- 21 Ekim 2021
- 559
- 1.272
- 30
-
- Konu Sahibi fiyonaprensesolan
1.67 boya 53 kiloyum ve hala 2 kilo fazlam var bana göre. Size göre nasıl kilolu değilsiniz?
Akşam 6’ya kadar yiyin ne yiyecekseniz, sonrasında lokma koymayın. Yıllar geçtikçe oturur gitmez o kilolar. Bu boyuma 70 kilo olduğumu düşünemiyorum
16 saat açlık süresi olması gerekiyor diye biliyorum ben ama yanlış da olabilir emin değilim.aralıkta oruçta sabah niye birşey yemiyorsunuz o nereden çıktı
aralıklı oruç günde 2 öğün yemek demektir sabah yemeyeceksiniz diye birşey yok
sabah hangi saatde acıkıyorsanız o saatde edin kahvaltınızı sonraki yemeğiniz akşam da normal akşam yemeğinde yiyin sabah 8 de akşam 6 da yeseniz gece 10 da uyusanız aralıklı oruç işte bu...
saatleri kendinize göre ayarlarsınız
günde 3 ana 3 ara beslenmeye karşı aralıklı oruç maksimum 2 öğün der. saatini siz ayarlarsınız
gün zaten 24 saat uykuda geçen süreyide saymanız gerek kıyamam ya kendinize eziyet etmişsiniz :)16 saat açlık süresi olması gerekiyor diye biliyorum ben ama yanlış da olabilir emin değilim.
Konu ile alakalı birşey sormak istiyorum:) Kırmızı mercimekten ya da nohuttan üretilmiş makarna yiyor musunuz ? Eve almıştim denemek için çok makarna seven biri de değilim aslında. Saglikli beslenmeye döndum 5 gündür falan . Karatay / if diyetinde onlar nasıl yorumlanıyor merak ettim . Bu arada diri ama kilo fazlasi olan bir vücut benimkibu arada sabah aç karnına meyve falan yemez bildiğiniz şeker o
meyve çalışan insanların öğlen yanında yoğurt ile dengeleyerek yiyebileceği besindir.
kilo verme sürecinde birçok şeyin yerini değiştirmek gerek örneğin ekmek yerine bol salata, şeker yerine taze kavrulmamış kuruyemiş,yağda kızartma yerine fırında ızgara şeklinde
kiloyu verdikten sonra koruma döneminde de sabitledikten sonra yavaş yavaş hayata bazı şeyleri tadımlık dahil edip her zaman kontrollü olmak gerek
2 dilim ekmek yiyerek sadece kötü karbonhidrat alacağıma 2 tabak salata yiyerek sağlıklı karbondihrat +lif+vitamin almayı tercih etmeniz gerek... yedikleriniz vücudunuza yatırımdır o yüzden seçimleri ona göre yapmak gerek.
45 Mİ KİLOgün zaten 24 saat uykuda geçen süreyide saymanız gerek kıyamam ya kendinize eziyet etmişsiniz :)
benim doktorum aralıklı oruç +karatay denilen beslenme yöntemini uygulamamı söyledi endokrin+kalp uzmanı profdu doktorum
sabah saat kaçta acıkıyorsun bir düşün dedi ... ben sabah 5-6 da kalkan biriyim 9 gibi en geç yemem lazım dedim
tamam sabah 9 akşam 7-8 gibi ye yemekten sonra yarım saat yürü şimdilik hayatından patates pirinç beyaz un şeker kızartma asitli içecekleri çıkar. ekmek yerine salata ye şekersiz türk kahvesi ve filtre kahve iç 1 ay sonra kontrole gel demişti
troid ve insulin +kan değerlerimde berbattı d vitaminim 4 dü mesela... o kadar düşüktü düşünün
toplamda 45 kilo verdim ben vereli 4 sene oldu hala aynı kilodayım kiloyu verdikten sonra spora başladım çünkü kiloluyken spor daha zor geliyordu bana ve spordan sonra çok acıkıyordum doktorum spor için acele etme önce beslenmeyi çözelim işin önemli kısmı o ,disiplini sağlarsak alışkanlık kazanırsak spor kendiliğinden isteğinle olacak dedi :) nitekim öyle oldu...
Ayy nerde o bahsettiğiniz diyet grupları BENİ DE ALINEğer bu halinizden mutlu değilseniz buradaki diyet gruplarına dahil olun. Ben aldığım doğum kilolarını o şekilde verdim. Diyet grupları o kadar iyi ki yediğim şeyleri yazınca ekrandan çıkıp oklava ile kovalayacaklar hissine kapılıp baya dirayetli davrandımBir de kararlı olmak en önemlisi off kiloluyum napicam demek yerine harekete geçmek en olması gerekeni. Yapmıyorsan sızlanma mantığındayım
20 Saat mi açlık süreniz yani?Vermem gereken en az 20 kilom var . Yürürken nefes nefese kalıyorum artık aynaya bakmaktan kaçıyorum göbeğim kocaman oldu .çok tembelim hiç hareket yok diyebilirim hayatımda ise gitmek dışında .bir arkadaşı gördum geçen hafta üst bedeninden harika kilo vermişti if diyetinden bahsetti .bende üç gündür if diyetine başladım 20:4 yapıyorum .çayı kahveyi çok seven neyseki şekersiz içen biriyim .inşallah devam ettirebilirim.
ben nohutdan mercimekten ve kuru fasulyeden un elde ediyorum evde kendim yapıyorum,cam kavanozda buzdolabında saklıyorum börek pasta kek bunlarla yapıyorum ,erişte yaptim geçen ay nohut unundan :) bunları kullanabilirsiniz hiçbir sakıncası yok :)Konu ile alakalı birşey sormak istiyorum:) Kırmızı mercimekten ya da nohuttan üretilmiş makarna yiyor musunuz ? Eve almıştim denemek için çok makarna seven biri de değilim aslında. Saglikli beslenmeye döndum 5 gündür falan . Karatay / if diyetinde onlar nasıl yorumlanıyor merak ettim . Bu arada diri ama kilo fazlasi olan bir vücut benimkiGünde on bin adım benim normal rutinim o yüzden kilo vermem de zor oluyor kardiyo yapmadığım için .Daha önce bu şekilde gluteni ve rafine şekeri keserek gayet fit olmustum ama sonra resmen kendimi şaşırmış gbi yedim ve sonuç bu tabi
İf diyetinde yağdan gidiyor kastan değil. Benim karın bölgem çok yağlı o sebeple bu yöntemi seçtim birde önümüz ramazan olunca devam ettirebilirim diye düşündüm.evet sabah 10-oglen 14 arası yiyorum .hem kahvaltımı yapmış hemde öğlen yemeğini yemiş oluyorum.sonrasinda sade kahve çay soda çok tuketiyorum20 Saat mi açlık süreniz yani?
Saat kaçla kaç arası yiyorsunuz?
20 çok değil mi ya
önce sadece düz yürüyüşle başladım yarım saat45 Mİ KİLO
Ay harikasınız gerçekten. Beslenme sisteminizi anladım ama önce bende bi doktorla görüşmeliyim.
En son d vitaminim 11di benim de..
Peki daha sonra spor olarak ne yaptınız?
Kolaylıkla hayatınıza adapte edebildiniz mi sporu?
Darısı başımıza inşallah .45 kiloyu ne kadar sürede verdinizgün zaten 24 saat uykuda geçen süreyide saymanız gerek kıyamam ya kendinize eziyet etmişsiniz :)
benim doktorum aralıklı oruç +karatay denilen beslenme yöntemini uygulamamı söyledi endokrin+kalp uzmanı profdu doktorum
sabah saat kaçta acıkıyorsun bir düşün dedi ... ben sabah 5-6 da kalkan biriyim 9 gibi en geç yemem lazım dedim
tamam sabah 9 akşam 7-8 gibi ye yemekten sonra yarım saat yürü şimdilik hayatından patates pirinç beyaz un şeker kızartma asitli içecekleri çıkar. ekmek yerine salata ye şekersiz türk kahvesi ve filtre kahve iç 1 ay sonra kontrole gel demişti
troid ve insulin +kan değerlerimde berbattı d vitaminim 4 dü mesela... o kadar düşüktü düşünün
toplamda 45 kilo verdim ben vereli 4 sene oldu hala aynı kilodayım kiloyu verdikten sonra spora başladım çünkü kiloluyken spor daha zor geliyordu bana ve spordan sonra çok acıkıyordum doktorum spor için acele etme önce beslenmeyi çözelim işin önemli kısmı o ,disiplini sağlarsak alışkanlık kazanırsak spor kendiliğinden isteğinle olacak dedi :) nitekim öyle oldu...
Çok tşk ediyorum :)ben nohutdan mercimekten ve kuru fasulyeden un elde ediyorum evde kendim yapıyorum,cam kavanozda buzdolabında saklıyorum börek pasta kek bunlarla yapıyorum ,erişte yaptim geçen ay nohut unundan :) bunları kullanabilirsiniz hiçbir sakıncası yok :)
Harika bir değişim olmuş tebrik ediyorum sizi iradenize hayran kaldım maşallah .sizden ilham alırım inşallah6 ayda verdim ama benim kilom çoktu sizlere öncesi sonrası resmimi atayım
burda 104 kiloydum
Eki Görüntüle 3024127 Eki Görüntüle 3024128
spora daha başlamamıştım
Eki Görüntüle 3024130 Eki Görüntüle 3024131
4-5 ay önceki halim de bu
Eki Görüntüle 3024134
Şuan daha zayıfım ama son 4 ay içinde çekilmiş başka resmim yok onuda çektiğimde yüklerim
6 ayda verdim ama benim kilom çoktu sizlere öncesi sonrası resmimi atayım
burda 104 kiloydum
Eki Görüntüle 3024127 Eki Görüntüle 3024128
spora daha başlamamıştım
Eki Görüntüle 3024130 Eki Görüntüle 3024131
4-5 ay önceki halim de bu
Eki Görüntüle 3024134
Şuan daha zayıfım ama son 4 ay içinde çekilmiş başka resmim yok onuda çektiğimde yüklerim