Bedenim için bir şeyler yapmam lazım..

Size göre sizin nasıl 2 kilo fazlanız varsa bana göre de benim sadece 8 kilo fazlam var

Ben de bu boya 53 olduğumu düşünemiyorum, sanırım çok çok zayıf gelirdi gözüme.

16 saat açlık süresi olması gerekiyor diye biliyorum ben ama yanlış da olabilir emin değilim.

Makarna da yiyeceksiniz, ekmek de, önemli olan sağlıklılarını seçip, dengeli yemek, besin değişimlerini bilmek, porsiyona dikkat etmek. Mercimek çorbası varsa ekmek yemeyin mesela, canınız tatlı çektiğinde bitter çikolatasından tut, meyveye, evde yapacağınız sütlü tatlılara, muzlu keklere kadar birçok seçenek var. Günde iki öğün beslenin, kalori açığı oluşturun. Fatsecret ile kalori sayımı yapabilirsiniz. Spor olarak en başlarda yürüyüş yeterli olur. Zamanla zayıfladıkça hırslanırsınız, spor salonuna da gidebilirsiniz, ağırlık çalışmanızı da tavsiye ederim; sarkma ihtimaliniz azalır.

16 saat açlık süresi olması gerekiyor diye biliyorum ben ama yanlış da olabilir emin değilim.
gün zaten 24 saat uykuda geçen süreyide saymanız gerek kıyamam ya kendinize eziyet etmişsiniz :)

benim doktorum aralıklı oruç +karatay denilen beslenme yöntemini uygulamamı söyledi endokrin+kalp uzmanı profdu doktorum
sabah saat kaçta acıkıyorsun bir düşün dedi ... ben sabah 5-6 da kalkan biriyim 9 gibi en geç yemem lazım dedim
tamam sabah 9 akşam 7-8 gibi ye yemekten sonra yarım saat yürü şimdilik hayatından patates pirinç beyaz un şeker kızartma asitli içecekleri çıkar. ekmek yerine salata ye şekersiz türk kahvesi ve filtre kahve iç 1 ay sonra kontrole gel demişti
troid ve insulin +kan değerlerimde berbattı d vitaminim 4 dü mesela... o kadar düşüktü düşünün

toplamda 45 kilo verdim ben vereli 4 sene oldu hala aynı kilodayım kiloyu verdikten sonra spora başladım çünkü kiloluyken spor daha zor geliyordu bana ve spordan sonra çok acıkıyordum doktorum spor için acele etme önce beslenmeyi çözelim işin önemli kısmı o ,disiplini sağlarsak alışkanlık kazanırsak spor kendiliğinden isteğinle olacak dedi :) nitekim öyle oldu...

Konu ile alakalı birşey sormak istiyorum:) Kırmızı mercimekten ya da nohuttan üretilmiş makarna yiyor musunuz ? Eve almıştim denemek için çok makarna seven biri de değilim aslında. Saglikli beslenmeye döndum 5 gündür falan . Karatay / if diyetinde onlar nasıl yorumlanıyor merak ettim . Bu arada diri ama kilo fazlasi olan bir vücut benimki Günde on bin adım benim normal rutinim o yüzden kilo vermem de zor oluyor kardiyo yapmadığım için .Daha önce bu şekilde gluteni ve rafine şekeri keserek gayet fit olmustum ama sonra resmen kendimi şaşırmış gbi yedim ve sonuç bu tabi

Bence bir diyetisyene gidin
O size aç kalmadan zayıflama yollarını söyler
İlla ki atladığınız bir şeyler vardır
Onların verdiği diyet programı hem sağlıklı oluyor hem de haftalık olarak gidiyorsunuz ve mecburen uyuyorsunuz.

Spor için ise severek yapabileceğiniz bir spor etkinliği bulun. Ve düzenli olarak spor yapın.

45 Mİ KİLO

Ay harikasınız gerçekten. Beslenme sisteminizi anladım ama önce bende bi doktorla görüşmeliyim.
En son d vitaminim 11di benim de..

Peki daha sonra spor olarak ne yaptınız?
Kolaylıkla hayatınıza adapte edebildiniz mi sporu?

Ayy nerde o bahsettiğiniz diyet grupları BENİ DE ALIN

Yürüyüşün kilo verdirmediğini düşünenler elinde dondurma ..vitrin bakarak yürümeyi gözünde canlandırıyor bence..45 dk tempolu yürüyün ve yediklerinizi kontrol altında tutun..yürüdükten hemen sonra birşey yemeyin..görürsünüz kilo verip vermediğinizi.Et kesiği olmamak için de spor da yapsanız bu yürüyüş de olsa maksimum seviyeye ilk günden gelmeye çalışmayın.İlk gün 30 dk..sonraki günler 5 dk ekleyerek 45 dk.ya ulaşmanız daha mantıklı.Kasların ağrıması bu kasların çalıştıklarını da gösterir

Vermem gereken en az 20 kilom var . Yürürken nefes nefese kalıyorum artık aynaya bakmaktan kaçıyorum göbeğim kocaman oldu .çok tembelim hiç hareket yok diyebilirim hayatımda ise gitmek dışında .bir arkadaşı gördum geçen hafta üst bedeninden harika kilo vermişti if diyetinden bahsetti .bende üç gündür if diyetine başladım 20:4 yapıyorum .çayı kahveyi çok seven neyseki şekersiz içen biriyim .inşallah devam ettirebilirim.

20 Saat mi açlık süreniz yani?
Saat kaçla kaç arası yiyorsunuz?

20 çok değil mi ya

ben nohutdan mercimekten ve kuru fasulyeden un elde ediyorum evde kendim yapıyorum,cam kavanozda buzdolabında saklıyorum börek pasta kek bunlarla yapıyorum ,erişte yaptim geçen ay nohut unundan :) bunları kullanabilirsiniz hiçbir sakıncası yok :)

20 Saat mi açlık süreniz yani?
Saat kaçla kaç arası yiyorsunuz?

20 çok değil mi ya
İf diyetinde yağdan gidiyor kastan değil. Benim karın bölgem çok yağlı o sebeple bu yöntemi seçtim birde önümüz ramazan olunca devam ettirebilirim diye düşündüm.evet sabah 10-oglen 14 arası yiyorum .hem kahvaltımı yapmış hemde öğlen yemeğini yemiş oluyorum.sonrasinda sade kahve çay soda çok tuketiyorum

önce sadece düz yürüyüşle başladım yarım saat
sonra oldu o 1 saat
sonra haftada 2-3 gün 15 dk lily sabri sadece bacak hareketleri çalıştım
sonra o hergün 15 dk sabahları oldu akşamda yarım saat yürüyüş oldu
baktım ki ben daha çok hareket etmek istiyorum spor hastalık gibi yaptıkça yapası geliyor insanın
şimdi hergün sporum var :)
benim şuan yaptıklarım efor sarfettirici sert yorucu olanlardan kalp ritminizi bir anda havaya uçuran yağ yakıcı kas yapıcı olandan bu noktaya da 1 senede geldim yani spor hayatımda 1 senedir var bu noktaya yarım saatlik yürüyüşle geldim böyle olacağını hiç düşünmemiştim

Darısı başımıza inşallah .45 kiloyu ne kadar sürede verdiniz

Darısı başımıza inşallah .45 kiloyu ne kadar sürede verdiniz
6 ayda verdim ama benim kilom çoktu sizlere öncesi sonrası resmimi atayım
burda 104 kiloydum

spora daha başlamamıştım

4-5 ay önceki halim de bu

Şuan daha zayıfım ama son 4 ay içinde çekilmiş başka resmim yok onuda çektiğimde yüklerim

Harika bir değişim olmuş tebrik ediyorum sizi iradenize hayran kaldım maşallah .sizden ilham alırım inşallah

Gerçekten bedeninize yatırım yapmışsınız resmen..
Maşallah diyorum azminize..

Spor ile ilgili yazdıklarınızı da okudum, o kadar motive edici ki..

Ben daha 1 gün spor yapmışlığım olmadan chole ting miydi neydi o kadın, ondan yapmaya çalışıyordum ve bana göre değil bu işler diyip bırakıyordum. Daha ufak adımlarla başlayıp arttırmak gerekiyor.

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…