Belli bir yaştan sonra yeni evlilik, yeni düzen

Ben pek bir şey diyemedim aslında. Öyle kal geldi.
Ya yeri gelecek yorgun olacaksınız evi supuremeyeceksiniz yeri gelecek hasta olacaksınız adama gıcık oldum nedense
Bı tanıdığım var adam temizlik hastası aynı masumlar apartmanında ki safiye gibi komşuları anlatmıştı karısı bardak yıkıyor bardağa bakıp beğenmiyor kendisi yıkıyor kapı kollarını peçete ile açıp kapıyor artık karisida onun gibi temizlik hastası olmuş bu bildiğin hastalık bence çok iyi düşüp karar verin

Yalnız kalmamak için. Bir de yaşım geçiyor belki anne olabilirim düşüncesi var.
Evlenerek yanlış bir tercih yaptıysam yada beni sinirden yataklara düşürecek , belki hastalık sahibi edecek bir hayatım olacağına, yanlış adamdan çocuk yapacağıma gururumla yalnız ve bekar kalırım daha iyi . Yalnız kalmaktan bu kadar korkmayın.. biraz özgüven..

Görüştüğünüz kişiye net olun , yapamayacağınız yüklerin altına girmeyin, mesela ben evlendiğim zaman henüz üni bitmemişti baştan eşime benden hicbir beklentisi olmaması konusunda konuştum
( bebek ,ev işi , yemek vs ) o da kabul etti , baştan konuştuğum için sorun olmadi hatta birçok şeyi güzelce yapınca eşime hediye gibi geldi çünkü o hiçbişey beklemeyerek benimle evlendi , sizde karşı tarafa açık olun , bu yaştan sonra gelinlik yapamam esimle gezip tozmak istiyorm vb gibi düşüncelerinizi söyleyin hatta yorgun olduğunuzu evlilikte dinlenmek ve sakin bir hayat istediğinizi belirtin bunları kabul etmezse yol verin. Ne kadar az beklentiye girerse o kadar iyi olur sizin için ...

Yalnız kalmamak için. Bir de yaşım geçiyor belki anne olabilirim düşüncesi var.
Bence yanlış bı evliliktense yalnız kalmak daha iyi eğer sıkıntı bı adamsa onu çocuk vermekte bı o kadar yanlış yine de siz bilirsiniz tabi ama yaşadıklarıniza göre karar verin bence çünkü hayli tecrübe sahibisiniz

Çocuk konusuna birşey diyemeyeceğim de bu yaştan sonra kendin gezsen daha büyük rahatlık. Evlenme, gez toz. Ha ille çocuk diyorsan zaten gezemeyeceksin. Çocuk temiz ortamda olsun diye kendin temizlik takıntılı oluyorsun. Bir adam da öyle çok dert olmaz. İstediklerinizi net dile getirin olmuyorsa olmaz zaten.

Ayy bende çalıştığım için butun herşeyi annem yapardı yemeği bile önüme annem getirir annem kaldırırdi evlenirken annem kp Asya'dan çok beklentiniz olmasın ben bişi yaptırmadım ona yemek yapmayı bilmez demiş gülerek kp eşime demis oğlum yandın sen yemek yapmayı bilmiyormuş falan diye eşim bana bunları söyleyince doğrulanmıştim oda bana makarna yeriz sıkıntı yok demişti

Sizin konularınızı hatırlıyorum. Her konunuz "Belli bir yaştan sonra yeni evlilik olur mu? Belli bir yaştan sonra gelinlik giyilir mi?" Bu kadar yaşa takılmayın yahu. Sanki 60-70 yaşındasınız.
Şuanki konunuza gelecek olursak; ev işlerinde tek başınıza sorumluluk almayın. O da yardım etsin. Siz evi silip süpürürken o koltukta yan gelip yatacak mı yani? İnsanlığa sığmaz bir kere.
Bu konuları şimdiden konuşup netleştirin derim.

Valla anneniz çok iyi yapmış, ben evlenmeden eşime ben hiçbir iş bilmem ne yapacaksın benle demiştim o da hiç önemli değil ben herşeyine yardım ederim demişti ve şimdi çok şükür herşeye koşar Zaten Ömrüm okumakla geçti tam üni bitmeden evlenmek isteyince bende şartlarımı söylemek durumunda kaldım, bence net olunmalı en baştan..

Evliligi, yeni hayati, benimle mutlulugu konusmak yerine benimle temizligi konusuyorsa ben o kisiyle evlenmezdim. Kendine hizmetci aradigi kesin. Evlilige bakus acisi belli. Titiz duzenli tertipli olabilir ama insan deger verdigi kisiye evimin temiz olmasini isterim falan demez. Bu tip durumlari takmaz cunku gerekirse bir yardimci tutar. Su an onun endisesi temizlik degil de anlasabilecek miyiz olmaliydi.
Oysa o biri karnimi doyursun da evi de temizlesin, e bir de vajinasi olsun kim olursa olsun dusuncesinde sanki.

Aslında insanların böyle isteklerinin olması normal...hele de erkeklerin çünkü bu basit ortam ve yemek olayı onların önüne hep sunulmuş hazır paket program...
Siz de bilirsiniz ki erkekler basit varlıklar... biraz çocuk gibi sırtı pek altı temiz olunca diğer dünyevi şeylere karşı merakları oluyor gezmek eğlenmek gibi...
eğer bu konularda pratik ve akılcı çözümler üretirseniz zorlanmassınız...
Mesela temizlenmesi kolay bir ev tercih ederseniz, temizlik için pratik temizlik ürünleri tercih ederseniz bu istekler gözünüzde büyümez...
Yemek içinde belirli bir sıra düzen takip etmek işleri ve zihinleri berrak kılıyor mesela bir arkadaşım bildiği belli yemekleri sırayı koymuş hep onları yapar :) bezelye ,domatesli pilav, mercimek çorbası :)) gibi

Bütün bunların dışında adamın zihniyeti size ters gelmiş olabilir belki yani size bakım verecek biri gibi bakması... merak etmeyin kimle evlenseniz aynı şeyleri isteyecek... çünkü bu istekleri erkeklere zaten belirli yaşlarına kadar onlar istemeden onlara veriliyor... şuan bunu söylemeseydi, yokluğunu gördüğünde illaki bunu problem yapardı zaten ilerde... tam tersini düşünün size dese ki temizliği yemeği ben hallederim siz bunu düşünmeyin, size ne hissedersiniz ben bir garip hissederim açıkcası...

kendinizi yaşlı hissetmeniz biraz depresyon belirtisi gibi geldi size naçizane tavsiyem zaten kendinizi ruhsal olarak toplamadan evlenmeyin... üzerinizden iki evlilik geçmiş iki evlilikteki yaşanmışlıklar kırgınlıklar hayakırıklıkları... bunları toplamadan kendizi toparlamadan evlenmeyin.. psikoloğa gidin kendinizi toplayın kendinizle bir yüzleşin... o zaman kimin ne dediği çok umurunuzda olmaz...

birde adam bunları istemese siz pis bir evde aç aç durmayacaktınız zaten :)

“allahım, hayırlar yaz başımıza, iyiler çıkar karşımıza”
Allah karşınıza iyi insanlar çıkarsın...umarım çok mutlu olursunuz...

Bir de şunu eklemek isterim
Rahatsız olduğunuz şeyleri muhakkak onla konuşun... gerçekten farketmiyorlar neyin ne olduğunu...
diyin yani bana bunu dedim ama benim beklentilerim oncelipim sizle gezip eğlenmek falan diye...
çünkü erkekler düşünemiyor aman benimle mutlu günler geçirmeyi düşünmüyor da temizliği düşünüyor gibi bakmıyorlar ben bu kadınla zaten yaparım mutlu olurum anlaşırım diğer konuları da halledeyim musmutlu olayım ...

Evimiz çoğul konuşmalar paylaşımlı konuşmalar evet ama
evimin temiz olmasını isterim
İyi yemek yapıyormusun?

ııı itici geldi beni rahatsız etti.

Ayrıca seviyormusunuz bu kişiye karşı hisleriniz nedir?
Açıkçası birlikte hayatı paylaşacağın birisi olmalı hayatında. Onun yükünü taşıyacağın değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…