Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

Ellerimde,çenemde, sağ koltukaltımda egzama var.
Ellerimi elledikçe sinirlerim bozuluyordu tırtık tırtık karartı gibi lekeler yüzüm deseniz aynı.
Sonunda Sevgili annemi ikna edip doktora gidebildim ilaç verdi.
Akşamları sürüyorum şimdi normal hale geldim çok şükür.

benim de burnumun çevresinde egzama var sebebini bilmiyorum ama tedavisi var mı geçer mi çok rahatsız oluyorum bir de yüzümde olması çok morelimi bozuyor

egzaması olup da kurtulan var mı yani bu hastalığın tedavisi mümkün mü.

Kızlar ne olur yardım edin....Benimde otururken birden yüzüm sanki acıbiber sürmüş gibi yanıyor.Kıpkırmızı oluyor orası.Ama her yer, dedğil yüzümün belirli yerleri.Ayrıca banyodan sonra ve normalde yüzümde benek benek kırmızı karartı gibi leke oluyor.Ve bunlar banyodan çıkınca soyulma yapıyor.Eğer krem sürersem geçmiş gibi oluyor.Sonra geri geliyor.Sanki mantar varmış gibi oluyor yüzümde.Eskiden sadece yüzümde idi.Şimdi boynuma indi.Biraz karışık anlattım ama bu egzama olabilir mi?Egzama banyodan sonra kızarıklaşıp,o kısım soyulma yapar mı?

Arkadaslar lutfen birbirinize ilac tavsiye etmeyin, bu hastaligin yuzlerce csidi var, reaksiyon gosterip daha fazla yayilmasini mi istiyosunuz? en yakin cildiyeciye basvurmanizi oneriyorum birakin bu isi doktorlar yapsin..

eksisozlukten alinti :
defne ağacının tohumları * bir aktardan temin edilip, her gece yatmadan önce beş altı tanesi, kabukları soyulup, çiğnenerek yendiğinde bir ay kadar sonra geçmeye başlayan deri hastalığı.
yemeyi biraktiginizda tekrarliomus

izmirde hangi doktora gidip memnun kalan var acaba erkek arkadaşımda aynı problem var yüzünde saçlı bölgede yuvarlak yuvarlak kızarıklık şişlik pul pul dökülme oluyor

doktora gttim işe yaramadı alternatif tıptan yararlanıcam geçicek sanki ama bidekullanabilsem aldıklarımı midem bulanıyo yiyemiorum tadı çok kötü

benimde var 6 senedir yaklasik ama son bir haftadir cok rahatim alerjimin elbislerdeki detarjan artiklarindan oldugunu anladim yani ic camasirlarda dahil butun elbiseleri detarjansiz yikadim yumusatici yerinede elma sirkesi kullandim (iyi yumusatiyor) doktorun verdigi kremleride kullandim (onceden fayda etmiyordu) normal sabun yerine zeytin sabunu kullandim kasinti kalmadi iyilesmeye basladi ter elbiselerdeki detarjan artiklariyla birlesip vucuta geri emiliyor ondan sonra deli gibi kasiniyor insaallah sizlerde faydasini gorursunuz ve kurtulursunuz siddetle denemenizi tavsiye ederim saglicakla kalin...

bnmde kolumda çıktı ilk sonra her iki omzumda şakklrımda çenmde şimdi bacğımda doktora gttm krem verdi onlrı sürüorum kşntısnı alıo brazda geçti sanki ama bnmki cilt kuruluğundan kuru egzama olmuş

benim de bildiğim ve yaşadığım bir şey var ki; egzamayla bir defa tanıştıysanız bir daha birakmaz yakanızı.benimde 2 yıl önce bacağımda çıkmıştı.1 yıl hangi dr ne verdiyse kullandım ama azalsa da tam geçmedi.en son gittiğim dr un verdiği krem tamamen geçirdi ama izi hala var biraz.şimdi ise geçen yerin azıcık üstünde bir yenisi başladı...her stresli anımda biraz daha büyüyor ve ne yapsam yine geçmiyor... anladım ki o beni bırakmayacak...

bnmde kolumda çıktı ilk sonra her iki omzumda şakklrımda çenmde şimdi bacğımda doktora gttm krem verdi onlrı sürüorum kşntısnı alıo brazda geçti sanki ama bnmki cilt kuruluğundan kuru egzama olmuş

bnmkide kuru egzama bacaklaeımda var drdan geçtim artık kendim uğraşıyorum .. sabundan uzak tuttuğum sürece çk hafif beli oluyo sanki geçer gibi oldu dikkat edince inş. iz kalmaz

5 yıl oldu ama hala egzama benimle bi türlü kurtulamadım bıktım artık ellerimi nerdeyse kullanamıyorum artık bişeler sürmekten geçecekmi diye beklemekten bıktım bıktım :1no2:

arkadaşlar benimde bir elimin içinde komple var hava değiştimi dayanamıyorum acısına çatlak çatlak pul pul oluyo kime gittiysem krem verio mezara kadar varmış bu bende öyle diyorlar hiç geçmeyen bir hastalıkmış napcaz yaaaa

bende 12 yasimdan beri var elimin icinde para kadar bir soyulma ile basladi ve sonra cogaldi 15 yildir var onceleri yara gibi olup kanardi filan cok uzulurdum niye gecmiyor diye,bir kere cilt dr una gitmistim bana nelerden kacinmam gerektigini anlatti odun ,komur,toprak,deterjan,sabun,dis macunu gibi seylere direkt temas etmemek gerekmis bunun tamamen gecmeyecegini dr da soyledi bide elde yani en cok yikanan yer ama dikkatli olunca bide kafaya takmyinca cok rahatlama oluyor bide dr bana sabamed idye bir sabun onermisti gercekten cok rahatlatiyor yani caresi kesin yok gibi ama dikkatle rahatsizligi en az dereceye indirebiliyorsun encokta kafya takip bunu stres yapmicaksin(birde maydonoz yemek iyi gelir diyorlar 40 gun filan surekli yiyebilirsen cok iyi gelir diyorlar ben ara vermeden hic okadar devam edemedim ama denemekten zarar cikmaz ,birde bir beyaz dut kuru varmis ben burda bulsam yapcamda hic dut goremiyorum artik turkiyede zamanina denk gelirsem yaparim ,kisacasi dikkat , kafaya, takmama mumkunse nemlendirici kullanmak azaltiyor bu derdi gecmisler olsun

Nasıl allahın belası bi hastalıksa senelerden beri kurtalamadım gitti (4 5 sene )
Benim yüzümü komple sardı bu hastalık sürekli ilaçlar nemlendiriciler o kadar dikkat ettiğim halde yine oluyor
yine tekrarlıyor gittiğim onlarca doktor yaptığım onlarca şey bi sonuç vermedi
O kadar sinirlerim bozuldu ki yüzümü kazımak istiyorum artık

benim 15 yil oldu tamamen gecmeyecegini dr da soyluyor ama ilerleyip azmasini dikkat ederek engelleyebiliriz ancak, allah sifalar versin

kizöar ya bendede var egzamami mantarmi pigment sorunumu var bilmiyorum 2 kez doktora gittim ayni krem verildi faydasi olmadi almanyay ageldim daha gözüme carpti ve 2 göndür cok asiri rengi koyulasti bahsettigim bölge cenem yada söyle diyim top sakal nasil olur bilirsiniz :KK70:ayni onun hizalari cene biyik bölgesi siyah ve su aralar kasiniyo önceden kasinmiyodu bu yaz doktora gidicem ama sevdigim beni bu halimle görücek malesef fotolari alttaki yazida...

X