Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

kizöar ya bendede var egzamami mantarmi pigment sorunumu var bilmiyorum 2 kez doktora gittim ayni krem verildi faydasi olmadi almanyay ageldim daha gözüme carpti ve 2 göndür cok asiri rengi koyulasti bahsettigim bölge cenem yada söyle diyim top sakal nasil olur bilirsiniz :KK70:ayni onun hizalari cene biyik bölgesi siyah ve su aralar kasiniyo önceden kasinmiyodu bu yaz doktora gidicem ama sevdigim beni bu halimle görücek malesef fotolari alttaki yazida...

COK KÖTÜ DEGILMIII:gitme:

benim de yüzümde 10 yıldır egzama var. önceleri antihistaminikle birlikte kortizonlu bir krem kullanınca geçiyordu yılda 2 ya da 3 kez oluyodu ama geçen yaz hamile kaldım ve hamileliğimin 2. ayında yine oldu tabii ilaç kullanamadım o yüzden üst dudağıma çeneme alnıma ve burnuma da yayıldı ayrıca kol bileğimde de çıkmaya başladı. bitkisel çözümlerini çok araştırdım. egzama karaciğerin toksinleri atamamasından da kaynaklanabiliyor o yüzden karaciğeri temizleyici bitkiler denemeye değer. devedikeni tohumu mesela. çay şeklinde içiliyor. kişiden kişiye değişmekle birlikte domates egzamayı çok arttırıyor. bir de kortizonlu kremler kullanılacaksa 10 günden daha uzun kullanmamak gerekiyormuş kortizon deriyi inceltiyormuş deri mutfak streçlerine dönüyormuş özelliğini yitiriyormuş. ayrıca o kremlere etken maddesi en az olandan başlamak gerekiyormuş. locoid lipo krem etken maddesi en az olanı advantan ise etken maddesi çok olan ve ilerlemiş vakalarda kullanılacak krem. Allah herkese şifa versin.

bu arada söylemeyi unuttum sütüm olsun diye rezene ve ısırgan çayı içiyordum. bir süredir egzamalarımın rengi soldu çok da kaşınmamaya başladı. sonradan öğrendim ki ısırgan egzama ve sedefe iyi geliyormuş. bir bardak kadar suyun içine kaynamasına yakın ısırganı koyup 4-5 dk kaynatıyorum

Benim normalde hiçbir şeye belirgin bir alerim yok, ama ara ara dirseklerimde ve dizlerimde küçük kırmızı kaşıntılar oluşuyor.Kremler de fayda etmedğinde elma sirkesi fayda etti. Gün içinde aklınıza geldikçe sürün. Azcık yakıyor ama anında etkisini gösteriyor.Dış genital kaşıntı için de sirkeyi denedim ve inanılmaz faydasını gördüm ben.

canım genital kaşıntı için de mi elma sirkesi kullandın, yoksa üzüm sirkesimi? Bir de sirkeyle tuvaletten sonra yıkadın mı

Evet elma sirkesi kullandım. Çok farkeder mi bilmiyorum, sonuçta içindeki etken şey çok benzer. Elma kokmuyo diye onu kullandım ben. Tuvaletten sonra yıkama değil de ,aklıma geldikçe pamukla tek bir sefer silecek şekilde sildim o bölgeyi. Hani bebeklerin poposunu silme yöntemi gibi. Pamukla tek hamlede silip o parça pamuğu çöpe atıcaksın ki bi yerden aldığı kaşıntı yapan maddeyi diğer yerlere bulaştırmayasın.

selam kızlar..düğünüme az bir zaman kaldı çok stresliyim..evde sürekli deterjanlarla temizlik yaptım,yoğun ve de stresli günler yaşarken...bir akşam kardeşimin eve geç gelmesiyle çokkkk meraklandım tam 1st kapıya baktım..telefonu kitlenmiş yanlış no çevirdiniz die bi ses..ay ne korktum...3-4 gündürde güvenilir bir yerden aldığımız taze peyniri tüketmekteyim..yaniii ne nasıl etki etti bilmem ama 3 gün önce minicik kırmızı bir kabarcık el bileğimde göründü...yavaşça kollarımı sardım...kürek kemiklerime kadar..bacaklarımda baldırlarımda ve sırtımda çok az var...2.gün boynuma atladı..yüzümdekilerde böle ışıkta görünüo kırmızı değil...elle dokununca yoğun bir pütürtü var sadece..ama kollarımdakiler pespembe..kaşıntı yok...ay kızlar napıcam...2güne geçmezse dr a gidicem..çok gıcık oldum..büyüme kaşınma ya da su toplama yok Allahtan..stresten ve çok yorulmaktan olabilir dio millet..ayyyyy düğünüme kadar geçer miiiiiiiiiiii..öptüm hepinizikaydirigubbakcemile5

selam kızlar..düğünüme az bir zaman kaldı çok stresliyim..evde sürekli deterjanlarla temizlik yaptım,yoğun ve de stresli günler yaşarken...bir akşam kardeşimin eve geç gelmesiyle çokkkk meraklandım tam 1st kapıya baktım..telefonu kitlenmiş yanlış no çevirdiniz die bi ses..ay ne korktum...3-4 gündürde güvenilir bir yerden aldığımız taze peyniri tüketmekteyim..yaniii ne nasıl etki etti bilmem ama 3 gün önce minicik kırmızı bir kabarcık el bileğimde göründü...yavaşça kollarımı sardım...kürek kemiklerime kadar..bacaklarımda baldırlarımda ve sırtımda çok az var...2.gün boynuma atladı..yüzümdekilerde böle ışıkta görünüo kırmızı değil...elle dokununca yoğun bir pütürtü var sadece..ama kollarımdakiler pespembe..kaşıntı yok...ay kızlar napıcam...2güne geçmezse dr a gidicem..çok gıcık oldum..büyüme kaşınma ya da su toplama yok Allahtan..stresten ve çok yorulmaktan olabilir dio millet..ayyyyy düğünüme kadar geçer miiiiiiiiiiii..öptüm hepinizikaydirigubbakcemile5

dr en iyisini bilir tabide bu bence bariz stresten olmus , baska deri hastaliklarini bilmemde ekzama bu kadar cabuk yayilmaz allah sifalar versin ve allah mesud etsin cancazim

2 yaşındaki oğlumun doğduğundan beri egzeması var dönem dönem azalıyor dönem dönem ise neredeyse tüm vücuduna yayılıyor cildi hepp kupkuru ne kadar nemlendirici kullansak da sadece bazı ilaçlar fayda ediyor o kadar kaşıyorki kanıyor en sonunda bazen uykudan uyanıp kaşınma krizine giriyor götürdüğümüz doktorlar bunun tedavisi olmadığını söylüyor alerji testine de yaşı küçük olduğundan dolayı sıcak bakmıyorlar egzeması doruk noktoda şu an ve üstüne alerji oldu tüm vücudu ve isilikle savaşıyoruz bu aralar ne yapacağımı şaşırmış durumdayız

s.aarkadaslar benımde seboreık egzama sorunum var.ozellıkle kaslarımın uzerı doktu.suanda lezyonlar kayboldu pembe derı goruntusu var sadece.bende tırtıl kelebek arkadasın kırpı onerısını duyduktan sonra deneyeyım dedım.ve bır kac gun sonra 1 ay olacak kırpı yıyelı.suanda herhangı bır degısıklık yok.ıns.banada faydası olur.sayet olursa en kısa zamanda sızınle paylasacagım.dua edın arkadaslar.rabbım sıkıntılarımızı gıdersın.

Oğluma da dr "Seboreik Egzema" tanısı koydu. Saç diplerinde var. Eczanede hazırlanan bir karışım ve sülfür şampuanı önerdi.Daha önce de bazı ilaçlar kullanmıştı, zaman zaman sorun yaşıyor. Bakalım denesin, sonucu göreceğiz.

arkadaşlar bende egzama geçirdim ellerim ve ayaklarım çok kötü olmuşlardı...benimki stresten olmuştu...birçok doktara gitmeme ve birçok ilaç kulanmama rağman çareyi locaselen diye bi merhemde buldum...şimdi hiçbirşeim kalmadı...arada bi egzamam tekrarlar gibi olsada hemen ilacımı sürüyorum kayboluyor....çok illet bi hastalık...Allah herkesin yardımcısı olsun....

slm kızlarrrr... egzema lise ortaokul yıllarımda elimde ortaya çıkmıştı. 4 yıl kadar süründüm:KK43: sonra kendi kendine geçti ...o bitti saçımda çıktı 4 yıldır da saçımda var..bu ne zaman geçer bilmiyorum..ilaç kullanıyorum sürekli kullanınca rahatlatıyor ama bıraktığım anda yeniden alevleniyor özellikle soğuklarda... :KK43:

merhaba arkadaşlar bnde seroreit dermatitten çok çekiyorum 2 ay önce saç diplerimdeki kızarma ve kaşınmadan korkup devlet hastanesine gittim seboreit dermatit dedi şampuan krem verdii saç diplerimdeki geçti fakat şmidi dirseklerimde çıktı sanki bi yere vurmuşum gbi kıpkırmızı ve kabuk kabukk ve şu anda yüzüm acayip kaşınıyoo ve kupkuru olduu acaba yüzümdede çıkarmı die korkuyorum belkide soğuktan kurumuşturr en yakın zamanda iyi bi dermatologa gitcem ama kafama çok taktım ve yüzümdede çıkar die korkuyorumm .... hepimize geçmiş oLsunn

kizlar ben ellerimdeki egzamayi ole bole gecirdim gecirmeye calistim o gecisti hemen ayagimda basladi bence vucut biseyleri atiyor ucud toksikleri atiyor tabi stress azdiriyor benim doguman sonra cikti sanirim narkoz ilaclardan ve 6 ay oldu ilerleyerek devam etti ellerimi gecirdim 1 gecede hemen ayagimdan atmaya basladi kaynagi karaciger diyorlar dogrudur oleki su bile icmeyi unuttugumu hatirliyorum afedersiniz tualete bile cikmiyordum vucud atamadi yani aslinda bagisiklik sistemi ve karaciger kaynakli simdi vitaminler ve karacigeri guclendiren devedikeni aldim umarimm gecirir

28 yaşındayım ve avuç içi ve ayak tabanımda bu mereti çekmekteyim. son yıllarda eskisi kadar sorun yaratmıyor olsada tam kurtuluşu yok malesefki. benimki genetik ailemden geliyor. yıllarca gezmediğim doktor hastahane kalmadı bazen iyice azıtıyorki okul yıllarımda kışın ortasında terlikle okula gittiğimi kanadıkları için iki eliminde sarıldığını hatırlarım. çok şükür artık o düzeyde değiller. ancak malesefki farklı bir türü eşimde mevcut onunki ise eklem bölgelerde sürekli deri ölmesi olarak meydana geliyor. ve onada her hagi bir ilaç verilemiyor ancak cerrahi müdahale ile yok edilebilineceği söylenmişti ve bundan 7 yıl önce estetik bir kaç operasyon geçirdi ancak çözüm olmadı bir yılı bulmadan hepsi tekrarladı. işin kötüsü ise şimdi oğlumuzdada kendini göstermeye başladı hamileliğimde yapılan genetik taramada %80 ihtimal verilmişti zaten ama %20 yi düşünüp işn. demiştik hep fakat malesef inş. olmadı. ve daha şimdiden pek çok şeyi yemesi yasaklandı. yarım çilek versek kabarıyor, kaşınıyor. patlıcan ve çekirdei yenilebilen gıdalarsa kesinlikle yasaklar arasında. oysaki daha anne karnındayken çaresi varmış bu hastalığın ancak biz %20'ye güvendik. özellikle kendinde ve eşinde egzama bulunanların hamileliklerinde tedavisini yaptırmalarını öneririm. yoksa iş işten geçmiş oluyor ve siz elinizden hiç bir şey gelmeden çocuğunuza çare aramaya çalışıyorsunuz.:KK43:

merhaba 5 yıldır anlatamıyacağım kadar çok sıkıntı çektim egzamadan ellerim kocaman çatlaklarla doluydu ilk kez bi doktor kapalı tedavi uyguladı 15 gün akşamdan ilacımı sürüp poşet eldiven taktım bileğimden sıkıca bantladım ve sonuç ellerim iyi artık sadece nemlendirici kullancam inşallah tekrarlamaz :26:

benimki birde en ilerlemis haliydi arkadaslar gormeiz lazim resmen oluyorum dedim ayaklarim kocaman su torbasi oldu aman Allah im hayatimda bole hastalik gormeim insallah bir care bulabiliriz Allah hepinize sifalar versin banada:KK43:

bende 2 ay önce tanıştım bu hastalıkla :KK59:
benim ayaklarımın üstünde yan taraflarında ve bacağımda oldu..kokrtum doktora gittim sedef sandım çok şükür değilmiş...egzamın bi çeşidi dedi :26:
ilaç losyon ve krem verdi
ilaç kaşınmaktan yara yaptığım bacğımı geçirdi ama ayaklarımın üstünde kızarıklıklar hiç geçmedi..arada kaşınıyo hala..tekrar gitmeyi düşünüyorum..
doktora sordum neden olur diye stresden ve ciltteki kuruluktan felan dedi
gerçektende çok stresli bi dönemimde nüksetti bu hastalık :KK59:

X