- 16 Haziran 2008
- 1.728
- 1.528
Kimse baskasinin bebegi icin kombiyi yakmak zorunda degil. Benim de kucuk bebegim var ama bu komsularimin faturasini ilgilendirmez. Benim yaptigim cocugun hesabini onlara niye keseyim.
Neden alt üst katım ısınsın diye evde yokken kaloriferi acık bırakayım ?Aç kapat yapan ya da tek odayı yakanlar sobalı sistem binalara gitse de bizim gibiler kombiye abanıp hem alt hem de üst komşumuzu ısıtmak zorunda kalmasak.
Valla bu nedir ya?
Bir de pişkin pişkin "alt katımda ve üst katımda bebek/çocuk var zaten onlar yakıyor,yakmama gerek kalmıyor" diye konuşuyorlar.
Sizi tebrik ediyorum, ama çalışıp didiniyorum eve geldiğimde de ısınmayacaksam ne anladım bu işten bana göre değil sizin yöntem ama parasızlıkta tabi ki yapılır. saygı duyuyorum.2,5 yaşında kızım var. ben salonu çok kısık da yakıyorum o da eşimin baskısıyla. ben de kızım da kat kat giyiniyoruz. fatura ödemekten iyi bence... Baba evinde t shırt ile geçirirdim kışları. oraya gittiğim de derim size daha kış gelmemiş... kat kat giydirmek bir çözüm bence... 150 tl doğalgaz faturası görmedi daha gözlerim
Hastada mı olmuyorsunuz2,5 yaşında kızım var. ben salonu çok kısık da yakıyorum o da eşimin baskısıyla. ben de kızım da kat kat giyiniyoruz. fatura ödemekten iyi bence... Baba evinde t shırt ile geçirirdim kışları. oraya gittiğim de derim size daha kış gelmemiş... kat kat giydirmek bir çözüm bence... 150 tl doğalgaz faturası görmedi daha gözlerim
Hastada mı olmuyorsunuz
Her zaman hastane eczane masrafımı dogalgaz faturası mı önemli diye düşünürüm :)
Şükür tabi ki hasta olmuyoruz.zayıf bünyeli çocuğum olsa daha çok hassas olurum. evlendiğimden beri gribim diye doktora gitmedim,(4 yıl). bilakis yazmak istemedim ki nazar değmesin(maşallah ),akşamına yatağa düşmeyeyim diyeHastada mı olmuyorsunuz
Her zaman hastane eczane masrafımı dogalgaz faturası mı önemli diye düşünürüm :)
Tabi ama cok kücük cocuk benceÇocuğu sık hastalanan biri olarak, ısınacağımız şekilde hep yaktık. Hastalanmasa da yakardık. Onun rahatı , özgür hareket edebilmesi her şeyden önemli benim için, tercih meselesi tabi ki.
MaşallahŞükür tabi ki hasta olmuyoruz.zayıf bünyeli çocuğum olsa daha çok hassas olurum. evlendiğimden beri gribim diye doktora gitmedim,(4 yıl). bilakis yazmak istemedim ki nazar değmesin(maşallah ),akşamına yatağa düşmeyeyim diyeAma bak her yıl pofuduk terlik alıyorum çünkü ayıptır söylemesi bir kış ayağıma yapışıyor kendileri
hakmar da 7 tl ye çok güzel kalın yünümsü tayt gibi pantalonlardan aldım 3 gün önce. kullanışlı çekme de yapmadı yıukayınca. bakın derim.11 yıllık mühendisim çocuğa sıcak giyeceği birşeyler alayım dedim 35 liralık takım fazla geldi, gittim 10 liraya zarzor tek alt buldum. Ee eeee offf zoruma gitti,bu sadece suanlik canımı sıkan mesele.
Hastada mı olmuyorsunuz
ev kendinizin ise yaptırın hem dekoratif amaclı hemde ısınma amaçlı cok güzel görünüyor tavan bizimde sabahları 45 derecede şu an gece 38 en düşükteİlk kez duyuyorum araştırayım bunu ben de. ev büyük ısınma ondan sıkıntı çok fatura ödüyoruz biz de.
banada üst komşum aynısını diyorAç kapat yapan ya da tek odayı yakanlar sobalı sistem binalara gitse de bizim gibiler kombiye abanıp hem alt hem de üst komşumuzu ısıtmak zorunda kalmasak.
Valla bu nedir ya?
Bir de pişkin pişkin "alt katımda ve üst katımda bebek/çocuk var zaten onlar yakıyor,yakmama gerek kalmıyor" diye konuşuyorlar.
bizimde öyle kadın çok az yakıyor günlük 3 saat ancak yeter mi asla oda iki odayı yakıyorBenim alt katım boştu ne yapsam da ısınmıyordu evde emekleyen bebeğim ve 2.5 yaşındaki kızımla donduk yere basamıyorduk çok şükür biri taşındı yoksa çoluk çocuğu toplayıp annemde geçirecektim kışı.
Tabi ama cok kücük cocuk bence
Tamam cayır cayır olmasın ev ok ama kat kat giyinmek cocugun hareketlerinide kısıtlar
Birde dedigim gibi hastanelere para akıtacagıma ve zaman verecegime fatura ödemek benim icin daha mantıklı
Dediğiniz gibi tercih meselesi belki maddi yoklukları vardır mecburdur
Hayır bide hastaneye gidince günlerce yatak döşek yatıyosun vakit kaybıda oluyorBir doktora gitseniz SKG lı bile olsanız reçete parası, doktor parası, ilaç katkı payı derken en ucuzundan 25-30 TL yi gözden çıkarmanız lazım. Soğuktan 4 kişilik bir aile iseniz 100 TL yi geçer.
Benim prensibim, eşek gibi çalışıyorum öyleyse adam gibi ısınayım.
Ben kaloriferimi 24 saat yakarım. Evde kimse yokken en kısıktadır. Ama eve doluşunca ısıyı yükseltirim ve yatarken bir tık daha yükseltirim.
Canımdan, sağlığımdan daha önemli değil para. Haaa durumum iyi olmaz tamam derim ama çalışıyorsam ısınırım zihniyetindeyim ben.
tek oda mı ısınıyorAntalya ve klima kullanıyorum , 420 TL gelmiş