Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

bendede seboreik egzama var
çok sinir bozucu.saç derim kabuklar halinde dökülüyor ve çokçok fazla kaşınıyor.
ketoral şampuan kullanınca biraz rahatlıyor ama sonra tekrarlanıyor.yaw bunun yüzünden siyah giyemez oldum.
çaresini bulamıyorum:KK43:

allah yardımcın olsun ben bu dertten çocukluğumdan beri bıkmış durumdayım adet olana kadar başımda kabular koltuk altımda, kulak arkalarımda, bikini bölgemde kızarıklık sulanma ve kaşıntı şeklinde seyretti. Sonrasında dönem dönem geçip çıkmaya başladı. Gitmediğim doktor kalmadı ....kullandım ....sanırım onu kullandım hamilelikte geçer gibi oldular şimdi tekrar uğraşıyorum hamilelikte gittiğim doktor dönem dönem çıkıp geçiyorsa psikolojik olacağını söyledi psikoloğa gitmemi söyledi elosalic diye bir merhem verdi bir de üstüne solisyon verdi kullanınca geçiyor ama sonra tekrar çıkıyor ne yazık ki başta stres ve sıkıntıdan uzak durmak gerekiyor sanırım :KK43: Tekrar gel dedi gitme fırsatım olmadı ne yazık ki ömür boyu bu hastalık bu kafa bende olduğu sürece benimle ne yazık ki.. allah şifa versin.

Son düzenleyen: Moderatör:
egzaması olanlar için öneri;

kaynamış bir kupa suya bi tutam ısırgan otu (kurusu değil taze olanından) atıp 4 dakika bekletin, süzüp için. günde 1 defa yeterlidir.

Arkadaşlar.bende bu sıkıntıyı 1 yııldır çekiyorum.üstelik vucudumun çeşitli yerlerinde(saç,kulakiçi,rahim)denemediğim krem kalmadı.en sonunda doktor beni raporla beraber ELİDEL,e bağladı.ama 3 ay kullandım oda FOSSSS.1 aydır akşam yatarken 1 gece elma sirkesiyle 1 gece zeytin yağıyla 1 gece çörek otu yağıyla siliyorum.gündüzleride elidele devam ediyorum hatta bazen hiç kullanmıyorum.saçımdakilerede,3 günde 1 dönüşümlü olarak banyodan 2 saat ve daha fazlası önce zeytinyağı ve çörek otu yağı sürüyorum.hiç olmadığı kadar iyi geldi bana .isterseniz bi deneyin allah şifalar versin.not:birde hergün yarım çay kaşığı çörek otu yutuyorum.genelde aç karnına .çünkü çörek otu ,genel cilt rahatsızlıklarına iyi geliyor.peygamber efendimiz boşuna övmemiş.

benim saçımdada yaklaşık 4 yıldır Seboreik Dermatit vaR kaşıntı oluyor bende dayanamayıp kaşıyorum bu seferde hem yara oluyor hemde her tarafıma kepek türü pullar dökülüyor..koyu renk kıyafet giyemez oLdumm..2kere doktora gittim verdii ilaçLar hçbi işe yaramadı birsürü şampuan denedim onlarda fayda etmedi sadece kaşıntısın azaltıyoR o kdR en sonunda bi solüsyon buLdum 1-2hafta düzenli kullanınca nerdeyse tamamen geçiriyor faqat benim saçlarım çok uzun oLduu için uygulamkt çok zorluk çekiorumm saçlarımı kestirmeyeda kıyamıorum daha koLAy uyguLanan bi çözüm aRıyorum.. fisfisfis

arkadaşlar bu tarz kocakarı ilaçlarına rağbet etmem genelde ama eşim annesi (doktordu) vasıtasıyla öğrendiğini ve iyi sonuç verdiğini gözleriyle gördüğünü söyledi: birincisi ve bana çok daha mantıksız geleni : kirpi eti yemek (pişirerek) , ikincisi ve biraz daha kolay olanı : egzamalı bölgeye incir yaprağının sütünü sürmek... daha önce duydunuz mu ya da ilgilenir misiniz bilmem, söyleyeyim dedim...

merhaba bende bu hastlıkla uğraşıyorum ve kirpi etini de duydum galiba son çare olarak onu deneyeceğim artık ...çünkü hangi kremi kullandıysam tam olarak geçmiyor. soğuk havalarda yüzüm kırmızılaşıyor ve kırmızı döknütüler ortaya çıkıyor kremleri kullanmasam kaşınıyorda.çok iğrenç bir hastalık.bana yardımcı olun????

kızlar egzemadan yıllarca çektim bizdeki genetik teyzemde ve dayımda var ben ve kardesımdede var
yıyecekler(domates seftalı çilek baharat acı ekşi sirke)tetikliyor tam ergenlık cagındaydım ve ellerımdeayaklarımda vardı yazı yazamıyordum ayakkabı gıyemıyordum arkadaslarım kendılerıne bulasır korkusu ıle benden kalem bıle almıyorlardı tam bır tecrit olayı yasadım yanı izmirde bı prof duyduk ona gıttık kortızonu verdı gectı gıbı oldu 2 ay sonra daha beter çıktı ıstanbulda bı doktora gıttık ondada aynı kortızon çok kılo yaptı ispartata bıtkılerle ıyılestıren bırısıne gıttık sonra yıne çıktı
bı tanıdıgımız vardı bı akrabası turkıyedekı ılk ecz dan bırısı diploma numaraası 20 mı neydı ıste o demıskı kirpi eti yesın gececk ama hastalıgın derecsıne gore şiddetliyse 2 kırpi eti yıyecek daha sonra senede 1 yıyecek baharda olur kısın kıs uykusundalar demıs tabı bızım aıle doktor herkes dalga gecti olmaz ole dedıler baktık bı çaresını bulamadık denesek ne kaybederiz dedık ve ben 2 tane yedım hiç etki etmedı gıbı 1 ay sonra elımde ayaklarımda son zaman sac derımde ve yuzumde vardı gecmeye basladı sonra tamamen gectı gıda alerjım var seftalı yıyınce vucudum benek benek olur kasınır aaa onlarda olmuyor seneye 1 tane dıger sene 1 tane yerken 10 senedir yedim dedım kı artık gectı bu sene yemıyecegım yıne basladı parmak aralarımda avuç ıçımde yok ama bu baslangıcı çok denedık ne kadar tanıdıgımız varsa etkı ettı bu sene baharda yıne yıyecegım bu arada aramızda kalsın bızım aılede doktor olanlar hastalarına bahsetmeye basladıler vede antikor sevıyesı ıle ılglı zaten ummunolojık bısı bu kırpıyı yıyınce 1 senelık ası gıbı oluyor sımdı o ecz amca ölmus aynı zamanda tıp fakultesı mezunuymus allah rahmet eeylesın dıyorum bus ene baharı 4 gozle beklıyorum kırpı yıyeyım dıe megerse psikolojık deılmıs çok etkı edıyormus teyzem kırpı ısmını duyarsa yemez onun tabagına koyduk kus etı dedık yedı daha sonra ondakılerde gectı denemeye deger eger zaten bunalmıssa ınsan her çagreyı arıyor

ya selam çok süper bir bilgi bu.ben de duydum kipri etini hatta islami kitaplarda bile yer alıyor. Boşuna dememişler allah her derdin devasınıda vermiştir diye. Bende yazın kısmet olursa kirpi eti yemek isteiyorum çünkü demediğim şey kalmadı. Kortizon ilaçlarını kullanarak daha çok mahvetmekteense kirpi eti yerim daha iyi olur.bilgin için çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar kirpi etini İstanbul da nereden bulacaksınız ya bana da söyleyin nolur?

öncelikle herkese çok geçmiş olsun egzamayı 4,5 senedir çeken biri olarak nasıl ızdırap çektiğinizi çok iyi anlıyorum hele bi de benim gibi ellerinizdeyse ve iki küçük çocuğunuz varsa iş daha da dayanılmaz oluyor kaç doktora gittiğimi hatırlamıyorum bile tonlarca krem ve ilaç kullandım tam geçti derken fazlasıyla tekrar patlıyordu ellerim bir yere değecek diye ödüm kopuyordu neyse çok uzatmayayım sonunda çareyi aloe vera çiçeğinde buldum %100 olmasa da %90 iyileşme kaydettim aloe vera çiçeğinin içindeki jeli ellerime masajla iyice yedirdim (yaklaşık 1 hafta) hemen emiyo zaten rahatsızlık vermiyo ben sadece akşamları sürebildim şu anda yaralarım geçmiş durumda sadece biraz kuruluk var onun için de nemlendirici kullanıyorum bunu sizlerle paylaşmak istedim ne kadar acı verici olduğunu bildiğim için. herkese acil şifalar ..

tabi şunları da eklemem lazım iş yaparken mutlaka eldiven kullanıyorum mümkün olduğunca ellerimi kimyasallardan korumaya çalışıyorum birde banyoda sıvı sabun ve katı sabunu hayatımdan çıkarttım hani şu ..... cildinizi sabun gibi kurutmaz sabunu var ya onu kullanıyorum..bir de taze ısırgan otunu duydum çok iyi geliyormuş ama denemedim bir fincan kaynar suya bir tutam ısırganı atıp demlemek gerekiyomuş her gün bir fincan içmek egzamaya iyi diyorlar deneyenler çok memnunmuş.

bu egzama bulaşımıdır 4- 5 ay önce elimde parmak arasında başladı ama başta kaşıntı yoktu şimdi diğer elimdede başladı. elim deterjandan sudan malesef çıkmıyor bulaşımıdır ufak bebeğim var ona gecerse diye moralim bozuluyor. bendekinin egzama olup olmadığını da tam bilmiyorum ama doktor deterjan allerjisi dedi parmaklarımın derisi çekiliyor resmen parmaklarım kıvrılıyor özellikle akşama doğru

sevgili arzuco öncelikle çok geçmiş olsun eğer ellerindeki egzamaysa bulaşı değildir benim de 2 ufak çocuğum var başlarda ben de çok korkmuştum bulaşır diye ama dr bulaşıcı olmadığını söyledi 4,5 senedir de bişey olmadı çok şükür. benim de önce tek elimdeydi sonra diğerine sıçradı o yüzden için rahat olsun ama şimdi eskisi gibi ızdırap çekmiyorum çok şükür yukarıda yazdıklarım sayesinde büyük ölçüde kurtuldum

kükürtlü katranlı organık sabunu deneyen varmı?

Arkadaslar benim erkek arkadasimda Atopik Egzama var ve cok stress yapiyor bu konuda allahtan cok yok ama sac diplerinde ve yuzunun belli basli bolgelerinde var. bazen geciyor, stress yapinca ozellikle pul pul dokulmeye basliyor. Doktora gittik ama verdigi sampuanlar losyonlar hicbiri yaramadi. Bu tur egzamada kullandiginiz ve ise yaradigini dusundugunuz sampuan ve losyonlar var mi???? Cok arastirdim ama bulamadim, huzurumuz kacti valla buyuzden

Egzama ile Mantar hastalığının farkı ne ? Bunu bilen var mı kızlar ?

Sağ ayak parmağımın arası kaşınıyor çok kötü. Şimdi de soyulmaya başladı. Hafif garip kabarıklıklar da var. Anlamadım gitti. Tatlı tatlı kaşınıyor..

Deli olucam.

Bana yardımcı olacak, fikir verebilecek bir arkadaş var mı ?

Şimdiden çok teşekkürler !

Bende de alerjik egzama var.Deterjan türü şeylerle uğraşma dedi dr.Bana her el ve beden temizliğinde kullanmak için Topikrem Nettoyant diye bir jel vermişti.Bir de benim metale de alerjim var beyaz altın,gümüş vs.hepsine).O yüzden takı takmayı unuttum.takınca vücudumda kabartı ve kaşıntı oluyor.Alyansımı bile dışardan gelince çıkarmak zorunda kalıyorum.

vücut yüzeyinde dermatofitler denilen cildin üst tabakasının tırnak ve saç köklerinde üreyen küf benzeri maddelerden etkilenerek enfeksiyon gcirmesi durumudur hastalığın bulaşma nedenleri genelde insan ya da hayvan kaynaklıdır her yaşta ve her dönemde hastalığa yakalnma durumu söz konusudr saç kasık ayak tırnak vs.. seklinde bölgesel farklılıkları vardır
etkilerin görüldüğü yüzeyde kaşıntı ve kızarıklık söz konusudur halkasal sekilli lezyonlar koyu ve acık olmak suretiyle belirgindir
tanısı cildin esaslı bir kontrollü teshisinden sonra konulabilir kesin tanı mikroplu bölgeden alınan parcanın analizi ile konulur
ilk aşamada mutlaka deriyi temiz ve kuru olarak hijyenik tutmak gereklidir su ve nem hastalıkta yayılımcılığı tetikler kesinlikle kasıntı ve el teması yapılmamalıdır uzun vadeli yaşama becerisi gösteren sporlara sahiptir 1 2 yıl stabil olarak yaşama becerisini gösterebilir erken teshis her hastalıkta olduğu gibi burda da cok önemlidir ilerleyen dönemlerde kronikleşebilir inatcı bir hastalık türüdür kişisel kullanıma acık sahsi esyaların paylaşılmamsıda söz konusudur

slm.annemde yaklaşık 20 yıldır seboreik egzama var(kelime hatası varsa kusura bakmayın)saçlı deride ve kulak arkasında gitmediğimiz doktor kalmadı en sonunda ümraniye hospıtılium hastanesinde cildiye bölümüne gittik (eski ömür hastanesi)ordaki bayan doktor anneme karışım şeklinde bir ilaç,şampuan ve krem verdi şu an farkedilir derecede düzelme var ve mutluuu:))şu an aklıma gelmiyor ilaçların ismi yarın annemde bakar isimlerini alırım.karışımıda yazarım eczanede yaptırırsınız.ama benim tavsiyem yakında olan varsa o doktora gözüksün doktorun isminide alıcam ve yazıcam buraya.umarım iyi haberler gelir sizdende:)annemin birde çok ağır vaziyetteydi enfekte olmuştu iltihap akıyordu kulaklarının arkasından,saç derisi kalın kabuklarla doluydu şimdi tertemiz ama doktor ömür boyu kullanacaksın diye sıkı sıkı tembih etti başka bir şampuan falan birkere bile olsa kullanmayacaksın dedi...

Arkadaslar benim erkek arkadasimda Atopik Egzama var ve cok stress yapiyor bu konuda allahtan cok yok ama sac diplerinde ve yuzunun belli basli bolgelerinde var. bazen geciyor, stress yapinca ozellikle pul pul dokulmeye basliyor. Doktora gittik ama verdigi sampuanlar losyonlar hicbiri yaramadi. Bu tur egzamada kullandiginiz ve ise yaradigini dusundugunuz sampuan ve losyonlar var mi???? Cok arastirdim ama bulamadim, huzurumuz kacti valla buyuzden

Arkadaslar gecenlerde msj atmistim sizlere. Doktora gittik ve tahlil yapildi. bir parca sac dersinden ve sakalindan sac ve dokulen pul pullari aldi ve inceledi. Sonucunda Doktorumuz egzama degil mantar oldugunu soyledi bize ve egzama ilaclari kullanildiginda mantari daha da arttiriyormus buyuzden erkek arkadasimin kepek gorunumdeki pul pul dokulen deriler artti ve daha da kotu olmustu. Oncen DR'lara gidildi ama hic biri tahlil yapmamisti bunun gibi. Simdi bir hap, losyon ve sampuan verdi ve inanin inanilmaz bir fark gorduk. Gecmesi 1-2 ay alirmis ama egzama olmadigi icin cok sevindik. Benim sizlere demek istedigim sey biz 4 senedir tahlilsiz doktorlarin sozune guvendik oyuzden siz siz olun tahlil yaptirmadan her ilaci yada sampuani kullanmayin derim ben :1no2: Gecmis Olsun kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar benim de hem elimde hem de yüzümde egzama var çok ileri düzeyde değil ama ara ara artıyor bi de benim cildim çok kuru nemlendirici ve el kremi önerebilirmisiniz lütfen çünkü bazı ürünler egzamalı ciltte allerji yapıyor.bi de galiba ben de kirpi eti yiycem .baharda yedim demiş arkadaş şartmı acaba baharda yemek?yazın olsa olmaz mı?

X