• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben artık dayanamıyorum

biz cuma günü buluştuk.. oturduk karşılıklı nolcak bizim bu halimiz diye kafa patlatıyoruz ya kavuşsak aynı evin içine girsek bu kadını atamayız bugün olmasa ilerde bigün muhtaç olacak o zaman gelecek sanada sabret herşey güzel olacak diye toz pembe bir hayatı sunamam zor olacak bizim için diyo alnını dayadı alnıma ben mücadele gücümü kaybediyorum hiç bişeye şaşırmıyorum artık öyle nefes alıyorum diye konuşuyo bırakmış adam mücadeleyi...
dedimki seni bir daha ben aramıcam yapma nolur benim arayacak yoluna çıkacak yüzüm yok diyo bunun yüzle bir alakası yok dedim özlesen dayanamazsan ararsın dedim
sen ben günümü gün ediyorum mu sanıyosun sana dua ediyorum çok mutlu ol diye daha iyi şeyleri daha güzel bir hayatı hakediyosun diyo hem kucağına gömülmek istiyorum hem ne olcak diye seni mutsuz etmekten korkuyorum ya sabır gösteremeyip sonra sen vazgeçersen benden ya nefret edersen diyo ..
sen aptalsın körsün hala görmüyosun dedim yaa hayatın gidiyo elinden bir insan bu kör olamaz kendi mutluluğunu bu kadar kıyıya köşeye atamaz dedim ne oldu saçımın bir teline kurban ediyodun herkesi ne oldu sensin benim yaşama kaynağım diyodun ne bu kadar seni geriye atan ya benide bi kenara bırak kendin için silkelen dedim.. ağlaştık kaldıramıyorum bu yükü sensizlik yakıyo içimi ama niye biz mutlu olamadık diye kaderi suçluyo..
elimi aldı avcunun içine parmaklarımı okşuyo senin ellerine benzeyen elleri olcak çocuklarının falan demeye başladı kapattım elimle ağzını... bir insan bu kadar pes etmiş olabilir mi yaa ..
konuşamadık bile boşanma işlerini o açamıyo ben açamıyorum...

ama bir karar aldım 3. günüm bugün aramıcam kendime işkence yapmak istemiyorum seviyoruz ama bişeyde yapamıyoruz bu böyle süremez bir karar vermemiz lazım ben en azından kendi payıma düşeni uygulayacağım arama mesaj görüşme yok soğuyana kadar en fazla bir kaç hafta verdim kendime silmeye çalışıyorum bir şekilde eğer olmayacaksa yine olmaz ama beynimi toparlamam lazım akıl sağlığımı korumam lazım...

Bir insan bu kadar eli kolu bağlı oturuyorsa, ben sevgisine inanmıyorum açıkçası.
Bu kadar acı çekiyor madem, ne ileri ne geri.
Çözüm aramıyor, sahiplenmiyor.
Ve sen hayatından çıkarmadığın sürece, hep acın yerinde sayacak.
Benim yüzüm yok sen ara demek hala karşıdakine yüklenmektir bana göre.
Birşeyin içinde olupta, bu kadar içinde olmamak, yıpratır insanı.
En iyisi tamamen çıkıp, kendini toparlamak, hayatına onsuz devam etmek.
Çünkü o sensiz devam ediyor.

severek ayrılmak zor, ama annesi elegüne ayıp olur dememiş evladımın hayatı bu dememiş herşeyin merkezine kendini oturtmuş. eşinden göremediği sevgiyi ilgiyi oğlundan bekliyor. diyelimki ayrıldınız başka kız bulsalar başka kızda istemezki aynı evde yaşamayı hep bu sorun karşılarına çıkar. iyi düşünmelisin enine boyuna. hakkında hayırlısı olsun sen vefalı bir gelinmişsin ama değerini bilememiş

adam pasif bir karaktere sahipmiş..hiç duygusal bakmaya lüzum yok bence..

bence de. mesele kaynana filan degil. asil mesele adamin karakterinin zayif olmasi. eger kaynana o eve huzursuzluk getirmezse baska seyler getirecek cunku adamin sevdigi kadini sahiplenecek, gelecegini, evini kuracak, esine guven verecek karakteri yok. hal boyleyken simdi ask varsa da ilerleyen yillarda yok olacak, yerini nefrete birakacak. oyle olmasindansa simdiden yol yakinken ayrilmak en dogrusu. ikiniz de gencsiniz, yillarinizi cope atmayin. cok yazik olur.

ah canım,konunu okumuştum daha önce bugün son sayfaya bakınca anladım olanları çok üzüldümm unut gitsin onu sil biran önce..anasıyla mutlu mesut yaşasın ondan koca olmaz.sana bu kadar üzüntü yaşatan insana asla geri dönme

Zaman herşeyin ilacı derlerya yalan vallahi yalan
Zaman ancak kesin bir karar vermişsen ilaç olabilir.
Eğer karar vermemişsen zaman ancak yaşanan acıların unutulduğu sadece güzel günlerin hatırlandığı
Kör ölür badem gözlü olur misali kısır döngüye döner.
Önce içinde hallet sorunu sonra zamana bırak yaran kabuk tutsun diye
Üzme artık kendini olurmu

konunu başından beri takip ediyorum,sonuca şaşırdım mı hayır çünkü sen en basından beri mutsuzdun,insan mutlu olmayınca karşısındakide mutlu etmeyince bu son kaçınılmaz oluyo,

ben başından beri kayınvalide ile beraber oturma olayına sıcak bakmıyordum o zamanda diyordum net ve açık şekilde...
ama canımı yakan bir ayrılık var nihayetinde onun yasındayım.. bizim için kolay olan ayrılmak; herşeyi göze alıp yola devam dediğimiz noktada sıkıntılar daha büyük olacak hem benim ailem hem onunkiler hemde etraf için...

çiğdem bu adam senden ayrılmayı kafasına koymuş.sen daha güzel bi hayatı hakediyorsun,çocukların olacak ..vs
bu laflar ayrılmak istiyorum demenin başka bir yolu.
bir an önce bu adamı hayatından çıkarmanı tavsiye ediyorum.
böylesine özgüvensiz,anne lafı dinleyen bi adamla mutlu olmazsın..

Son düzenleme:
Tam gogsunuzun ortasinda bir yeriniz aciyacak...Evinizin sizi icine sigdiramayacak kadar dar oldugunu fark edeceksiniz...Sokaga firlayacaksiniz... Sokaklar da dar gelecek... Tıpkı vucudunuzun yureginize dar geldigi gibi...Ne denizin mavisi acacak icinizi, ne piril piril gokyuzu...Kendinizi tasiyamayacak kadar cok buyuyecek, bir yandan da kaybolacak kadar kuculeceksiniz...
Birileri size bir seyler anlatacak durmadan...
"onemli olan saglik."
"Yasamak guzel."
"Bosver, her sey unutulur."
Siz hicbirini duymayacaksiniz...Gozyaslarini zdan etrafi goremez hale geleceksiniz... O'ndan olmesini isteyecek kadar nefret edecek, az sonra kollarinda olmek
isteyecek kadar cok seveceksiniz...Hep ondan bahsetmek isteyeceksiniz..."olume care bulundu" ya da "Yarin kiyamet kopacakmis" deseler basinizi kaldirip "Ne dedin?" diye sormayacaksiniz...
Yalniz kalmak isteyeceksiniz...Hem de kalabaliklarin arasinda kaybolmak...ikisi de yetmeyecek...Gecmisi dusuneceksiniz...Neredeyse dakika dakika...Ama kotuleri atlayarak...Onunla gectiginiz yerlerden gecmek isteyeceksiniz...Gittiginiz yerlere gitmek...Bu size hic iyi gelmeyecek...Ama bile bile yapacaksiniz...Biri size icinizdeki aciyi sokup atabilecegini soylese, kacacaksiniz...Aslinda kurtulmak istediginiz halde, o aciyi yasamak icin direneceksiniz...Kaynakwh: O halde aşık olabilirsiniz...Kaynakwh: O halde aşık olabilirsiniz...
Bazen de "Hic gunes dogmasa" diyeceksiniz...Ne geceler rahatlatacak sizi ne gunduzler...olmeyi isteyip, olemeyeceksiniz...Belki civi civiyi soker diye can havliyle onunuze cikana
sarilmak isteyeceksiniz...Nafile...Dusu ncesi bile tahammul edilmez gelecek...Ruyalar goreceksiniz, gercek olmasini istediginiz...Her sicrayarak uyandiginizda onun adini soylediginizi fark edeceksiniz...
Telefonun calmasini bekleyeceksiniz...Aramayacagin i bile bile...Her caldiginda yureginiz agziniza gelecek...Aglamakli konusacaksiniz arayanlarla...Yureginiz burkulacak...Caniniz yanacak...Bir daha sevmemeye yemin edeceksiniz...
Hayata dair hicbir sey yapmak gelmeyecek icinizden...Onun sesini bir kez daha duymak icin yanip tutusacaksiniz..Defalarca aradigi gunlerin kiymetini bilmediginiz icin kendinizden nefret edeceksiniz...
Yasadiginiz sehri terk etmek isteyeceksiniz...Onunla hicbir aninizin olmadigi bir yerlere gidip yerlesmek...Ama bir umut...Onunla bir gun bir yerde karsilasma umudu...Bu umut sizi gitmekten alikoyacak...Gel gitler icinde yasayacaksiniz...Buna yasamak denirse...
Razi misiniz butun bunlara...?
Hazir misiniz sonunda olup olup dirilmeye...?
O halde asik olabilirsiniz!

Cok garipsedim bu durumu.Bugun baban vefat etse-annen yanliz kalsa;senin icin nasil rahat edicek?Anlamiyorum.Evet cok zor bir durum;kesinlikle kolay degil.Evlilik ve hayeller..Simdi hepsi annesinin gelmesiyle darmaduman olucak degil mi?ANCAK Bence cok bencilce dusunuyorsun;herkes ister esiyle basbasa kalmayi;kim kayinvalide ister ki?Ama buraya yazdiklarindan bencilce dusundugu soyleyebilirim.Erkek olsam 40 yasinda dul kalmis annem hakkinda bana cikisan bir kadinla asla evlenmem.Benim annemi istemeyecek adanmlada evlenmedim zaten.Benim annemde yanliz;gel bende yasa demedim ama evini yakinima tasidim;kiz basimla.Mustakbel esinden ne bekliyorsun?Annem ablama gitse;aklim annemde kalir benim;abime gitse ayni,Oda 40 yasinda dul kaldi.Burda gorevler degisiyor sen anne oluyorsun o cocuk,Bu kadar bencil olma-ayni evde yasamayacagini soyle ancak ayni sehirde ;ayni mahallede yasabilecegini.Ki inan bana kayinvaliden zaten sizinle oturmak isteseydi;coktan plan program yapardi.Sen sadece esine teklif et derim.

Kaynananızın tek derdi
Senin ayrı evlerde yaşamak istemen olmuş
Oğlundan ayrılmak zor gelmiş kadına
Şimdi ana -oğul beraber yaşasınlar
Sende zamanla unutursun
Evliliğinizi iptal edebilirsiniz , bence en yakın zamanda bunu yapın..

Tam gogsunuzun ortasinda bir yeriniz aciyacak...Evinizin sizi icine sigdiramayacak kadar dar oldugunu fark edeceksiniz...Sokaga firlayacaksiniz... Sokaklar da dar gelecek... Tıpkı vucudunuzun yureginize dar geldigi gibi...Ne denizin mavisi acacak icinizi, ne piril piril gokyuzu...Kendinizi tasiyamayacak kadar cok buyuyecek, bir yandan da kaybolacak kadar kuculeceksiniz...
Birileri size bir seyler anlatacak durmadan...
"onemli olan saglik."
"Yasamak guzel."
"Bosver, her sey unutulur."
Siz hicbirini duymayacaksiniz...Gozyaslarini zdan etrafi goremez hale geleceksiniz... O'ndan olmesini isteyecek kadar nefret edecek, az sonra kollarinda olmek
isteyecek kadar cok seveceksiniz...Hep ondan bahsetmek isteyeceksiniz..."olume care bulundu" ya da "Yarin kiyamet kopacakmis" deseler basinizi kaldirip "Ne dedin?" diye sormayacaksiniz...
Yalniz kalmak isteyeceksiniz...Hem de kalabaliklarin arasinda kaybolmak...ikisi de yetmeyecek...Gecmisi dusuneceksiniz...Neredeyse dakika dakika...Ama kotuleri atlayarak...Onunla gectiginiz yerlerden gecmek isteyeceksiniz...Gittiginiz yerlere gitmek...Bu size hic iyi gelmeyecek...Ama bile bile yapacaksiniz...Biri size icinizdeki aciyi sokup atabilecegini soylese, kacacaksiniz...Aslinda kurtulmak istediginiz halde, o aciyi yasamak icin direneceksiniz...Kaynakwh: O halde aşık olabilirsiniz...Kaynakwh: O halde aşık olabilirsiniz...
Bazen de "Hic gunes dogmasa" diyeceksiniz...Ne geceler rahatlatacak sizi ne gunduzler...olmeyi isteyip, olemeyeceksiniz...Belki civi civiyi soker diye can havliyle onunuze cikana
sarilmak isteyeceksiniz...Nafile...Dusu ncesi bile tahammul edilmez gelecek...Ruyalar goreceksiniz, gercek olmasini istediginiz...Her sicrayarak uyandiginizda onun adini soylediginizi fark edeceksiniz...
Telefonun calmasini bekleyeceksiniz...Aramayacagin i bile bile...Her caldiginda yureginiz agziniza gelecek...Aglamakli konusacaksiniz arayanlarla...Yureginiz burkulacak...Caniniz yanacak...Bir daha sevmemeye yemin edeceksiniz...
Hayata dair hicbir sey yapmak gelmeyecek icinizden...Onun sesini bir kez daha duymak icin yanip tutusacaksiniz..Defalarca aradigi gunlerin kiymetini bilmediginiz icin kendinizden nefret edeceksiniz...
Yasadiginiz sehri terk etmek isteyeceksiniz...Onunla hicbir aninizin olmadigi bir yerlere gidip yerlesmek...Ama bir umut...Onunla bir gun bir yerde karsilasma umudu...Bu umut sizi gitmekten alikoyacak...Gel gitler icinde yasayacaksiniz...Buna yasamak denirse...
Razi misiniz butun bunlara...?
Hazir misiniz sonunda olup olup dirilmeye...?
O halde asik olabilirsiniz!

arkadaşım ya yapma bitirdin beni
işte aşk işte herşeye rağmen sevmek bu ama işte dilim varmıyor o amadan sonrasını söylemeye..Sorunlarına çözüm olmuyor tüm bunlar..
Bırak acın taşsın kalbinden yaşa acını doyasıya
Sakın akıtma gözyaşını içine izinver çağlasınlar
Ama unutma güzel günlerde gelecek birgün
Nedemiş N.Hikmet
Unutma Umuda Kurşun İşlemez Gülüm..
Güzel günlerden umudunu kesme sakınolumunekankayizsmile

Back