Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence sizin dereceniz bozuk 22 derecede uyurken üst açılmaz.22-22,5 derece fazla değil mi? Biz 20 derecede rahat ediyoruz, 21 olduğunda bile hafif sıcak geliyor. Ki gündüz daha serin 18-19 civarında oluyor ev. Gece üstümüz açıldığı için 20 derecede tutuyorum.
yıllardır ailece benzini 50 tl lık alırız zamlar bizi hiçççç etkılemıyor aynennn akıl bu akıllllllBiz hep 50 liralık yaktığımız için bizi bağlamıyor.
Aynen hic olmazsa yillardir isinmayan kemiklerim iliklerime kadar isiniren temizi bari iliklerim isinir
Bence sizin dereceniz bozuk 22 derecede uyurken üst açılmaz.
Ve 18 19 derece soguk olur. Ya asiri bagisikliginiz yuksek ya da dereceniz bozuk
:) :) :) Polar battaniye hırka Allah ne verdiyse almak lazım .Benim üst kat komsumda benden dertli sanırsam zira gece kapatıyorum akşam 6 ya kadar kapalı :) :) evi isinmiyordur
Hatay'da yaşıyorum.
Evim en son kat ve kuzeybatı.
Binada sadece en üst katların mantolamasi var..
Doğalgaz yeni bağlandı, benim dairemin sayaci dün takıldığı için henuz kullanamaya başlayamadım.
Evimi hergün tüm pencereleri açarak 2 saat kadar havalandirırım
10 ve 7 yas birde 6 aylik bebegim var.
Çocukların ayaklarina 2 kat çorap, üstlerine 2 kat uzun kollu penye bluz giydiriyorum, kazak olayı yok bizde...
Sadece sabah 6 da çocuklar mutfakta kahvaltı yaparken klima açarım, yataktan kalktıklarında üşüyebilirler diye....(cocuklara sorsan buna bile gerek yok, soğuk değil derler)
Birde çocukları banyo yaptırırken banyoda ve giyinirken odalarında elektrikli soba kullandim su ana kadar....
Ama evime gelen herkes evimin ılık olduğunu söyler...
Evimde her yeri halı ile kaplı bunun etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum...
Birde kişisel yalıtım herşeyden önemli bence....
Bugün akşama doğru servis gelip kombiyi çalıştırdı 45 derecede...2 saat geçmedi ki çocuklar isyana başladı, kapat kombiyi terliyoruz diye..... kapattım ne yapacağım bilmiyorum...isin gerçeği bende üşümüyorum..
Eclipsse kan değerleriniz mı düşük yoksa, baktirdiniz mı?
internette dogalgaz firmasinin açıklamasını okudum dusukte de olsa surekli yakin diyor cunku eski isisina gelmesi icin baya calismasi gerekmis bana mantıklı geldi ama ekim ayi gibi yeni yeni soguyan aylarda ya da isinan aylarda gunesliyken kapatilabilir ama.su an aslaaaKonusuldu mu bilmiyorum. O efsane soruyu sorayim: Kapatip acmak mi yoksa surekli en dusukte yakmak mi?
Nedense bana bu surekli yakma isi sehir efsanesi gibi geliyor.
Iste bu aciklamalari dogalgaz firmalarinin yapiyor olmasi kafami karistiriyor ya zaten.internette dogalgaz firmasinin açıklamasını okudum dusukte de olsa surekli yakin diyor cunku eski isisina gelmesi icin baya calismasi gerekmis bana mantıklı geldi ama ekim ayi gibi yeni yeni soguyan aylarda ya da isinan aylarda gunesliyken kapatilabilir ama.su an aslaaa
evet ama bana mantikli geldi. Biz konyadayiz zaten kapatmak gibi bir sey su an soz konusu degil :)Iste bu aciklamalari dogalgaz firmalarinin yapiyor olmasi kafami karistiriyor ya zaten.
Akdeniz gibisi var mı ya? Siz sevememissiniz belli.Akdenizin kırsalının bazı yerlerinde yaşam zor valla. Sabır diliyorum. Hele ulaşım falan çok problem bazı yerlerde.
İkisini de denedim gördüm. Akşam 18.00’de evde oluyoruz. O saate kadar yanmasının hiçbir mantığı yok. Ki tecrübe ettim arada ciddi bir fark var. Kapatıp açmak daha kârlı.Iste bu aciklamalari dogalgaz firmalarinin yapiyor olmasi kafami karistiriyor ya zaten.
Ben de boyle dusunuyorum acikcasi. Hatta bos bos yanacagina ilk bir saat evi guzelce isitmak icin yuksek ayarda yansa bile daha az gelecektir fikrimce.İkisini de denedim gördüm. Akşam 18.00’de evde oluyoruz. O saate kadar yanmasının hiçbir mantığı yok. Ki tecrübe ettim arada ciddi bir fark var. Kapatıp açmak daha kârlı.
Aslında bunu ölçebilirsiniz. Sayaçtaki rakamı not alın atıyorum akşam 18.00’de. Ertesi gün 18.00’e kadar yansın. Rakamı gene not edin. Bir de bunu işten gelip açmak, gece uyurken kapamak şeklinde deneyin. Arada epey metreküp farkı olucaktır.Ben de boyle dusunuyorum acikcasi. Hatta bos bos yanacagina ilk bir saat evi guzelce isitmak icin yuksek ayarda yansa bile daha az gelecektir fikrimce.
Faturaya bakın yüzde ellisi vergi,resmen soyuluyoruz.Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
samantha sen ne bilgili kadınsın yaBiraz daha genel kültür aşılayim size gönlümden koptu. Filancanin evi de 22, benimki de 22 nasil oluyor da onunki daha sicak geliyor bana diye dusunebilirsiniz. Evet boyle bisey var şöyle ki. Derece olarak isinmanin haricinde radyoaktif olarak isinma da var. Yani güneş gören 22 ile gunes gormeyen 22 ayni hissettirmez. Güneş, soba, ufo gibi dogrudan isi kaynaklari molekulleri isitir baska deyisle iligin kemigin isinir. Ama kalorifer, klima, ufurmeli sobalarla hava molekullerinin ustunden sicaklik şöyle bi gecer gider. Doguda cok soguk yerlerde insanlar ne yapar bilio musunuz. Karyola demirlerini duvarin icine gömerler. Ordan orta gerilime bi tel atip kacak elektrikle resistans olusturup duvarin icini isitirlar. Deli gibi bi isinma saglar ustelik de bedava :)
Deneyecegim mutlaka.Aslında bunu ölçebilirsiniz. Sayaçtaki rakamı not alın atıyorum akşam 18.00’de. Ertesi gün 18.00’e kadar yansın. Rakamı gene not edin. Bir de bunu işten gelip açmak, gece uyurken kapamak şeklinde deneyin. Arada epey metreküp farkı olucaktır.