Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Alt katta yanıyor, ust kat yeni yakmaya basladı (ev resmen sıbırya ıdı nasıl yasadı lar anlamıyorum) bızım dogal gaz sureklı 2 de yanıyor kombinin ısı derecesini bılmıyorum 7 ye kadar rakamları var sadece, 170 lira geldi. Dısta montlama, ıçte yalıtım var. Ben evde kısa kollu dolasıyor um. Ama bu ay da farklı olacaktır,

Onun dısında sadece dogal gaz degil elektrik 200 su 170 geliyor sanırsın hamam ısletıyoruz

Son düzenleme:
Akdeniz gibisi var mı ya? Siz sevememissiniz belli.
Ben açıkçası zorlanıyorum. Ama bu durum şehirin güzelliğinden ya da kötülüğünden dolayı değil. Yetiştiğim şartların bazılarını burda bulamadım. Mesela konu da olduğu gibi evler de doğalgaz yok. Bazı evler de şofben bile yok günısısı var. Hiç alışık olmadığım şeyler. Onun dışında iklimi, gezip görülecek yerler çok güzel.

Ya bu konuda çok farklı görüşler var :) ben hep o şekilde yapıyorum faturam nispeten düşük geliyor diğer dairelere göre
Gerçi yorumlarda da faturana denk geldim fazla makul. Hicbir şey yapma bence bırak dağınık kalsın.. :)
tavana da buz aküsü döşe iyice donsun bariii

Öyle bir sistem mi var? Nasıl haberim olmaz. Durdukca daha da kinlendim usttekine:) zaten balkondan da bir şeyler sirkeliyor arada. Ben hemen yapayım bunu.

Gerçi yorumlarda da faturana denk geldim fazla makul. Hicbir şey yapma bence bırak dağınık kalsın.. :)

Öyle bir sistem mi var? Nasıl haberim olmaz. Durdukca daha da kinlendim usttekine:) zaten balkondan da bir şeyler sirkeliyor arada. Ben hemen yapayım bunu.
siz de arada bir kapısının önüne silkeleyin görünmeden ama

C08B2420-44C9-42A9-B8A8-412742904319.png
E
EFD2D25D-2990-4E57-AE1D-52F45B276659.png

Bence sizin dereceniz bozuk 22 derecede uyurken üst açılmaz.
Ve 18 19 derece soguk olur. Ya asiri bagisikliginiz yuksek ya da dereceniz bozuk:KK1:

Üst açmanın derece ile ne gibi bir ilgisi var, huy meselesi. Donsam da çok döndüğüm için yorgan yerlerde oluyor gece. Oğlum da aynı şekilde, oda buz gibi de olsa tekmeleyip atar yorganı. Ben de üşümeyelim diye gündüze göre 1-2 derece arttırıyorum sıcaklığı.

Evin serin ya da sıcak olmasının da bağışıklıkla alakası yok. Soğuktan hasta olunmaz, üşütmek denilen şey terleyip üşümektir. Hastalığa bakteri ve virüsler sebep olur.

18-19 derece size göre soğuk olabilir ama doktorlar bebekler için de 18-20 derecenin daha iyi olduğunu söylüyor artık.

Of of ben napayım ..
Gecen sene 450 ödüyordum .
Gecen ay çok kısıkta ve 15 gün yaktık bebeğimi banyo ettirirken sadece oda ısılarını yükselttim ..
320 ödedim ..
Bu ay baya yaktık çok soğuktu 600 üstü bekliyoruz Allah yardımcımız olsun

Biz evde yokuz olunca da hasta değilsek üşüye üşüye oturuyoruz. Mecbur kalmayınca açmayarak geçtiğimiz ay 170 lira geldi. Doğazgazın yüksek fiyatına vergiler de eklenince çok pahalıya geliyor malesef

Of of ben napayım ..
Gecen sene 450 ödüyordum .
Gecen ay çok kısıkta ve 15 gün yaktık bebeğimi banyo ettirirken sadece oda ısılarını yükselttim ..
320 ödedim ..
Bu ay baya yaktık çok soğuktu 600 üstü bekliyoruz Allah yardımcımız olsun
hangi şehır orası merak ettim

Ama üstün yakıp yakmamasi çok önemli değil ki ,alt katın yakmış olması lazım,ısı yukarı doğru çıktığı için yani öyle biliyorum ben .
Üst kat yakmiyorsa tüm evin sıcakligini resmen emiyor .Alt ve ust katim yakmiyor lahana gibi giyiniyorlar .Sıcak memleketlere göc edip evimi penguenlere kiraya verecegim.Buz gibi pencere acıp otursunlarda komsular donsun.Bıktım usttekileri ısitmaktan ev 25 te anca ılıyor.

çok büyük korkuyla bekliyorum faturayı malesef :KK43: mutfak ve oturma odası sabahtan akşama dek yanıyor gecede yatak odası yanıyor sadece.. ev bütün gün güneş aldığı için öğleden sonra açtığım zamanlarda oluyor amma velakin eşimin hesabına göre 200 den fazla gelecekmiş..

Bence komşuya benzin döküp yak :) kendini geçtim tüm mahalle ısınır :)

Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
Merkezi sistem.isi pay ölcerli.mutfak hiç devreye girmiyor.14° nin altinda olmasi gerekiyor yanmasi icin.salon23-24°derece yatak odalari(3tane) genelde19-20 arasi derece.duvardaki derecenin gostergesi bunlar.(her odada saat ve derece vazgecilmezimdir)
Gecen ay 49 bu ay 118.5 tl geldi.ocak ve sicaksu ayri.aidat ayri.üçünün toplami 94+118,5+26=238.5tl. :KK57::KK51:

Bu kombilerin isi ayarlari farkli mi.kimi 25 de yakiyor kimi 30 da biz 40 ancak yani anlamadim bissi

Kombinin derecesi yok, merak ettim İnt baktım kac dereceye denk geliyor anlayamadım, yorumları okuyunca 2.5 ayarına getirdim kombiyi..cocukların odasında termometre var, 23 derece gosterıyor cocuklar uyku tulumu ile uyuyor, bız yorganla bakalım bu ay ne gelecek. Buarada cocukların oda guney, salon ve yatak odası kuzey cephe

X