Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

2,5 yaşında kızım var. ben salonu çok kısık da yakıyorum o da eşimin baskısıyla. ben de kızım da kat kat giyiniyoruz. fatura ödemekten iyi bence... Baba evinde t shırt ile geçirirdim kışları. oraya gittiğim de derim size daha kış gelmemiş... kat kat giydirmek bir çözüm bence... 150 tl doğalgaz faturası görmedi daha gözlerim :KK53:

Kimse baskasinin bebegi icin kombiyi yakmak zorunda degil. Benim de kucuk bebegim var ama bu komsularimin faturasini ilgilendirmez. Benim yaptigim cocugun hesabini onlara niye keseyim.

Arkadaş şunu demek istemiş alttaki zaten bebekli kombiyi güzel yakıyor bizim evi de ısıtıyor biz de yakmıyoruz zihniyetinde insanlar var maalesef.

Aç kapat yapan ya da tek odayı yakanlar sobalı sistem binalara gitse de bizim gibiler kombiye abanıp hem alt hem de üst komşumuzu ısıtmak zorunda kalmasak.
Valla bu nedir ya?
Bir de pişkin pişkin "alt katımda ve üst katımda bebek/çocuk var zaten onlar yakıyor,yakmama gerek kalmıyor" diye konuşuyorlar.
Neden alt üst katım ısınsın diye evde yokken kaloriferi acık bırakayım ?
Faturamı birlikte mi ödüyoruz hayırdır

2,5 yaşında kızım var. ben salonu çok kısık da yakıyorum o da eşimin baskısıyla. ben de kızım da kat kat giyiniyoruz. fatura ödemekten iyi bence... Baba evinde t shırt ile geçirirdim kışları. oraya gittiğim de derim size daha kış gelmemiş... kat kat giydirmek bir çözüm bence... 150 tl doğalgaz faturası görmedi daha gözlerim :KK53:
Sizi tebrik ediyorum, ama çalışıp didiniyorum eve geldiğimde de ısınmayacaksam ne anladım bu işten bana göre değil sizin yöntem ama parasızlıkta tabi ki yapılır. saygı duyuyorum.

Hastada mı olmuyorsunuz
Her zaman hastane eczane masrafımı dogalgaz faturası mı önemli diye düşünürüm :)

11 yıllık mühendisim çocuğa sıcak giyeceği birşeyler alayım dedim 35 liralık takım fazla geldi, gittim 10 liraya zarzor tek alt buldum. Ee eeee offf zoruma gitti,bu sadece suanlik canımı sıkan mesele.

Biz aylardır yakıyoruz, evde evcillerimiz var derece 22 olunca ayakları buz gibi oluyor. Eylül ayında düşük derecede yakmaya başladık.
Alt üst de hiç yakmıyor ama çok derdim değil, bugün onlar uyanıklık edip "aman zaten yakıyorlar benim evim ısınıyor"der, yarın bir gün bir yerlerden çıkar.

Hastada mı olmuyorsunuz
Her zaman hastane eczane masrafımı dogalgaz faturası mı önemli diye düşünürüm :)

Çocuğu sık hastalanan biri olarak, ısınacağımız şekilde hep yaktık. Hastalanmasa da yakardık. Onun rahatı , özgür hareket edebilmesi her şeyden önemli benim için, tercih meselesi tabi ki.

Hastada mı olmuyorsunuz
Şükür tabi ki hasta olmuyoruz.zayıf bünyeli çocuğum olsa daha çok hassas olurum. evlendiğimden beri gribim diye doktora gitmedim,(4 yıl). bilakis yazmak istemedim ki nazar değmesin(maşallah ),akşamına yatağa düşmeyeyim diye :KK53:Ama bak her yıl pofuduk terlik alıyorum çünkü ayıptır söylemesi bir kış ayağıma yapışıyor kendileri :skandal:

Çocuğu sık hastalanan biri olarak, ısınacağımız şekilde hep yaktık. Hastalanmasa da yakardık. Onun rahatı , özgür hareket edebilmesi her şeyden önemli benim için, tercih meselesi tabi ki.
Tabi ama cok kücük cocuk bence
Tamam cayır cayır olmasın ev ok ama kat kat giyinmek cocugun hareketlerinide kısıtlar
Birde dedigim gibi hastanelere para akıtacagıma ve zaman verecegime fatura ödemek benim icin daha mantıklı
Dediğiniz gibi tercih meselesi belki maddi yoklukları vardır mecburdur

Şükür tabi ki hasta olmuyoruz.zayıf bünyeli çocuğum olsa daha çok hassas olurum. evlendiğimden beri gribim diye doktora gitmedim,(4 yıl). bilakis yazmak istemedim ki nazar değmesin(maşallah ),akşamına yatağa düşmeyeyim diye :KK53:Ama bak her yıl pofuduk terlik alıyorum çünkü ayıptır söylemesi bir kış ayağıma yapışıyor kendileri :skandal:
Maşallah
Eşim öyle kolay kolay hasta olmaz ama yine de yakar/ız :)

11 yıllık mühendisim çocuğa sıcak giyeceği birşeyler alayım dedim 35 liralık takım fazla geldi, gittim 10 liraya zarzor tek alt buldum. Ee eeee offf zoruma gitti,bu sadece suanlik canımı sıkan mesele.
hakmar da 7 tl ye çok güzel kalın yünümsü tayt gibi pantalonlardan aldım 3 gün önce. kullanışlı çekme de yapmadı yıukayınca. bakın derim.

Hastada mı olmuyorsunuz

Bir doktora gitseniz SKG lı bile olsanız reçete parası, doktor parası, ilaç katkı payı derken en ucuzundan 25-30 TL yi gözden çıkarmanız lazım. Soğuktan 4 kişilik bir aile iseniz 100 TL yi geçer.
Benim prensibim, eşek gibi çalışıyorum öyleyse adam gibi ısınayım.
Ben kaloriferimi 24 saat yakarım. Evde kimse yokken en kısıktadır. Ama eve doluşunca ısıyı yükseltirim ve yatarken bir tık daha yükseltirim.

Canımdan, sağlığımdan daha önemli değil para. Haaa durumum iyi olmaz tamam derim ama çalışıyorsam ısınırım zihniyetindeyim ben.

İlk kez duyuyorum araştırayım bunu ben de. ev büyük ısınma ondan sıkıntı çok fatura ödüyoruz biz de.
ev kendinizin ise yaptırın hem dekoratif amaclı hemde ısınma amaçlı cok güzel görünüyor tavan bizimde sabahları 45 derecede şu an gece 38 en düşükte
geçen ay köpük olmadığı için bu gelen fatura birazda yüksek geldi çünkü 10 metre küptü tüketim.
şimdi 7 metre küpde gidiyor bakalım

Aç kapat yapan ya da tek odayı yakanlar sobalı sistem binalara gitse de bizim gibiler kombiye abanıp hem alt hem de üst komşumuzu ısıtmak zorunda kalmasak.
Valla bu nedir ya?
Bir de pişkin pişkin "alt katımda ve üst katımda bebek/çocuk var zaten onlar yakıyor,yakmama gerek kalmıyor" diye konuşuyorlar.
banada üst komşum aynısını diyor
siz yaktığnız için evimiz ılık.. bizde çok az yakıyoruz 104 lira fatura geldi ehehehe yerlerde sıcacıkmş ! apartmanda en yüksek bize geldi fatura
agzının ortasına vurasım geliyor

Benim alt katım boştu ne yapsam da ısınmıyordu evde emekleyen bebeğim ve 2.5 yaşındaki kızımla donduk yere basamıyorduk çok şükür biri taşındı yoksa çoluk çocuğu toplayıp annemde geçirecektim kışı.
bizimde öyle kadın çok az yakıyor günlük 3 saat ancak yeter mi asla oda iki odayı yakıyor
ben içieriye parke altına izopan sermekte buldum çareyi
birde pandufsuz dolaşmıyor kesinlikle

Tabi ama cok kücük cocuk bence
Tamam cayır cayır olmasın ev ok ama kat kat giyinmek cocugun hareketlerinide kısıtlar
Birde dedigim gibi hastanelere para akıtacagıma ve zaman verecegime fatura ödemek benim icin daha mantıklı
Dediğiniz gibi tercih meselesi belki maddi yoklukları vardır mecburdur

Çocuk hastalanmıyor, etkilenmiyor ve maddi durumda yetersizse bir şey diyemem.
Ama çocuk bu durumdan olumsuz etkileniyorsa hastaneye, ilaca vermeyi geçtim devlet hastanesine gidersin sosyal sigorta karşılasa bile çocuğum neden ateşler içinde yansın, burnu aksın, öksürsün ki? Bizler hastalanınca dayanamıyoruz zira..

Bir doktora gitseniz SKG lı bile olsanız reçete parası, doktor parası, ilaç katkı payı derken en ucuzundan 25-30 TL yi gözden çıkarmanız lazım. Soğuktan 4 kişilik bir aile iseniz 100 TL yi geçer.
Benim prensibim, eşek gibi çalışıyorum öyleyse adam gibi ısınayım.
Ben kaloriferimi 24 saat yakarım. Evde kimse yokken en kısıktadır. Ama eve doluşunca ısıyı yükseltirim ve yatarken bir tık daha yükseltirim.

Canımdan, sağlığımdan daha önemli değil para. Haaa durumum iyi olmaz tamam derim ama çalışıyorsam ısınırım zihniyetindeyim ben.
Hayır bide hastaneye gidince günlerce yatak döşek yatıyosun vakit kaybıda oluyor
Hoş arkadas kolay kolay hasta olmuyormus masallah

X