Ben açıkçası zorlanıyorum. Ama bu durum şehirin güzelliğinden ya da kötülüğünden dolayı değil. Yetiştiğim şartların bazılarını burda bulamadım. Mesela konu da olduğu gibi evler de doğalgaz yok. Bazı evler de şofben bile yok günısısı var. Hiç alışık olmadığım şeyler. Onun dışında iklimi, gezip görülecek yerler çok güzel.Akdeniz gibisi var mı ya? Siz sevememissiniz belli.
Gerçi yorumlarda da faturana denk geldim fazla makul. Hicbir şey yapma bence bırak dağınık kalsın.. :)Ya bu konuda çok farklı görüşler var :) ben hep o şekilde yapıyorum faturam nispeten düşük geliyor diğer dairelere göre
tavana da buz aküsü döşe iyice donsun bariii
siz de arada bir kapısının önüne silkeleyin görünmeden amaGerçi yorumlarda da faturana denk geldim fazla makul. Hicbir şey yapma bence bırak dağınık kalsın.. :)
Öyle bir sistem mi var? Nasıl haberim olmaz. Durdukca daha da kinlendim usttekine:) zaten balkondan da bir şeyler sirkeliyor arada. Ben hemen yapayım bunu.
Bence sizin dereceniz bozuk 22 derecede uyurken üst açılmaz.
Ve 18 19 derece soguk olur. Ya asiri bagisikliginiz yuksek ya da dereceniz bozuk
siz de arada bir kapısının önüne silkeleyin görünmeden ama
hangi şehır orası merak ettimOf of ben napayım ..
Gecen sene 450 ödüyordum .
Gecen ay çok kısıkta ve 15 gün yaktık bebeğimi banyo ettirirken sadece oda ısılarını yükselttim ..
320 ödedim ..
Bu ay baya yaktık çok soğuktu 600 üstü bekliyoruz Allah yardımcımız olsun
Üst kat yakmiyorsa tüm evin sıcakligini resmen emiyor .Alt ve ust katim yakmiyor lahana gibi giyiniyorlar .Sıcak memleketlere göc edip evimi penguenlere kiraya verecegim.Buz gibi pencere acıp otursunlarda komsular donsun.Bıktım usttekileri ısitmaktan ev 25 te anca ılıyor.Ama üstün yakıp yakmamasi çok önemli değil ki ,alt katın yakmış olması lazım,ısı yukarı doğru çıktığı için yani öyle biliyorum ben .
Gerçi yorumlarda da faturana denk geldim fazla makul. Hicbir şey yapma bence bırak dağınık kalsın.. :)
Öyle bir sistem mi var? Nasıl haberim olmaz. Durdukca daha da kinlendim usttekine:) zaten balkondan da bir şeyler sirkeliyor arada. Ben hemen yapayım bunu.
Merkezi sistem.isi pay ölcerli.mutfak hiç devreye girmiyor.14° nin altinda olmasi gerekiyor yanmasi icin.salon23-24°derece yatak odalari(3tane) genelde19-20 arasi derece.duvardaki derecenin gostergesi bunlar.(her odada saat ve derece vazgecilmezimdir)Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
Bu kombilerin isi ayarlari farkli mi.kimi 25 de yakiyor kimi 30 da biz 40 ancak yani anlamadim bissi
Ev içi derecesi var bizde 25 te ayarli yoksa kombi 50-60 a ćıktigı oluyor cok sogukta .Kombiden pek haberim yok acikcasi.Bu kombilerin isi ayarlari farkli mi.kimi 25 de yakiyor kimi 30 da biz 40 ancak yani anlamadim bissi