bedenimle sorunlarim...

Ya siz gelin bana yada ben geleyim size:)) acaba depresyona girsem zayıflar mıyım?

Spor yapiyor musunuz ?

Spor yapiyorsaniz kendinizi rahatlatabilirsiniz, nasilsa yakiyorum diyip yersiniz (ki zaten dogru :) )

Spordan sonra benim istahim cok aciliyor belki sizinki de acilir karsi koyamazsiniz?
biz salona girmeden kebapçıya giriyoduk arkadaşla baktık bu işin içinden çıkamıyoruz hayııın bir kısır döngü var sporu bıraktık az yiyoruz :KK70::KK70:

Postpartium yani lohusa depresyonu yasadim. Kizim kolikti ve reflusu vardi, uykusunda kusup bogulur diye korkumdan sabaha kadar uyumazdim besik nobeti tutardim ve durmadan biseyler yerdim, kutu kutu kurabiye, borek v.s.
gunduz annem kizimla ilgilenirken bikac saat uyurdum sonra kizimin kolik sancilari baslardi geri uyanirdim, onun sancilarina cozum bulamadikca daha cok uzulup daha cok yerdim. Kaynim cocuk doktoru onu arayip bagirip cagirirdim ne bicim amcasin sen diye, adam iyi dayandi bana....
ayna karsisinda oturup koca suratima bakip aglayarak mide fesadi gecirene kadar baklava yedigim gunler oldu, kendimden nefret ediyordum ve daha cok yiyerek kendimi cezalandiriyordum. Ne zamn kizimin kolik krizleri gecti benim de yavas yavas depresyonum gecti, 1 yas dogum gununde ilk kez esofmam veya hamile pantolonu disinda bisey giydim ve o an artik boyle yasayamam dedim dogum gununden 1 hafta sonra da diyetisyene basladim. Zayifladikca eski mutlu halime dondum. Ta ki ne kadar zayiflasam da kendimi zayif bulmadigimi farkedene kadar her sey tozpembeydi. 60 kiloyken diyetisyenim yeter artik ideal olculerindesin korumaya gecelim dedi, ben diyetisyeni birakip bi 5 kilo daha diyip devam ettim ama o 5 kilonun gerisi gelmedi, hep 5 kilo 3 kilo 1 kilo fazlam var diye diye 47 oldum.

Kızınızla beraber mutlulukla yiyip yeni anıları eskilerinin üstüne koyacağınız günler en kısa zamanda gelir umarım. Buradan sadece tahminde, başkalarından duyulan kolik hikayelerinde kalıyor, o dönemi yalnızca siz bilebilirsiniz. Çok geçmiş olsun, atlatmışsınız neyseki, zayıflama azminize değil ama kızınızın ufak bir lafını dinleyip kendinize gözlerini çevirebilmenize hayran kaldım ben :)

Kilo vermeye devam etmiyorsanız bence bu şekilde devam edebilirsiniz, Sağlıklı beslenmek kötü bir şey değil. Çok sevindim yeniden zayıf olmanıza, umarım sizin için daha da kötüleşmez psikolojik açıdan. :/

Spor yapiyorum, haftasonu esim kosubandimi isyerine goturdu ama pilates yapiyorum her gun bi de popom olsun diye squat yapiyorum.

Kizlar dilerim hepiniz istediginiz kiloya gelirsiniz en kolay ve saglikli sekilde. Ama asla bunu takinti halinr getirmeyin. Evet biraz takinca insan hirslaniyor motive oluyor kilolar gidiyor ama o takinti dozunu asarsa bendeki gibi, sagliginizi da kaybedersiniz.
hayatim boyunca en ufak hormonal sorun yasamamistim ama 50 kilonun altina indigimden beri 45-50 gundr bir regl oluyorum. Dr tamamen yag oraninizin kritik derecede dusuk olmasindan kaynaklaniyor. Östrojen salgilamak icin yag yuzdenizin artmasi lazim yoksa erken menapoza girersiniz dedi. Dogum kontrol hapi verdi bakalım bu ay nasil olacak.

seni çok iyi anlıyorum,hayatım yeme bozukluğuyla geçti. bir dönem patlayana kadar yiyip bir dönem günü 1 elmayla geçirdim. kah 80 kah 49 kilo oldum. zayıfladıkça kendimi,irademi kontrol edebilmem güçlü hissettirdi.

hastalık derecesinde saatlerce spor yaptım.ya da yerimden hiç kalkmadım orta yolu bulamadım. zaten hiç bi konuda bulamam ya neyse.

şu an 54 kiloyum 172 boya. iyiyim ama hala herşeyin kalorisini hesaplıyorum,çok spor yapıyorum ve yemekle hastalıklı bir ilişkim var ve bunları ergen gibi kafama taktığım için mutsuzum. psikologla ancak bu hale gelebildim. çözüm bulursan bana da söyle.

Cepten alintilama sorunuma cozum bulamadim sanirim benim ayarlarla aklakali. Neyse.

Yeme bozuklugu tedavisi en zor olan psikiyatrik hastaliklardan biriymis. Genelde ergenlerde oluyor ama benim gibi kazik kadar kadinlarda da gorulebiliyor. Benim yeme bozuklugu disinda gorsel algi bozuklugum da var. Gecen gun kizlarla otururken ivana sert e cok iri kilolu dedim bos bos baktilar yuzume. Oyku cok zayif dediler mesela, bana hic zayif gorunmuyor. Ama herkes ayni seyi soyledigi icin kesin bende var bir sorun diyebiliyorum...

Back