Bekarlar için (Evlilik korkusu)

iki ay sonra düğünüm var 4 gözle bekliyorum vallahi..3 senedir birlikteyiz nişanlımlaaaaaaaa....çok iyi arkadaşız en önelisi birbirimizi anlıyoruz arada kavga ediyoruz ama sonra dalga geçiyoruz kavga sebebinden dolayı:)bi ömür aynı evi paylaşacagımdan emin oldugum için evleniyorum..bundan 3 yıl önce biri dese 3 sene sonra evleneceksin hayatta olmaz derdimmm evlilike hiç bizaman sıcak bakmadım..ama takiiiiii dogru aday karşıma çıkana kdr...onla oldugum her an her ortamda mutluyum rahatım huzurluyum:)evlikte beni ilk seneler zorlycak şeyler ev temizligi,yemek yapmak,tabi nişanlımın akrabalarıyla kaynaşmak..i,şte bu kısımlarda biraz zorlanırım ama onada alışırım:)güzel yaaaaaaaaaaaaaaa sevdiign insan ve sen aynı evdesiniz..kimse karışmıyo etmiyo offff daha nolsunn...sevgii saygııı anlayışşş varsa evlenmekkk çok kolay gelio insana..eger bu 3 şeyden biri eksikse evlilkten insan korkar:)

sana katılıyorum canım bende dört gözle evleenmeyi bekliyorum.5aylık nişamlıyım vee beni zorlayacak tek şeyin akrabalarla kaynaşmak olduğunu düşünüyorum. tabiki ilk zamanlarda bi zorlanma olacak ama aşırı etkilemeyecek diye düşünüyorum eğer eşinizle nişanlınızla anlaşıyorsanız arkadaş gibiyseniz her şey yoluna girecektir... Allah kimsenin huzurunu bozmasın daim etsin inşallahhh:nazar::nazar:

sana katılıyorum canım bende dört gözle evleenmeyi bekliyorum.5aylık nişamlıyım vee beni zorlayacak tek şeyin akrabalarla kaynaşmak olduğunu düşünüyorum. tabiki ilk zamanlarda bi zorlanma olacak ama aşırı etkilemeyecek diye düşünüyorum eğer eşinizle nişanlınızla anlaşıyorsanız arkadaş gibiyseniz her şey yoluna girecektir... Allah kimsenin huzurunu bozmasın daim etsin inşallahhh:nazar::nazar:

aklinialirimsmile:1hug:amin cnm allah herkesin gönlüne göre versinnnn inş...zor olan bşy yok benceeee allah saglık huzur verdikten sonra herşeyin kolay oldugunu düşünüyorum:)herşey zamanında güzell üniversiteyi okudum işe girdim çalıştım bi süre herşeyin tadını aldım çok şükürrr sıra evlilige geldii allah pişmanlık vermesinnn en önemlisi ooo:Saruboceq:
korkmayın kıslar vallahi karşınıza dogru aday çıkınca agzınız diliniz baglanıyorrr normalde çok zor ve kendine uzak olan şeyyy bi bakıyorsun çok kolay ve yakın geliyor sanaaklinialirimsmile:1hug:

bende sözlüyüm ama kendimi o sorumluluğa hazır hissetmiyorum ama sözlüm çokkk iyi bir insan gözümün içine bakıyo(arkadaşlarımın yorumu) ama böyle iyi ya yaştanmı nedir bilemedim:kedi:

bende nişanlıyım
ama sorumluluklardan korkuyorum evet :roflol:
her zaman derim bana koca değil hizmetçi lazım diye :roflol:

kıslar yaa sorumluluk zaten emin olun hazır olduğunuzu hissediyosanız ve sevdiğiniz insanı bulduysanız geliyo yani evlilik insanı değiştiriyo emin olun kendiniz bile şaşırırsınız buna

Evleneli iki buçuk ay oldu.Evlenmeden önce herşeyi yapmaya üşenirdim.
Bir kek yapmak bir toz almak gözümde büyürdü.
Evlenince inanılmaz hızlandım kendime şaşıyorum bazen.
Demem o ki işin içine girince sorumluluk alıyor insan hatta zevkle alıyor.

tabi cnm bnm de demek istediğim bu zaten

geçekten evlilik zor ya sabah kahvaltı hazır akşam yemek hazır canım istemio de çekil kenera bi işin ucundan tutmasanda olur istedimi dışarı çık rahat rahat akşam ne yapsam kocam gelir derdi yok süslen,püslen,ye,iç para harca yani evet o yüzden zor işte ..kafamçokkarıştı ama benim en büyük korkum çocukk yaa nasıl büyütürüm bilemiorum yani hiç yapamıcakmışım gibi hatta hiç sıcak bakmıorum yani çocuk fikri sıfır kafamdaakannehir

benim korkularım bitmiyor yahu..bu yüzden danışmana gitcem..
tek kişi olamıycaksın .. bir eşin olcak..
tek başına gezmene müsade etmeyen haber vermek zorunda oldugun bir insan olcak..
temsil ettigin bir statü olcak.. sonucta evlisin ona göre davranmak gerekcek
kız arkdslarımla gezip eglenemıcem
cocuk istiyorum cocugum olcak inş. birgun vucut bozulcak vs..
of offf...
ama yinede güzel heralde.

evlilikte bu değil midir zaten ben,sen değil biz olabilmek,Zaten bunu kavramışsan olay bitmiştir benim düşüncem biz olduktan sonra aşılmaz,çözülmez ve cevapsız soru kalmaz diye düşünüyorum,seviyorsan ve biz olmaya hazırsan ne bebeğim olunca ya vücudum bozulursa korkusu,kaygısı yada ne biliyim ya ben sorumlulukları kaldıramazsam gibi düşünceler oluşmaz diye düşünüyorum tabi şahsi düşüncem...fisfisfis

Ben ben.Evlilikten çekiniyorum:)
Fobi oldu resmen ben de...
eyvahedigeldismile
Kendime çok güveniyorum da karşımdakine pek güvenemeyeceğim gibi.Ev işiymiş,yemekmiş,çocuk bakmakmış vs. bunlar beni hiç mi hiç korkutmuyor.Bu konuda kendime güvenim tam...guclubacismile
O kadar berbat koca hikayeleri duyuyoruz ki çevremizden,topicte okuyoruz örneğin.
Kadınlar tek başlarına evliliğin yükünü sırtlamaya çalışmamalı.

KesinLikLe katıLıyorum..
Ben söyLemişim de sen yazmışsın gibi :roflol:

ayyy hadiii inşallah:icecream:

evlilikte bu değil midir zaten ben,sen değil biz olabilmek,Zaten bunu kavramışsan olay bitmiştir benim düşüncem biz olduktan sonra aşılmaz,çözülmez ve cevapsız soru kalmaz diye düşünüyorum,seviyorsan ve biz olmaya hazırsan ne bebeğim olunca ya vücudum bozulursa korkusu,kaygısı yada ne biliyim ya ben sorumlulukları kaldıramazsam gibi düşünceler oluşmaz diye düşünüyorum tabi şahsi düşüncem...fisfisfis
haklısın canım .. aslına bakarsan bende bu endişeler var nişanlımda da mutlu edemezsem seni korkusu var..
evlilik büyük sorumluluk herşeyden önemlisi.. yürek varsa girilmeli bu işe.. yürek yoksa beklemek lazım bence..

selam bayanlar bende yeni katıldım aranızaopuyorumnanaktan evlilik gerçekten sorumluluk istiyor.ancak karşımıza çıkan kişi o sorumluluğu taşıyabilecek gücü hissettiriyorsada çok güzel bi paylaşım olur diye düşünüyorumŞeniz rabbim inş hepimizin karşısına doğru insanı çıkarır:asigim:

evlilikten bende çok korkuyorum yaa nasıl atlatacağız kızlar bunu bende nişanlıyım düğünüme 6 ay var bu korkuyla ne olur bilmiyorum ki

a.s.alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
haklısın canım .. aslına bakarsan bende bu endişeler var nişanlımda da mutlu edemezsem seni korkusu var..
evlilik büyük sorumluluk herşeyden önemlisi.. yürek varsa girilmeli bu işe.. yürek yoksa beklemek lazım bence..

benimki evlilikten korkmak degilde daha cok evlilik, ev ve is hayatini nasil birarada yürütecegim daha cok yürütebilecekmiyim ondan biraz korkuyorum...aslinda kendime güveniyorum da ama insanin icinde yinede yapmam beceremem diye kuskularda korkularda olusmuyor degil....hatta aksine evlenmeyi sevdigim insanla hayatimi birlestirmeye cok istiyorum....
:asigim:

Back