- 31 Mayıs 2013
- 2.503
- 3.052
- 198
- Konu Sahibi JessicaJoy
yuz yuze gorustunuz mu hiç?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kendi duygularınızdan emin olup olmadığınızı merak ediyorum,tam olarak o kişiye karşı ne hissediyorsunuz?
Eğer bu kişiyle evlinirseniz evliliginiz bir supriz olmayacak.
Şuan şuan yada yıllardır yaşadığınız sorunlar aynen devam yada katlanarak devam edecek.
Kendinize sorun böyle bir hayat yada böyle bir evlilik istiyorumuyum, mutlu olabilecek miyim diye.
Bence siz o kişiye aşık değilsiniz sadece alismissiniz.
Tıpkı bir arkadaş bi dost gibi.
Ama evlilik için bunlar yeterli değil.
Ayrıca bu kadar fedakar olduğunuz içinde sizi kutluyorum.
Bir dost,bir arkadaş olarak devam ederseniz kendinize yeni hayat ve belkide sizi mutlu edecek gerçekten aşık olduğunuz kişinin hayatınıza girmesine izin vermiş olursunuz.
Ama böyle ne sevgili nede dost bir ilişkide kaldiginiz surece kendinizi yeni hayata,insanlara kapatmış olursunuz.
Lütfen bu surcumeden artık kurtulun,en kısa zamanda kararınızı verin ve kendinizi kapattiginiz o kapalı kutudan çıkıp kilidinizi açın.
Bence pek ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Bazi celiskili dusunceleriniz var. Evlilikten simdilik uzak durmalisiniz. Biraz daha zaman gerekli.
Yazma da oldugun gibi, konusmada da iyi bir hatipsen, adam o yuzden hemen tamam gorusmeyecegim demis olabilir. Cunku gercekten karsindakini etki altina alacak bir havan var. Adam etki altinda kalip, tamam diyordur ama uygulamada zorluk cekiyor olabilir.
k.bakma cok uzundu hepsini okuyamadm ama Rabbim olmayack seylerin hayalini kurdurmazmis canm hersey bi sinav
yuz yuze gorustunuz mu hiç?
Ben tam olarak anlayamadım. Siz bu kişiyle mi evlenmeyi düşünmüyorsunuz yoksa hayat boyu evlilik fikri mi size uzak?
Yaşam tarzınız inancınız beraber yaşamaya da müsait değilse bu ilişkinin amacı ne?
5 yıl uzaktan uzağa telefonla,netle olacak iş değil. Gözünün içine bakmak istersin,dokunmak istersin. İnsan birbirinin suretini sever. O sureti görecem içinde dalıp gidecem arkadaş...
Bir de yıllarca görüştüğü insana "benim hayatımda biri var artık görüşmeyelim" nasıl denir? Ne kadar onur kırıcı. Bunun yöntemi bu mudur?
Ben söz konusuna çok takılmadim yani hangimiz bize yararı dokunmuş bir insana kolayca hayatımdan çık diyebiliriz ki.
Ancak konunuzu okurken düşündüğüm tek şey şuydu hiç evlilik düşünmezken bu kadar zor bir evliliği neden kabul ettiniz. Evlilik için can atan insanların bile kabul edemeyeceği bir durum var ortada. Seviyorum, arzuluyorum diyorsanız tamam evlenin ama duyduğunuz şey sefkatse bunu kendinize ve ona yapmayın evlilik şefkatle yürüyecek birşey değil. Ve siz aşık olmadiginiz bir adamın ömür boyu yardımcısı olacak en başta ondan sonra kendinizden ve hayattan bikacaksiniz.
Hastalık ve sıkıntı zamanında yanında olmuşsunuz. Bu aranızdaki bağı güçlendirmiş. İş evliliğe gelince de kafanız karışmış.
"Asla evliliği " düşünmeyen ve hayalleri olmayan kişiler bile aşık olduğunda /gerçekten sevdiğinde korkularından uzaklaşır.
Siz ona alışmışsınız o da size. Ve ona karşı merhamet besliyorsunuz.. " Ölümcül ve tekrarlanabilir hastalığı" , işte bunun üzerinde çok durmuşsunuz. Bu ifadenizde , böyle bir sorumluluğun altına ömür boyu girmek istemediğinizi gösteriyor.
Diğer yandan da , her ne kadar da evliliği düşünmediğinizi söylemiş olsanız da, geçirdiğiniz vakitlerden ve gösterdiğiniz ilgiden kaynaklı umut verme düşüncenizde sizi merhamet duymaya itiyor olabilir.
5 yılda 3,4 kez görüşmüş ve paylaşımlarının çoğu hastane ve hastalık olan bir çiftin evlenmesi için daha çok tanışması gerekiyor.
Bu söylediğiniz" sözünde durmama" konusunu tamamen bahane olarak görüyorum.
Haklısınız , sözünde durmalıydı. Yapamayacağı birşey hakkında söz vermemeliydi.
Ancak kararlılığınızı görünce ve sizden önemli olmadığını düşündüğünden o anlık düşünmeden söz vermiş olabilir.
Bazen fütursuzca düşündürebiliyor sevgi ki ben sizi sevdiğini düşünüyorum.
Sizin durumunuzdan farklı onun durumu.
bn tesekkur edermOkumamışsınız ama yaptığınız yorum aydınlatıcı bir gerçek ve duruma gayet uygun.
Teşekkür ederim ilginize.
Evet zamana ihtiyacımız var.
Bu zamanı o kendini toparlamak ve ailemin karşısına kendinden emin çıkmak için kullanacağını söylüyor.
Ben de bu zamanı sivri yanlarımı torpulemek için kullanacağım Allahın izniyle.
Aynı şehirde yaşamadığımız için mümkün olduğunca bir araya gelerek güzel anılarımızı arttırmak istiyoruz, içimde merhametten fazlası olduğunu biliyorum ve bunu ona daha fazla yansıtmayı çok istiyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Bugün dünden daha ılımlısınız. Konuştunuz mu yeniden?
Dün gece sözünü tutmak için neler yaptığını anlattı uzun uzun, kendini affettirmek için nasıl uğraştığını...
Doğru ifade bu mu bilmiyorum ama o edildikçe ben de ezildim.
İş bu noktaya gelmeseydi, ben karşı cins olarak yorumlamak durumunda kalmasaydım o desteği, o da tekrar tekrar aramak ve bunu söylemek zorunda kalmasaydı...
Benim için konu kapandı ama söyleyememiş hala, telefonunu açmamış kadın uzun süre, ben sonra sana dönerim yazmış, dönmemiş.
Belki onun hayatındaki adam da rahatsız bu aramalardan kadın nişan olayı olalı dönmüyor pek telefonlara ki önceki atakta fikrini almıştı kadın nişanlısının, nişanlısı doktor...
Son durum bu.
Ben kararımı ve hislerimi daha da netleştirdim sayenizde... Her şeyin hayırlısı... Teşekkürler hepinize...
daha ne net bir ifade ile yola devam mi diyorsunuz yani? sizin hikayenizde kendimden bisey buldugum icin merak ettim dogrusu ama siz seviyorsunuz gibi gözüküyor bence.
Ne kadar temkinli yaklaştıysam da yolumu değiştirmeyi hiç düşünmedim aslında , hayal kırıklıkları, buhranlar yaşadığım zaman günlük gelgitlerim oldu tabi.
Normal ilişkilerde bile uzak mesafe ilişkisi çetrefilliyken biz çok daha fazla zorlaştırıcı unsur yaşıyoruz.
Onun uyku saatleri belirli mesela, bağışıklığı çok düşük, belli bir saatten sonra konuşamıyoruz ki bu sınırı aşıp ertesi gün sağlığını bozduğumuz da oldu.
Toparlanmadan yanıma gelemiyor, ben çalışıyorum gidemiyorum, ailem evlenmem konusunda umut doluyken ben yıllardır evlenemeyeceğimi söyledim artık onlar bu kararımı kabullenmişken "ta ta işte sevdiğim adam" demek istiyorum ama aşmamız gereken onca engel var.
Uzattım ama yazsam bunun kaç katı handikap var, bu nedenle minicik bir sorun büyüyebiliyor ki ben normalde de iş ve sosyal hayatımda her şeyin kusursuz ve yolunda gitmesini ekstra önemseyen biriyim, bu halimle de eksi hanesinde yer alabiliyorum bazen, bu konuyu da o yüzden açtım zaten, yine ben mi büyütüyorum yoksa gerçekten sorun var mı diye ki güven konusunda meselenin sarsıcılığı konusunda hemfikir olduğumuz hanımlar da var.
İstemesem de haddinden fazla temkinli, severek ve sevilerek devam ediyoruz evet.
Bu arada kendinizden bulduğunuz kısmı ya da hikayenizi paylaşabilirsiniz, burada eğlence amaçlı çekirdek çitleyerek konuları okuyup kafa bulmaya kalkanlar kadar gayet mantıklı kadınlar da var, kesinlikle yardımları dokunacaktır.