Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

elimde var benimde 5 senedir kullanmadığım ilaç kalmadı o kadar çok doktora gittim ki hiç işe yaramadı, sinirsel olduğunu bilmiyordum eldivensiz hiç iş yapmıyorum ama geçmiyor artık orası hissizleşti.Sadece iki parmağım ama çok rahatsız edici bir görüntü pul pul herşeye takılıyo elimin içini görmek bile istemiyorum. Bıktım artık sanırım asabiyetten. Çaresiz kaldım :KK43:

Arkadaşlar geçen gün araştırken defne yaprağının egzamayı geçirdiğini okudum defne yaprağını kaynatıyoruz yapraklarıyla birlikte egama nerdeyse pansuman yapıyoruz ve orda bır kaç saat bekletiyoruz benim elimde bende bugün yapacağım elimede eldiven giyip bekleteceğim umarım faydası olur. Herkese Allah şifa versin...

Merhaba
Benimde çok uzun zamandır egzema problemim vardı. Çok araştırdım yurt disından gloves in a bottle isimli bir ürün buldum. Acayip iyi geldi. Deterjan sabun gibi seylere dokunmadan önce sürüyorum artık hiç allerji yapmıyor. Geçenlerde ürünüm bitmişti araştırdım burayada gelmiş . Sisedeki eldiven ismiyle geliyor internet sitesini buldum.
Bence egzema problemi olanlar bir denesin.

bende doktora gittim saç egzaması var dedi ilaç verdi kullandım. geçti sonra tekrar başladı.

Benim atopik olani var ellerimde ve zaman zaman yüzümde çıkıyor, unutmayın ki stres çok tetikliyor ellerdeyse temas halinde tuzlu olan seyler tetikliyor ve domates cok dokunuyor anladıgım kadarıyla. Benim midem de reflü başlangıcı var bir kaç kişiden kudret narını duyduk (aktarlarda ballı zeytinyaglı pekmezli olani var) merak ettik biraz nette bakındık egzamaya da iyi geldigini okudum ve başladım. bir parmagımın üstünde yeni bir yerde başlangıcı vardı ve sürekli ilac kullanıyordum. Şuan hiç ilac kullanmıyorum fakat egzamalı bölgelerim de ilaçsız gecmis durumda. Sanırım bir zararı yok biraz arastirin deneyin derim.Ellerimde faydası olduguna inaniyorum cünkü hepsi gecti.

Himalaya tuzunu arastirirken sedef ve egzamaya da iyi geldigini ögrendim, hazirlanan sole hastalikli bölgelere sürülebliyor, tuz banyo suyuna katilabiliyor ve icilebiliyor. Kullanim sekli ve Himalaya tuzunun nasil oldugu ile ilgili internette genis bilgilere rastlayabilirsiniz.
Ben bugün kullandim ilk defa ama sadece ictim, egzamali bölgelere hazirlanan solenin sürüldügünü yeni ögrendim ve paylasmak istedim. Denemekte fayda var cünkü zarari yok. Umarim faydali olacaktir. Faydasini gördügüm taktirde burada paylasacagim.

Himalaya tuzunu arastirirken sedef ve egzamaya da iyi geldigini ögrendim, hazirlanan sole hastalikli bölgelere sürülebliyor, tuz banyo suyuna katilabiliyor ve icilebiliyor. Kullanim sekli ve Himalaya tuzunun nasil oldugu ile ilgili internette genis bilgilere rastlayabilirsiniz.
Ben bugün kullandim ilk defa ama sadece ictim, egzamali bölgelere hazirlanan solenin sürüldügünü yeni ögrendim ve paylasmak istedim. Denemekte fayda var cünkü zarari yok. Umarim faydali olacaktir. Faydasini gördügüm taktirde burada paylasacagim.

Zamanin birinde böyle bir sey yazmistim. Himalaya tuzundan sole hazirladim kullanmaya basladim ellerim icin. Temizlik yaptigim bir gün ellerimi sürekli yikayip nemlendirmedigim icin egzama yerlerim catlayinca tuz cok yakar diye ara verdim sonra da kullanmayi biraktim. Henüz ise yarayip yaramadigini bilmiyorum ama kullandigim süre icinde bir iyilesme göremedim ellerimde.

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Ben bu illeti 20 yıldan fazladır çekiyorum. Çocukken sadece elimde veya ayağımda çıkardı o da yazın dışarıda çok oynadığım için tozdan falan etkilenirdi sanırım. Bekarlığımda da hiç çıkmadı, annem asla elimi deterjana sürdürmezdi, bu sayede ev işlerinden hep yırttım.

Ama 2-3 senedir feci şekilde azdı.Vücudumda çıkmadık yer kalmadı. Hangi bir yerimi saklayayım şaşırdım. Şimdi yaz da geldi nasıl kısa kollu giyeceğim bilmiyorum.

SİZLERE TAVSİYEM eğer başlangıç aşamasındaysa sakın dermovate kullanmayın. Çünkü çok etkili ve sonra vücut bağışıklık geliştiriyor azdığı dönemlerde artık ne o ne de başka krem etki yapmıyor. Eğer temizlik yaparken bulaşık eldiveni kullanamıyorsanız, ameliyat eldiveni kullanabilirsiniz. Onunla iş daha rahat yapılıyor. Bir de mümkün mertebe tırnaklarınız her zaman kısa olsun. Çünkü kaşımayınca azalıyor.

Kışın avize alırken, oradaki çocuk ellerimi gördü.Abla egzema mı var dedi. Evet dedim. " Ben bu hastalığı 14 yıl çektim, hatta profesöre gittim, bende de var ben de çare bulamıyorum dedi" dedi. Sana bir şey söyleyeceğim bana dua edeceksin dedi. Bir içme varmış oraya gidip aç karnına 7-8 bardak su içince ve çamuru da yara olan bölgeye sürünce geçiyormuş. Kendi yapmış bir daha da çıkmamış. Bana seninki ne ki dedi benim yüzümde bile çıkıyordu. Ama temmuz gibi gitmek gerekiyormuş. Bir deneyeceğim eğer geçerse buradan yazarım herkese şifa olur inşallah.

Geçmiş olsun canım ya benımde hep sağ elımın ıcınde olur ara ara travazol ıle ıyıleştırıyordum cok sukur uzun zamandır hıc olmadı gecenlerde bır arkadaş artık ellerını hareket ettıremedıgını kanadıgını yazmıstı kayınvalıdesı suluk tedavısı ıle ıyıleştırmış hıcbırşeyı kalmamıs bır araştır ıstersen

Ya arkadaşlar bende atopik kökenli egzama varmış doktor krem verdi biraz iyileşti bacaklarım sınava hazırlanıyorum artık psikolojik mi bilmiyorum hep kaşıntı hissi var:KK43:( bu bahar döneminde mi olur hep mi devam eder acaba ?

kıslar benim elimin üstünde ve yüzük parmaklarım da egzama var belli zamanlar da çıkıyor ve deterjan kullandığım zaman da azıyor yara eldiven kullanmayı da sevmiyorum bana bu konuda yardım ederse niz ve bildiğiniz bi krem varsa önebilirmisiniz ? saygılar

cnm ben arkonun pembe gliserinli olanını aklıma geldikçe kullanıyorum bana bi tek o iyi geliyo bi dene derim

navarosa adlı arkadaş bir kaç sayfa önce şifalı bir içmeden ve çamurdan bahsetmiş ancak neresi olduğunu söylememişş:18: bileniniz varmı?

Kızlar daha önce bahsetmiştim şampuan çeşitli losyonlar vs kullandım doktor verdi diye. Sonucu söyleyim açıkçası hiçbişey :) çeşitli şampuanlar denedim sebamed anti dandruff novocrin placenta kepekli ve dökülen saçlar için son olarak da vich dercos yeşil kutu kepek için olanı... Bu şampuanlardan en çok hangisinden fayda gördün derseniz hem fiyat uygunlugu hem de kullanım açısından en iyisi novocrin placenta... Vichyi çok öven arkadşlar var yok tamamen durdurdu yok bi daha olmadı die atıp tutuyorlar aksine bende hiç etkisi olmadı yıkıyorum ertesi gün kaşıntı baslıyor sonuç aynı. Novocrinle yıkadığımda daha az kaşıntı daha az dökülme daha nemli yumuşak saçlar elde ediyordum o şamğuanımı değiştirdiğime çok pişmanım en kısa zamanda geri dönücm.. Onun dısında kullandığımı söylediğim losyonlar tamamen asla çözüm olmuyor arada bir ılık bir kaşıntı hissediyorum egzamalı bölgemde o zaman herhangi bir dermatit losyonunu damlatıyorum bir kere veya aynı gün iki kere en az bir hafta rahat ediyorum. Bu durumun kesin çözümü olacağına da inanmıyorum açıkçası... Herkese geçmiş olsun....

bendede sanırım aldıgımız yenı deterjan benı mahvettı.. aslında suan benım neyım var onu anlamaya calısıyorum.. gogsumle boynum arasında kırmızı ıcı su dolu kabarcıklar hiç bişekılde dokunamıyorum :KK43: kasınıyormus hıssıyatı oluyor once dokundugum anda sankı dıkenmıs gibi batıyor :KK43::KK43: duşa gırıyorum soguk suya yanı sıcak suda nolurum bılemıyorum..cayır cayır yanıyorum soguk su yani..sımdı kabuk tutar gibi oldu bı tuhafım..1haftadır berıden var

bana ne oldugunu ne cıkarttıgımı soylecek biri varmı acaba?? :KK43:(

pisikolojık acıdan dersenız eger su özellıkle bi kaç aydan berıdır stresın alasını yasamak bulunmaktayım..

okul bitirme derdım(mezun oldum cok sukur)+kpss(sonuc beklıyorum suan acaba kaç puan gelir stresi)+dusuk yasamam :KK43: + esımle olan problemlerımız hat safhada ..bunlar neden olmus olabılırmı acaba? bide daha once ben zona olmustum ..zonanın tekrar etme olasıgı varmı??

arkadaşlar benimde elimde egzama vardı doktora gittim belogent diye bir kremi sadece gece yatmadan önce 2 hafta boyunca kullan aynı zamanda excipial hydro adlı bir nemlendiriciyi de günde iki kez her gün tüm kış boyunca kullan cildin çok hassas dedi ve gerçekten egzama yok oldu elimdeki.ama dikkat edin belogent'i 2 haftadan fazla kullanmamanız gerekiyor.

egzama şikayeti olan arkadaşlara sabun tavsiye ediyorum,ama normal sabun değil, çam katranı sabunu... clemantine sabun markası çam katranı sabu nu konusunda çok kaliteli, web sayfasını ziyaret etmenizi ve sabunlarına bi göz atmanızı tavsiye ederim. egzama konusunda çam katranı en etkili yöntem iaçtan daha iyi...ayrıca şuan clemantine sabun kadınlar klübu üyeleri için kampanya yaptı burada üyeliği va,bu site üyelerine bu ay sonuna kadar kampanya devam ediyor ilgilenen lere duyrulurrr.... bu arada geçmiş olsun diyorummm...

egzama şikayeti olan arkadaşlara daha öncede yazdım tekrar yazıyorum çam katranı doğal sabunu tavsiye ediyorum.. hiçbir yan etkisi yok ve kesinlikle etkili mutlaka kullanın,bu konuda en iyi sabuncu clemantine sabun..clemantine sabun yazarsanız geoogle den web sayfası çıkıyor incleyebilirsiniz,ayrıca şuan kadınlar klübü üyelerine kampanyası var ilgilenenlere haber vermek istedim herkese geçmiş olsun diliyorum...

arkadaşlar daha önce pek çok kez yazdım çare bulamadığım elimdeki egzamaları 7 yıldır çektiğim acı anlatılamaz yaşayan bilir ancak herşeyi denedim yapılmıcak iğrenç şeyleri bile bundan 3 ay önce rejim yapmaya karar verdim biraz fazlam vardı birde maydanoz suyu içim dedim 15 gün her sabah 12 dal maydanoz yarım limon yarım su bardağı su rondoda 1 dakka boyunca su kıvamına gelecek şekilde yaptım ve içtim birkaçgün sonra elimde bişe kalmadığını farkettim bu mutluluğu anlatamam ellerimi rahatca kullanmayalı okadar uzun zaman olmuştuki keşke daha önce deneseymişim maydanoz suyunu birde 1 hafta ara verip 15 gün tekrar yapılcaktı yapmadım 3 ay oldu ellerim tertemiz çatlak yok kan yok kalın deri yok kendimi iyice geri cekmiştim şimdi cok rahatım egzaması olan arkadaşlarım sizde deneyin çarenin nerden geleceği belli olmaz yan etkiside yok eğer faydam olursa ne mutlu bana

Sedef, egzama, mantar gibi rahatsızlıklarda reishi mantarlı sabunu deneyin başka hiç bir şeye ihtiyaç duymazsınız. Hücreleri yenileme konusunda bu sabun çok iyi. Biz annemde kısa sürede sonuç aldık çok şükür şimdi bir şey kalmadı. Gano keçi sütlü sabun olarak internette araştırabilirsiniz.

Arkadaşlar bende de seboreik dermatit var. Ne Melun bir hastalıkmış, burun kenarlarım yanaklarım kıpkırmızı pul pul, bıçak kesiği gibi acısı var. Su dahi deyiremiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Kortizonlu ilaç kullanmaktan bıktım. İlacı kesince daha kötü oluyor. ama doktorlar da illa ki kortizonlu ilaç veriyor.
Sağlık konularına baya alakalıyım. Kendim biraz araştırdım. Kortizon böbrek üstü bezlerinin salgıladığı bir hormon (kortizon hormonu). Cildimizin nem dengesini sağlayan da o. Benim önceden aşırı yağlı bir yüzüm vardı, günde nerdeyse 7-8 defa yıkardım yağı geçsin diye , bu hastalık geleli yüzüm kupkuru.. doktorlar niçin acaba bu hormonun düzenli olarak salgılanıp salgılanmadığına bakmıyor da direk kortizonlu ilaç yazıp gönderiyor? Zaten kortizonlu ilaçların faydasından çok zararı var. Sürünce güneşe asla çıkmamak gerekiyor. ama başta bana bunu doktorlar söylemedi. sürüp de çıktığım çok oldu. Belki de şu an onun ceremesini çekiyorum. Artık ayın 5 günü yüzüm düzgünse 25 günü kıpkırmızı ve pul pul.. İnsan içine çıkamıyorum. Allah hiç bir derdi devasız bırakmamıştır. doktorların işine geliyor çaresi yok deyip göndermek.. Hepsi bi hastaneye atanınca nasıl erken eve gidebilirim diye düşünüyo...Azcık bunları araştırsalar ya.. bu derdi çeken çok fazlaa!!!

X