Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

sıvı sabunlar egzamanın 1. derece sebebi,kullanmayalım arkadaşlar,bide anwayin bulaşık deterjanının ellere hiç zarar vermedigini hatta egzamaya bile iyi geldiğini söyleyebilirim

Arkadaslarrr yazılanlarınhepsını ılgı alanım oldugu ıcın okudum yaklasık 2 yıldır egzamalarım varr. oncebasıt bı devlet hastanesını doktorlarına gıdıodum egzama tedavısı yok krem verıodu deterjandan uzak dur bunları kullan dıoduu.. kullanıodum sadece yumusatıyodu baska hıc bı ıse yaramıodu sonra yıne gttıım anlattım tedavısı yok zaten tozdan deterjandan uzak dur dedıyıne krem yıne krem yıne krem:kızgın:

daha sonra cilt ile cok ii bi doktor vardı bursada yılların doktoruymuss gecrımedgı hastalık yokmus dedıler ona gıttımonce ıcten tedavıye basladı tahlıller falan egzaman deıl tam olarak dedı bagısıklık sıstemınde bısı var dedı ıcınde ıltıhaplanma var dedı bı suru ılac kuallandım gecmedı 3 ay bır kontrole cagırodu gusel bı tedavı yanı.. sonraa kremler verdı elıdel pantonal gıbı bı suru krem kullandım bı bıtkısel macun engınarlı onu duydun arkadaslardan egzaman ıı gelıomus dedılerr onu ullandım ınanılmaz derecede rahatladım suratımda da arada sivilceler cıkıodu onları bile gecirdii tamam bu sefer kesın gecti dedii doktroa gitmicem daha dedim son bi kontrolum vardı gitsem mi gitmesem mi deidm hadi son ni kez gideyim dedimnasıl olsa doktor bile sasııracak bakk gecmiş dicek dedim
gtttiim bi çok dahaa:bbo::bbo:

sedefe donusmus dediii şimdi miii psorcutan isimli krem kortizonlu hemde bide losyonunu kullanıoorum benım sadece parmaklarımın ucunda varr bıde dırseklerıne sur dedı doktor orda yok ama cıkıcak gibi mi ki acaba anlamadım 8 hafta kullanıcam bakalımmmirmirmirmir

stresten uzak durun arkadaslarrr stress yok

sagdan soldan duyduguma goreem egzama ve sedefın caresı yok gecıcı bı tedabısı yok ama yavaslatıcı rahatlatıcı donemlerı var artı kremler sadece azaltır gecirmess diye duydum bisürü arastırma yapttım netten ama doktroum gecmez demedıı hadı baalım hayırlsıı

elbet bunun da caresı bulunacakkk allah baska dert vermsınn cok takmaynnn

uzun oldu ama umarım okursunuz

Egzama

Mayasıl diye bilinen egzama, derinin sulanması ile meydana gelen bir iltihaptır. Tıp dilinde; Erythema pernio denir. Kaşıntı ve kızartı ile ortaya çıkar. nedeni; ruhsal olabileceği gibi alerjik tepkiler veya deriyi tahriş eden maddeler de olabilir. Bazı kimselerde de ırsidir. Vücudun hemen hemen her yerinde görülebilir ve bulundukları yere göre isimlendirilirler. Tedavinin ilk prensibi; üzülmemek ve egzamalı yerleri kaşımamaktır. Ayrıca, su ve sabunlu sudan olduğu kadar uzak kalmak da gerekir. Su yerine permanganatlı su ve rivanollu su kullanılır. Perhiz yapılır. Acılı, baharatlı ve yağlı yenmez.

Rahim Egzaması
Rahimden gelen cerahatli akıntının neden olduğu bir çeşit egzamadır. Rahimde veya vajina çevresinde kızarma ve şişlikler görülür. Bu şişlikler bir süre sonra su toplayıp, kabuklanır. Kaşıntı, zonklama ve yanma hissedilir.

Anus kaşıntısı
Anus (şerç); yani sindirim kanalının doğrubağırsak denilen son kısmındaki çıkış deliği veya çevresinde (oturak yerinde) görülen kaşıntıların nedeni çeşitlidir. Bunlar arasında; kılkurtları, sümüksü akıntı, basur, çatlak, ishal veya kabızlık, egzama (mayasıl), sinir bozukluğu veya yeteri kadar temizliğe dikkat edilmemesi sayılabilir.

Kaşıntı
Vücudun herhangi bir yerinde hissedilen ve böcek dolaşıyormuş hissi, hafif yanma ve batma gibi rahatsızlıklarla ortaya çıkan kaşıntıya, tıp dilinde pruritus veya kaşeski denir. Kaşıntıyı doğuran nedenler çok çeşitlidir. Bunlar şöyle sıralanabilir: - Sabun, çamaşır tozları ve bazı boyaların neden olduğu kaşıntılar - Yün veya naylon iyeceklerin neden olduğu kaşıntılar - Bazı kimyasal maddelerin neden olduğu kaşıntılar - İstiridye, yumurta, süt, çilek, soğan gibi bazı besinlerin neden olduğu kaşıntılar - Bazı ilaçların neden olduğu kaşıntılar - Şeker, karaciğer, böbrek hastalıkları veya löseminin neden olduğu kaşıntılar - Kurdeşen, egzama, su çiçeği, kızamık, kızıl, kızamıkçık veya deri iltihabının neden olduğu kaşıntılar - Mantarın neden olduğu kaşıntılar - Kıl kurdunun neden olduğu kaşıntılar - İshal veya kabızlığın neden olduğu kaşıntılar - Sinirlilik ve ruhi sıkıntıların neden olduğu kaşıntılar Tedavinin ilk şartı, kaşıntıyı doğuran sebebi bulmaktır. Bu arada mümkün olduğu kadar kaşımamaya gayret edilir.

Ben de kaşıntıdan muzdaribim cildim çok kuru özellikle akşamları üzerimi çıkarttığımda kaşınmadan duramıyorum banyoda zeytinyağlı sabun kullanıyorum ve banyo sonrası bol bol nemlendiriyorum vücudumu ben de öyle kolayını buldum kaydirigubbakcemile3

Yeşilim ablacığım faydalı konun için teşekkürler
a.s.

benım esımde var bu rahatsızlıktan devamlı kasınıyor kollarında,sırtında.bacaklarında.cok zor onun ıcın krem kullanıyor bıraz rahatlıyor ama caresı yok sanırım ılac almak ıstemıyor.cunku cok uyutuyor.bıde ılacı sevmıyor zaten.cocukluktan berı varmıs.tamamen duzelmıyor herhalde.ömur boyu krem yada ılac.bılemıyorum bıtkısel bır tedavısı varmı.varsa soylersenız sevınırım belkı ıyı gelır

Malesef benimde ayağımda topuğun orda çıktı tam teşhis konulamadı ne olduğu bilinmiyoooooo

bendede seboreik egzama var
çok sinir bozucu.saç derim kabuklar halinde dökülüyor ve çokçok fazla kaşınıyor.
ketoral şampuan kullanınca biraz rahatlıyor ama sonra tekrarlanıyor.yaw bunun yüzünden siyah giyemez oldum.
çaresini bulamıyorum:KK43:

arkadaşlar bebek egzeması hakkında bir fikri önerisi,veya bebeği egzema olan var mı aranızda?

oğlumun 2. ayından sonra başladı egzeması allah başka sağlık şikayeti vermesi ama çok üzülüyorum yaa kırmızı kırmızı oluyo yanakları yüzü özellikle kaşınıyo gibi geliyo :çok üzgünüm:
bursada oturuyorum eğer biliyorsanız iyi bir dermotologda önerirseniz sevinirim

maalesef seboreik egzema var saçımda ..3 senedir geçmek bilmiyor kullanmadıgım ilaç denemedigim bitkisel yöntem kalmadı ..tek çaresi onu unutmakmış doktorlara göre ama kaşınmaya başlayınca gelde unut ..

canım benmde bebeğimde olmuştu egzama dr 2 yaşına kadar sürebilir demişti krem vermişti şimdi düzeldi mutlaka bir doktora git ama her bebeğin tedavisi farklıdır buarada peynir egzamayı çok artırıyormuş

kızlar egzemadan yıllarca çektim bizdeki genetik teyzemde ve dayımda var ben ve kardesımdede var
yıyecekler(domates seftalı çilek baharat acı ekşi sirke)tetikliyor tam ergenlık cagındaydım ve ellerımdeayaklarımda vardı yazı yazamıyordum ayakkabı gıyemıyordum arkadaslarım kendılerıne bulasır korkusu ıle benden kalem bıle almıyorlardı tam bır tecrit olayı yasadım yanı izmirde bı prof duyduk ona gıttık kortızonu verdı gectı gıbı oldu 2 ay sonra daha beter çıktı ıstanbulda bı doktora gıttık ondada aynı kortızon çok kılo yaptı ispartata bıtkılerle ıyılestıren bırısıne gıttık sonra yıne çıktı
bı tanıdıgımız vardı bı akrabası turkıyedekı ılk ecz dan bırısı diploma numaraası 20 mı neydı ıste o demıskı kirpi eti yesın gececk ama hastalıgın derecsıne gore şiddetliyse 2 kırpi eti yıyecek daha sonra senede 1 yıyecek baharda olur kısın kıs uykusundalar demıs tabı bızım aıle doktor herkes dalga gecti olmaz ole dedıler baktık bı çaresını bulamadık denesek ne kaybederiz dedık ve ben 2 tane yedım hiç etki etmedı gıbı 1 ay sonra elımde ayaklarımda son zaman sac derımde ve yuzumde vardı gecmeye basladı sonra tamamen gectı gıda alerjım var seftalı yıyınce vucudum benek benek olur kasınır aaa onlarda olmuyor seneye 1 tane dıger sene 1 tane yerken 10 senedir yedim dedım kı artık gectı bu sene yemıyecegım yıne basladı parmak aralarımda avuç ıçımde yok ama bu baslangıcı çok denedık ne kadar tanıdıgımız varsa etkı ettı bu sene baharda yıne yıyecegım bu arada aramızda kalsın bızım aılede doktor olanlar hastalarına bahsetmeye basladıler vede antikor sevıyesı ıle ılglı zaten ummunolojık bısı bu kırpıyı yıyınce 1 senelık ası gıbı oluyor sımdı o ecz amca ölmus aynı zamanda tıp fakultesı mezunuymus allah rahmet eeylesın dıyorum bus ene baharı 4 gozle beklıyorum kırpı yıyeyım dıe megerse psikolojık deılmıs çok etkı edıyormus teyzem kırpı ısmını duyarsa yemez onun tabagına koyduk kus etı dedık yedı daha sonra ondakılerde gectı denemeye deger eger zaten bunalmıssa ınsan her çagreyı arıyor

haykolik cnm gecmiş olsun bursa da hangi doktora gittin?

soylee yakın koylere cuma da hocaya soyleyeceksınz haftaya kırpı getirene 10 ytl dıe zaten bagda bahcede ugrasan ınsanlar elının altına gelıyor çaba harcamıyorlar ve de 10 ytl sahıbı olıuyorlar bızole yapıyoruz

benim de sağ dirseğimde var senelerdir kaşıntı ve iz gören o ne doğum lekesi mi falan diyor =/
bir de geçenlerde her yerim kabardı kaşıntıyla beraber çok stres yapıp üzülmüştüm finaller için sanırım ondan.

benimde yanağımda çıkmıştı 2 doktora gösterdim seninkiyle aynı belirtiler vardı bende de doktor egzama dedi ve ilaç verdi 3 günde hiçbişi kalmıyo ilacın adı da Beklazon pembe renkli olan

ben birçok doktora gittim krem verdiler en iyi geleni dermatop merhemdi solüsyonunu da kullanmıştım fayda etmemişti.krem de iyi geldi ama tekrar başladı kaşıntı gerçi düzenli kullanmamıştım kremi=/.yine gidicem bakayım başka bir doktora.

meraba arkadaşlar.benimde saçımın içinde egzama var.yağlı egzama demişti bir doktor.gitmediğim doktor kalmadı.yok bir türlü geçmiyor.kapalı bir bayanım.havasız kaldığı için olabilirmiş,stres ve sıkıntıda tetiklermiş.dermovate losyon+ketoral şampuan kullanıyorum.ama hep aynı:KK43:

slm.dün egzama için doktora gittim.saçımın içinde kulak arkalarımda vardı,aşırı derecede kaşıntı oluyordu.doktor hanım bir karışım hazırladı,losyon ve şampuan verdi.umarım bu defa kurtulurum,şu egzamadan:) stres ve sıkıntıdan oluyormuş....

Seboreik Dermatit (Seboreik Egzema)

Saçlı deride sarı renkli kabuklar

seboreikdermatit01.jpg

Yüzde seboreik dermatit

seboreikdermatit02.jpg

Seboreik Dermatit nedir?
Seboreik dermatit kolaylıkla tedavi edilen yaygın bir hastalıktır. Bu hastalıkta saçlı deri, kaş, göz kapakları, kulak ve göğüs ortasında kırmızı pullu kaşıntılı bir döküntü gelişir. Ayrıca göbek deliği, kalçalar, koltuk altları, göğüs altları ve kasıklar gibi deri kıvrımları da tutulabilir.

Kepeklenme, yağlanma ve seboreik dermatit aynı hastalık mıdır?
Kepeklenme, saçlı deride kırmızılık oluşmadan gelişen bir durumdur. Sebore ise derinin aşırı yağ salgılamasıdır, özellikle saçlı deri ve yüzde görülür, kepeklenme ve kızarıklık yoktur. Seboresi olan hastalarda seboreik dermatit gelişebilir. Seboreik dermatitte ise kızarıklık ve pullanma vardır.

Kimlerde seboreik dermatit görülür?
Bu hastalık 3 yaş grubunda sık görülür: bebekler(konak), orta yaş ve yaşlılarda. Bazı bebeklerde seboreik dermatit sadece bez bölgesinde görülür ve başka hastalık tabloları ile karışır. Seboreik dermatit diğer yaş gruplarında meydana geldiğinde iyileşip tekrar etme özelliği gösterebilir. Seboreik dermatit yağlı cilde sahip kişilerde sıktır ve akne ve sedef hastalığı ile birlikte görülebilir. Mantar benzeri bir organizmanın seboreik dermatite yol açtığı düşünülmektedir.

Saçlı deride sarı renkli kabuklar

Yüzde seboreik dermatit

Seboreik dermatit diğer hastalıklarla birlikte görülebilir mi?
Seboreik Dermatit bir sinir sistemi rahatsızlığı olan Parkinson hastalığı ile birlikte görülebilir. Hastanede yatan kişilerde ve bağışıklık sisteminde yetmezlik olanlarda da görülebilir.

Hastalık ne kadar devam eder?
Seboreik dermatit kendiliğinden iyileşip tekrar edebilir, fakat düzenli tedavi ile bu durum kolaylıkla iyileşir.

Hastalıktan korunulabilir mi ve hastalık tedavi edilebilir mi?
Seboreik dermatitten koruyan veya tamamı ile hastalığı iyileştiren bir tedavi yoktur. Fakat hastalık tedavi ile kontrol altına alınabilir.

Laboratuar testleri hastalığın tanısında rol alır mı?
Hastalığın tanısı için herhangi bir kan, idrar veya allerji testine ihtiyaç yoktur. Nadir durumlarda seboreik dermatit tedaviye cevap vermediği zaman biyopsi alınır, başka hastalıkların varlığını saptamak için kan tahlilleri yapılabilir.

Bu durum nasıl tedavi edilir?
Bebeklerde uygun şampuanlarla nazikçe şampuanlamak konağı tedavi etmek için faydalıdır. Hafif kortizon içeren krem veya losyonlar, ketakanazol veya ciclopiroks adlı mantar ilaçlarını içeren kremler kullanılabilir. Erişkin hastalar medikal şampuanlar ve daha güçlü kortizonlu kremlerle tedavi edilir. Katran, zink piritione, selenyum sülfit, ketakanazol ve/veya salisilik asit içeren şampuanlar ve kremler kullanılabilir. Güçlü ilaçların yoğun kullanımı yan etkilere yol açabildiğinden doktorların tavsiyelerine uyulmalıdır.

Alıntı

X