Ne kadar sürede düştün 90 dan 47 ye?Merhaba,
Kisaca durumumu anlatmaya calisacagim. Hayatim boyunca hamile kalana kadar hic kilo problemi yasamadim. Yillarca fitness ve pilates yaptim, vucuduma hep cok dikkat ettim ve 4 sene once 1.66 boy 50 kiloyla hamile kaldim. Hamileligim cok zor gecti, tum sulu yemeklerden, sebzelerden, tavuktan, yumurtadan, baliktan tiksindim. Sadece karbonhidrat yiyebiliyordum. Koca ekmek arasi peynirler, pideler vs. 6 aylik hamileyken gebelik tansiyonum cikti. Son 4 ayimi yatarak ve surekli yiyerek gecirdim, velhasil sonunda 90 kiloyla doguma girdim. Dogumdan kisa sure sonra 75 kiloya dustum ama feci bir depresyonla kendimi yemeye verdim. Kizim 1 yasindayken 90 kiloya ulasmistim... sonra diyetisyenle diyete basladim 60 a kadar indim, bu arada spor da yapiyordum 36 beden oldum ama kendimi sisman gormeye devam ettim, diyete de tabi..
3 ay sonra kizim 3 yasinda olacak ve ben su an 47 kiloyum. Kas kitlem fazla oldugu icin 47 den de zayif gorunuyorum. 34 beden pantolonlarin icinde yuzuyorum. Ama hala diyet disi bisey yemek bende sucluluk duygusu yarattigi icin diyette gibi beslenmeye devm ediyorum. Artik verecek yag da kalmadi kastan kaybediyorum...
esimin zoruyla psikologa da gittim, diyetisyene de dahiliyeye de... ama yok kesinlikle bunu benim kendi icimde cozmem lazim. Her sabah kalkip artik diyette degilim 50 kilo olmaliyim diyorum ama yine 1 dilim esmer ekmekle kahvalti edip oglen izgara aksam sebze devam ediyorum... makarna, manti, borek yesem sucluluk duyuyorum gizli gizli agliyorum.
benim durumumu yasayip kurtulan var mi? Kilo alma korkusu anoreksiya yapacak beni
Oyle cok genc ergen yasinda bir anne de degilim. 32 olacagim yakinda. Ama goren 20-25 sanıyor bu da hosuma gittikce daha cok uzaklasiyorum yemekten...
Şöyle düşün sen 90 kilodan 47 ye düştün. Yani yerken korkmana gerek yok bir kere yaptın yine yaparsın en kötü ihtimal.Psikologa devam ediyorum 15 gunde bir, bu cumartesi yine randevum var. Ama sanki o bos konusuyor ben bos dinliyorum gibi...
Aynaya baktigimda gordugum seyden memnun degilim artik, en azindan 50 olmaliyim ki 34 beden giysiler ustumden dusmesin. Su an kaburgalarim gorunuyor legen kemiklerim firlamis, yag oranim cok dusuk surekli usuyorum bu yuzden, ama ayna karsininda degilken hala sismanim sanki. Yani vucudum kilo verdi beynim veremedi. Şaka gibi ama bazen tv izlerken falan aklimdan zayif olsam ben de boyle bisey giyerdim gibi dusunceler geciyor, sonra diyorum zayifsin zaten.
Arkadaslarim çalışıyor o yuzden hafta ici genelde evdeyim ama zaten esim cok abur cubur yer, her aksam biseyler atistirir, koyuyor onume elim gitmiyor yemeye, o da israr edemiyor artik cunku yiyince sinirlerim bozuluyor aglamaya basliyorum, tuhaf triplere giriyorum. Kendimi cok suclu hissediyorum.
bu sabah kizim icin kek yaptim mesela esmer sekerle ama yemedim tadina bile bakmadim. Yesem butun gunu zehir ederim kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?