- 4 Nisan 2020
- 9.887
- 21.481
- 278
Ya yeri gelecek yorgun olacaksınız evi supuremeyeceksiniz yeri gelecek hasta olacaksınız adama gıcık oldum nedenseBen pek bir şey diyemedim aslında. Öyle kal geldi.
Ben pek bir şey diyemedim aslında. Öyle kal geldi.
Yalnız kalmamak için. Bir de yaşım geçiyor belki anne olabilirim düşüncesi var.Niye evleniyorsunuz bu adamla?
Yalniz kalmaktan neden korkuyorsun? Ve varsayalım anne olamadın, yalniz kalmamak icin bu adamin eziyetine katlanmaya degecek mi?Yalnız kalmamak için. Bir de yaşım geçiyor belki anne olabilirim düşüncesi var.
Evlenerek yanlış bir tercih yaptıysam yada beni sinirden yataklara düşürecek , belki hastalık sahibi edecek bir hayatım olacağına, yanlış adamdan çocuk yapacağıma gururumla yalnız ve bekar kalırım daha iyi . Yalnız kalmaktan bu kadar korkmayın.. biraz özgüven..Yalnız kalmamak için. Bir de yaşım geçiyor belki anne olabilirim düşüncesi var.
Görüştüğünüz kişiye net olun , yapamayacağınız yüklerin altına girmeyin, mesela ben evlendiğim zaman henüz üni bitmemişti baştan eşime benden hicbir beklentisi olmaması konusunda konuştumKızlar evlilik yolunda ilerliyorum. Görüşmem iyi gidiyor şimdilik. Ama bende biraz eski evliliklerden dolayı ruhsal olarak yorgunluk oluşmuş. Aslında fiziksel olarak da kendimi yorgun hissediyorum. Görüştüğüm bey “güzel yemek yapar mısın?”, “ben evimin temiz olmasını severim” gibi şeyler söylüyor. Yani anlayacağınız benden iyi ev hanımlığı bekliyor. Benim ise bedenim 40 yaşında ruhum 70 yaşında. Aslında evlilikte bunu hayal etmemiştim. Birlikte gezeriz, iyi vakit geçiririz diye düşünürken karşı tarafın yemek, temizlik muhabbetine girmesi de beni biraz korkutuyor. Belli bir yaştan sonra evlenen, evliliğin sorumluluklarını kaldırabileniniz var mı aranızda? Sizler nasıl başettiniz bu durumla?
Bence yanlış bı evliliktense yalnız kalmak daha iyi eğer sıkıntı bı adamsa onu çocuk vermekte bı o kadar yanlış yine de siz bilirsiniz tabi ama yaşadıklarıniza göre karar verin bence çünkü hayli tecrübe sahibisinizYalnız kalmamak için. Bir de yaşım geçiyor belki anne olabilirim düşüncesi var.
Ayy bende çalıştığım için butun herşeyi annem yapardı yemeği bile önüme annem getirir annem kaldırırdi evlenirken annem kp Asya'dan çok beklentiniz olmasın ben bişi yaptırmadım ona yemek yapmayı bilmez demiş gülerek kp eşime demis oğlum yandın sen yemek yapmayı bilmiyormuş falan diye eşim bana bunları söyleyince doğrulanmıştim oda bana makarna yeriz sıkıntı yok demiştiGörüştüğünüz kişiye net olun , yapamayacağınız yüklerin altına girmeyin, mesela ben evlendiğim zaman henüz üni bitmemişti baştan eşime benden hicbir beklentisi olmaması konusunda konuştum
( bebek ,ev işi , yemek vs ) o da kabul etti , baştan konuştuğum için sorun olmadi hatta birçok şeyi güzelce yapınca eşime hediye gibi geldi çünkü o hiçbişey beklemeyerek benimle evlendi , sizde karşı tarafa açık olun , bu yaştan sonra gelinlik yapamam esimle gezip tozmak istiyorm vb gibi düşüncelerinizi söyleyin hatta yorgun olduğunuzu evlilikte dinlenmek ve sakin bir hayat istediğinizi belirtin bunları kabul etmezse yol verin. Ne kadar az beklentiye girerse o kadar iyi olur sizin için ...
Valla anneniz çok iyi yapmış, ben evlenmeden eşime ben hiçbir iş bilmem ne yapacaksın benle demiştim o da hiç önemli değil ben herşeyine yardım ederim demişti ve şimdi çok şükür herşeye koşarAyy bende çalıştığım için butun herşeyi annem yapardı yemeği bile önüme annem getirir annem kaldırırdi evlenirken annem kp Asya'dan çok beklentiniz olmasın ben bişi yaptırmadım ona yemek yapmayı bilmez demiş gülerek kp eşime demis oğlum yandın sen yemek yapmayı bilmiyormuş falan diye eşim bana bunları söyleyince doğrulanmıştim oda bana makarna yeriz sıkıntı yok demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?