Bekarlık soyadı mevzusu

Moonse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
633
2.228
Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.

Benim eski soyadım da çok uzun, 10 küsür harf, yenisi de. İlk zamanlarda üzüldüm bi keşke kullansaydım dur gidip nasıl yapılıyosa yapayım diye, ama sonra dedim bırak iyi olmuş uğraşılır mı 20 küsür harf soyadı oku oku yaz yaz bitmez söylerken yoruluyorum :KK70: . Ama ofisteki arkadaşımın kendi soyadı 3 harfli kocasınınki 4 harfli. O kullanıyor ikisini de.

Yani panpa bu senin hayatın senin adın karar sana ait. Ayrıca neden ille erkeğin adı olmalı, erkek yüce bir varlık mı🤐 Bizim ülkede ne zaman kadınların da insan olduğu fikri kabul görecek acaba??😶😶
Hiç bunları sorgulayan bir kafada değilim. Sonuçta benim soyadım da bir erkeğe ait olduğu için 😂

Sizin ve eşinizin soy adı çok uzun değilse kullanabilirsiniz bu sadece sizi ilgilenirir,ama ikinizin soy adı çok uzunsa tek kullanabilirsiniz ,uzun soy adlarda sıkıntı oluyor bence kodlama filan yaparken 😀

Bende iki soyadı kullanıyorum. Hiç pişman değilim. Babamın soyadını bırakamazdım diyorum soranlara.

Benim şapşal erkek kardeşim çok kızmıştı bana niye iki soyadı alıyorsun diye.

Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Çift soyad kullanmayı mi soruyorsunuz yoksa sadece kendi soyadınızi mi kullanmak istiyorsunuz, tam anlayamadım ama ben çift soyad kullanıyorum. Hatta keşke o dönemde şu kendi soyadını kullanabilme yasası çıkmış olsaydı. Sadece kendi soyadımi kullanırdım. Yıllarca kimliğimi oluşturmus, sırf evlendim diye neden başka biri isim soyisimle anılıyorum.
Umarım şu kütük meselesi de hallolur

Tercih sizin. Bazı meslekler de gerekiyor mesela doktorluk vs. Çevreye göre değil içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın. Ben hiç iki soy isim düşünmedim hiç de pişmanlık yaşamadım. Kendi soyadım da güzel değil eşiminki de güzel değil. Hoş adım da öyle ama 🤣yani bu kadar uyumsuz peş peşe gerek yoktu.
Ama bir arkadaş mesela kendi soyadını kullanmak istedi eşi vırvır etmişti üzülmüştü. Onu doğru bulmuyorum. Kadının kendi vereceği karar olmalı.
Yengem iki soyadı da kullandı kimse bir şey demedi. Sadece iş ortamında vs zaten soyadı muhabbeti oluyor. Resmi yerlerde bir de. Yoksa günlük hayatta adın soyadın uzun kısa kimseyi igilendirmiyor.

Çift soyad kullanmayı mi soruyorsunuz yoksa sadece kendi soyadınızi mi kullanmak istiyorsunuz, tam anlayamadım ama ben çift soyad kullanıyorum. Hatta keşke o dönemde şu kendi soyadını kullanabilme yasası çıkmış olsaydı. Sadece kendi soyadımi kullanırdım. Yıllarca kimliğimi oluşturmus, sırf evlendim diye neden başka biri isim soyisimle anılıyorum.
Umarım şu kütük meselesi de hallolur
Soyadı değil de kütük işi çok sinir bozucu gerçekten

Tercih sizin. Birçok insan kullanıyor zaten kimsenin yprum yaptığınıda görmedim. Ben şahsi olarak sevmiyorum iki soyisim tek kullanmak daha rahay geliyor bana

Ben de sadece eşiminkini kullanıyorum biraz bakış açım geleneksel bu konuda sanırım 😅sonuçta X ailesi oluyoruz bir de çocuk planım olduğu için çocuğumla da aynı olsun istedim.. Ama bence yorumu açık bir konu değil herkes nasıl istiyorsa onu yapabilir etrafı dinlemeyin bence nasıl istiyorsanız öyle yapın

Ben kütüğümün eşimin doğum yerine taşınmasına bile çok sinir oluyorum. İki adım ve koşa olmayan bir soyadım olmasına göre kendi soyadımı korudum. Bankada şurada burada Arjantinli futbolcu gibi upuzun söylüyorum adımı soyadımı ama olsun. Babamın soyadını kenara atsam hep içimde bir sızı olurdu

Cift soyadimi da kullaniyorum. Mutluyum.

Bu konuda uzun uzun yazmak isterdim ama sonra banlanmak var işin ucunda.kısaca şunu diyebilirim erkek çocuk sevdasının baş sebebi soyadımiz yürüsün değil mi? Buna kendimce çözümüm de var ama yazmycgm.
Kendi soy ismnzden vazgeçmeyin derim ben.♥️
Ben de kendi soyadımi ve eşimin soyadını kullanyrm. Fakat eşimin soy ismini değiştirip 2mizin de seçtiği yeni bir soy isim belirledik nasip olursa Nisan ayında kararı kesinlsck.
( Ama yine de kendi soyadımi kullanmaya da devam edeceğim)

Soyadlarina niye bu kadar anlam yukleniyor ki su devirde
Yok benim soyadim yok onunkini niye kullanayim benim var zaten vs vs 🥴
Sanki herkes telliogullari seferogullari 🥴

X