Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Merkezi sistem iyi bu konuda disarisi buz evde kisa kollu geziyoruz cayir cayir yaniyor makul birseyler geliyor
Annemler ne kadar yaksada hem isinilmiyor hem deli faturalar geliyor

O değilde ben 5 katlı 15 dairelik apartman binasında oturuyorum evim son kat dubleks 240 mtkare 8 adet peteğim var kavga dövüş geçen sene geceleride yaktırmayı başardık şuanda geceleri yanıyor kısık ısıdada olsa merkezi olduğu için dereceyi bilmiyorum.bu arada çocuğumun odasında ısı ölçerli duvara monte elektriktik ısıtıcısı var petek tipi olanlardan ama geçen sene biz 500 ün üzerinde ödedik faturayı acaba bizim yöneticidemi sorun var yoksa normalmi bu zamlarla bu sene ne olucak bilmiyorum.ama arkadaşlar sizin geçen yılki fiyatları okuyorum ben şok oldum keşke merkezi olmasa ben kendim açıp kapatsam.Bu arada zorla bizlerin isteği ile yakılıyor binadakilerin hepsi yaşlı 60 yaş üzeri ama kimse üşümüyor şaka gibi vallahi bu ay fahiş fiyat gelirse yöneticiye gidicem bana Nasıl hesapladığını anlatmasını söyliycem net yani canım sıkıldı okudukça

Ahahabha resmen komşular yakmıyor diye suçlanmış herkes inşaat mühendisi oldu, ısı kaybını minimuma indirme telaşında. Faturalar hem yüksek hem de değil, çoğumuz ya açlık sınırında ya da yoksulluk sınırında yaşıyoruz sorun orada.

Aynen de öyle malesef

Banada 200 tl geldi gecen senede aynı gelmisti ocaksa subatta martta 350 çıkar marastan selamlar rabbim kolaylk versn elektirigin yukselme sebebide combi

komsu komsunun kulune muhtactir, yaksa olur sanki

benim arkadas merkezi sistem ev satin almisti, eve tasinmamasina ragmen, belirli duzeyde petekleri acmak zorundaydi.

Yok ya onda sorun yok.Bütün sorun kışda ne geliyosun kafana göre.

Bır aylık 115 ödedim. Ama sureklı kombının basındayım bı 55e cekıyorum bı 40a dusuruyorum

komsu komsunun kulune muhtactir, yaksa olur sanki

benim arkadas merkezi sistem ev satin almisti, eve tasinmamasina ragmen, belirli duzeyde petekleri acmak zorundaydi.

Devir kötü, para yok. Para yoksa yakmamak dısında care yok. Küçük odada otur, yün yorgan, içlik ve çorapla kısı atlat. Allahtan küresel ısınma var da kışlar eskisi gibi geçmiyor! . Eskiden ben çocukken dize kadar kar yağdığını bilirim İstanbul’da. Hatta 1989’da bizim komşu evinde mahsur kalmış kardan. Şimdi o kışlar olsa millet faturayı görsün.

Biz Şanslıyız sanırım. Geçen yıl hiç Kombiyi çalıştırmadık. Gündüz çalıştığımız için akşam da gerek duymadık. Sanırım alttaki ve Üstteki ler yakıyor. Bu yİl da pek yakmayı düşünmüyoruz. Evin içi gayet ii durumda

Doğru, soğuk iklimlerde yaşayan insanlar bizim kadar açmıyor ısıtıcıları, bir yakınım yurt dışında yaşıyor kışları çok soğuk oluyormuş, bebekleri doğmuştu kışın, bebeğin ayağında çorap bile yoktu, hatta çelikleme deniyor, bebekleri buz gibi sularla yıkarlar, soğukta bırakırlar.

Egede yaşıyorum. Alt kat market, üst kat yakıyor. Gündüz öğleden sonra akşama doğru falan dereceyi yükseltip Evin ısısını 25 yapıp bi yarım saat ısıtıyorum. Sıcak basıyor zaten henüz çokda soğuk olmadığı için sanırım. Sonra 20-21-22 ye çekiyorum. Tekrar bi üşüme falan gelirse bikaç saat sonra yine aynı şekilde... İki odam kapalı. Mutfak banyo salon yatak odası hol açık. 25 günlük fatura 138 lira geldi. İlk defa kullandık doğalgaz. Bu sistemle kullanmakla iyi mi ediyorum kötü mü bilmiyorum.

Ayni durumdayiz evim hicbiyerden gunes gormuyor kapkaranlik gunduz bile isik acmak zorundayim ayrica iki odasina bosluga bakiyo alt katim bos oturma odam garaja bakiyo buz gibi hic isinmiyo 200 300 tl fatura geliyo her ay degisiyo

Bende evime yeni geldim ama ev hem güneş alıyor hemde ara katta çok sıcaktı sasırdım. Bende yakmayı düşünmüyorum ama dogudayiz çok soğuk olursa yakarım anca çocuk yok. Ve 19 derece yanmadan daha fazla sıcak sevmiyorum zaten esımde öyle anca misafir gelirse acarim

Vval açıp kapma çok yalar derler ama bence alakası yok annemler 7 senedir o sistrmdeler 3n fazla 150 gelir ve isinirlar. Bence böyle devam et

Henüz fatura gelmedi bende korkuyla gelecek faturayı beklıyorum acıkcası. Kucuk bebegım var ve evim buyuk mecbur 50 lere kadar cıkardım dereceyi. Ve ısı gayet iyi dısardan ıcerı girince soba yanıyomus hissi veriyor tabı aksamları daha cok nıyeyse artık yatak odam daha kucuk orda oturuyorum bebegım usumesın dıye. Gecen seneye kadar soba yakıyorum. Odun kırmak, cıkarmam, soba kur, yaz gelince kaldır boyası, sökmesi ıllahlah etmıstım hamile halimle sırtımda cuval 4. Kata cok odun tasıdım. Esime diyorum o kadar seyını cektık fatura 400 gelse acımam ama cok zorlar bızıde bakalım bekliyoruz ne cıkacak piyangodan Allahım herkese yardım etsin bu havalarda kimse dısarılarda ac susuz evsiz kalmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…