Belki kizacaksiniz

rahmetli dayim ileri derecede depresyon hastaligi ile ugrasti
ve zaman icinde sizofreniye dondu ve olumsuz bi kac olayla beraber 6 yil evvel sah damarini keserek intihar etti :KK43:

gecmesi muhtemel ama asla kolay olmayan ve diger psikolojik hastaliklari da beraberinde getirebilen bi rahatsizlik. sifa diliyorum
Şizofreni ile depresyon arasında nedensellik bağlantısı yoktur.

Depresyon ağırlaştığında ağır depresyon olur.

Depresyon şizofreninin seyri sırasında sık olarak ortaya çıkar. Şizofreniye eşlik eden depresyonlar ile diğer depresyonlar arasında nedensellik bağı konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır

Bakın ben arastirdigimda her zaman böyle bilgiler çıktı

Ya yanlis anlama da meryem senin ailen yok mu? Yaptiklarini hic onaylamiyorum uzgunum. Ikidebir nisan atiyorsun falan?? Lutfen yanlis anlama ama yanlisa dusmenden korkarim..
İkide bir değil iki kere oldu
İnsanların başına taluhsizlikler gelebilir
Mesela ikincisinin ailesinin normal olmadığını bilemezdim öğrenince de bitti burada benim suçum ne olabilir ki
Ailem hep yanımda oldu ailem var elhamdulillah
Sadece bu son olayı bilmiyorlar

Ya yanlis anlama da meryem senin ailen yok mu? Yaptiklarini hic onaylamiyorum uzgunum. Ikidebir nisan atiyorsun falan?? Lutfen yanlis anlama ama yanlisa dusmenden korkarim..
Direk evlilik görüşmesi şeklinde olduğu için böyle oluyor
Benim bu ikisinden başka hayatıma giren bi erkek olmadı
İki kişiyi de çok gormiyorum sayı olarak
Evlenene kadar insanların bir sürü sevgilisi oluyor hatta bisananlar da var bence bunlar normal şeyler
Kırıldım acikcasi

Direk evlilik görüşmesi şeklinde olduğu için böyle oluyor
Benim bu ikisinden başka hayatıma giren bi erkek olmadı
İki kişiyi de çok gormiyorum sayı olarak
Evlenene kadar insanların bir sürü sevgilisi oluyor hatta bisananlar da var bence bunlar normal şeyler
Kırıldım acikcasi

Meryem asla niyetim seni kirmak degil. Yanlisa girmeni istemedigim insanlardansin. Bence sen o eskisiyle hic ugrasma gorusme. Yoluna bak derik..

*ilk paragraf açıklama,
Hemen konuya gecmek isteyen ikinciden baslayabilir :)

Selam kk üyeleri;
Her gün türlü türlü dertle geliyorum buraya
Aslında çoğu zaman can sıkıcı şeyler yaşıyorum, konumu da kapattiriyorum
Yalnız bir o kadar da farklı fikirler/tecrubelere ihtiyacım var
Belki şu an bu konu benim için en büyük derttir, şu an öyle görüyorum

Benim eski nişanlım çok sorunlu ve sorumsuz ayrıca kaba ve kırıcı biriydi bütün bu nedenler yüzünden bitirmistim
Onu çok seviyordum ama bitirmistim çünkü bana küfür etmişti son olay buydu yani
Onunla bittikten sonra çok zaman geçti başka biri,başka hayat denedim unutuyorum sandım ama her şey başa sardı... tabi ben yine dönmedim
Ama çok yakın bir zamanda ailesi benimle konuştu onun çok kötü olduğunu hatta yataktan cikamadigini falan söyledi beni de hala çok sevdiğini tabi. ..
Biraz düşündüm ama içim parcalandi seviyordum onu ve sevdiğim acı çekiyordu
Ona depresyonda olduğunu kabul ettirememistim bir türlü
Kaldırmasi güç şeyler yaşamıştı bu hale gelmesi normaldi ama o hiç bir zaman kabul etmedi
Eger etseydi ben yanında olacaktım
Sonra bana bir mesaj attı biraz kabul etmiş gibi görünüyordu
Sonra ben de üzerine gittim ve o kadar zaman yapamadigim şeyi yaptım randevu için ikna ettim
Bu benim için o kadar zor o kadar da önemli bir şeydi
Şimdi onun iyileşmesi için neler yapabilirim
Depresyon hakkında tecrübesi olan
Kısacası iyileşme ile ilgili olumlu veya olumsuz her şey olabilir
Sizden yorum istiyorum

Bu arada barışma adına bir sey yok ortada ben istesem de o istemez çünkü kendini çok aciz görüyor
Depresyon belirtileri işte
Suçluluk acızlik...

Ben bana yaşattığı her şeyi buna bağladım ve affettim onu
şimdi iyi olmak için de ugrasacak gibi görünüyor
Ben ona destek olmak istiyorum
gecmis olsun oncelikle cnm iyi bindoktor secmek.lazm bunun icn bnm arkadsta buna bnzer sorun oldu antidepresan kullanyor.asiri sinirli cunku

Meryem asla niyetim seni kirmak degil. Yanlisa girmeni istemedigim insanlardansin. Bence sen o eskisiyle hic ugrasma gorusme. Yoluna bak derik..
Biliyorum bunu bu üçüncü soyleyisin o yüzden samimiyetini anlıyorum teşekkür ederim gerçekten
Ama işte kırılıyorum birazcık
Allah razi olsun dusuncelerin için

ona bu konuda destek olursan baska konularda beklenti içine girecek ve barısmayacaksan beklentileri gerceklesmediği için kendini tekrar kötü hissetmeye baslayacak..
bu yüzden ona destek olması gereken kişi sen degilsin bence...

ona bu konuda destek olursan baska konularda beklenti içine girecek ve barısmayacaksan beklentileri gerceklesmediği için kendini tekrar kötü hissetmeye baslayacak..
bu yüzden ona destek olması gereken kişi sen degilsin bence...
Bu da farklı bir bakış açısı ve haklılık payı var o zaman belli bir sınırda durmasını bilmem gerekecek

Artık senden çıkmış o annesi babası ilgilenecek , senden önce onun karekter yapısını bilmiyorlarmıydı , ki erkek diye her yaptığına sanırım göz yumdular ama zamane kızlarımız uyanık , bence sen bulaşma

inan seni anlıyorum..
ama mutlu bir sonu yoksa ,o belli sınır bile ikinizi de cok yoracak hazır mısın buna..
Oncelikle anladığıniz için teşekkür ederim buna çok ihtiyacım var
Şimdi kafam gerçekten çok karışık...
sevgi, acimak,merhamet hatta birakirsam öylece sanki vefasızlik gibi bir sürü düşünce içindeyim
Ailesine haber verdim randevu için ikna ettim onunla gitmeyecegim
Devamını bilmiyorum

Sigindirmiyorum çünkü arastirdigim kadariyla erkeklerde sinir öfke agresiflik gibi belirtiler oluyormuş
Ona dönmek istesem çoktan dönerdim hayatima başkası da girdi
Ben bunları simdilik düşünüyorum ama doğrusunu zaten zamanla ogrenicem
O hastane ozelse onu da araştırabilirim
Teşekkür ederim
yok özel değil eğitim ve araştırma hastanesi

Oncelikle anladığıniz için teşekkür ederim buna çok ihtiyacım var
Şimdi kafam gerçekten çok karışık...
sevgi, acimak,merhamet hatta birakirsam öylece sanki vefasızlik gibi bir sürü düşünce içindeyim
Ailesine haber verdim randevu için ikna ettim onunla gitmeyecegim
Devamını bilmiyorum
üzülmek istemiyorsan mantıgınla hareket eder ve önüne bakarsın.. bu garanti olan yol..
ama bunu yapmak görüyorum ki kolay degil,kalbin ve vicdanın buna müsade etmiyor.. insallah güzel olur hersey hakkında hayırlısı olsun..

Sigindirmiyorum çünkü arastirdigim kadariyla erkeklerde sinir öfke agresiflik gibi belirtiler oluyormuş
Ona dönmek istesem çoktan dönerdim hayatima başkası da girdi
Ben bunları simdilik düşünüyorum ama doğrusunu zaten zamanla ogrenicem
O hastane ozelse onu da araştırabilirim
Teşekkür ederim

Hanımefendi depresyonda öfke olur da küfür ne alaka? Hakaret ve küfürün depresyonun parçası olduğunu okuduğunuz makaleyi bana da gönderin.sinirlenince dayak atanda var..odasına cekilende..küfür,şiddet bunlar tamamen kişiliğiyle alakalı..her sinirlenen birbirine hakaret etsin o zaman.zaten toplum olarak bunları normal saya saya psikopat olduk.burda herkese laf yetiştirmiş ,kendinizi kandırmışsınız..buraya canınızın istediklerini duymak için mi konu açtınız? her yoruma karşı çıkmanın mantığını çözemedim çünkü.Madem durumu bu kadar iyi teşhis ettiniz,doktora da gidecek ne için konu açtınız?bunu 26 yılllık majör depresyon hastası yazdı.Ayrıca kenrdi kendinize tanı koymayın önce bir depresyon olduğundan emin olun ,doktor ya da terapist tanı koysun

Hanımefendi depresyonda öfke olur da küfür ne alaka? Hakaret ve küfürün depresyonun parçası olduğunu okuduğunuz makaleyi bana da gönderin.sinirlenince dayak atanda var..odasına cekilende..küfür,şiddet bunlar tamamen kişiliğiyle alakalı..her sinirlenen birbirine hakaret etsin o zaman.zaten toplum olarak bunları normal saya saya psikopat olduk.burda herkese laf yetiştirmiş ,kendinizi kandırmışsınız..buraya canınızın istediklerini duymak için mi konu açtınız? her yoruma karşı çıkmanın mantığını çözemedim çünkü.Madem durumu bu kadar iyi teşhis ettiniz,doktora da gidecek ne için konu açtınız?bunu 26 yılllık majör depresyon hastası yazdı.Ayrıca kenrdi kendinize tanı koymayın önce bir depresyon olduğundan emin olun ,doktor ya da terapist tanı koysun
Hanımefendi? Bi gidin sinirinizi başka yerden çıkarın

Hey allahım laf yetistirmekmis sanane be kadın
Ben teşhis koymadim kaç kere yazdım şüphelerim o yönde ama doğrusunu zamanla ogrenicez diye
Nefret ediyorum sizin gibi insanlardan ben buraya benim istedim şeyleri duyacagim demedim sadece beni yargilamadan fikir verin yapabileceklerim hakkında dedim

Nerede onca satirdan yardimci olan bir kelime ?
Bir daha konuma yazma!!

Erkek depresyonunda belirtiler de bilinenlerden biraz farklı. Erkekler geri çekilmek yerine saldırgan davranışlara, öfke ve hiddete yöneliyor
ayöneliyor bunu senin için kopyaladı m
Onca makaleden sadece bir

İnsanların hayatlarını bilmeden bu kdar yorum yapma bir dahakine
Sen intihar etmek isteyen yerinden kalkamayan biri için "depresyonda" değil de "sorumsuz" dersen o da başka şekilde çıkarır
Hastalık yüzünden yıllarca elinde olmayan bir şey yüzünden suçlandı bu adam

Konu hakkında yorum yapamayacağım, sana ne kadar kızmıştım o zamanlar biliyorsun... Ama Yeniköy Onkoloji Vakfında kadın bir doktor var ve çok ilgili. Sezer Sönmez adı, ben ona gitmiştim ve kendisini çok çok sevdim. Beni hayata bağlamıştı diyebilirim. Onu önerebilirim.

Konu hakkında yorum yapamayacağım, sana ne kadar kızmıştım o zamanlar biliyorsun... Ama Yeniköy Onkoloji Vakfında kadın bir doktor var ve çok ilgili. Sezer Sönmez adı, ben ona gitmiştim ve kendisini çok çok sevdim. Beni hayata bağlamıştı diyebilirim. Onu önerebilirim.
Teşekkür ederim hemen ına da bakacağım

X