Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

40 dereceyi gecirmiyorum 3 petek yaniyor mutfak oturma odasi yatak odasi bebek var evde . GunduZ gidiyoruz aksam 6 dan oglen 1 e kadar acik. Yetmiyo rahat 300 tl yakıyoruz . Ay sonunu zor getiriyoruz .elime geçtikçe 30 50 gaz alıyorum

Bide petek arkasına bişey öneriyorlar böyle metalik rengi izopan di sanırım adı
Isıyı daha etkin kullandırıyormus onu kullanıp gercekten verim aldıgını düşünen var mı ?
Ben kesinlikle denedim farkediyo oturma odasında var koltuktan yüzüme vuruyo sıcak onu koyduğumdan beri hemde ben izopan değilde arabaya ön cama konulan güneşlik varya onu denedim kışın arabada kullanmıyorum alayım bi deneyeyim dedim valla farketti

Ben kesinlikle denedim farkediyo oturma odasında var koltuktan yüzüme vuruyo sıcak onu koyduğumdan beri hemde ben izopan değilde arabaya ön cama konulan güneşlik varya onu denedim kışın arabada kullanmıyorum alayım bi deneyeyim dedim valla farketti
evet eder bizdede var
oturma odasına iki petek var ikisindede var + parke altına sermekte ço ketki ediyor.

40 dereceyi gecirmiyorum 3 petek yaniyor mutfak oturma odasi yatak odasi bebek var evde . GunduZ gidiyoruz aksam 6 dan oglen 1 e kadar acik. Yetmiyo rahat 300 tl yakıyoruz . Ay sonunu zor getiriyoruz .elime geçtikçe 30 50 gaz alıyorum
peki eviniz kaç derece..
ben geçen sene böyle yaksaydm evim çoşardı ya.. :KK43:

oww ben 19 derecede çok üşürm ya.. ama bünye meselesi tabiki yinede dereceye göre iyi gelmiş fatura
yalnız cocuk olsa 19 derece biraz zor durulur sanrm
Bende çok üşürüm ev 19 derece olursa donarım oturamam. 22 olmalı evin içi anca durulur

E evdede alüminyum folyoyla yapılabilir o zaman :KK70:
Nasıl sabit duruyor bide askılarımı var

kimisi 45 derecede yaktığı ve evi daha cok sıcak olduğu halde daha az fatura ödüyor sanırım biz asla öyle birşey göremeyeceğiz

evet şaka gibi.. şok yaşadım bende zaten
peki eviniz güney cephe mi gerçekten faturanız az gelmiş
bende 40 45 de yakıyorum neden böyle oldu

Güney cephe, 4. kat en üst kattayız. Yan da bir daire var.

Size bayağı fazla gelmiş. 23 en fazla birde.

aynen bencede cok soguk bende donarım duramam ama kişiden kişiye değişir
cocuklar zaten hiç duramaz
Benim evime 4 yildir her ay 300 gelir çünkü evin icinin 21 22 olması lazim durmam için ama bizim diger aile fertlerinin evlerini bi gör. Hicbiri yakmaz yada 35de falan yakarlar evleri hep 18 19 dur herhalde ben donarim onlarda çünkü. Çocuklarida hep hapşurur öksürur burunları akar tınlamazlar yinede yakmazlar

Ofd egede okumuştum üniversiteyi evde doğalgaz yok soba yaktım hayatımda işk defa ne zorlu günlerdi yaa kaloriferin gözünü seveyim :olamaz:
Şu an ben de hayatımın en ilkel ve zorlu günlerini yaşıyorum ve yaşamaya da devam edicem galiba :) Siz okul bitince kurtulmuşsunuz. Benim canımı sıkan ailemin yanındaki hayatı burada bulamamam. Ama bunda da şehir ve ev kültürü hayatının farklı olması var.

Benim evime 4 yildir her ay 300 gelir çünkü evin icinin 21 22 olması lazim durmam için ama bizim diger aile fertlerinin evlerini bi gör. Hicbiri yakmaz yada 35de falan yakarlar evleri hep 18 19 dur herhalde ben donarim onlarda çünkü. Çocuklarida hep hapşurur öksürur burunları akar tınlamazlar yinede yakmazlar
ama cidden şöyle birşey de var çok düşük yaktıkları halde hemencecik ısınan 24 derece olan evler ve co kdaha az fatura ödeyenler :KK43:

E evdede alüminyum folyoyla yapılabilir o zaman :KK70:
Nasıl sabit duruyor bide askılarımı var
Evet güneşlik ya askısı var yanında onu kalorifere takıyorum ya zaten arkasında duruyo duvara yakın baya kaymıyo ama alüminyum folyoyla olurmu bilmem de ucuzmus onlarda 10-15 tl benim işimi gördü diye almamıştım daha :)

ohoo neler neler hemde
mesela evi günep cephe olanlar daha yüksek yakanlar daha az ödüyor ya evi daha sıcak ama daha az öde oh.. bide kendi halime bakıyorum nefret ediyorum bu evden :kızgın:
Evet benim evimde kuzey cephe 10.kat ama rüzgarlı bir bölge esiyor diğer tarafların evi sıcacık oluyo bizimkide yakınca anca öyle oluyo yoksa biz 150 verirken güney taraflar 70 ödemiş baktımda ondan demekki

bir kaz derece daha dusuk dusunebilirsiniz bence,
bizim ev gunduz gece 20 derece,
cocuklar icin daha rahat oluyor hatta, hareketli olduklari icin usumuyorlar asla, gece de ustlerini ortuyoruz zaten ayni sicaklikta.
sadece yatmadan once yatak odasi biraz daha sicak olsa iyi olur diye dusunuyorum arada, bazen o zaman yukseltiyorum hatta., o da keyif icin yani.

ama cidden şöyle birşey de var çok düşük yaktıkları halde hemencecik ısınan 24 derece olan evler ve co kdaha az fatura ödeyenler :KK43:
Allah allah çok düşük yakan ve evi hemen ısınan garip geldi bana. Böyle bir ev ankarada yoktur heralde

Şu an ben de hayatımın en ilkel ve zorlu günlerini yaşıyorum ve yaşamaya da devam edicem galiba :) Siz okul bitince kurtulmuşsunuz. Benim canımı sıkan ailemin yanındaki hayatı burada bulamamam. Ama bunda da şehir ve ev kültürü hayatının farklı olması var.
Ben çok mutluydum üniversite de güzeldi ama işte sıcak diye doğalgaz yoktu çoğu evde o beni çok zorlamıştı simdide akdenizin kırsalı diyelim ordayım hiç çevrem yok benimde cook sıkıcı :KK43:

bir kaz derece daha dusuk dusunebilirsiniz bence,
bizim ev gunduz gece 20 derece,
cocuklar icin daha rahat oluyor hatta, hareketli olduklari icin usumuyorlar asla, gece de ustlerini ortuyoruz zaten ayni sicaklikta.
sadece yatmadan once yatak odasi biraz daha sicak olsa iyi olur diye dusunuyorum arada, bazen o zaman yukseltiyorum hatta., o da keyif icin yani.
20 derecey idenedim ama duramadık bende çok üşüdüm oglumda eşimde ya.. durabilsek zaten düşürürdüm
21 de ellerim felan üşüyor otururken ayaklarımdan çekiyor alt yakmaynca

X