• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belki de hiç hayal kurmamak en doğru karardı...

özelestri büyük nimet vesselam, benim hikayem geride kaldi malesef ve zaman asimina ugradi ve kaybettim ,aslina bakarsaiz benim mevzu biraz daha farkliydi ama dedim ya malesef kendisini kaybettik, önemli olan aktuel olaylarla ilgilenmemiz artik,mutlu ve huzurlu olmanizi Rabbimden temenni ediyorum.

yasinizi bilmiyorum ama nacizane tavsiyem olacak size ;gayet akli basinda olgun bir kizsiniz, biraz o özelestri yaptiginiz noktalara egilirseniz hayat önce sizin icin daha kolay olacak diye düsünüyorum, nerden biliyorum? kendimden ben de cektim bu özelligimden bana bi fayda vermedi.

özel degilse hastaligi nedir evlenmeyi düsündügünüz beyfendinin?

Kesinlikle törpülemek istiyorum her şeye yetmeye çalışan tavrımı ki kimse mükemmel değil ve olmaya çalışmamalı.

Her şeyin bilgisayar ayarında olması, yemek, evden çıkış saatim, her anı, dakikası belli olan işlerim, en ufak bir aksamada hayatı kendime zindan edişim hayatın güzelliklerini ıskalatıyor bana.

Karşımda dört kez kanseri atlatmış bu kadar pozitif ve olgun bir adam olunca daha kolay oluyor hayatın ciddiye alınmayacak kadar boş, sadece güzelliklere odaklanmak gerekecek kadar da kısa olduğunu anlamak...

Hepinizden harika bakış açıları ve güzel enerjiler aldım... Size de mutlu ve huzurlu bir hayat dilerim, ayrıca da kaybettiklerinizin kazanç olarak dönmesini...

Kesinlikle törpülemek istiyorum her şeye yetmeye çalışan tavrımı ki kimse mükemmel değil ve olmaya çalışmamalı.

Her şeyin bilgisayar ayarında olması, yemek, evden çıkış saatim, her anı, dakikası belli olan işlerim, en ufak bir aksamada hayatı kendime zindan edişim hayatın güzelliklerini ıskalatıyor bana.

Karşımda dört kez kanseri atlatmış bu kadar pozitif ve olgun bir adam olunca daha kolay oluyor hayatın ciddiye alınmayacak kadar boş, sadece güzelliklere odaklanmak gerekecek kadar da kısa olduğunu anlamak...

Hepinizden harika bakış açıları ve güzel enerjiler aldım... Size de mutlu ve huzurlu bir hayat dilerim, ayrıca da kaybettiklerinizin kazanç olarak dönmesini...

bize gönlünüzü ve derdinizi actiginiz ve sabirla uzun ve aciklayici cevaplar verdiginiz icin de ben tesekkür ediyorum. Bu hastaligin nasil bisey oldugunu cok iyi bilirim, biz kaybedenlerden olduk insaallah siz kazanirsiniz.. sevgiler..

Okudum.
Ben çoğunun aksine uzun konuları severim.
Daha samimi gelir ve daha sağlıklı yorumlamak mümkün olur.
Detaylar önemlidir bana göre.

Ben şu noktaya takıldım.
Ortada senin de tanıdığın bir kadın var, vefa ile bağlı olduğu bir dost olmuş belli ki.
Sırf seninle bir yola çıkacak diye o kadına artık seninle iletişimi kesiyorum demesi inan
çok çirkin olur. Bir sözümle bunu yapan adamdan soğurdum açıkçası.

Çevren ya da ailen ne derse desin, meselenin iç yüzünü sen bilip inandığın müddetçe
başkalarının ne düşündüğünün ne önemi var?

Ailesi, ailem diye başkalarının beklentilerini çokça hesaba katmışsın.

Bunu yapmamanı öneriyorum.

Bir de son olarak :) ben de ona duyduğunun merhamet karışımı bir sevgi olduğunu,
evliliğe taşımanın pek mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Elbette hakkınızda hayırlısı olsun.
Arkadaş da sağlığına kavuşur umarım.
Allah acil şifalar versin.

Okudum.
Ben çoğunun aksine uzun konuları severim.
Daha samimi gelir ve daha sağlıklı yorumlamak mümkün olur.
Detaylar önemlidir bana göre.

Ben şu noktaya takıldım.
Ortada senin de tanıdığın bir kadın var, vefa ile bağlı olduğu bir dost olmuş belli ki.
Sırf seninle bir yola çıkacak diye o kadına artık seninle iletişimi kesiyorum demesi inan
çok çirkin olur. Bir sözümle bunu yapan adamdan soğurdum açıkçası.

Çevren ya da ailen ne derse desin, meselenin iç yüzünü sen bilip inandığın müddetçe
başkalarının ne düşündüğünün ne önemi var?

Ailesi, ailem diye başkalarının beklentilerini çokça hesaba katmışsın.

Bunu yapmamanı öneriyorum.

Bir de son olarak :) ben de ona duyduğunun merhamet karışımı bir sevgi olduğunu,
evliliğe taşımanın pek mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Elbette hakkınızda hayırlısı olsun.
Arkadaş da sağlığına kavuşur umarım.
Allah acil şifalar versin.

Gönül işlerinde acemi olduğumu tekrarlıyorum.

Umarım merhamet karışımı bir sevgiyi bu kadar derin bir duyguyla karıştırmıyorumdur.

Hayat boyu yirmi dört saat yanında olup her şeyi birlikte yapmak istediğim adam diyebiliyorum genel resme bakınca.

Onsuz olmayı asla istemediğim...

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve detaylı yorumunuz için.

Hepimizin hakkında hayırlısı inşallah...

en basta ayirman gereken duygularin var merhametmi sevgimi ilgimi yada askmi ben sende sadece arkadaslik ve merhamet anladim ve onun duygularini sana ifade etmesiyle biseylere zorlama olmus senin durumun tamam hasta olabilir herkesinde basina gelebilir ama eger duygularin benim soyledigim gibiyse bi omur boyu bunu cekemezsin bi yerde kopar biter ve yipranan sen olursun bence duygularindan emin ol ve yolunu ciz

en basta ayirman gereken duygularin var merhametmi sevgimi ilgimi yada askmi ben sende sadece arkadaslik ve merhamet anladim ve onun duygularini sana ifade etmesiyle biseylere zorlama olmus senin durumun tamam hasta olabilir herkesinde basina gelebilir ama eger duygularin benim soyledigim gibiyse bi omur boyu bunu cekemezsin bi yerde kopar biter ve yipranan sen olursun bence duygularindan emin ol ve yolunu ciz

Sizin gibi düşündüm, kendimi bir şeylere zorladığımı ki hiç duygusal hayalleri olmamış ve evlilik düşünmemiş biriyken buna emin olduğum zamanlar da oldu.

Hala kriz anlarında, konuyu açarken olduğu gibi, bir şeylerin ters gittiğini düşündüğüm oluyor.

Ama onsuz olmak istemiyorum.

Bir dost, arkadaş gibi değil, ben hep onunla olmak istiyorum.

Teşekkür ederim ilginize.

Gönül işlerinde acemiyim yani evlilik sorumluluğundan hep kaçtığım için o manada tartmakta başarısızım kendimi.

Ama biriyle uyuyup uyanacaksam, hasta olacaksak, film izleyeceksek ve daha fazlası... Onunla olmasını istediğimi çok net söyleyebilirim.
evlilik, öncesinde aşina olunan bir olay değil zaten, ikinci paragrafta kendinizi ifade edişiniz bana bişeylerden emin olduğunuzu hissettirdi ve bu güzel.
bahsini ettiğiniz kadın hakkında da endişelenilecek bir durum yok gibi yani kadının hayatında başka birisi varmış sonuçta,erkek arkadaşınızın biraz zamana ihtiyacı olsa gerek diye düşünüyorum siz çok daha iyi bilirsiniz ki pek hoş şeyler yaşamamış sağlık açısından sinirleri epey yıpranmıştır
sinir sistemi iskelet kadar mühim birşey insanı ayakta tutuyor tabii sizide anlıyorum mesafeli yapınızdan dolayı ama yapacak çokta bişey yok gibi, beklemekten başka
birde acaba çok üstüne gitmeseniz mi,kendisi mi ısrarcı evlilik konusunda yani hemen mi olsun istiyor? böyle mühim bir hadise için zemin uygun mu sizce ikiniz içinde?

Öncelikle çok güzel anlatmışsın yüreğine sağlık..
Internetten tanıştığı ve hastalığı konusunda ona yardımcı olan diğer bayan hakkındaki tavrının yersiz olduğunu düşünüyorum.
Ailene 'hayır sadece ben varım' demek için onunla irtibatını kesmesini istemene hiç gerek yok
çünkü bence zaten yanlız sen varsın..Diğer bayan kötü günlerinde yanında olan üstelik görüşmelerinin her birinden haberdar olabileceğin eşlik edebilecğin bir dostu o kadar
İçindeki seslerin ikisininde haklılık payı var
Dönem dönem bunları düşünmen kendi içinde fikir ayrılığına düşmen çok normal
Zor zamanlar geçirmişsiniz özellikle psilojik yönü oldukça ağır bu durum ister istemez sağlıklı düşünmenide etkiler
Diğer bir çok arkadaşın aksine ben ona hissettiklerinin sadece merhamet olmadığını düşünüyorum
Bu ilişkide sağlam bir sevgi var bence
Ufak sorunlar var elbet ama bunları şuan aşmamış olmanızın tek sebebi mesefa (çoğu zaman yüz yüze konuşamamnız) ve rahatsızlıktan dolayı araya giren tedavi süreci
Aşarsınız bence
Allah sağlık ve mutluluk versin size

Senden önce yardım edip kötü niyetli olmayan bi kadını neden hayatından çıkarması için bu kadar zorluyorsun? Bence bunu istemeye hiç hakkın yok olmadığı gibi hasta bi adama baskı yapıp duruyorsun. İnsanlara sadece nette benle konuşuyor demek için ne kadar uzattığının farkindamisin ? Bence çok can sıkıcı bi ısrar bu. Eğer aşık değilsen kendinden emin değilsen adamın hayatından çık çünkü hem kendisi hem ailesinin umutlandigini söylüyor.

İlk defa sabırla bu kadar uzun bir konuyu okuyabildim.

Kendisine zor anlarında yardımcı olan bir insana sırtını donemeyecegi aşikar. Asıl sırtını dönmek isteseydi bu vefasızlık olarak tanimlanirdi. Sizin teklifinizi kabul etmiş olması da, size karşı vermiş olduğu büyük mücadeleyi sırf bu kadar basit bir sebeple kaybetmek istemeyisi.. O anda yapabileceginden emin bir şekilde, söz vermiş ama sonra yerine getirememiş. Fiile dökmek, dile getirmek kadar kolay olmaz. Ben bu hususta haklı buldum karşı tarafı.

Kafamda bitirdim kelimesini de ask, sevgi olarak yorumlamak çok dar görüslülük. Ben onunla arkadaşlığımı bitirdim, eskisi kadar samimiyetim yok, ama yüzüne söyleyecek cesaretim de yok olarak çok rahat tanimlanabilir.

Kişiye karşı hislerinizden emin olmadiginizdan, ilişki deneyiminiz olmadığından da dem vurmussunuz, ama onsuz bir hayat düşünemiyorum diyerek bu husus da açıklığa kavuşmuş. Ayrıca madem bu kadar kesin fikirlere sahip bir kadinsiniz, nasıl merhamet duygusuna kapılarak, evlilik yolunda adim atabilirsiniz ki ? İlk konuyu açtığınızda yazmış olduklarinizdan ben kisiye aşık olduğunuzu hissettim şahsen.

Son olarak şunu söylemek isterim, aşkı yıllarca arayıp bulamayan kimseler var, varsın internetten olsun. Kimseye açıklama yapmaya mecbur degilsiniz. Keşke dememek için denemelisiniz. Ama gorusmelerinizi siklastirmanizi tavsiye ederim. Yanyana farklı olur tabiki.

evlilik, öncesinde aşina olunan bir olay değil zaten, ikinci paragrafta kendinizi ifade edişiniz bana bişeylerden emin olduğunuzu hissettirdi ve bu güzel.
bahsini ettiğiniz kadın hakkında da endişelenilecek bir durum yok gibi yani kadının hayatında başka birisi varmış sonuçta,erkek arkadaşınızın biraz zamana ihtiyacı olsa gerek diye düşünüyorum siz çok daha iyi bilirsiniz ki pek hoş şeyler yaşamamış sağlık açısından sinirleri epey yıpranmıştır
sinir sistemi iskelet kadar mühim birşey insanı ayakta tutuyor tabii sizide anlıyorum mesafeli yapınızdan dolayı ama yapacak çokta bişey yok gibi, beklemekten başka
birde acaba çok üstüne gitmeseniz mi,kendisi mi ısrarcı evlilik konusunda yani hemen mi olsun istiyor? böyle mühim bir hadise için zemin uygun mu sizce ikiniz içinde?

Zeminin uygun olmadığı aşikar.

O bir an önce toparlamak, iş bulmak ve ailemin karşısına çıkmak istiyor.

Tabi bundan evvel daha çok zaman geçirmeliyiz birlikte ki bunun için de sağlığına tam olarak kavuşması lazım.

Duygusal manada benim acele etmem söz konusu olamaz çünkü -onunla değil genel- evlilik sorumluluğundan korkuyorum. Geçen zamanı da hem bu korkumu yenmek hem de hayatı matematik kadar net işler algımdan sıyrılmak için kullanacağım ki bunca yıldır tabi olduğum katı bakış açısını yumuşatmak pek de kolay olmayacak.

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Öncelikle çok güzel anlatmışsın yüreğine sağlık..
Internetten tanıştığı ve hastalığı konusunda ona yardımcı olan diğer bayan hakkındaki tavrının yersiz olduğunu düşünüyorum.
Ailene 'hayır sadece ben varım' demek için onunla irtibatını kesmesini istemene hiç gerek yok
çünkü bence zaten yanlız sen varsın..Diğer bayan kötü günlerinde yanında olan üstelik görüşmelerinin her birinden haberdar olabileceğin eşlik edebilecğin bir dostu o kadar
İçindeki seslerin ikisininde haklılık payı var
Dönem dönem bunları düşünmen kendi içinde fikir ayrılığına düşmen çok normal
Zor zamanlar geçirmişsiniz özellikle psilojik yönü oldukça ağır bu durum ister istemez sağlıklı düşünmenide etkiler
Diğer bir çok arkadaşın aksine ben ona hissettiklerinin sadece merhamet olmadığını düşünüyorum
Bu ilişkide sağlam bir sevgi var bence
Ufak sorunlar var elbet ama bunları şuan aşmamış olmanızın tek sebebi mesefa (çoğu zaman yüz yüze konuşamamnız) ve rahatsızlıktan dolayı araya giren tedavi süreci
Aşarsınız bence
Allah sağlık ve mutluluk versin size

Merhametten fazlası olduğuna inanıyorum.

Bunun dışarıdan da böyle görünmesi güç verdi bana.

Çok teşekkür ederim.

Senden önce yardım edip kötü niyetli olmayan bi kadını neden hayatından çıkarması için bu kadar zorluyorsun? Bence bunu istemeye hiç hakkın yok olmadığı gibi hasta bi adama baskı yapıp duruyorsun. İnsanlara sadece nette benle konuşuyor demek için ne kadar uzattığının farkindamisin ? Bence çok can sıkıcı bi ısrar bu. Eğer aşık değilsen kendinden emin değilsen adamın hayatından çık çünkü hem kendisi hem ailesinin umutlandigini söylüyor.

Çok sıkıntılı zamanların üstüne bir patlama noktasıydı o.

Haksız olabilir ama kendi dinamiği içinde "acaba" dedirten bir endişeydi.

Aramızda sorun olmaktan çıkması için ikimiz de gayret sarf ettik ki bu bizi birbirimize daha çok bağladı.

Boş umutlar vermemekse benim bu sürecin başından beri kendime verdiğim söz, o kadar direnmemin temel sebebi.

İçimdeki Allah korkusu da sevgi de izin vermez buna.

İlk defa sabırla bu kadar uzun bir konuyu okuyabildim.

Kendisine zor anlarında yardımcı olan bir insana sırtını donemeyecegi aşikar. Asıl sırtını dönmek isteseydi bu vefasızlık olarak tanimlanirdi. Sizin teklifinizi kabul etmiş olması da, size karşı vermiş olduğu büyük mücadeleyi sırf bu kadar basit bir sebeple kaybetmek istemeyisi.. O anda yapabileceginden emin bir şekilde, söz vermiş ama sonra yerine getirememiş. Fiile dökmek, dile getirmek kadar kolay olmaz. Ben bu hususta haklı buldum karşı tarafı.

Kafamda bitirdim kelimesini de ask, sevgi olarak yorumlamak çok dar görüslülük. Ben onunla arkadaşlığımı bitirdim, eskisi kadar samimiyetim yok, ama yüzüne söyleyecek cesaretim de yok olarak çok rahat tanimlanabilir.

Kişiye karşı hislerinizden emin olmadiginizdan, ilişki deneyiminiz olmadığından da dem vurmussunuz, ama onsuz bir hayat düşünemiyorum diyerek bu husus da açıklığa kavuşmuş. Ayrıca madem bu kadar kesin fikirlere sahip bir kadinsiniz, nasıl merhamet duygusuna kapılarak, evlilik yolunda adim atabilirsiniz ki ? İlk konuyu açtığınızda yazmış olduklarinizdan ben kisiye aşık olduğunuzu hissettim şahsen.

Son olarak şunu söylemek isterim, aşkı yıllarca arayıp bulamayan kimseler var, varsın internetten olsun. Kimseye açıklama yapmaya mecbur degilsiniz. Keşke dememek için denemelisiniz. Ama gorusmelerinizi siklastirmanizi tavsiye ederim. Yanyana farklı olur tabiki.

Çok aydınlatıcı ve güzel bir özet olmuş.

Teşekkür ederim.

Tamamen merhamet duygunla hareket ediyorsun. Bu aşk, sevgi değil.. Gittiğin yola karşındakini ve etrafındakileri düşünerek girdiğin bir yol. Hemen yönünü değiştir, kendi hayatından vazgeçme..

kadın mevzusu bence küçük bir mevzu.
erkek arkadaşınızın da haklı olduğu konu var, sizin takıldığınız konularda da ben size hak verdim.
Özellikle düşünmeden söz verişi ve arkasında durmayışı.

Ama bunlar -üzeri örtülmemek şartıyla- halledilebilir meseleler. Siz sevginizden eminseniz, bunun kavgasını yapın. Yok emin değilseniz boşuna kendinizi yormayın. Çünkü bu problemler bitmez, biri biter farklı surette bir başkası ortaya çıkar. Sevgi ve karşılıklı saygı ile ilişkiler ilerler, evlilik ve aile güzel bir kurum olur. Umarım sizi mutluluğa götürecek yolda yürürsünüz.

bu kadar acı ,hastalık,ve dramın içinde aşk sevgi tutku gibi evlilkte olması gereken hiçbirşeyi görmedim..
fedakarlık vefakarlık bunlar insanın sevdiği için yapılır,adam yaptıysa karşılığı için yapmadı..ve sizin bir borcunuz yok olsa da evklenerek ödenmez..
yanında bile bulunmadıoğınız adamı nasıl sevip kıskanıyorsunuz aklım da almıyor..hele ki evlilik..adamın kokusunu bile bilmiyorsunuz ,aynı yatağa nasıl gireceksiniz?

Sen en başında zaten evlilik diye kandırmamışsın onu ya da idare etmemişsin.
Sonuçta merhametle, vicdan veya aşkın birbirine karışması söz konusu değil gibi.
Genel anlamda aşık da olduğunu düşünmüyorum bu insana. Madem neden sürekli hediyelerle falan pekiştirdin ilişkiyi.
Karışık bir şeyler var senin asla içine sinmeyen.Bu hastalığını da kapsıyor. Açıkçası kapsamaması da mümkün değil.
Hakkında hayırlısı olsun.

Uzak mesafe ilişkilerinin zorluğu katlanarak çoğalmış... Hasta bünyesidan sizin için umutla atan kalbinin sadakati sorgulanabilir. Sizin merhamet duygusundan dolayı böyle hissetmiş olabileceğiniz gibi, beyfendi de size minnet duygusu hissediyor olmasından dolayı duyguları aşk ile karıştırıyor olabilir. Bunu çok iyi tartmanız gerekiyor.Mantığınızla çelişiyor olmanız ve kendinizi sorgulama durumunda olmanız da benim boyle dusunmeme neden oldu..

3. kişiye karşı vefa duygusunun ağır basıyor olmasını da bizzat kendi içimde yaşadığım duygu olmasından mütevellit anlayabiliyorum.Aşk duygusu besleme ihtimalim dahi olmayan insanlar olsada vefa duygusu taşıdığım insanlar; Eşim hoşlanmasa bile hayatımıza dahil olduklarını kabul edıp, saygı gostermekten geri kalmıyor; Bu kişilerle olan ilişkilerimi eleştirmiyor bile.. Sizinde karışmamanız gerekli olur bence.. Keza olaki hayatından çıkarmış olsaydı sizin çok daha başka şeyleri sorgulamaya başlamanız gerekirdi.. Bi an size olan hislerinin ağırlığıyla sizin şartınızı kabul edip, sonra olması gerekeni yapmış bence..

Zeminin uygun olmadığı aşikar.

O bir an önce toparlamak, iş bulmak ve ailemin karşısına çıkmak istiyor.

Tabi bundan evvel daha çok zaman geçirmeliyiz birlikte ki bunun için de sağlığına tam olarak kavuşması lazım.

Duygusal manada benim acele etmem söz konusu olamaz çünkü -onunla değil genel- evlilik sorumluluğundan korkuyorum. Geçen zamanı da hem bu korkumu yenmek hem de hayatı matematik kadar net işler algımdan sıyrılmak için kullanacağım ki bunca yıldır tabi olduğum katı bakış açısını yumuşatmak pek de kolay olmayacak.

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
rica ederim :) hakkınızda hayırlısı olsun.

Back