Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Benimde evim 2+1 evde bebek var 22-23 derece civarında evin içi toplam 4petek yanıyor. Mutfak banyo ve hol peteği kapalı evim çok güneş alıyor.kombi en minimumda sürekli açık geçen yıl 220 geliyordu aynı şartlarda bu yıl henüz gelmedi istanbuldayim.bekliyorum heyecanla

Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..

Bize de sıcak şehirde geldi 380 lira bir de akşamları yakmamıza rağmen.Eşim normal diyor ama bence hiç normal değil.Alttakiler de yakmıyor yine üşüyoruz yine üşüyoruz...ve 55te yanıyor sonra dayanamayıp 50 ye indiriyorum çok gelir diye.Isınmıyor

Doğru, soğuk iklimlerde yaşayan insanlar bizim kadar açmıyor ısıtıcıları, bir yakınım yurt dışında yaşıyor kışları çok soğuk oluyormuş, bebekleri doğmuştu kışın, bebeğin ayağında çorap bile yoktu, hatta çelikleme deniyor, bebekleri buz gibi sularla yıkarlar, soğukta bırakırlar.

Zaten insan kendini sıcağa alıştırdıkça daha sıcağını arıyor.

Hafif serin geldiği zaman üstüme bir yelek almak yerine kombiyi arttırsam vücudum o sıcaklığa alışacak. Asıl o zaman en ufak serin hissettiğimde zorlanacağım ve hasta olacağım.

Ortamın serin olmasını önemsemem ama oğlumun yerden soğuk almasına takarım kafayı. Sadece çorapla durmaz mesela, mutlaka panduf, sandalet birşey olur ayağında. Ya da yere oturarak oynadığında eşofmanının altına ince bir pijama giydiririm.

Herkesin alışkanlıkları farklı yani doğal olarak. Söylediğim 18-19 derece çok uç bir sıcaklıkmış gibi, sizin termometre bozuk denilmesi çok garip gerçekten.

Geçen ay 179tl geldi 4 petek yanıyor kombi 30 yada 40 derecede yaniyor ev 22 derece çatı katı oturuyorum alttakiler yakmıyor.

Gerçekten Türkiye şartları için çok büyük miktar bide tamda ısınamıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun.

Üst kat alt kat komşunun yakıp yakmadığını nasıl anlıyorsunuz

şimdi size bizim site yönetiminin zekasını anlatıyorum kızlar, dün de yorum yapmıştım 20 güne 210 tl geldi diye. ödememiz gereken tutar eşime mesaj olarak geldi parantez içinde 45 günlük yazıyordu. bende eşime ara sor biz 20 gündür oturuyoruz niye fazla ödeyelim dedim Eşim aramış, bu ay herkes 210 tl ödeyecek demişler ben olsam telefonda ne yapar ne eder kabul etmediğimi adama bildirirdim. yahu ben fazla gelmesin diye her yeri kısmışım ve 1 ay bile oturmamışım daha neden 45 gün oturanlarla aynı tutarı ödeyeyim?

Bize de sıcak şehirde geldi 380 lira bir de akşamları yakmamıza rağmen.Eşim normal diyor ama bence hiç normal değil.Alttakiler de yakmıyor yine üşüyoruz yine üşüyoruz...ve 55te yanıyor sonra dayanamayıp 50 ye indiriyorum çok gelir diye.Isınmıyor
alttakiler yakmayınca ısı kaybı çok oluyor kadın akşamları 2 3 saat yakıyor mesela ev bir anda fark ediyor alt yanmayınca yerlerden buz gibi çekiyor patiksiz basmak imkansız. sizede çok gelmiş ısınmıyor üstelik insanın o zoruna gidiyor işte

yoo fark ediyor.
1 odamin tavanini kopuk yaptik hem isi hem dekor amacli suan oturma odam cok sicak oluyor ince 1 battaniyeyle uyunabiliyor usunmuyor.
hatta cok soguklarda yattik o oda da terliyorduk bile
fark ediyor.
evet eşimde 3 hafta önce köpük yaptı oturma odasına öncelikle ısı kaybı olmuyor hemen ısınıyor buda mesela
kombi 24 saatte 12 metre küp atıyorsa örneğin 7 8 lere düşüyor çok tasarruf sağlıyor söylediğinz gibi ve kolay kolay sogumuyor
bizde çok faydasını görüyoruz şu an

Benım merkezi sistem kışın bıle evde şortla gezıyoruz 300 350 geliyor ama en azından cocuklar rahat hasta falan olmuyorlar. Bakalım bu yıl nasıl gelecek merakla bekliyorum gecen ay 300 ödedik.
o zaman insan 500 tl de ödese zoruna gitmez çünkü cok sıcak .. adam akıllı ısınıyorsn
ama şimdi benim çok zoruma gidiyor bu fatura

evet eşimde 3 hafta önce köpük yaptı oturma odasına öncelikle ısı kaybı olmuyor hemen ısınıyor buda mesela
kombi 24 saatte 12 metre küp atıyorsa örneğin 7 8 lere düşüyor çok tasarruf sağlıyor söylediğinz gibi ve kolay kolay sogumuyor
bizde çok faydasını görüyoruz şu an
Bizde gorduk farki her odaya yaptirma niyetindeydim cok da maliyetli degil fakat bizim bi imar durumumuz var muteahhide verme durumu bu sebepden idare ediyorum.

Henüz fatura gelmedi bende korkuyla gelecek faturayı beklıyorum acıkcası. Kucuk bebegım var ve evim buyuk mecbur 50 lere kadar cıkardım dereceyi. Ve ısı gayet iyi dısardan ıcerı girince soba yanıyomus hissi veriyor tabı aksamları daha cok nıyeyse artık yatak odam daha kucuk orda oturuyorum bebegım usumesın dıye. Gecen seneye kadar soba yakıyorum. Odun kırmak, cıkarmam, soba kur, yaz gelince kaldır boyası, sökmesi ıllahlah etmıstım hamile halimle sırtımda cuval 4. Kata cok odun tasıdım. Esime diyorum o kadar seyını cektık fatura 400 gelse acımam ama cok zorlar bızıde bakalım bekliyoruz ne cıkacak piyangodan Allahım herkese yardım etsin bu havalarda kimse dısarılarda ac susuz evsiz kalmasın.
akşamları bizim evde daha sıcak oluyor çünkü yalıtım var gündüz iyice ısınıyor akşam ısınan içerisi sabitleniyor canm o nedenle
sabah giderken 21 di öglene 22 22 5 arası olur akşam düşürsemde 23 oluyor mesela yatana kadar

Bizde gorduk farki her odaya yaptirma niyetindeydim cok da maliyetli degil fakat bizim bi imar durumumuz var muteahhide verme durumu bu sebepden idare ediyorum.
bizde kiracı olduğumuz içn yaptırmadık yoksa eşim her yere yaptırır dı otrma odasına kendi işçiliği ile yaptı
ev sahib iizin verdi ayriyeten otrma odam büyük bir petek yetmediği için ek petek ilave ettik
parke altınada izopan serdik düşünün bu halde bu derecelere geldi, önceden 18 19 felandı ne kadar yakarsam yakym 70 e alsam bile .. cok soguk donuyorduk

Geçen ay 179tl geldi 4 petek yanıyor kombi 30 yada 40 derecede yaniyor ev 22 derece çatı katı oturuyorum alttakiler yakmıyor.
çatı katı ve alt yakmadığı duruma göre yine çok iyi gelmiş ya..
bizim 5 petek yanıyor
fazladan her 1 petek günlük 1 metre küp yapar aylık 30 metre küp fazla yanması demek bizim oturma odasına 2 petek var

X