- 27 Mart 2014
- 5
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaşlar bende egzamaya çözüm buldum...yeni bir başlık altında yazıyorum...lütfen uygulayın belki sizede kesin çözüm olur...hepinize geçmiş olsun
Yok hayır kalmazuzulmeyinarkadaslar yaklasık 4 gun once sol yanagımın cene kemıgınde bı kasıntıyla beraber kabarmalı yaralar cıktı...su ana kadar da donem donem kasındı.bugun otururken (saclarım kapatıyordu) arkadasım senın yanagına ne oldu dedı bende kesıntı sulanma var dedım dr ye gıtmedıgımı soyledım egzama olabılecegımı soyledı...
dehset moralım bozuk 3 den sonra sevk alıp dr ye gıtcem ama burdakı hastanede dermatolog yok....
asırı moralım bozuk ızı kalır mı ne olur sımdı bu
nolur bısı soyleyın.kortızonlu ılac verıyorlarmıs kılo da alacam
cok kotuyum...iz kalır mı?
gecer mı
olan var mı?
Güzel paylasimarkadaşlar egzemanın birçok nedeni ve çeşitleri vardır. sık rastlananlarının nedenleri: kadınların temizlik malzemelerini aşırı kullanması sonucu oluşan, bitki ,meyve ve sebzeler, kozmetik gibi içinde irritan olsun olmasın bazı maddelerin kullanımına karşı verilen alerjik reaksiyonlar( genellikle yüzde çıkar),astım, saman nezlesi gibi alerjik hastalıkları bulunan kişilerde ortaya çıkar( bu nedenlede ortaya çıkan yüzde belli eder kendini) ayrıca asabiyet,fazla strest,sıkıntı gibi nedenleri olup el,ayak, saç,boyun,dirsek,diz gibi bölgelerde de gösterir kendini. kesinlikle doktora başvurmalısınız. birtakım kan testleri yapıldıktan sonra, uygun ilaç tedavisine başlamanız gerekir. biran önce iyleşmeniz dileğiyle geçmiş olsun.
arkadaşlar bende egzamaya çözüm buldum.
Ne çözümü buldun yazarmisinarkadaşlar bende egzamaya çözüm buldum...yeni bir başlık altında yazıyorum...lütfen uygulayın belki sizede kesin çözüm olur...hepinize geçmiş olsun
ben merak ettim kremi canım benim kaş bölgemde oluyor.Ben yaklaşık 15 yıldır egzama hastasıyım. Şuna yirmi beş yaşındayım düşünün artık yıllardır uğraşıyorum. Her zaman vücudumun farklı bölgelerinde çıktı sürekli. Kollarım da, bacaklarım da, kafam da, ama dönem dönem oldu bunlar. Şimdi sürekli ellerimde çıkıyor. Defalarca doktora gittim hepsi farklı krem verdi neredeyse. Sabundan ve deterjandan uzak durmam gerek bunu doktorlarda söyledi. Ama benim tesbitim kesinlikle stresle alakalı. Ne derece stresli bi dönem yaşarsan egzamam hemen artar ki geçen ay yüzüm de çıktı ilk defa. Çok kötü oldum. Zaten psikolojim de bozuktu daha da kötü oldum. Ama şimdi geçti. Moralim düzelince kafamı dağıtınca hemen geçiyor. Bide ben egzamalı bölgelere bu sallama yeşil çaylar varya, çayı içtikten sonra o poşeti eczama olan bölgeye kompleks yapıyorum dehşet iyi geliyo. Allah hepimize şifa versin ama bu hastalığa alışmanız gerek kızlar yoksa daha fazla kafaya takar ve yaralarımızı. Artmasına sebep oluruz. Beterin beteri var insanlar nasıl hastalıklarla uğraşıyor. Bu halimize çok şükür. Öpüyorum hepinizi. Bu arada bir krem kullanıyorum oda çok rahatlatıyo merak eden olursa ismini yazarım....
evet doğru, beim kaş bölgemde var seboreik dermatit ve ben sürekli az bi miktar biotin takviyesi alıyorum muhakkak riske atamıyorum tabi diğer bölgelerdeki tüyleri de besliyo ama naparsın egzamalıyım ve bu egzama kaşlarımı döküyo gel de alma biotin takviye...Ayrıca biotin eksikliği de seboreik dermatite neden oluyormuş. Biotin, yumurta sarısı, karaciğer, tavuk, kuzu eti, tam buğday ekmek, süt, balık peynir ve bira mayasında varmış. Özellikle vejetaryan beslenenlerde görülmesi daha kuvvetli..
linki de vereyim:
BİOTİN (Vitamin B7 veya Vitamin H): SAÇ DÖKÜLMESİ, TIRNAK KIRILMASI, GEBE, KOLESTEROL VE ŞEKER HASTALARININ VİTAMİNİ - Prof.Dr.Metin ÖZATA
karışımı öğrenebilir miyim?arkadaşlar benim saçlarımda seboroit egzama vardı doğal bitkisel bi yağ karışımı kullandım şimdi ne saçlarımda yanma var ne dökülme saçlarım çıktı gürleşti çok memnunum