-
- Konu Sahibi elifsu0225
yanlış anlaşıldık arkadaşım ama,her durum kendı içinde bir paketÇocukların suçu ne o zaman.Senin dediğine göre evdeki kadın nerde ne yaptım diye sorgulamalı aldatılınca öyle mi?.Yani evdeki kadın suçluysa,aldatılmak meşru mu oluyor.
canımın içi karma değil aslında onu biliyorum,o modern öğreti bi çeşit uyuşturma avuntu,yoksa o konu islamda tatışılıyor,diyorlarki yedi göbejten çıkar hayır asla değilkarma diyorsun...ve evet kısmen haklısın
ya senin ya da atalardan uzanan karma olay vardır...birde kader vardır
bu ve benzeri deneyimleri yaşatan ki
sana birşeyler öğretir...
yani herşey karmadan ibaret değil
yaşamda deneyimlerin olan kader de işin içinde...
Benim kıskanmam için çok önemli bir neden olması lazım :) Dediğiniz gibi artık bu satış sistemi var her sektörde. Ben de o yüzden şaşırdım diyorum hala böyle satışçıların olmasına. Demek iyi bir firma değil.Eşiniz , sizi kıskandırmak istemiş. Çoğu firma telefonla satış yapıyor ise ; ses kayıtlarını muhafaza ve kontrol ediyor. Telefonla satış kadrolarında müşterilerin garip cümleleri olsa da çalışanlar ustaca bu cümleleri duymazdan gelmeye ve savuşturmaya programlılar.
Evet bence de hiç etik değil, o yüzden ben de şaşırdım diyorum. Karşı taraf arasa inanmazdım sigorta şirketi olduğuna.Hiç bir sigorta şirketinde böyle bir satış politikası uygulanmaz.Ekmeğiyle çalışan insana,adamı türlü türlü yollarla ikna et,çay içme teklif et denmez.
Evet bence de hiç etik değil, o yüzden ben de şaşırdım diyorum. Karşı taraf arasa inanmazdım sigorta şirketi olduğuna.
Böyle birşey yok.O sizin bahsettiğiniz farklı bir sektör.Orda amaç belli zaten.Sattığı sigorta poliçesi ya altı üstü.Talepte müşteriden gelir.Sigorta şirketleri de ciddi kurumlardır.Tabi ki her şirket prim uygulaması yapar.Müşteriye nazik olun,satmaya çalışın der ama yok çay içelim yok evlenmek bana göre değil yok bilmem ne.farzedelim ki öyle.Burda kadını konuşturan da susturan da adamdır.Ben de sizin gibi düşünüyordum. Demek ki öyle firmalar da varmış.
öyle diyorsunda benim annemin yaptığı 10 yıl önceki bir hatasını (başkasına)yanlış anlaşıldık arkadaşım ama,her durum kendı içinde bir paket
canımın içi karma değil aslında onu biliyorum,o modern öğreti bi çeşit uyuşturma avuntu,yoksa o konu islamda tatışılıyor,diyorlarki yedi göbejten çıkar hayır asla değil
Kuran da bunla ilgili o kadar ayet varki eğer karma olsa bu sav çok yanlış,o zaman Allah haşa adaletsiz olurdu,yanı dedenınki senden çıkar gibi ki asla ayet yazar herkes kendı gunahından sorumludur dıye,yanı ceza bizzat işleyene dir
ben konu uzamasın dıye cevap vermek istemedim tatlım arkadaşlara
ama ektiğimiz biçeriz,herkez nıyetıne göre seçimlerinin bedelini öder,kımse aynaya bakmıyor,bak benım başıma birşey geldi,2,5 yıl Nerde kıme ne ttim diye düşün düşün buldum,nıye bu cezayı aldım dıye
yanı bızım hanımlarda öel fenaki öle artnıyetle yaklaşıyorki kocasına sonra vayyy adam gitti,ben erkeklerin yaptığını asla doğru bulmuyorum,ben bulsam ne olcak Allah doğru bulmuyorki
yanlış anlaşıldık arkadaşım ama,her durum kendı içinde bir paket
hayatım bu konu üzerine çok araştırdım,tercıh senın,ama Kuranda bunla ilgili çok ayet var,böle bişey Allahın adalet sıfatına uymuyor,kişiyi bağlıyor,benımki sadece bır paylaşım,tabıki tercıh senın,ama bu konu üstünde etrafımdakilerle o kadra çok mütala ettim ki,matığıma uymuyordu,ama ispat lazımdı.itiraz ettim,delil istedıklrınde Kurandan buldumöyle diyorsunda benim annemin yaptığı 10 yıl önceki bir hatasını (başkasına)
7 yıldır çekiyorum...ve tıpatıp aynı olay ve sebep...tabi yine onun ihmalkarlığı yüzünden...
yani dememki bazen çocuklara geçebiliyor...
bende inanmazdım...
ama işte olabiliyor...
haklısın
Senin yaptığın yoruma göre,erkek aldatıyorsa bulur cezasını,kadın evli erkekleyse bulur cezasını,kocanın karısı da kendini sorgulamalı.Eşim beni aldatyor diye neden beni aldattı acaba diye kendimi sorgulamam.Uyuşamayabiliriz,benle mutlu olmayabilir,sevgi biter,saygı biter tahammül biter.....ama bu birbirimizi aldatma hakkını vermez.Medeni kanun nasıl evlenmeyi hak sayıyorsa,boşanmayı da hak sayıyor.
kişisel karmaya inanıyorumhayatım bu konu üzerine çok araştırdım,tercıh senın,ama Kuranda bunla ilgili çok ayet var,böle bişey Allahın adalet sıfatına uymuyor,kişiyi bağlıyor,benımki sadece bır paylaşım,tabıki tercıh senın,ama bu konu üstünde etrafımdakilerle o kadra çok mütala ettim ki,matığıma uymuyordu,ama ispat lazımdı.itiraz ettim,delil istedıklrınde Kurandan buldum
Böyle birşey yok arkadaşım.Herkes kendi günahından mesuldür.Herkesin başına her gelen musibette bir ahtan bir beladan dolayı geliyor diye birşey yok.Çoğu şey hayatta imtihandır.Allah her bedduayı tuttursaydı,herkesin günahının bedelini dünyada ödetseydi insanlar hep musibet içinde yaşardı.Kimse peygamber deil herkesin günahları hataları var.Allah ın adalaeti hoşgörüsü bu kadar büyükken,bir kulunun günahını günahsız başka kuluna sırf onun soyundan geliyor diye nasıl çektirir.öyle diyorsunda benim annemin yaptığı 10 yıl önceki bir hatasını (başkasına)
7 yıldır çekiyorum...ve tıpatıp aynı olay ve sebep...tabi yine onun ihmalkarlığı yüzünden...
yani dememki bazen çocuklara geçebiliyor...
bende inanmazdım...
ama işte olabiliyor...
tabii mutlaka öyle zaten inkar etmiyorumBöyle birşey yok arkadaşım.Herkes kendi günahından mesuldür.Herkesin başına her gelen musibette bir ahtan bir beladan dolayı geliyor diye birşey yok.Çoğu şey hayatta imtihandır.Allah her bedduayı tuttursaydı,herkesin günahının bedelini dünyada ödetseydi insanlar hep musibet içinde yaşardı.Kimse peygamber deil herkesin günahları hataları var.Allah ın adalaeti hoşgörüsü bu kadar büyükken,bir kulunun günahını günahsız başka kuluna sırf onun soyundan geliyor diye nasıl çektirir.
Sen etkilenmişsin öyle düşünme.Zaten her ne olursa olsun bir çocuğa bir evlada beddua eden kalbin bedduasını Allah kabul eder mi?tabii mutlaka öyle zaten inkar etmiyorum
ama bazı kişilerin ahı tutar ya...ben hatırlıyorum o kadın anneme benim için baya beddua etti....
Profilde öğretmen yazıyor. bir eğitimcinin bu kadar akla zarar fikirleri olması beni üzdü. Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz.Yarasi olan gocunsun bakmazsaniz gormezsiniz bu kadar basit. Kadin genellemelerini sahsen uzerinize neden aliniyorsunuz ki cok manasiz. Adam ne kadar bakarsa baksin siz bakmiyorsaniz gormezsiniz yada tepkinizi belli ederek o bakarken sizde bakarsaniz yapacak birsey yok. Ben bakmiyorum umursamiyorumda. Taciz olayina gelecek olursak o bambaska bisey. O milli sorunumuz. Adaletsiz ulke problemi. Bununla bunu nssil kiyaslsrsiniz. Kadin fingir fingir kendini sergileyerek gezsin sonra aa bana baktilar aa bilmem ne. Basin onunde yurursen kimsede o kafayi neden kaldirmiyorsun diye tutup yukari kaldirmaz kafani. Maal veren kadinlardir. Aksi olsa konu sahibi kendinden muzdarip bir konu acardi esiyle alakali degil. Oda yuzuk takmamis olabilirdi. Her yuzugu olan evli degil ama olmayanda bekar diye bir kaide yok bende takmiyorum. Ama evliyim. Yuzuk ne kadini ne erkegi korur. Kadini koruyan gozleri bedeni ve tavridir bilmem anlatabildim mi ama siz yine ustunuze alinirsiniz yapacak birsey yok
dimi ,çocuğun suçu ne ?Sen etkilenmişsin öyle düşünme.Zaten her ne olursa olsun bir çocuğa bir evlada beddua eden kalbin bedduasını Allah kabul eder mi?
Benim kıskanmam için çok önemli bir neden olması lazım :) Dediğiniz gibi artık bu satış sistemi var her sektörde. Ben de o yüzden şaşırdım diyorum hala böyle satışçıların olmasına. Demek iyi bir firma değil.
Hiç bir sigorta şirketinde böyle bir satış politikası uygulanmaz.Ekmeğiyle çalışan insana,adamı türlü türlü yollarla ikna et,çay içme teklif et denmez.
ankaradayken çalıştığım kurumda satın alma birimine gelen firma elemanlarını biliyorum, nedense hep bayanlar yollanır ve nedense kadınlar hep podyuma çıkacak gibidir, elbette kadınlara doğrudan bişey diyemem ama o firmaların sahipleri belli ki kadın bedeninden faydalanma peşinde