısalcılarda. Ancak sayısala geçerseniz hepsiyle birden uğraşmak zorunda kalırsınız ve dediğim gibi ben asla görmedim ea dan 300 yapıp sayısalda 50 ye çekeni. Aklınızı başınıza toplayıp daha mantıklı kararlar verin bence. Bu senenin sonunda tekrardan buhrana düşmeyin akılcı hedefler her zaman iyidir.
 
Yani ben bu işlerden çok iyi anlarım. Şimdiye kadar dediğin puandan o puana çeken, senin durumununda kimseyi görmedim. Bir seneni daha bu tarz bir plana ayırman senin açından sonucu üzücü olacaktır. Ama işletme falan okuyacağım dersen onu daha düşük puanla da tutturutsun muhakkak.
 
Bir insanın her alana ilgisi olmaz ki. Ha madem bölüm farketmez diyorsun gir ilk 10 binin içine kendine hedef olarak orayı belirle. Adı duyulmuş bir üniversitenin herhangi bir bölümüne git
 
Diş hekimliği kazanması da çok zor olan okuması da zor ve masraflı olan bir bölüm. Veterinerlik derseniz okuması diş kadar zor değil diye biliyorum ancak klinik açmak ve tutunmak zor (arkadaşım kliniğini kapatmak zorunda kaldı). Zaten bu bölümler sayısal olduğu için dil temelinden gelen birisi olarak çok zorlanırsın kazanmakta. Grafik tasarım ve iç mimarlık düşüncede eğlenceli ancak işin içinde kafayı duvarlara vurduran bölümler. Yani mimarlık özellikle sabahlamaları sürekli jürileri vs derken çok yıpratıcı. Ayrıca çok pahalı. Her bölümde sınav haftası aşırı yoğunlaşırken mimarlıkta her hafta en az iki üç gece sabahlamak gerekiyor. Okulu uzatan veya yarıda bırakan sayısı çok fazla ancak üniversiteye göre de değişiyor bu durum. İyi bir okulda okursan çok zorlanmazsın iş bulurken ancak adı sanı olmayan kıytırık bir yer olursa torpil aramaya başlarsın. Yeni mezunlar asgarinin bir tık üstünü alıyor bir kaç sene boyunca. Diyetisyenlik çok zor bir bölüm değil ancak mezuniyetten sonrası zorlayıcı. Ataması çok düşük kendi yerini açmak için de çevre ve az da olsa sermaye lazım. Psikoloji herhalde içlerinde bana en mantıklı gelen oldu okuması da kazanması da öyle aşırı zor değil. Mezuniyetten sonra alınması gereken bir çok eğitim ve sertifika var o kısım pahalıya geliyor ancak keyifli bir iş gibi. O da çevre istiyor.

Seçtiğiniz mesleklerin hiçbiri öyle atanayım da mutlu olayım değil gibi geldi. Diş hariç hepsi özelde debelenmeyi gerektiren bölümler. Severek yapan ise bir şekilde kalkıyor altından.
 
Merhaba
Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Enstrüman çalıyor musunuz?
Ailenizin durumu ne kadar kötü?
2005 te mi doğdunuz?
mersinde yasıyorum evet gitar çalıyorum ama sahnede solistim. ailemin durumu bana hiçbir şekilde yardım edemiyorlar diyebilirim. bir süre sahne yaptığım dönem kendi param vardı şimdi 1 sene oldu sahne de yapamıyorum çünkü sahne işimi bırakıp üniversite sınavına yoğunlaşmıştım bu yüzden işimi de kaybettim maalesef . 2005 doğumluyum
 
Son düzenleme:
düşüncem eadan 50 ye çekmekti siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
 
İnsanları dinleme diğer meslekleri okuyup işsiz de kalabilirsin.konservatuara git.git kendini geliştirerek oku.dil bilmen avantaj onu da gelistir bi yandan.seni dil bölümünden alan kişi iyilik etmemiş.etrafındakileri dinleme.
 
BEN, BEN, BEN
sadece ben diyen bir savaşçının hikayesi.

Öyleyse.

1-Örgün üniversite okumak zorunda değilsin.

Bunu kendine yapma. Hayat böyle. En iyi sen bilirsin ne yapacağını ama bilmiyorsun gibi gelir.
Senin mesleğin belli. Müzisyen. Yeri belli . Sahne.


Bir kaba rüzgarı ve ateşi sığdırmayı çalıştığımızı düşün.
Diş hekimi olup müzisyen olmak mümkün mü? Mümkün. Fakat biri meslek olarak seçilmek şartıyla. Seçtiğin vakit biri yok olarak gidecek. Ateşini söndürme

2- parayla - geçinmeyle şahsi olarak hiç problemin olmadı. Para sana geldi. Tek kaldığın, tek olarak iş yaptığın sürece sana akarak gelecek. Yazılım, tasarım, görsellikle ilgili her türlü işi 1-2 yıl azimle çıraklığını yaparak para kazandığın hobin haline getirebilirsin.

3- 5 yıllık teklik- savaşçı planını hazırla. Sahnede para kazanmak. Dil öğrenmek. Sahne işleri ile ilgili network oluşturmak. İşinle ilgili her detayla profesyonel açıdan yakın olmaya çalışmak. Mutlaka ikinci bir enstrüman. Nota bilgisi. Dijital müzik yazılımları. Şarkıcı arkadaşlar. Beste. Ses. Şan eğitimleri…….. 5 yıl sonunda maddi manevi yaşamında 40 yaş doygunluğuna gelirsin. Birileri hayata yeni başlarken.

4- ortak iş yapmaya meyillisin. Yapma. Özellikle ailen, arkadaşlarınla ortak iş yapma. Sahnede tek ol.

5- cesursun. Girişim ruhunda. İçindeki tutkuyu sana öğretecek bir okul yok. Çık ve yaşa

6- 28 den önce evlenme.

7- içinde doğuştan büyüttüğün tutkunu bir daha kimseye kırdırma

Bunlar içimden geldi. Uzak hissettiysen unut gitsin.

Bir gün dinlemeyi izlemeyi çok isterim bir yerlerde

Sevgiler
 
cidden yardımcı oldu bu konuşmanız teşekkür ederim evet haklısın mesleğim belli. ne iş yaparsam müzisyenlik değilse mutsuz olacağım bunun da farkındayım. verdiğin tavsiyeler için teşekkürler :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…