Herkese iyi hafta sonları.
Bir önceki konuma ek olarak bu konuyu açıyorum.
Nşanlımın ailesine karşı bütün iyi niyetim tamamen bitti. Hatta böyle bir aile yüzünde nişan atmayı düşünüyorum.
Yeni yıla girmeden son hafta nişanlımın annesini aradım (uzun zaman sonra). Kendince triblere girdi "tanıyamadım vs vs." hiç aramamışım, öldüler mi kaldılar mı sormamışım gibi gibi. Yoğun olduğumu sürekli her gün arayamacağımı, kendi ailemle zor konuştuğumu söyledim. Kendisinin de beni aramadığını dile getirdim. Bende beklemediği bir yaklaşım olsa gerek biraz afalladı. Yeni yıla girmeye bir kaç gün vardı aradığım zaman "sen daha aramazsın şimdi yeni yılın kutlu olsun"dedi. Aradığımdan beri neden sürekli imalı konuşmalar yapıyorsunuz dedim, ben dışarıdan biriyim hiç yanlış anlayabileceğimi düşünmüyormusunuz dedim? Yok birşey demiyorum etmiyorumlarla kendini savunmaya çalıştı. Ben zaten anlayacağımı anladım şimdi kapatmam gerekiyor diyip kapattım.
Nişanlımın yeğeninin bulunduğumuz ilde yemin töreni varmış. Kv de kızıyla gelip bize gelmek istemişler. Annemi arayıp söylemiş. Annemle ikimiz o gün için hazırlık yaptık misafirler evimize gelmek istemişler diye. Çay türü çıkaracaktık ama hepsi zahmetli şeylerdi. Biz kendi ailemize yakışır şekilde herşeyi yaptık. Abisine hoşgeldiniz dedim, arkada kayınvalide vardı sanki zorla eve getirmişiz gibi yüzük asıktı. Kvye hoşgeldiniz diyip elim hava da kaldı. Evet doğru okudunuz kadın yüzüme bakmadan beni görmezden gelip salona geçti. Kendince onun arkasından gelip ona tekrar hoşgeldiniz dememi bekledim tabiki asla böyle birşey yapmam. Bunu görümcede gördü. Nisanlım görmedi.
Masaya oturuldu tek bir lokma yemediler. Çünkü yemek yiyip gelmişler. Abisi bu davranışı bir kaç kere daha tekrarladı. Adam resmen bizi birşey koymuyor. Misafirliğe gidildiğinde nezaketen yersin, karşıdakinin emeğine saygından.
Nişanlım ve biz haricinde kimse birşey yemedei desem yeridir.
Masayı topladık mutfaktayız kv bana hediye getirmiş mutfakda onu vermek istedi (yazma havlu vs) verirkende kendi annem ve kızkardeşimin yanında bana "sen bana bir hoşgeldin demedin sarılmadın ama olsun" bak ben sana bunları getirdim dedi. Annem ve biz neye uğradığımızı şaşırdık. Annem direk benim kızım öyle birşey yapmamıştır dedi. Zaten ben direk kendimi savundum. Beni bilerek göremzden gelen sizdiniz dedim konuyu kapattım.
Nişanlıma bütün olanları anlattım ve artık bu tarz saçmalıklardan çok bunaldığım dile getirdim. Zaten benim yüz ifademden kendisi anlamış.
Annesiyle konuştuğu bir gün benim için neden keyfi yoktu demiş, üstüne abinin neden elini öpmemişim demiş ama kendi yaptığını aktarmamış. Nişanlım "abimin elini neden öpecekmiş, demiş. Kızı neden görmezden geldin diye sormuş? Tabi cevap alamamış. Ben sizin bu davranışlarınız yüzünden huzurum kaçıyor demiş. Kakuli mutsuızsa ben daha mutsuzum bunu bilin demiş. Diğer gelininden göremediğin gelinliği ondan sakın bekleme anne demiş. Ben size gelin değil kendime yol arkaşı seçtim demiş.
Bu arada ev konusu çalıştığımız ilde olacak. Kv ve kv ailesinden uzak olacağız. Ama bu beni artık tatmin etmiyor.
Ben bu ailye karşı o kadar iyi niyetliydimki kötülük olmasın diye uğraşıyordum ama içimde bir gr iyi niyet kalmadı.