Evet zaten kabul ettirme asamasindan sonra randevuyu da kabul etti fakat sorun şu ki iyi bir Dr olmazsa bu hemen umudunu kaybeder o yüzden iyi bir Dr olmalıbende simdi onu yazacaktim senden once iyi bir dr a gidip tedaviye baslamali sen sadece destek olabilirsin....
Yalnız depresyon değil bir psikopattan bahsetmissinizKarşı apartmanda geceleri kahkaha atarak camın dibinde, eşine hiç sebep yokken tokatlar atan, bagiran çağıran bir koca görüyorum bazı geceler.. Evleninceye kadar ayiya dayı demiş.. Sonra tedaviye gitmiş ilaca bile başlamış.. zamanla bırakmış.. bak şimdi ben bile o hanzonun yüzünden üzüntü duyuyorum şahit olduğum zamanlar.. eşine sorsan çoktan kabullenmiş safım ; kocasinin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyor garibim..
Şimdi söyle bakalım konu sahibi; bu anlattığım kişilerden, seni ve sevgilini daha ayrıcalıklı kılan ne?? Kendine gerçekten bu adamla huzur dolu bir gelecek vaad edebiliyor musun??
Allah razi olsunBenim annem depresyon tedavisi görüyor. Capanin bi ogretim üyesi.
Benim annem hiçbir sey anlatmaz her seyi içine atardi. Simdi beraberiz icindeki her seyi amlattiriyorum. Zorla degil tabi ortamını hazırlayarak. Yani en basta onunla konusmasini, onun sana kendini acmasini saglamalisin.
Beylik cumlelerden de kaçın. Her sey senin elinde , kendini salma vs deme. Biz dedik cok yanlis yapmisiz. Yaninda olduğumuzu onun hayatinin bizim icin cok değerli olduğunu, gücünüzün son damlasina kadar ona bu konuda yardımcı olmak istedigimizi , her zaman her konuda konusmaya hazır olduğumuzu soylemeliymisiz.
Allah yardimcin olsun. Insallah istedigin gibi olur Meryem
Sagol size de gecmis olsun.Eskiye oranla cok cok iyiydi. Ama dedemi kaybettik biraz gerileme oldu. Ablamla beraber yaninda kaliyoruz coluk cocuk falan derken toparladi epey.Allah razi olsun
Geçmiş olsun bu arada
Tavsiyeler için ayrıca teşekkür ediyorum
Onu ikna etmek bile o kadar büyük bir adım ki benim için şimdi şu an istediğim ona öyle iyi bir Dr bulayim ki bunun bir hastalık olduğunu ve tedavisinin olduğunu ayrıca böyle olmanın bir tercih bir suç olmadığını ona göstersin onu inandirsin
Bu arada annen iyi mi
Yalnız depresyon değil bir psikopattan bahsetmissiniz
Oysa benim gozlemledigim kadari ile benim eski nişanlım sadece depresyonda
Küfür etmesinden yola çıkarak böyle birşey dusunduyseniz
Agresif tavır ve hakaret de depresyona dahil
Daha önceden yaptım yine yaparım
Dolayisiyla olmuyorsa ayrılık benim için zor değil
Ama simdi ona,kabul etmisken bir şans vermek istiyorum
Depresyon bir hastalık ve bir tekme de ben vurmak istemiyorum o birseyler yapmaya hazırken
Kaldı ki barsima bile olmadı sadece Dr için yardımcı olucam
Bütün bunlara siz veya ben karar veremeyizUmarım barismazsin.. düşene bir tekme de sen vur demedik ki?? Kaldı ki gerçekten düştü ise?? Ya depresyon adı altına sakliyorsa tüm hareket ve davranışlarını.. bahsettiğim konu da bahsi geçen kişi de depresyon kaynaklı idi.. Kadın komşulara anlatiyormus; öyleydi de böyle oldu diye.. ben inanmiyorum sadece.. depresyon başka bir terimdir.. kişi içe kapanik olur ve dış dünya ile tüm bağları koparır.. Ne bağırması cagirması??
Kuzenim tam bir yıl boyunca evet ve hayır dışında tek bir kelime bile etmemişti..
Nöropsikiyatri hastahanesi Np Istanbul kısa adıyla. :) burda çok iyi ppsikolojik tedavi görebilir.bende simdi onu yazacaktim senden once iyi bir dr a gidip tedaviye baslamali sen sadece destek olabilirsin....
Ben o kadar basit olarak görmüyorumSize yaşattıklarının nedenini depresyona bağlamak ve affetmek konusunda acele etmeyin. Nihayetinde depresyondan bahsediyoruz.
Size küfür etmesi için "depresyon" yeterli bir bahane değil yani, olmamalı. Şizofreni falan olsa belki anca.
Ailesinin size müracaat etmesini de gereksiz buldum, insaniyet namına randevu alana kadar destek olun, sonra kendisini antidepresanıyla yalnız bırakın.Bir iki basit ilaçla çözülebilen basit bir hastalık.
Çok teşekkür ediyorumNöropsikiyatri hastahanesi Np Istanbul kısa adıyla. :) burda çok iyi ppsikolojik tedavi görebilir.
Bu kadar basit bir şey degilDoktora gitsin. Ailesi yok mu? Senin yapabileceğin pek bişey yok yani.
Bu kadar basit bir şey degil
Çünkü bi erkeğe depresyonda olduğunu kabul ettirmek çok zor bir şey bu aşama bir yıl sürdü ve bunun sonunda randevuyu kabul etti
Psikolojik sorunlar zaten aile yüzünden ayrıca bir ailesi olduğunu başta yazmıştım gözden kacirdiniz sanırım
Hayır amacım onu haklı çıkarmak değil tamamen tarafsız düşünüyorum buna da oldukça eminim çünkü biteli çok oldu şu an hayatımda olmasa da büyük acılar çekmem yani onula olmak gibi bir düşünce yok pek fazla o istemez çünkü kendini çok aciz beni çok mükemmel görüyorBu kadar merhametli olma. Ne kadar iyiysen o kadar incinirsin.Bak duydum burası iyimiş randevu aldım istersen beraber gidelim de , illa ben gelicem yok aklım kalır deme kalmasında.. gitsin biraz kendini iyi hissetsin ilk sert tepkisi size olacaktır. Erkekler zor kabul eder yok erkekler böyledir demeyin onu kafanızda haklı çıkarmayın. Size küfür etmesi depresyonla ilgisiz olabilir.
ben istesem bile o istemez demeyin siz size bunları yaşatanı istemeyin.