Ben artık çıkmazdayım biliyorum konu uzun lütfen vakit ayırıp okuyun yorumlarınız değerli ne yapacağım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dini yorum yapmak istemiyorum ama Eşiniz sizi dinen boşamış bir an önce bunu bir hoca ile görüşmeniz gerekiyor çünkü barışınca nikah tazeleriz olur gibi basit bir durum değil.

Oturduğunuz ev kira değil mi zaten alın eşyalarınızı ya başka ev tutun yada ailenizin yanına gidin hala o evde niye oturduğunuzu anlamadım

Ben olsaydım ben kafamı yere vurduktan sonra beni hastaneye götürmek, veya kötüleşirsem diye başımda beklemek yerine çekip giden adamla aynı evde yaşamazdım. Çalışmayan bir kadının kişisel ihtiyaçları için eşinden para alması gurursuzluk değildir, ama sürmemesi gereken bir evliliği sürdürmek ağır gurursuzluktur.

Hayır ben evlendiğimden beri evin masrafları haricinde eşimden para almadım yemedim halada yemiyorum aldığı ekmek dahil .bugüne kadarda ailem hep arkamdaydı maddi olarak kimseye yük olmadım çok şükür

İşe girerim diye düşünüyorum üstelik birikmişim de var .zaten bir süre sonra bende başka yere geçerim diye düşündüm
Ev dışında 5kuruş almadığınızı idda ederek ne birikmişi? Asgari ücretle çalışmaya başlayınca ev geçindiremezsiniz. Ayrıca ev sizin sandım da kiraymış birde. Ki ha diynce iş bulamazsınız.
Ne yapmalıyım diyorsunuz cvp boşan. Büyün yorumlr aynı. Boşanmak için ne yaptınız hiç. Adamı gömelim sizi pohpohlayalım diye yazmışsınız. Burdaki çoğu kadın gibi. Ne düzenmiş Allahım ya. Bana boş ol diyen adamın yanında durmam ben. Ki benimle kavga ettği için yatagını ayıran adam, büyük konuşmıyım o yatağa zor alırım geri. Sizde pasif agresif takılıyorsunuz eşinizde. Aranızda hiçbir fark yok. İkinizde birbiirinizfen adım bekliyor. Biri o evde delirmeden sizde hiçbir gelişme olmaz.

Kendine çok yükleniyorsun aklin fikrin kurduğun düzen ve evde ama kendi psikolojini hiç düşünmüyorsun çok yanlış yapıyorsun o evden ayrılmanın şart çünkü dijital nikah olmadan duruyorsun aynı çatı altında bir adamla tek başına yaşamak haram senin ordan çıkman lazım o rahatlık filan bahane sana yapılan bunca şeyden sonra halen orada duruyorsan suçlu sensin sen kendin bitirmissin bu evliligi o adam senin halen böyle inatçı biri olduğu gördüğü halde daha çok nefret edecek senden çok defa küsüp barismissiniz ama sen ev diyip rahatlik diyip tutturuyorsun çok yanlış çıkmazda filan değilsin o adamın ailesini çağır sen konuş uzun zamandan beridir bu şekilde yaşıyoruz de sen sonuç işte baktın onlarda bir yol bulamıyor kendi ailene anlatmak zorundasın bütün aile bir araya gelip inceldiği yerden koparmalisiniz aksi takdirde ikinizde çok günah işliyorsunuz yazık bu durumunuza rahatlıkta rahatlik demeyin dava açmaya da açmaz o adam nafaka isteyeceğini düşünmüştür senin adım atmani istiyordur git o evden hayatını yaşa boşanma davasını açmasını bekle biraz seni görmeden kafa dinlesin çevredekiler ona ne tepki verecek ona baksın elbet aklı başına gelir birazda sen kendini topla inat etme

Bir kere adamın günümü mahvettin cart curt demesinden karı ruhlu olduğu belli. Bir erkeğin doğum günü bu kadar abartılmaz. Erkeğe kadın gibi muamele etmeyin. Parti ne . Alsaydınız basit bir hediye verseydiniz tamam. Onun dışında da saplantılı ve gurursuz davranıyorsunuz. Herkesin ilki var çok da kıymetli değil. Evlenmeniz hata . Adam da sevmiyor . Ömrü billah çekin ya da boşanın.

Adam boş ol dedi diye neden kadın evi terk etmek zorunda kalıyo pardon? Otur evinde hiçbi yere gitme. Valizini toplayıp anasının evine giden adam orda kalmayı da becersin. Senin kendi evinde kalmak istemen gurursuzluk onursuzluk değil haklı mücadelen. Bi şeyleri düzeltmeye gönlü olmayan taraf her kimse düzeni bozulması gereken taraf da odur. Hem düzeltmek için çaba göstermeyecek hem de evden git diyecek çok şımarık ve büyümemiş bi kocaya sahipsiniz ama ona istediğini vermeyin ya geçinmenin yolunu bulacak ya da evi terk edecek bu kadar basit

Olur tabii niye olmasın, adamın sizi çok sevdiği size aşırı değer verdiği her hareketinden belli. Barışıp üç dört tane çocuk yapmalisiniz.

Artık dinen evliliginiz hükümsüz, aynı evde yaşamaya devam etmeniz bile günaha girer resmi olarak bosanin böyle bir adam için ömrünüzü feda etmeye değmez.

Çok üzüldüm yaşadıklarınız için ama böyle bir ömür geçmez zaten dinen boşamış sizi kesinlikle aile büyüklerine söyle düzenmiş vs tekrar kurulur ama giden yaşların geri gelmez olmuyorsa daha fazla zorlamanın anlamı yok iyi gelmiyorsunuz birbirinize şimdi barışsanızda yine aynı olacak belli bide çocuk olursa daha sıkıntı bu seferde çocuk için ayrılmayalm diyip çocuğa cehennem yaşatırsınız ki zaten boşamış sizi dinen bi hocaya da danışın.

Bende dini yorum yapmak istemiyorum ama ayni anda söylenen 3 bosol 1 talak yerine geçiyor.tam boşanma olmuyor hocaya muhakkak sorulması gerekiyor..
Konuya gelince olmayacağını evlenirken biliyormussunux hala zorlamissinix hala da zorlamaya devam.ediyorsunuz.ama şunu biliyorum ki senelerde geçse aynı kişi olacaksınız mekan değişecek şartlar değişecek durum değişecek siz aynı siz o aynı o olacak.
Doğum günü üzerine anlattığınız olaya binaen eşinize daha düzgün bir üslupla yoruldugunuzu onunla ilgilenemediğinizi daha kibar bir üslupla söyleyebilirdiniz..birde insanlar neden yatak odasına bakar ben anlamam.ne isleri var .
Sizin uzaklaşmaya ihtiyacınız var her iki tarafta son radde de.bir gidip ayrı kalın ve ayrı ayrı düşünün karar verin.bu inat edilecek hırs yapılacak bit konu değil.medeni anladığım kadarı ile okumuş iki insansınız. Oturup ne yapacağınızı nasil bir yol izleyeceğiniz de konuşursunuz zamanı gelin ce.
Ama öncelikle uzaklasin

Seni en iyi ben anlarım sanırım cunku yazdıklarında kendi evliliğimi gördüm yaşadım tekrar.. biz de sevgililik döneminde sürekli ayrılıp barışırdık cok kavgalarımız olurdu ve buna rağmen evlendik neden cunku seviyoruz evlenince kavga etmeyiz sandık ben oyle sandım daha doğrusu ve dediğin gibi evlenince daha beter oldu kavgalar yatak ayırmalar günlerce süren sessizlik aynı evin içinde iki yabancı gibi olmustuk ve onun ağzında sürekli bir boşanma lafı vardı ben de boşanmak istemiyordum tabii annemin evine bir iki kere geldim bana da sürekli annenin evine git derdi olmuyor falan filan derdi .. her neyse bu olay 1,5 yıl sürdü dayandım sabrettim ve sonunda ben boşanmak istedim cunku tüm sevgim bitmişti.. cocuk yapsaydım daha kötü bir hayatım olacaktı hem benim için hem de cocuk icin … sana mecburi tavsiyem ayrılman en iyisi olacaktır arkadaşların dediği gibi ev zaten kira eşyalar ortaksa kendi aranızda paylaşın ve anlaşmalı olarak boşanın inanın hic kimse değişmez biraz daha sabredeyim belki düzelir dersiniz bir hafta iki hafta cok iyi olursunuz sonra yine eskiye dönersiniz tek giden zamanınız ve sağlığınız olur.

Böyle olmaz en az 3 çocuk yapın sonra düşünürsünüz toksik ilişkinizin geleceğini

Bu kadaaaar olay sonucunda pespembe bir mutlu aile olma ihtimali yok.
Herkes herkesle yüz göz olmuş, boşanma sürekli ağzınızda günlük kavganın klişe cümlesi. Ayrıca son raddede fiziken müdahele başlamış kiii artık şiddet gelse arkasına şaşırmam.
Aileleriniz o kadar gel git yapmışsınız ki size karışıp arkanızda durmaz iki gün sonra nasıl olsa gidiyor diye.
Sonuç olarak bu hikayeler üzerinden haklı haksız çıkaramazsınız her iki tarafı da. Aynı şekilde boşanma için de geçerli. Yasal olarak evli iken edindiğiniz mal yarı yarıya sizin zaten. Hakim tutup da onu bunu dedi diye hikaye dinleyecek değil, yasal delilli ispatlı şeyler lazım.
Triple kavga laf dalaşı ile o iş düzelmez. Ya kör topal bu şekilde gider, ya da boşanırsınız.
Güllük gülistanlık olmaz
İki yetişkin gibi gidin bir avukata güzelce anlaşın ayrılın, yoksa çekişmeli boşanma olacak. Yok ayrılmayız diyorsanız hiç sağa sola ailelere anlatıp boşa reklam olmayın yazık herkese , siz dahil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…