Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

bende tam 12 yıldır egzamayla uğraşıyorum. ellerimde hamilelikte çıktı, doktor hormonlardan olur dedi. özellikle bebekler küçükken çok dikkat etmek gerekiyor. ellerin üzerindeki çatlaklardan mikrop alabiliyor. benim tam deprem zamanında öyle oldu. 3 gün evlere giremedik tabi temizlikte ona göre. oğlum tam 1 yaşında o zaman birde ishal oldu , benim eller iltihaplandı çok kötüydü. annem bir yandan kayınvalidem bir yandan, içmediğim okunmuş sular, sürmediğim kremler, gitmediğim doktor kalmadı, kimyasallara karşı tepkiymiş, ama mümkün değil ki, eldiven kullanamıyorum hava almadığı için nemlendiriyor, herkes burada nemlendirmek gerektiğini söylüyor ama bende nemlendiriciler daha çok kaşıntı yapıyor, ben yağlı krem kullanıyorum.
....diye bir krem var pembesinden kullanıyorum. çok ucuz 2 lira filan onu sürüp yatıyorum ellerim yumuşacık oluyor. hem kaşıntıyı alıyor. 8 sene öncede boynumda çıktı. ...krem geçici çözüm 1 hafta filan kayboluyor. sonra yine çıkıyor. ben birde ısırgan kaynatıp içmeyi deneyeceğim. burada bir arkadaşta yazmış 1 hafta filan içince geçer diyorlar şimdi tam zamanı ısırganlar çıktı. ellerimdeki neysede boynumdaki çok kötü saçlarımı topluyorum terlememesi için, arkamdan insanlar gördükleri zaman yorum yapıyorlar bazen duyuyorum moralim bozuluyor. :çok üzgünüm:ama ne yapabilirim ki,
Allah hasta olan herkese acil şifalar versin.... a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
kıslar benim elimin üstünde ve yüzük parmaklarım da egzama var belli zamanlar da çıkıyor ve deterjan kullandığım zaman da azıyor yara eldiven kullanmayı da sevmiyorum bana bu konuda yardım ederse niz ve bildiğiniz bi krem varsa önebilirmisiniz ? saygılar

daha önceki msj larda yazıldı mı bilmiyorum. Ama ben konuyu yeni farkettim. Saraçoğlunun sitesinde dut kurusu ile ilgili bir kürün iyi geldiğini söylüyor. Bir bakın derim ben.

Off.

Dün gıttım doktora kasıntıdan dolayı,bır hafata butun vucudum kabarmıştı cunku,ve egzaman dedı doktor.Bu ne şimdi yaa nerden cıktı senağlama

Tarfıle bı krem yaptırmamı ıstedı,iğne ıkıde hap verdı,10 gun sonra gecmezse gel tekara dedı,test yapıcakmış.Nişanlıma söylemedım,bişi dokunmuş dedım.

Ama dun gece rahat uyudum cok şükür,gecelerı kasıntıdan uyanıyordum cunku,Allahın ıznıyle gecer,bırde bununla ugrasmak ıstemıyorum cunku.allah sen hasta olan herkese yardım et :Saruboceq:

bende ede egzama var.yüz bölgemde boynumda kontakt dermatit dedi doktor.Kirpi yemeyi düşünüyorum bi fikri olan var mı?

çocukluk dôneminden beri zaman zaman bendede egzama oluyor.Ama sadece yüzûmde, el ve kollarimda.çok degil; tek tûk.Tek $ansim ka$inti olmuyor.Yûzûmde stresli oldugum dônemlerde çikiyor.Doktor kesinlikle sabun kullanmamam gerektigini söyledi ve egzama olan kisma elocom diye bir krem verdi.bir hafta içinde kayboluyorlar.Ha birde hep ayni yerde çikiyorlar ve fazlala$ma olmuyor.Doktor sûrekli nemlendirici kullanmam gerektiginide belirtti.

arkadaşlar benim de hem elimde hem de yüzümde egzama var çok ileri düzeyde değil ama ara ara artıyor bi de benim cildim çok kuru nemlendirici ve el kremi önerebilirmisiniz lütfen çünkü bazı ürünler egzamalı ciltte allerji yapıyor.bi de galiba ben de kirpi eti yiycem .baharda yedim demiş arkadaş şartmı acaba baharda yemek?yazın olsa olmaz mı?

Elleriniz için nivea SOS diye bir el kremi var, yeni çikti.mûkemmel sonuç alirsiniz.Yûzûnûz içide hassas ciltler için olan kremleri tercih etmelisiniz.Ben loreal kullaniyorum gûnlûk nemlendirici olarak.Bir deneyin isterseniz...
Umarim sizdede etkili olur,,,

senelerdır cekıyorum bu illetii..kabus gıbı bıktım usandım artık..kac doktora gıttım care olmadı..denemedgım krem kalmadı..sureklı tekrarlıyor bu..kremı surdugunzde bıraz gecıyorsa sonra gene cıkıverıyor bisekılde..
benım burda bahsedılenlerden ıkısı de var sanırım..atopik ve seboreik mi ne ondan işte galiba..
sürekli kaşlarım dipleri kaşınıyor kızarıyor..kas aldırmam tam bir facia..kabarma kızarma pullanma asırı yanma dokunamıyorsun bıle o derece..
özellıkle yaz ayları benım kabusum...yüzümde yanaklarımda genıs bı bölgede kandan olan ıcten olan egzama var..mılyonlarca karınca benı yıyor gıbı nasıl bır kasıntı hıssıdır o yarabbım..kızarıklık parca parca kırmızı lekeler..yuzumu yolmak cırmalamak gelıyor bazen tahammul derecem o kadar dusuyor yanı..
ara ara el ya da yuzumde de kuruma pullanma kızarma dökuk dökuk lekeler seklınde olanından cıkıyordu..bıkac aydır sag elımde yer ettı..bırden bıre o kadar hızla cıkıyor kı..kucuk kucuk kabarcıklar seklınde basıyor elımın ustu tamamen kabarıyor asırı bır kasıntı ıcten ıce..kızarıklık yanık ızı gıbı kocaman cırkın bı goruntu..göruntuden zıyade o acı veren hıs..sımdı de o bölgede derıde cızgılenme olmaya basladı..sankı derı yaslanınca kırısır ya onun gıbı cızgı cızgı olmaya basladı cok cırkın ve acı verıcı..
denemedgım ılac doktor kalmadı..smdı evlendım dıye daha kucuk bı ıldeyım..burda da ıkı ayrı doktora gıttım bırı özel bırı devlet..ıkısı de bahardandır polendendır dedı gectı..halbukı daha derın bısey ama anlayan care bulan olmuyor ıste..
cok sıkıldım artık cıdden..kırpı fıkrı bıle ıgrenc gelmedı yanı o derecede..dogrulugundan emın olsam hıc tereddut etmem yeter kı gecsın dıye..
hayatımda ılk defa kırpıyı tasındıgım bu ılde gördum bıgun sonar ölusunu gördum hayvanın..ıkıncı gördgum de ölusuydu..araba ezıyor burda orman heryer vardır mutlaka ama kım bulacak yakalayacak pısırecek..oyy nelere kaldık yarabbımm..yok mu kesın cözumu bu ısın ya..nasıl bı ezyettır bu Allahım sıfa ver..

canım bnm annemin ayaklarında var egzama 4 yıldır çekiyor
onunkilerde çok kaşınıyordu

en sonunda bi prof. e gitti
oda onu üniversite hastanesine yönlendirdi
orada yaklaşık 2 aydır fototerapi görüyor.
ve kaşıntı gitti iyileşme kaydediyor şuan.

bu fototerapi sadece üni. hastanelerinde varmış
bilgin olsn...

bende 2 yildir bu dertten muzdaribim senağlama ellerimde cikiyor benimde.sulu kabarcik halinde senağlamakasinmasi inanilmaz kotu kendime hakim olamiyorum kanatana kadar kasiyorum:1no2: dolayisiyla gecmio. bazen gecer gibi oluo ama hep yeniliyo kendini. bisuru doktora gorundum ama care yok. advantan veriolar ondada kortizon var. bide nemlendir elini diolar fayda etmio artik:gitme:

kızlar bu egzmayı benden ıyı kımse bılemz atopık dermatıt var aşimde 3 yıldır yapmadıgımız gıtmedıgımız doktor kalmadı neler cektık neler anlatamam ama en sonunla bunula yaşamayı öğrendık ellerdekı kaşıntıyı bı kesebılsek daha ıyı olcak ama olmuyor en son bursada huseyın bey var en ıyı hale o getırdı bızı valla allah hepımızın yardımcısı olsun sormak ıstedıgınız herseye cevap verebılırım okadar uzman oldum nerdeyse artık ozleden msj yazın ıstedıgınız bı sey olursa

merhaba yazılanların hepsini okudum okudum ve sonunda yazma sırası bana geldi.gerçi anlatacağım şeylerin hepsini çok güzel ifade etmişsiniz .koskoca 4 yıldır bu lanet hastaklıkla mücadele ediyorum .neler kullandım neler melhem,krem,sayısını hatırlamıyacağım kadar vazelin,nemlendirici,kaşıntı için haplar ,bitkisel otlar,atardan yapma ilaç,doktorun verdiği karışık yapma ilaç ,2kez kına yaktım kına bile soyuldu çıktı ellerimden yazamayacağım bir çok şey yaptım en önemlisi kortizonlu iğne vurundum .tabiki kilo kaçınılmazdı.10 kilo aldım allaha şükür kiloları verdim ama egzama hala duruyo .evliyim 2 kızım var size ne kadar zor olduğunu anlatamam.gece küçük kızımı beşiğinden alıyodum emzirirken parmağımı tutuyodu kendimi sıkıyodum ellerimin acısından gözümden yaş geliyodu.çekmeyen bilemez kirpi etiyazılmış çareyse neden olmasın bulursam veya buldurabilirsem denerim .allahım herkesin egzamasını kökünden kurut yarabbim AMıN

arkadaşlar bende 13 yaşımdan beri var ve şuan 21 yasındayım hala kurtulamadım aksine elimdeydi,iki elimede yavaş yavaş bulaştı kısın zor oluyo benım ıcın çünkü yüzümde de cıkıyo şimdi bi yenisi daha eklendi,o da saç diplerimde çıkıyor mafoldumben ne yaptıysam kurtulamıyorum,geceleri uyurken yatağa sürerek kaşıyorum ve kanatıyorum kendimi engelleyemıyorum,benim artık ümidimde kalmadısenağlama

ya arkadaslar benimde ellerimde ufacık ufacık su topları oluodu zaman zaman...bi iki tanesini patlattm...sonra ellerimde putur putur kabarcıklar cıkmaya ve kasınmaya basladı..bazı yerleri buyuk su topları oldu...egzema olabilir mi...özellikle sabahları daha kotu oluyor...kaşımamaya calısııyorum...kalıcı bir hastalık mı

ya arkadaslar benimde ellerimde ufacık ufacık su topları oluodu zaman zaman...bi iki tanesini patlattm...sonra ellerimde putur putur kabarcıklar cıkmaya ve kasınmaya basladı..bazı yerleri buyuk su topları oldu...egzema olabilir mi...özellikle sabahları daha kotu oluyor...kaşımamaya calısııyorum...kalıcı bir hastalık mı [/QUOT:teselli:büyük ihtimal egzama var sende benden sana tavsiye sakın patlatma sıvının değdiği yerde daha çok çıkıyo bu illet

saol tatlım..ne yapcam bilmiyrm...sut urunleri yapabiliyrmus onlara dikkat etcem bulcam artık...final doneminin stresi de olabilir

arkadaşlar bende de aynı sorun var galiba...ben hayatımda böyle birşey bilmezdim..geçen sene haziran ayında popomda aslında tamda popomda değil popomla bacağımın birleştiği yerde para büyüklüğünde ve inanılmaz düzgün yuvarlak, kenarları kırmızı ve kabarık, ortası kuru pul pul bi yara çıkmıştı...tam 2 ay kaldı ve sonra kendiliğinden kayboldu...bu sene tekrar aynı yerde çıktı..geçen sene iş yoğunluğu nedeniyle doktora gidememiştim sadece sağlık ocağına gittim sprey ve elecon krem vermişti o geçirdi hemen..bu senede aynı kremi ve spreyi yazdırdım ve kullanıyorum 1 haftadır var 2 gündür ilaç kullanıyorum geçmeye başladı hafif hafif sizce bu nedir gerçekten egzama mı?? eğer egzamaysa neden bir tedavisi yok...okudum yazılanları herkes geçmiyor yazmış neden geçmiyor?? bende de böyle kalacak mı her sene :KK43:

Öncelikle herkese geçmiş olsun kaderdaşlarım, benimde aylardır alnımda yani iki kaşımın ortasında var, herkes alnıma bakıyor, kaşını mı aldırdın diyor çünkü kıpkırmızı fondoten sürüyorum daha kötü oluyor iyice kabuklanıyor, internetten dut kürünü okudum, 4 gündür yapıyorum pullanma geçti çok hafif kızarıklık kaldı inşallah bir daha tekrarlamaz biraz daha devam edecem:Saruboceq:

öncelikle gerkese geçmiş olsun..rabbim şifalar versin
bendede seneler evvel vardı... bu sene 1 aydan beri yine çıktı hem elimde hemde ayağımda ...gece kaşıntıdan uyuyamıyorum..
dermovate merhem kullandım biraz geçti...ama stresinde çok etkisi var maalesef... denize gitmiştim acaba tuzlu suyunda etkisi oldumu bilemiyorum..
ama stres bende çok etkili oluyor her kronik hastralığımda tekrarlıyor ..t
emizlik yapıncada ellerime eldiven kullanıyorum biraz faydası oluyor..çamaşır suyu özellikle çok kötü yapıyor ...dikkat etmek gerek temizlik malzemelerinde kalite de çok önemli..
herşeyin başı sağlık...sağlıkcakla sevgiler a.s.

kızlar hepinize geçmiş olsun, allah yardımcınız olsun. bende kuzenimin eşi için araştırma yapıyordum. kuzenim, geçen gün tv de haberlerde egzama ve sedef hastalığına %99 iyi gelen bir tedavi yönteminden bahsediyorlarmış ancak sonuna yetişmiş, ne bir telefon ne bir isim duyabilmiş. galiba atv deymiş. izleyen duyan bilen var mı? bitkisel bir tedavi yöntemiymiş. bilen var mı acaba? en azından herhangibir ipucu isim bilen varsa söylesin, araştırırken yardımı olur.

X