ayıp ediyorsunsen git ve buraya sakın gelme piss zengin
ney kız.. ayriyeten geçen evine gittik bir 5 dakika agzından buhar cıkıyor ayriyeten kombisinden duman gelmiyor ve kendisi diyor zaten allah allah yakmadığını
ben hiç böyle denemedim ya. bilemedim ki bence sayaçtan takip et ona göre yöntem uygulaEgede yaşıyorum. Alt kat market, üst kat yakıyor. Gündüz öğleden sonra akşama doğru falan dereceyi yükseltip Evin ısısını 25 yapıp bi yarım saat ısıtıyorum. Sıcak basıyor zaten henüz çokda soğuk olmadığı için sanırım. Sonra 20-21-22 ye çekiyorum. Tekrar bi üşüme falan gelirse bikaç saat sonra yine aynı şekilde... İki odam kapalı. Mutfak banyo salon yatak odası hol açık. 25 günlük fatura 138 lira geldi. İlk defa kullandık doğalgaz. Bu sistemle kullanmakla iyi mi ediyorum kötü mü bilmiyorum.
benim fatura gelsin bende yöntemimi anlatıcam şayet az gelirse fturaben hiç böyle denemedim ya. bilemedim ki bence sayaçtan takip et ona göre yöntem uygula
Senin şu an yöntemin nasıl ev kaç derece onu söyle birde evin konumu çok etkili senin ki güneş de alıyorbenim fatura gelsin bende yöntemimi anlatıcam şayet az gelirse ftura
kuzey doğu evim.çokta aldığı söylenemez.sabahları bir oda mutfak saat iki gibide yatak odam alıyor.gündüzleri sabit.akşamları 555-60 yapıp bi saat sonra 45 eçekiyorum yatıncada 40-42 arasıSenin şu an yöntemin nasıl ev kaç derece onu söyle birde evin konumu çok etkili senin ki güneş de alıyor
kesinlikle bizde çocuk yokken en düşük ayara alıyorduk gündüzleri (38).yoksa akşam işten gelince daha çok enerji harcıyordu suyu ısıtmak için.3 yıl deneme yanılma yöntemi uyguladık eşimle.
sabahları 1 e aldık akşam gelince 3 e çıkardık.kullanmadığımız odaların peteklerini kapattık.
gündüz kapattık akşam 3 e aldık.kullanmadığımız odaların peteklerini kapattık
sabah akşam 3 te bıraktık bütün kapıları kapattık.kullanmadığımız petekleri açtık.
ve en tasarruflu olanı sabah akşam 3 te bırakıp bütün petekleri açıp kullanmak oldu.
serviste bunun doğru olduğunu söyledi.
çalışıyoruz gündüz 1 de bırakıyorduk ve ev sürekli ısı kaybı yaşadığı için kombi çok sık devreye girdiğinden çok gaz harcıyordu.sabah akşam aynı derecede yani 3 te bıraktığımızda ev sürekli ılık olduğundan soğuması geç oluyor ve kombi daha geç devreye girip daha çabuk ısıtıyordu.
doğrusu buymuş.
en sonunda doğruyu bulduk.biz gelecek olan faturayı göze alıp deneme yaptık iyiki yaptık.
faturada çok büyük fark oldu mu? hayır.
ama avantajımız hem ev hep sıcak hem bütün odalar sıcak hemde daha ince giyindiğimizde üşümedik.
peki ev kaç derece civarı seyrediyor böyle yüksek yakıp sonra kısmak mı mantıklı ki yakuzey doğu evim.çokta aldığı söylenemez.sabahları bir oda mutfak saat iki gibide yatak odam alıyor.gündüzleri sabit.akşamları 555-60 yapıp bi saat sonra 45 eçekiyorum yatıncada 40-42 arası
aman AllahımBugun yarin bizim faturada gelecek.
Alt katimda 2 katli dukkan var ust katimda ki komsum yurtdisinda dogalgaz yanmiyor tabi. Gecen kis 650 700 tl geliyordu. (Ustelik salonumun petegi kapali) Bu yil 1000 tl falan gelecek sanirim
Benim alt katım boştu ne yapsam da ısınmıyordu evde emekleyen bebeğim ve 2.5 yaşındaki kızımla donduk yere basamıyorduk çok şükür biri taşındı yoksa çoluk çocuğu toplayıp annemde geçirecektim kışı.alttakiler yakmayınca ısı kaybı çok oluyor kadın akşamları 2 3 saat yakıyor mesela ev bir anda fark ediyor alt yanmayınca yerlerden buz gibi çekiyor patiksiz basmak imkansız. sizede çok gelmiş ısınmıyor üstelik insanın o zoruna gidiyor işte
Kimse baskasinin bebegi icin kombiyi yakmak zorunda degil. Benim de kucuk bebegim var ama bu komsularimin faturasini ilgilendirmez. Benim yaptigim cocugun hesabini onlara niye keseyim.Aç kapat yapan ya da tek odayı yakanlar sobalı sistem binalara gitse de bizim gibiler kombiye abanıp hem alt hem de üst komşumuzu ısıtmak zorunda kalmasak.
Valla bu nedir ya?
Bir de pişkin pişkin "alt katımda ve üst katımda bebek/çocuk var zaten onlar yakıyor,yakmama gerek kalmıyor" diye konuşuyorlar.
İlk kez duyuyorum araştırayım bunu ben de. ev büyük ısınma ondan sıkıntı çok fatura ödüyoruz biz de.evet eşimde 3 hafta önce köpük yaptı oturma odasına öncelikle ısı kaybı olmuyor hemen ısınıyor buda mesela
kombi 24 saatte 12 metre küp atıyorsa örneğin 7 8 lere düşüyor çok tasarruf sağlıyor söylediğinz gibi ve kolay kolay sogumuyor
bizde çok faydasını görüyoruz şu an
Öylemi oluyormuşAç kapat yapan ya da tek odayı yakanlar sobalı sistem binalara gitse de bizim gibiler kombiye abanıp hem alt hem de üst komşumuzu ısıtmak zorunda kalmasak.
Valla bu nedir ya?
Bir de pişkin pişkin "alt katımda ve üst katımda bebek/çocuk var zaten onlar yakıyor,yakmama gerek kalmıyor" diye konuşuyorlar.
Cok güldüm ya siz cok yaşayınAlt kat yakmiyor usttekiler" bizimhalilar sicacik diye dolaniyor "Apt manda en çok ben fatura öduyorum .Bu ay usttekileri dondurucam .Inadina yakmıyacam .Pencereleri acıp evi terkedesim var .40-50 tl fatura öduyorlar alt ve üst ben ısitiyormuşum .