- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
-
- Konu Sahibi fiyonaprensesolan
3 cocuk doğurdum taşş gibiyim...Merahab hanımlar, sorunum anladığınız üzere kilolar
Fazla kilom bana kalırsa çok değil. 27 yaşındayım 1.68 boy ve bu sabah 71.5 kiloydum.
Geçtiğimiz 1 ay dikkat edip 69.9a indim ve en düşük gördüğüm kilo o oldu.
Şimdi yine 71 işte..
Çookk sıkıldım bu döngüden. Resmen 70-73 arası sabitim yaklaşık 2 yıldır.
Çok değil 8-9 kilo verip 62-63 olmak istiyorum ama OL-MU-YOR.
Öğlen salata yiyorum akşam makarna..
Bi ara aralıklı oruç deneyeyim dedim ama emin olamadım sağlıklı bir yöntem olduğundan.
O konuda da deneyiminiz varsa duymak isterim.
Sadece beslenme değil hareketsiz hayatımı da değiştirmek istiyorum.
Masa başı çalışıyorum ve günlük adımım 2500-3000. o kadar ham bir bedenim var ki, geçenlerde tempolu 45 dk yürüdüm ertesi gün bacaklarım ağrıdı
Yani normal insan spor salonunda çalışınca bu ağrıları yaşar, ben dümdük yürüyerek yaşadım.
Ve içimden de gelmiyor sanki... patates gibi yatıyorum işten sonra.
Hele spor salonu hiç ısınamıyorum.
Evde leslie denedim deli dana gibi kendi kendime olduğum yerde yürüyorum o bile nefesimi kesiyor.
10 kilo fazlam var ama biraz fazla hareket edince durum bu oluyor..
Bu halimi beğenmiyorum..
Lömbür lömbür iç bacaklar, kocaman üst bacağım ve adeta mayalı poğaça hamuru olan kollarımı beğenemiyorum..
Ne yapmalıyım demeyeyim zira yapmam gereken şeyler ortada ama sizden motivasyon almak istedim.
27 yaşındasın ne bu hantallık diyin, ben 3 çocuk doğurdum taş gibi fiziğim var diyin,
aslansın kaplansın zor değil kalk da yürü diyin...
Tşk.
kan tahlılı ver yakın bı zamanda vermedıysen kalsıyum d vıtamını b12 magnezyum falan fılan bı kac seye bakıyolar esım bu sebepten gıtmıstı sonra spor salonuna basladı patates cuvalı gıbıydı.. allah yardımcınız olsun :)) ınsallah ben de spor yapıp yazın zayıflarım :)Merahab hanımlar, sorunum anladığınız üzere kilolar
Fazla kilom bana kalırsa çok değil. 27 yaşındayım 1.68 boy ve bu sabah 71.5 kiloydum.
Geçtiğimiz 1 ay dikkat edip 69.9a indim ve en düşük gördüğüm kilo o oldu.
Şimdi yine 71 işte..
Çookk sıkıldım bu döngüden. Resmen 70-73 arası sabitim yaklaşık 2 yıldır.
Çok değil 8-9 kilo verip 62-63 olmak istiyorum ama OL-MU-YOR.
Öğlen salata yiyorum akşam makarna..
Bi ara aralıklı oruç deneyeyim dedim ama emin olamadım sağlıklı bir yöntem olduğundan.
O konuda da deneyiminiz varsa duymak isterim.
Sadece beslenme değil hareketsiz hayatımı da değiştirmek istiyorum.
Masa başı çalışıyorum ve günlük adımım 2500-3000. o kadar ham bir bedenim var ki, geçenlerde tempolu 45 dk yürüdüm ertesi gün bacaklarım ağrıdı
Yani normal insan spor salonunda çalışınca bu ağrıları yaşar, ben dümdük yürüyerek yaşadım.
Ve içimden de gelmiyor sanki... patates gibi yatıyorum işten sonra.
Hele spor salonu hiç ısınamıyorum.
Evde leslie denedim deli dana gibi kendi kendime olduğum yerde yürüyorum o bile nefesimi kesiyor.
10 kilo fazlam var ama biraz fazla hareket edince durum bu oluyor..
Bu halimi beğenmiyorum..
Lömbür lömbür iç bacaklar, kocaman üst bacağım ve adeta mayalı poğaça hamuru olan kollarımı beğenemiyorum..
Ne yapmalıyım demeyeyim zira yapmam gereken şeyler ortada ama sizden motivasyon almak istedim.
27 yaşındasın ne bu hantallık diyin, ben 3 çocuk doğurdum taş gibi fiziğim var diyin,
aslansın kaplansın zor değil kalk da yürü diyin...
Tşk.
bence chole yapmayın çok yanlış hareketleri var onun tam fıtık ediciGerçekten bedeninize yatırım yapmışsınız resmen..
Maşallah diyorum azminize..
Spor ile ilgili yazdıklarınızı da okudum, o kadar motive edici ki..
Ben daha 1 gün spor yapmışlığım olmadan chole ting miydi neydi o kadın, ondan yapmaya çalışıyordum ve bana göre değil bu işler diyip bırakıyordum. Daha ufak adımlarla başlayıp arttırmak gerekiyor.
Çok teşekkür ederim
ben o boya dogum sonrası 82 kıloyum1.67 boya 53 kiloyum ve hala 2 kilo fazlam var bana göre. Size göre nasıl kilolu değilsiniz?
Akşam 6’ya kadar yiyin ne yiyecekseniz, sonrasında lokma koymayın. Yıllar geçtikçe oturur gitmez o kilolar. Bu boyuma 70 kilo olduğumu düşünemiyorum
Etinizin yumuşaklığı hareketsizlik, ideal kilonuzda bile olsanız bu hareketsizliğe vücudunuz sıkı olmaz.Ya sıkı ve spor yapmış bir bedenim olsaydı bu kadar gözüme batmazdı belki.
Ama çok yumuş bir etim var
Aralıklı oruçta sabah bir şey yememek beni geriyor sadece.
8 de uyanıyorum yeme saatime kadar bi meyve ya da fındık badem bile yiyemiyoruz ya, o zor geliyor biraz
Bende ipin ucunu kaçırmadan kendimi mahrum bırakmadan her şeyden az az yiyeyim diyorum ama pis boğazım bir taneyle bir dilimle yetinmeyi öğrenemiyor.Etinizin yumuşaklığı hareketsizlik, ideal kilonuzda bile olsanız bu hareketsizliğe vücudunuz sıkı olmaz.
Aralıklı oruç, kendini aç bırakma, yenebilecek gıdalardan mahrum bırakma bana sağlıklı gelmiyor, onun yerine bence sebze, meyve, bakliyat, lifli gıdalar, beyaz ve kırmızı etin olduğu sağlıklı dengeli beslenme modelini hayatınızın olmazsa olmazı yapın, şekeri tuzu azaltın ama tümden hayatınızdan çıkarmayın, margarin asla tüketilmemesi gereken bir yağdır mesela, onun yerine her yerde satılan çakmaları değil de gerçek doğal z.yağı, gerçek tereyağ tüketilmeli, su hayati bir içecektir, günlük su tüketiminizi 1,5-2 litreden aşağı düşürmeyin.
Bu gibi konularda hep yazdığımı yazayım, önce beyin doyar, gözün doysun lafı boşa denmemiştir, yemek tabaklarınız büyükse içine 1 kaşık yemek koyduğunuzda beyniniz bu kadarla doymayacağını düşünür, yemek tabakları küçük olursa 1 kaşık yemek tabağı dolduracağından doyma hissinizi destekler, hızlı ve bol hava yutarak yemek yiyorsanız bu alışkanlığınızı da bırakmalısınız, her lokmayı bolca çiğneyin.
Spor yapma alışkanlığı edinin, hiçbir şey yapmıyorsanız dahi her gün düzenli yürüyün.
27 yaşında 3 çocuk sahibi değilim, 49 yaşında 1 doğum yapmış kadınım, kendimi yemek yemekten hiç alıkoymadım, tatlı da yerim tuzlu da hamur işi de fakat çok yürürüm, 5-10 kmlik mesafedeki yerler için araç kullanmam, 3-5 kat için asansör kullanmam, bisiklete binerim, bu sebeple yaşıma göre sıkı bir görüntüm var, hareketli biri olduğum için de ne yesem yakıyorum, tabii bunda su içme, 20'li yaşlardan beri margarin gibi kötü kolestrol ve vücuda yağ yükü yapacak şeylerden sakınmamın da etkisi var, muhteşem bir beslenme programım yok lakin gün içinde yediklerime göre bir denge oluşturdum, vücutta buna alıştı.
Harikasıniz6 ayda verdim ama benim kilom çoktu sizlere öncesi sonrası resmimi atayım
burda 104 kiloydum
Eki Görüntüle 3024127 Eki Görüntüle 3024128
spora daha başlamamıştım
Eki Görüntüle 3024130 Eki Görüntüle 3024131
4-5 ay önceki halim de bu
Eki Görüntüle 3024134
Şuan daha zayıfım ama son 4 ay içinde çekilmiş başka resmim yok onuda çektiğimde yüklerim
Daha çok gençsiniz, eğer varsa hayatınızdan abur cuburu çıkarıp sağlıklı beslenmeye yönelirseniz ideal kiloya ulaşırsınız ama ileriki yıllarda beden sağlığınızı koruyabilmeniz için hiç değilse yürüyüşü ihmal etmeyin, bugün hareketsizlik size kol-bacak, basen ve karında gevşeklik olarak görünüyor lakin ileride yaşla birlikte metabolizmanız daha da yavaşlayacak, yakamadığınız her kalori kalp ve karaciğerde yağlanmaya neden olur, bu da hem sağlığınızdan olmak hem de kaba tabirle daha fazla hantallaşmak demek, ayrıca ailenizde kronik hastalıklar varsa(diyabet, kalp-damar, tansiyon vb) spor ve sağlıklı beslenmenin bu hastalıklara yakalanma riskinizi bir nebze olsun düşürür.Bende ipin ucunu kaçırmadan kendimi mahrum bırakmadan her şeyden az az yiyeyim diyorum ama pis boğazım bir taneyle bir dilimle yetinmeyi öğrenemiyor.
Yürüyüşlerinize ve hareketli hayatınıza bayıldım. Bedeninizin değerini bilerek yaşamışsınız eminim şu an 49 değil 35 gösteriyorsunuzdur
Çok çok teşekkür ederimDaha çok gençsiniz, eğer varsa hayatınızdan abur cuburu çıkarıp sağlıklı beslenmeye yönelirseniz ideal kiloya ulaşırsınız ama ileriki yıllarda beden sağlığınızı koruyabilmeniz için hiç değilse yürüyüşü ihmal etmeyin, bugün hareketsizlik size kol-bacak, basen ve karında gevşeklik olarak görünüyor lakin ileride yaşla birlikte metabolizmanız daha da yavaşlayacak, yakamadığınız her kalori kalp ve karaciğerde yağlanmaya neden olur, bu da hem sağlığınızdan olmak hem de kaba tabirle daha fazla hantallaşmak demek, ayrıca ailenizde kronik hastalıklar varsa(diyabet, kalp-damar, tansiyon vb) spor ve sağlıklı beslenmenin bu hastalıklara yakalanma riskinizi bir nebze olsun düşürür.
Sizde bedeninize değer verin, gençlikte anlaşılmıyor ama 40 yaşından sonra hareketli hayatın faydasını görüyorsunuz
Rica ederim, şimdiden orta yaşınıza yatırım yapmanıza bir yararı olduysa ne mutlu banaÇok çok teşekkür ederim
helal olsun gerçekten mükemmelsin6 ayda verdim ama benim kilom çoktu sizlere öncesi sonrası resmimi atayım
burda 104 kiloydum
Eki Görüntüle 3024127 Eki Görüntüle 3024128
spora daha başlamamıştım
Eki Görüntüle 3024130 Eki Görüntüle 3024131
4-5 ay önceki halim de bu
Eki Görüntüle 3024134
Şuan daha zayıfım ama son 4 ay içinde çekilmiş başka resmim yok onuda çektiğimde yüklerim