Bedenim için bir şeyler yapmam lazım..

3 cocuk doğurdum taşş gibiyim...
İlk kisim doğru ama ikinciye gelirsek mayalı hamura dondum sıkılaşmam lazim
1.61 boy var kilom 60 soyle 55 leri bi görsem tamamdir benim için .
Ama yemek yemek ask benim için çok keyif alıyorum yemek yerken harika bisey
Biraz aramızı açmamız lazım uzak durmak ikimize de iyi gelecek ama bırakamıyorum

kan tahlılı ver yakın bı zamanda vermedıysen kalsıyum d vıtamını b12 magnezyum falan fılan bı kac seye bakıyolar esım bu sebepten gıtmıstı sonra spor salonuna basladı patates cuvalı gıbıydı.. allah yardımcınız olsun :)) ınsallah ben de spor yapıp yazın zayıflarım :)

bence chole yapmayın çok yanlış hareketleri var onun tam fıtık edici
inanın günde 1 saat tempolu yürümek en en güzel spor aslında
kalp ritminiz hızlanıp yavaşladıkça yağ yakarsınız mesela 15 dk normal yürür 10 dk hafif tempolu yürür 10 dk koşar sonra 15 hafif tempo sonra 10 dk normal yürüdünüzmü yaklaşık en az 350 kalori yakarsınız kısa günün karı :)

ben o boya dogum sonrası 82 kıloyum

Etinizin yumuşaklığı hareketsizlik, ideal kilonuzda bile olsanız bu hareketsizliğe vücudunuz sıkı olmaz.
Aralıklı oruç, kendini aç bırakma, yenebilecek gıdalardan mahrum bırakma bana sağlıklı gelmiyor, onun yerine bence sebze, meyve, bakliyat, lifli gıdalar, beyaz ve kırmızı etin olduğu sağlıklı dengeli beslenme modelini hayatınızın olmazsa olmazı yapın, şekeri tuzu azaltın ama tümden hayatınızdan çıkarmayın, margarin asla tüketilmemesi gereken bir yağdır mesela, onun yerine her yerde satılan çakmaları değil de gerçek doğal z.yağı, gerçek tereyağ tüketilmeli, su hayati bir içecektir, günlük su tüketiminizi 1,5-2 litreden aşağı düşürmeyin.

Bu gibi konularda hep yazdığımı yazayım, önce beyin doyar, gözün doysun lafı boşa denmemiştir, yemek tabaklarınız büyükse içine 1 kaşık yemek koyduğunuzda beyniniz bu kadarla doymayacağını düşünür, yemek tabakları küçük olursa 1 kaşık yemek tabağı dolduracağından doyma hissinizi destekler, hızlı ve bol hava yutarak yemek yiyorsanız bu alışkanlığınızı da bırakmalısınız, her lokmayı bolca çiğneyin.

Spor yapma alışkanlığı edinin, hiçbir şey yapmıyorsanız dahi her gün düzenli yürüyün.

27 yaşında 3 çocuk sahibi değilim, 49 yaşında 1 doğum yapmış kadınım, kendimi yemek yemekten hiç alıkoymadım, tatlı da yerim tuzlu da hamur işi de fakat çok yürürüm, 5-10 kmlik mesafedeki yerler için araç kullanmam, 3-5 kat için asansör kullanmam, bisiklete binerim, bu sebeple yaşıma göre sıkı bir görüntüm var, hareketli biri olduğum için de ne yesem yakıyorum, tabii bunda su içme, 20'li yaşlardan beri margarin gibi kötü kolestrol ve vücuda yağ yükü yapacak şeylerden sakınmamın da etkisi var, muhteşem bir beslenme programım yok lakin gün içinde yediklerime göre bir denge oluşturdum, vücutta buna alıştı.

Bende ipin ucunu kaçırmadan kendimi mahrum bırakmadan her şeyden az az yiyeyim diyorum ama pis boğazım bir taneyle bir dilimle yetinmeyi öğrenemiyor.

Yürüyüşlerinize ve hareketli hayatınıza bayıldım. Bedeninizin değerini bilerek yaşamışsınız eminim şu an 49 değil 35 gösteriyorsunuzdur

Daha çok gençsiniz, eğer varsa hayatınızdan abur cuburu çıkarıp sağlıklı beslenmeye yönelirseniz ideal kiloya ulaşırsınız ama ileriki yıllarda beden sağlığınızı koruyabilmeniz için hiç değilse yürüyüşü ihmal etmeyin, bugün hareketsizlik size kol-bacak, basen ve karında gevşeklik olarak görünüyor lakin ileride yaşla birlikte metabolizmanız daha da yavaşlayacak, yakamadığınız her kalori kalp ve karaciğerde yağlanmaya neden olur, bu da hem sağlığınızdan olmak hem de kaba tabirle daha fazla hantallaşmak demek, ayrıca ailenizde kronik hastalıklar varsa(diyabet, kalp-damar, tansiyon vb) spor ve sağlıklı beslenmenin bu hastalıklara yakalanma riskinizi bir nebze olsun düşürür.

Sizde bedeninize değer verin, gençlikte anlaşılmıyor ama 40 yaşından sonra hareketli hayatın faydasını görüyorsunuz

Çok çok teşekkür ederim

Pandemi öncesi benim sabitlendiğim kilolar. Aynı boy ve yaştayız bu arada . Ben de yetmişin altına inemiyordum. Sonra diyetisyene başladım 4-5 ayda dediğiniz kilolara indim . Ama yeme davranış bozuklukları yaşıyorum dönemsel olarak . Reformer pilatese gidiyorum bir senedir o baya işime yaradı . Böyle terletmeli vs sporları sevmiyordum aşırı yorucu geliyordu reformer bana göre oldu açıkçası . Kilo kontrolüne de yardımcı .

helal olsun gerçekten mükemmelsin haziranda düğünüm var 10 kilo versem yeterli olacak darısı başıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…