• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bıktım.

Yani bu iç içe geçmiş aile ilişkileri... Çok yorucu olmalı. Ben bunları eşimin ailesi ile değilde kendi ailemle yasiyorum ona rağmen bunalıyorum ve zaman zaman mesafe koyma kararı alıyorum. Tabi insanın kendi kardeşi ablası annesi olunca ne kadarda olsa olmuyor mesafe koymak. Sizinki anlaşılır gibi değil. Neden mesafe koymuyorsunuz. Ben eltimle yakın ilişki kesinlikle kurmam eşimde istemez kaynimda niye çünkü birbirinizin hiç birşeyi değilsiniz kan bağını geçtim akraba bile sayılmaz bence elti nedir yani. Kafan uyuyorsa arkadaş olursun en fazla. Koyun mesafeyi almayın bişey dedikodu yapıyor ayrıca belli dinlemeyin kussun uzaklaşsin hiç bişey olmaz hamile diye sürekli taviz vermeyin. İnsan kardeşinin falan yaptığını affederde elti kim yani. Çok anlam veremedim sizin onları mutlu etme çabaniza. Belki sizde hamilesiniz anladığım kadarı ile deniyosunuz sürekli ya ona üzülmekten hiç beklemediğimiz anda gelme ihtimali olan bebeğinize bişey olursa.

Ya nerdeyse benzer bir durum bizde de var inan kisilikler o kadar yakin ki insan cildiryor....benm eltimin 2 cocugu var kicik 2 aylik ve ben de hamileyim 6 aylik ayni zamanda calisiyorum da hemde yogun bir iste, ama inan ilk hamileligim olmasina ragmen kimseye kapris yapmiyorum ilgi beklemiyorum yemek yapamiyorum cogu zaman yorgunluktan disardan yeriz falan sadece esimedr nazim ama gel gor ki eltimin hamilelignden tutunda lohisaligina kadat hep ilgi bekliyor hamileliginde kandrmaya calismisti farkli bir konuda soguk davrandim kizdim sonra agladi falan ben hamileyim sen ilgilenmiyorsun diye ben de dedim yuzune boyle boyle yaptin diye o da yok yanlis anladin faln dedi beyse dedim ama yemedim tabi....simdi cocuktan sonra laf sokup duruyor yok 2 cocukla cok zorlaniyorum esim yardi ediyor baska kimse yok deyip duruyor ama kv surekli onda yemek yapip goturur cocukla ilgilenir kaynim zaten ayni sizinki gibi aksama kadar ise gitmez esim tek calisir ama bebkten once de boyleydi....ama hanmefendi hala benden de bekliyor ya 6 aylik hamileyim isten eve kedimi zor atiyorum esimden baska kimseden birsey istemiyorum hatun hala benden bekliyor ben de gitmiyorum duymamazliktan geliyorum firsat buldukca arkadaslarimla cikip instaya foto atiyorum sinir ediyr beni

Ayni sizinki gibi benimkide. Ben 1 ayda 2 ameliyat gecirdim. 1i cocuk olsun diye yapilan bir ameliyatti. Digerlerini saymiyorm bile ben ameliyat oldugumda onun bebegi 4 haftalikti..

Bana kahveye geldi ve bebegine oda yapmayacagindan bebegine yaptigi kumbaradan bebek arabasindan bahsetti.. Ulan ben insan evladiyim robot degilim.. ameliyat olmusum agrim var onun 4 haftalik hamileligini dinliyorum. Yine vicdanim rahat kimseyi kirmadim uzmedm evet uzuldm ama vicdanim rahat yeri gelir vururum yuzlerine utanirlarmi bilemem..

ilgi ilgi ilgi.... nedir bu ilgi dedikleri şey ya? vallahi hiç anlamadım, herhalde eve gelince alkışlayın falan mı istiyor nedir? karnını mı öpün istiyor? ilgi nedir ya? bu ne ya? valla ben burada daraldım, hiç duymadım görmedim böyle bir şeyi. maddi durumları yetersizse desteklersiniz biraz, ama siz ne anasısınız ne kardeşi ne babası, herkesin işi gücü var, her gün her gün yemek mi taşıyacaksınız, evini mi temizleyeceksiniz, bu mu ilgi dedikleri şey? ben olsam eğer çok gariban bir durumda değilse, vicdanımın elverdiği ölçüde bunlarla ne konuşurdum ne görüşürdüm. eşiniz çok seviyorsa kardeşini, ayda yılda bir alırsınız eve, onun dışında sadece dışarıda lokantada çay bahçesinde falan görüşürdüm, onda da eltiyle başbaşa kalmamak için kuzen arkadaş artık ne varsa toplardım...

3 ay once bu konulari actiginda butun istediklerini kayinbabamla konusup sorunlarini cozmuştum. Birde bunu yeni farkettim gerceken kimin ne derdi varsa bana geliyor ailenin babasi gibiyim. Bende elimden geldigince muhattabi olan kisiyle konusup sorunu cozuyorum. Allah kahretsin ki kimseye kayitsiz kalamiyorum dusmanim olsun yine yaparim. Ama bu konu cok farkli. Hic hassas degiller bu konuda allah kimseye yasatmasin cok istiyoruz olmasini deyip bu konunun ustune bende bebegime bebek sekeri yaptirdm diyorsa art niyet ararim.

Ayrica ben hamile kalsam kocam gelse karnimi opse lan dunya yansin umrumda olmaz dunyanin en mutlu insani olurum. Gerekirde doguma gelmesinler o derece takmam yani.

Ayrica o ilgisizliklerinden bense ilgilerinden bikmis durumdayim.. Bana gelir giderler arar sorarlar. Gel suraya gidelim gel buraya gidelim sunu yapalim bunu yapalim. Kayinbabam yeri gelir işle ilgili meseleleri anlatir yardimci olurum falan. Beni arar biseye ihtiyacim olup olmadigini sorarlar.

Yani bu kiz zamaninda kayinbabami tehdit etmese, kaynanamin anneligine laf etmese, kocasini doldurup doldurup uzerimize salmasa , dugunde dugun diye yirtinmasa herseyi sorun etmese eminim onuda arar sorarlar. Ama gel de hamile bir kadina bunlari soyle. Sonra rahat vicdan uyu.

ya ben çok kıl oluyorum su kadına.
Eski konularınızı da biliyorum.
Besik falan sakin ha sakin almayın.
Dogumuna falan annenize gitme sansiniz var mi
Bi de yalan sallarsiniz annemin tansiyonu çıkmış ühuhüh diye. Hic onlarla o hengame de muhatap olup kendinizi daha fazla kahretmeyin.

Eger gitmessem kiyamet koparirlar. Besigi biz almadik canim. Besik alincak diye bana soylediler ben kayinbabamla konustum baba besik alincak begenmisler diye kizim daha 6 aylik ne besigi dedi. Heveslenmisler indirim varmis ddm. Tamam ddi ertesi gun alindi. O gune kadar gunde 50 defa arayan eltim 10 gun ne aradi ne sordu..

Offf benim eltim olsa gırtlağını sıkmıştım
Sizde ne diye araya girip arıyorsunuz aman bulaşmayın ne hali varsa görsun .
Sanki padişah doğuruyor sultanım .
Bizde hamilelik geçirdik ama böyle şeyler yapmadık .

Diyorum ya dusmanim olsa yine merhamet ederim bu huyumu hic sevmiyorum... Bazen bagirmak geliyor icimden son ses ' susss artik susss ' diye yinede bosver pink diyorum.

Neden kp, kv ve sizler elbirligi ile tum iletisimi kesmiyorsunuz? Ne derse desin tum iletisimi kesin. Otursun dusunsun.

Kaynanam gelini icin asla ogluna sirtini donmez kaldi ki digerleri de oyle. Aile baglari guya! Cok kuvvetli. Ha söyle bir durum var herkes bize daha yakin onlara uzak ama nedeni de surekli onlarin gerginlik yaratmalari. Yemekte kaynim varsa mutlaka kavga cikar. Onlarda bunun farkindalar. Herkes sirtini donsede olmaz ayni isyerindeler

Sanki kendi hamile kalmış
Allah dilemeseydi olurmuydu acaba
bende sinir oluyorum hamile olup bebeği doğup niye sevmiyorsun niye sormuyorsun diyenleri
yahu senin çocuğun zorundaymıyım ya
sizde bence hiç uğraşmayın
Annesi babası kardeşi göstersin ilgiyi birinci derece akraba bile kasmıyor
sizi üzmek için gözünüze sokuyorlar
Umarım imtihan olmazlar
Allah sizede en güzel kısa hayırlı zamanda nasip etsin

Amin cok tesekkurler. Insallah allah kismet ederse hamilelik nasil yasanir gorecekler. Ben artik onlara gorgusuz diyorum..

Kaynanam gelini icin asla ogluna sirtini donmez kaldi ki digerleri de oyle. Aile baglari guya! Cok kuvvetli. Ha söyle bir durum var herkes bize daha yakin onlara uzak ama nedeni de surekli onlarin gerginlik yaratmalari. Yemekte kaynim varsa mutlaka kavga cikar. Onlarda bunun farkindalar. Herkes sirtini donsede olmaz ayni isyerindeler
Araya biraz mesafe koymayi deneseniz. Gelinin her istedigini yapmasaniz, nazina katlanmasaniz sanirim bunlari yapmaniz gerek.

Yani bu iç içe geçmiş aile ilişkileri... Çok yorucu olmalı. Ben bunları eşimin ailesi ile değilde kendi ailemle yasiyorum ona rağmen bunalıyorum ve zaman zaman mesafe koyma kararı alıyorum. Tabi insanın kendi kardeşi ablası annesi olunca ne kadarda olsa olmuyor mesafe koymak. Sizinki anlaşılır gibi değil. Neden mesafe koymuyorsunuz. Ben eltimle yakın ilişki kesinlikle kurmam eşimde istemez kaynimda niye çünkü birbirinizin hiç birşeyi değilsiniz kan bağını geçtim akraba bile sayılmaz bence elti nedir yani. Kafan uyuyorsa arkadaş olursun en fazla. Koyun mesafeyi almayın bişey dedikodu yapıyor ayrıca belli dinlemeyin kussun uzaklaşsin hiç bişey olmaz hamile diye sürekli taviz vermeyin. İnsan kardeşinin falan yaptığını affederde elti kim yani. Çok anlam veremedim sizin onları mutlu etme çabaniza. Belki sizde hamilesiniz anladığım kadarı ile deniyosunuz sürekli ya ona üzülmekten hiç beklemediğimiz anda gelme ihtimali olan bebeğinize bişey olursa.

Boyle yazinca o kadar mantikli gelen yaziniz ben basimi kaldirdigimda imkansiz geliyor. Kaynanam sogukluk olsun istemiyor ve kırılıyor yapmayin uzuluyorum diyor ve ben anemden gormedigim sevgiyi kaynanamda gordum. Evet ufak tefek atistigimiz cok oldu ama hep eltimden ötürü gelir bir laf soylerdi ' kaynanam ddki gittigimiz yerlere pinki cagirmayalim' gibi kaynanamla aram bozulur kadin cok uzulurdu. O beni kirmiyor bende onu kirmak istemiyorum. Ayrica ben mesafe koysam esim koymaz koyamaz... ayni isyerindeler. En sonda eltimle 3 ay once karsilastik. Bu zaman zarfinda gormemek adina ne kaynanamgile gittim nede ortaminda bulundum.. Ve bir araya geldigimizde herkes tarafindan hissedilen bir sogukluk oluyor ama onda degil o bana karsi cok iyi! davraniyor ozellikle insan icinde. Ama basbasayken basliyor cocugundan..
Insanlarda tabiki pink eltisine karsi soguk sevmiyor diyorlar. Kaynanamda duyunca kizim milletin agzina laf vermeyin lutfen diyor.

Bugun bir laf soyledim aglamaya basladi mazallah sancisi falan tutar diye kendimi frenledim.. evet zamaninda cok yuz buldular ama artik bulamadiklari icin bu durumdalar. Inanin dilimin ucuna geliyor " lan ben 4.5 yildir istiyorum olmadi sizinki ilk aydan tutmuş allahinizdan belanizi mi istiyorsunuz daha " diye tutuyorum kendimi.

Tutma anacigim tutma. Sak diye soyle. Bi cinnette sen gecir. Sancisi tutarsa tutsun. Dogurur da cumleten kurtulursunuz. Manyak midir nedir!! Gicik okdum gece gece.

Tutma anacigim tutma. Sak diye soyle. Bi cinnette sen gecir. Sancisi tutarsa tutsun. Dogurur da cumleten kurtulursunuz. Manyak midir nedir!! Gicik okdum gece gece.

Bu riski goze alamam arkadasim hadi erken dogdu da birsey oldu. Vicdan azabindan ölürüm ben.. kimse demez yiyecek ekmegi yokmus diye. Herkese eltim yuzunden der anlatir. Hayirlisiyla bir dogursun yzuune vuracagim gunlerde gelecek. Zaten evlendigi ay hamile kaldi aylardir herkes alttan aliyor. Kendi kocasi bile biktim artik dogursa da kurtulsam diyormuş..

Ben olsam en sonunda madem patlayacağım " valla çocuğu iki kişi yapıyor,kimler o işi yaptıysa doğacak olanada onlar heyecanlansın" yeter daa

Ben olsam en sonunda madem patlayacağım " valla çocuğu iki kişi yapıyor,kimler o işi yaptıysa doğacak olanada onlar heyecanlansın" yeter daa

Istemsizce cok güldüm mesajiniza allah iyiliginizi versin :)

Valla kusura bakmayin yaparkenki heyecaniniza ortak olamadik cok mahcubum mu desem :)))

Size tavsiyem sakın ona sen hamilesin bak ben bebek istiyorum henüz olmadı gibi bir cümle kurmayın. Kıskanıyor şeklinde etiketlenirsiniz. Heyecanını paylaşın ancak nazını çekmek durumunda değilsiniz. Seninle hepimiz elimizden geldiğince ilgileniyoruz. Biraz hassaslaşmış olabilirsin ama bu stres sana ve bebeğine zararlı,seni düşünüyorum. Bence böyle yapma diyerek size yaptığı baskıyı engelleyebilirsiniz. Rabbim sizin de kucağınızı bir an evvel doldursun. Siz de ne eltiniz ne de başka şey yüzünden üzülmeyin. Kendinizi de düşünün çünkü siz de stresli bir süreçtesiniz.

Bu kadar görgüsüzlük olur mu ya
Alt tarafı hamilesin
9 ay gece gündüz onu mu kutlayacak millet?

Edit: Burada sen dediysem eltiye sesleniyorum
Pink, eğlemeyin şunu ya öf zorla ilgi mi dileniyor canım hele ki ilgilenilenildiği halde. Sanki size doğuruyor.
Ben de hamileyim, tabiki benim için büyük olay, eşim için de. Her gün bunun hakkında konuşup heyecanlanıyoruz. Ama çevremdekiler sormadığı müddetçe başka şey anlatmıyorum en yakın arkadaşım haricinde. Onun da küçük bebeği var hamileliği yeni geçirdi diye yol gösteriyor. Bu ne şımarıklık ya, sürekli pohpohlanmaya alıştırmayın.

Boyle yazinca o kadar mantikli gelen yaziniz ben basimi kaldirdigimda imkansiz geliyor. Kaynanam sogukluk olsun istemiyor ve kırılıyor yapmayin uzuluyorum diyor ve ben anemden gormedigim sevgiyi kaynanamda gordum. Evet ufak tefek atistigimiz cok oldu ama hep eltimden ötürü gelir bir laf soylerdi ' kaynanam ddki gittigimiz yerlere pinki cagirmayalim' gibi kaynanamla aram bozulur kadin cok uzulurdu. O beni kirmiyor bende onu kirmak istemiyorum. Ayrica ben mesafe koysam esim koymaz koyamaz... ayni isyerindeler. En sonda eltimle 3 ay once karsilastik. Bu zaman zarfinda gormemek adina ne kaynanamgile gittim nede ortaminda bulundum.. Ve bir araya geldigimizde herkes tarafindan hissedilen bir sogukluk oluyor ama onda degil o bana karsi cok iyi! davraniyor ozellikle insan icinde. Ama basbasayken basliyor cocugundan..
Insanlarda tabiki pink eltisine karsi soguk sevmiyor diyorlar. Kaynanamda duyunca kizim milletin agzina laf vermeyin lutfen diyor.
Madem öyle diyorsunuz o zaman küçük küçük önlemler alın bari. Yani hayatınızdan çıkaramıyorsaniz sorunlara teker teker çözüm bulmaya calisin. Allah kolaylık versin

Bazen beni oyle aglatiyorlar ki cigerim yerinden cikarcasina agliyorum eger bilerek yapiyolarsa allahlarindan bulsunlar diyorum sonra geri aliyorum lafimi diyorumki bende kotu olacam ama beceremiyorum lanet olsun..

Beni cok uzdu soyledigi laflarla cocugumuz olmadigini yuzumuze vurdu sizin olmuyor diye kaynanamgil soguklar dedi. Ama ben yine o agladi diye onu teselli ettim. Keske kotu olsam ya keske kotu olabilsem
Allaha havale et...
kötü olunca o kötü içinden çikamazsin. hep iyi ol.. Rabbim iyilerle beraberdir..
bak çocuğunuz olmuyor diye yüzüne vurmuş napacagi bilemezsin Allah bilir.
sen içini ferah tut yada o olumsuz konuşan eltiyle muhattap olma derim.
eltiniz ilgisiz ailede büyümüş ve eşinizin sülalesine gelin gitmiş biri. ilgisiz olduğu için böle davraniyordur.

Back